Прескочи до съдържание

12 дни в Бразилия и Аржентина в карнавално време

lyusi

Препоръчани мнения

Публикувано:

ето и от мен обзор на нашето пътуване до Бразилия - 1 част "Из плажовете на Рио": veseliak.wordpress.com/2019/11/21/%d0%bc%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82-i/

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

започва нашето пътешествие из непознатата Бразилия: veseliak.wordpress.com/2019/12/06/%d0%bc%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82-iii/

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Програмата е наредена, билетите - купени, нощувките - резервирани. Полyчи се това:

22.02 - полет до Бергамо, мотаене из Бергамо, вечерта трансфер до Малпенса, нощувка до летището

23.02 - полет до Рио, кацане около 18.30, нощувка в Рио

24.02 - Рио /Лапа и Санта Тереза/, вечерта - Самбодрома за втората вечер на Special Groups Parade. Билетите са купени за сектор 8, където очаквам магеланска среща с @tougherty и компания.

25.02 - Рио - Sugarloaf, Cristo Redentor...

26.02 - Рио - Копакабана, Ипанема и/или Леблон - плажове и кайпириня. Ако ни доскучае, може да се разходим до ботаническата градина.

27.02 - Парати, нощувка в Парати

28.02 - разходка с лодка из Парати бей, връщане в Рио. Нощувка до летище Сантос Дюмон.

29.02 - сутрешен полет до Фоз до Игуасу. Кацаме около 12.30 ч. Птичия парк и водопадите от бразилска страна. Нощувка във Фоз до Игуасу или Пуерто Игуасу.

01.03 - водопадите от аржентинска страна. Нощувка в Пуерто Игуасу.

02.03. - още половин ден за водопадите, вечерта полет до Буенос Айрес.

03.03 - Буенос Айрес

04.03 - Буенос Айрес

05.03 - Буенос Айрес /евентуално отскачане до Колония дел Сакраменто/

06.03 - полет за Милано

Остават неясни някои логистични въпроси:

1. Има ли таксита около входа на парка от бразилска страна и мога ли да разчитам, че ще мога да взема такси оттам след затварянето на парка, за да се придвижим до Пуерто Игуасу в Аржентина същата вечер или ще трябва да се връщаме до Фоз до Игуасу и да вземе автобус оттам? Идеята е, че пристигаме във Фоз по обяд и искам да използваме времето максимално, т.е. ще стоим до затварянето на парка от бразилска страна. При това положение не знам дали ще е технически възможно като време да стигнем до Пуерто Игуасу същата вечер с автобус, при положение, че ще трябва да минем и през двете граници за печат, тъй като после няма да се връщаме в Бразилия.

2.Какви са вариантите за придвижване до Колония дел Сакраменто от Буенос Айрес и трябва ли предварително да се купуват билети?

Публикувано:

Отговарям, защото съм проучвал и двата въпроса. Таксита пред входа на бразилския парк има до затварянето му, както бразилски, така и аржентински. Такситата имат бърза лента за преминаване на границата и спестяват доста време, а цената от бразилския парк до Пуерто Игуасу е ок. 1000 песос, според пазарлъка. Отделно летището на Фоз ду Игуасу е съвсем  близо до парка и в краен случай може такси да се вземе/викне и от там.

До Колония дел Сакраменто пътуват фериботи от Буенос Айрес - Buquebus, Seacat (на практика едно и също, но цените на второто са по-ниски) и един трети вариант, който не е за препоръчване (кофти лодки и локация). Колкото по-рано се купуват билети, толкова по-евтино. За уикендите е възможно да се изчерпят.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 21 минути , tougherty каза:

До Колония дел Сакраменто пътуват фериботи от Буенос Айрес - Buquebus, Seacat (на практика едно и също, но цените на второто са по-ниски) и един трети вариант, който не е за препоръчване (кофти лодки и локация). Колкото по-рано се купуват билети, толкова по-евтино. За уикендите е възможно да се изчерпят.

Само да обърна внимание: Seacat - плащането е много рисковано и често създава проблеми. Във форума има такива теми. Аз самата след много проучване и мислене купих през Buquebus преди няколко дни, защото не само е въпрос на цена - макар че е И въпрос на цена, но билетите просто могат да свършат в топ сезона. Нашият ден за пътуване е през уикенда. 

По памет платих 70 долара за двупосочен билет през февруари. 

Публикувано:
преди 56 минути , Rainy каза:

Само да обърна внимание: Seacat - плащането е много рисковано и често създава проблеми. Във форума има такива теми. Аз самата след много проучване и мислене купих през Buquebus преди няколко дни, защото не само е въпрос на цена - макар че е И въпрос на цена, но билетите просто могат да свършат в топ сезона. Нашият ден за пътуване е през уикенда. 

По памет платих 70 долара за двупосочен билет през февруари. 

Аз купих от Seacat аржентинската версия, плащането мина без проблем и получих билетите веднага.

• Харесвам 1
Публикувано:

На мен такси и убер ми отказаха преминаване от Бразилия за Аржентина на Игуасу.Минахме пеша границата и после наехме кола откъм аржентинска страна от хотела до парка и обратно за 1500 песос.Незнам какви са тези бързи стикери ,но питахме поне 5 таксита,не минават през граница.!Нали трябва да получиш печат,как ще минеш транзит границата?

Публикувано:
преди 46 минути , ЕмиЖор каза:

Аз купих от Seacat аржентинската версия, плащането мина без проблем и получих билетите веднага.

Браво на теб!

Аз след тази тема и несполучливите опити на няколко магеланци, предпочетох по-сигурната опция - просто нямам възможност да си преследвам парите във фейсбук. Не знам каква е била разликата в парите, но честно казано, в общия случай късането на нерви ми излиза по-скъпо. 

Публикувано:
преди 1 час, Rainy каза:

Браво на теб!

Аз след тази тема и несполучливите опити на няколко магеланци, предпочетох по-сигурната опция - просто нямам възможност да си преследвам парите във фейсбук. Не знам каква е била разликата в парите, но честно казано, в общия случай късането на нерви ми излиза по-скъпо. 

И аз я видях, но разликата в цените беше значителна и реших да пробвам. Мина без проблем.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

На входа на водопадите Игуасу от аржентинска страна може да поискаш поставянето на специален печат в паспорта ,ето такъв (с птицата):

86366872_3190908294467016_706967645739548672_n.jpg

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, eugene.kn каза:

На входа на водопадите Игуасу от аржентинска страна може да поискаш поставянето на специален печат в паспорта ,ето такъв (с птицата):

86366872_3190908294467016_706967645739548672_n.jpg

Супер! Благодаря!

Публикувано:

Ето го разписанието на бусовете директно от и до Пуерто Игуасу от Бразилска страна. Гледам, че последния е в 17.00 часа. Може ли да го хванете. Имам и другото разписание, там има рейсове и до 18. 30 до Фоз.

IMG_20190401_183415.jpg

IMG_20190331_152715.jpg

Ето го другото разписание. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря! Ако успеем, ще е чудесно. Ако не, аржентинският ни хост ме увери, че имало разни таксита пред входа на парка и нямало проблем да се доберем до него.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.