Прескочи до съдържание

Две седмици Париж и наоколо


EliDion

Препоръчани мнения

Здравейте, дайте съвети къде да прекараме 2 седмици в Париж и околностите. Налага се да "убием" тези две седмици (смениха ни датата на настаняване в общежитието, а вече съм взела билети за 6-ти август, та до 20-ти трябва някъде да пребиваваме), като сме и с багаж, т.е. не е много удобно да се мотаме от град на град на по два три дни. Освен това целта е това да се случи максимално бюджетно.

Първоначалните идеи.

1.Оставаме в Париж, вземаме си навиго за 5 зони и обикаляме. Къде обаче? Ходили сме на всички градски известни забележителности.

2. Оставаме в Париж една седмица и една отиваме в Руан или в Реймс. Кое е по интересно за прекарване на толкова време.

Щеше ни се да отидем и до океана, но билетите са доста скъпи по това време на годината.

Всякакви съвети се приемат с радост.

Връзка към коментар

Максимално бюджетно ще бъде ако си останете в града. 

преди 2 часа, EliDion каза:

 да "убием" тези две седмици

Убийте един/два/три/четири  дни в Булонския лес. Предвид малкото места с прохладни паркове и тазгодишните парижки горещини, сигурно ще ви е приятно.

Покрай Сена има плажове. Прочете кои са без такса, или ниска такава, и смело убивайте дните си там във водите на реката.

Втори ден , предлагам някоя събота/неделя, според това кога беше пазарния ден,забравила съм, убийте в Сен Дени. Катедралата е на две минути път от спирката на метрото със същото име. Точно пред нея  е площадът, където в един от споменатите дни, правят голям зеленчуков пазар. Предвид произхода на местното население, имате голям шанс да видите националните племенни носии на половин Африка. Гарантирано ще опитате местни , по произход на готвачката, специалитети. Всъщност, тук дните могат да са два, според наличните уикенди във вашия календар.

Трети ден убийте на другия пазар , където се продават сирена, ама не помня под кой мост беше. Можете да си дегустирате и миришете даже два дни.

Ако прежалите парите за вход , Лувъра винаги е добра идея за убиване на повече от един ден. Някои твърдят, че години не стигали.

Все пак най - бюджетно ще бъде да обикаляте просто така с картата Навиго града и да дишате парижки въздух. Аз съм първата, която ще се изпълни със завист.

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Да допълня patilana с още идеи за половин-един ден в Париж:

- замъкът Монте Кристо (къщата на Александър Дюма) - https://www.chateau-monte-cristo.com/main/ (той е към платените, но не е много скъп - 7 евро пълна такса, 5 евро с намаление) - може да отидете с градски транспорт

- антикварният пазар в Saint-Ouen - някои от павилионите са интересни в архитектурно отношение - http://www.marcheauxpuces-saintouen.com/1.aspx

- разходка из покритите пасажи (също интересни в историческо и архитектурно отношение) - ако не сте ходили - https://www.unjourdeplusaparis.com/en/paris-balades/promenade-passages-couverts-paris

- разходка из старите работнически квартали около Белвил и Buttes-Chaumont - ето един примерен маршрут, който може да си смъкнете направо в Гугъл мапс, проверен лично преди няколко седмици с една приятелка - https://breves-histoire.fr/balades/balade-belleville/ (на сайта има и други идеи за разходки)

- разходка по Promenade plantée (ако не сте ходили вече) - http://www.goodmorningparis.fr/walks/la-promenade-plantee-a-green-and-unusual-walk-in-paris/ 

- разходка по някоя от отсечките на Petite Ceinture (старата железопътна линия, обикаляща Париж) - https://worldinparis.com/walking-on-railroad-tracks-la-petite-ceinture-paris

- разходка покрай канала Saint-Martin до Бастилията и после в Маре

- разходка в Пер-Лашез - https://pere-lachaise.com/

 

Може да отидете до Руан за един ден и да се върнете в рамките на деня - ще успеете да видите основните забележителности. И билетите са на поносими цени (за произволна дата през седмицата - 20 евро в едната посока за двете ви). За Реймс също е възможно, но ще е по-скъпо, защото пътувате с ТЖВ (за същата произволна дата през седмицата 55 евро в едната посока за двете ви).

 

  • Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар

Супер. Благодаря Ви. Билетите за Руан и Реймс с автобус са 2.99€. на посока. Но настаняването е по-евтино и ще спестим една седмица от навигото. Така че май ще отидем до Руан за една седмица и една в Париж. И после още една в Париж за настаняването.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.