Прескочи до съдържание

Идеи за кратка екскурзия от Чикаго?

neuromancer

Препоръчани мнения

Публикувано:

Значи, хотела ми е зает за два дена и след като ще трябва да се местя, може да мръдна някъде извън града...

Та някакви идеи за бюджетни два дена (30 юли - 1 август)? Мога да взема кола.

Не обичам големи градове, харесвам природа и малки интересни градчета, каквито си нямам на идея дали има наоколо. Някакво "море" на езерото? Мислех за Ниагара, ама ще трябва със самолет и хич няма да е евтино... То може и с кола, ама 8 часа шофиране в посока се чудя дали да си причиня.

Публикувано:

Да не те подведа, но идея - наемаш си кола и тръгваш в посока Детройт. Спираш в Анн Арбор - малко университетско градче с природа. После разглеждаш автомобилните музеи в Детройт и двата дни са минали.

Другото е да отидеш към Инди или към Сейнт Луис, но разстоянието е малко по-голямо.

Трета идея е да се забиеш в Дес Плейнс в Чикаго и да си наваксаш с всичко родно, което ти е липсвало 🙂

И една крейзи идея - ако не си ходил във Вегас и има евтини полети, направи 2 дни там - виж каньона (ийгъл пойнт) и евентуално язовира.

Или за някоя опция с НТА от Чикаго - Флорида (Маями, Орландо, ...), Денвър, Сиатъл, Портланд, ЛА, СФ, ....

Или НОЛА:

image.png.e9c7c2e58c515fb4b56d5a61f3f7c877.png

НОЛА е страхотно място - култура, храна, алкохол, симпатично, ....

image.png.dc36b39ade8a79d82dfab703fd8d7cd0.png

Вегас за 237 може и малко скъпо да идва, но Денвър е 209, НОЛА е 115 за 30 до 1, Далас е 154, ...

Кола за 3 дни, застраховки, бензин, тол такси - няма да ти излезне по-малко от НОЛА 🙂

Но да знаеш, че там може да е толко и влажно по това време на годината.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз съм с жена и дете, та не виждам как самолет ще ми излезе по-евтино от кола, пък и не ми се лети, ако трябва да съм честен. А Детройт някакси хич не ме привлича от каквото съм чел, но ще помисля.

Аз сега погледнах, че Madison County от "Мостовете на Медисън" не е чак толкова далече, та се чудя... Гледам има някакви National forests близо до Чикаго около езерото, ама нямам идея дали стават за леки разходки без къмпинг оборудване.

Публикувано:

Погледни я тази община (Madison),  но е на над 5 часа път с кола на посока. Ако ти се шофира толкова, просто раздели пътя и отиди до Ниагара. С нощувка в Кливлънд, примерно.

Има пътеки за разходка - от 2 мили и нагоре:

https://www.thrillist.com/lifestyle/chicago/underrated-hiking-near-chicago-starved-rock-indiana-dunes

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако въобще не ти се ходи далече както изглежда и търсиш само нещо като еко туризъм, съвсем наблизо има два парка Starved Rock State Park и Matthiessen State Park със зеленина, пясъчни каньони, водопади и река, а малкото градче до тях е North Utica.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 22 минути , akair каза:

Погледни я тази община (Madison),  но е на над 5 часа път с кола на посока. Ако ти се шофира толкова, просто раздели пътя и отиди до Ниагара. С нощувка в Кливлънд, примерно.

Има пътеки за разходка - от 2 мили и нагоре:

https://www.thrillist.com/lifestyle/chicago/underrated-hiking-near-chicago-starved-rock-indiana-dunes

преди 1 минута , Adventurer каза:

Ако въобще не ти се ходи далече както изглежда и търсиш само нещо като еко туризъм, съвсем наблизо има два парка Starved Rock State Park и Matthiessen State Park със зеленина, пясъчни каньони, водопади и река, а малкото градче до тях е North Utica.

O, мерси много, много добре ми изглеждат тия местенца

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.