Прескочи до съдържание

Йордания, сезон 19/20. Помагайте да донагласим програмата!

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте!

Взехме билети за началото на ноември и имам нужда от съдействие по организацията. Ще сме от сряда до неделя. Придвижването ни ще е с таксита. Примерната програма е :

1. Сряда

Самолета каца в 19:30 ч. Мисля да се отправим направо към Wadi Musa( доколкото бях чел в предишните теми таксито би трябвало да е  53 динара).

-Ако от летището тръгнем с такси към Петра има ли откъде да си купум Сим карта?

-В Петра Има ли чейнджбюра? Надявам се да има откъде да си купим вода за другият ден

2. Четвъртък

Денят е посветен на Петра. Вечерта втора нощувка там.

3. Петък

Рано сутринта с такси или бусче към Wadi Rum. Там целодневен тур с нощувка. Още се колебая м/у Rum stars и Хасан.

4. Събота

Отпътуване към Акаба. Плаж, разглеждане на града

5. Неделя

Плаж, шнорхелинг. Вечерта към летището.

Два дни доколкото четох са много за Акаба, но ми се струва, че ще ни дойде много ако тръгнем за Аман от пустинята.

За плаж бях чел, че имаше препоръки за Berenice Beach Club. Има ли и някое друго място?

Публикувано:
преди 13 часа, The rider каза:

-Ако от летището тръгнем с такси към Петра има ли откъде да си купум Сим карта?

Не, ще трябва или да заобиколите из Акаба и да жертвате още някой и друг динар или да изкарате без карта. Може и да има някое каубойско магазинче в Wadi Musa да работи до късно. 

-В Петра Има ли чейнджбюра? Надявам се да има откъде да си купим вода за другият ден

Със сигурност има, но пак - ще пристигнете доста късно. Динари се намират и тук, така че може да си спестите разправиите. 

Два дни доколкото четох са много за Акаба, но ми се струва, че ще ни дойде много ако тръгнем за Аман от пустинята.

За плаж бях чел, че имаше препоръки за Berenice Beach Club. Има ли и някое друго място?

Множко са, но и Аман ще е много път и аз лично не бих си го причинил при такъв престой. 

Относно плажа, да споделиш и какъв бюджет целите горе-долу, че там има и 2, и 200. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз лично бих пропуснал Акаба за сметка на Al Karak Castle  и  Wadi Al Mudjib.Замъка е невероятно съоръжение...може би е бил най-голямата крепост на кръстоносците през 12-13 век.Има 6-7 подземни и 6-7 надземни етажа. Бях шокиран когато го посетих, много ми хареса.Прочети в нета ако искаш. А Wadi Mudjib е просто must do за мен.Това е най-добрият каньонинг който съм правил някога!

• Харесвам 2
Публикувано:

Мисля, че Wadi Mudjib вече е затворен за каньонинг през ноември, но не съм на 100% сигурен. 

Публикувано:

Моят план за Йордания е идентичен (с деца сме и този път няма да е тираджийско). Каньонът вече е затворен. Ал Карак е много на север - при този план правиш Акаба-Петра-Уади Муса-Акаба. Ако сложиш Ал Карак става Акаба-Петра-Уади Муса-Керак (т.е. обратно на север 250км)-пак Акаба (обратно 250км на юг). И аз сега се мъча какво да измисля за транспорт, че за 4 дни за Ситроен с4 ми искат 400 евро с пълна застраховка 😢

П.С. Вариант е ако си смени Уади Муса с 1 ден назад и програмата стане Акаба-Петра-Керак-Уади Муса-Акаба. При този вариант ще трябва да запълва един ден с Керак и още нещо. Варианти са малката Петра, Шобак Касъл (1 час) и да отскочи до Мъртво море.

Публикувано:

За рента кар има много малки локални фирми, с  които можеш да се спазариш за 20-25 JD . Аз лично ползвах www.dollarjordan.com 

След пазарлък цената беше 35 JD на ден със застраховката. Върнах колата в Акаба на границата с Израел с допълнителна такса от 35 JD.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 часа, Георги каза:

Относно плажа, да споделиш и какъв бюджет целите горе-долу, че там има и 2, и 200.  

За Berenice Beach Club в някоя от темите бях чел, че е 10 динара, което е поносимо. Мисля и храната беше на нормални за там цени. Нещо в тоя диапазон е добре. Мислех събота на един плаж, а неделя преди полета да разнообразим. И там ще сме с такси. Запазили сме   Dweik Hotel 3 в Акаба.

А относно динарите, и аз си мислех оттук да взема повечко предвид програмата ни.

Публикувано:
преди 6 часа, Oldkozel каза:

Моят план за Йордания е идентичен (с деца сме и този път няма да е тираджийско). Каньонът вече е затворен. Ал Карак е много на север - при този план правиш Акаба-Петра-Уади Муса-Акаба. Ако сложиш Ал Карак става Акаба-Петра-Уади Муса-Керак (т.е. обратно на север 250км)-пак Акаба (обратно 250км на юг). И аз сега се мъча какво да измисля за транспорт, че за 4 дни за Ситроен с4 ми искат 400 евро с пълна застраховка 😢

П.С. Вариант е ако си смени Уади Муса с 1 ден назад и програмата стане Акаба-Петра-Керак-Уади Муса-Акаба. При този вариант ще трябва да запълва един ден с Керак и още нещо. Варианти са малката Петра, Шобак Касъл (1 час) и да отскочи до Мъртво море.

Рентакар няма да вземаме, а ще сме с такси. Иначе трябва да пътувам сам, без фемилито и ще изгорят два билета!😀

Заради начина на придвижване ни е такава програмата. "Мъчат" ме двата пълни дни в Акаба да не са много, но няма как да ги наглася другояче. Иначе сме запазили двете нощувки в Петра и едната в Акаба, естествено с възможност за отмяна. Остава само пустинятя.

Публикувано:

По ред причини бих обърнала програмата.

1.  Първата вечер нощувка в Акаба. Вечеря, смяна на пари, сим-карти, вода, бира.... Сутринта към пустинята.

2. Втората нощувка в пустинята. От там ви наритват около 8-9 сутринта. Придвижвате се към Петра по обяд/следобяд. Ще си купите вода, ще хапнете. Може и горе на вю-то едно наргиле с чай да ударите. Залезът над Петра беше уникално красив.

3. 2 нощувки в Уади Муса. Така последния ден го удряте на повече почивка, ако времето е лошо, или ще имате няколко часа за плаж в Акаба преди полета в неделя.

С твоя план е изюркване първите 2 дни и нищоправене вторите 2. Което няма лошо, но ако времето не ви изиграе някоя лоша шега (като при нас-последният ден беше за плаж и шнорхелинг, но духаше зверски вятър и беше невъзможно). Освен това пустинята беше след Петра и бяхме много каталясали. Една част от нещата пропуснахме заради умората, а водачът ни каза, че обикновено така става с хората, дето идват от Петра.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ще помисля и за предложеният от теб вариант. По принцип сме "козя" порода и много ходим, но не съм се замислял по въпроса за каталясването след Петра. А и си мислех, че денят във Вади Рум не е толкова натоварващ, но явно не е така. Между впрочем, ако имаме късмет с времето може добре да ни се отразят дните за нищоправене в Акаба.

Йосиф Милчов
Публикувано:

Да се запиша в темата. Аз също го мисля за 5 дни по твоята програма, но май пустинята първо по е оферта. Също така съм си мислил за 3 нощувки в Уади Муса с два дни в Петра, но това при условието, че след кацане в Акаба се тръгне директно за Петра и пустинята остане за накрая. Така съкращаваш дните в Акаба и увеличаваш престоя в Петра, който според мен е по приятен.

Публикувано:

Освен това, ако ще изпъваш графика и елиминираш единия ден от Акаба, аз по-скоро бих се пуснал до някоя от точките в Мъртво море, вместо Керак и другите крепости. Като изживяване го предпочитам. Колко ще ви обрули таксито за Петра - Мъртво Море - Акаба вече не знам 🙂 

Публикувано:

Ако обърна програмата по схемата на jul, последният ден преди полета трябва да търсим варианти за багажа, ако решим да направим плаж. Не знам дали в Акаба има място за съхранение.

Публикувано:

Хм, ние бяхме с кола и багажът беше в багажника. Доста хора писаха, че са се разбрали с таксито и багажът им е останал там целия ден. Вероятно, ако идете на плаж в Беренисе, и там ще се намери вариант. Всъщност едно от нещата, което много ме впечатли в Йордания беше колко лесно се намира решение за всичко. 

Публикувано:

Ще помислим още малко за програмата.

Между другото за Петра за нашите дати съм се спрял на два хотела : https://bit.ly/2M0yYcq и https://bit.ly/2YqobyH . Вторият ме блазни с по-ниската цена, но местоположението и оценката на другият май ще надделеят.

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:
преди 36 минути , The rider каза:

Ние ще сме от 30.10 до 03.11. Май ще сме от първите магеланци за сезона.

И ние сме там 😀

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой след това да сподели дали чейнджа на летището в Акаба работи или е закрит.

Публикувано:
преди 21 минути , BlackArt77 каза:

Някой след това да сподели дали чейнджа на летището в Акаба работи или е закрит.

Живи и здрави, ще споделим след това.

А за сим карта, доколкото разбрах няма възможност да се закупи от летището?

Публикувано:
преди 27 минути , The rider каза:

Живи и здрави, ще споделим след това.

А за сим карта, доколкото разбрах няма възможност да се закупи от летището?

Да сим карта в Акаба.

Публикувано:
преди 11 минути , The rider каза:

Програмата ни е да се изнасяме веднага за Петра, така че там ще търсим евентуално.

При нас е същото, но ще минем през Акаба на път за Петра.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.