Прескочи до съдържание

Филипини - септември/октомври


Travelicious

Препоръчани мнения

Тази тема ми се стори най-подходяща да си задам питането. Решихме края на септември - началото на октомври да отскочим до Филипини (с малко дете на година и половина). Нощувките ни са 13. Бих искала да ми кажете като дни добре ли съм разпределила местата, с идеята да не отнемем време от някое много хубаво място за друго, което няма да ни впечатли толкова много... Ето и планираната програма:

- 29.09. - кацане и нощувка в Манила

- 2 нощувки в Боракай (даже дали става за 1, че като го гледам е доооста малък острова);

- 2 нощувки Себу (водопадите Тумалог и Кавасан) или 2 нощувки на о-в Негрос (двете езера, изворите Red Rock и Мануйод, наричано "Малдивите на Филипините". Но предвид, че сме били на същинските Малдиви, дали ще ни впечатли чак толкова много?;

- 2 нощувки Бохол - хълмовете и Панглао;

- 3 нощувки Палауан - Ел Нидо;

- 3 нощувки Корон. 

Връзка към коментар

  Аз програмата няма да коментирам , защото си имам отношение към всякакви видове програми и планирания , но един добронамерен съвет .

Поне още една година забрави за Боракай . Една огромна строителна , мърлява площадка и въпреки това високи цени на хотелите почиващи на стара слава . Изчакай да приключат напълно с ремонтите . С две думи тези 2 дни си ги оползотвори на някое друго място според интересите.

Също от Себу доста лесно се отива до Бохол . Многото местения и трансфери буквално ще ти " изядат " от времето. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Имайте предвид, че това е разгара на дъждовния сезон и не си правете прекалено плътна програма да можете да променяте в движение, я за отменен ферибот, я забрана за лодки за дневен трип заради бурно море...

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Според мен ще се смажете от пътуване, по-добре по 3-4-5 дни на място и да редуцирате броя на местата. Особено с малко дете предполагам, че и логистиката е по-сложна. Подгответе се с буферно време за транспорт, както каза T.E. Lawrence. Аз бих резервирала нощувките с безплатна канселация до последния ден преди настаняване по възможност и също най-вероятно бих пропуснала Боракай. На остров Себу трафикът е чудовищен и ще загубите доста време в придвижване - 2 дни са крайно недостатъчни.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Решихме следния план:

- 4 нощувки на Себу. Моля за препоръка за локация. Повечето отсядат в Ослоб или Моалбоал. Има ли други добри варианти? Предвид, че и летището и ферито са по на север, май няма смисъл да убиваме толкова време в път до Ослоб. Само единия ден можем да отскочим до там заедно с водопадите. И така варианта около Моалбоал е най-добър?

- 2 нощувки в Бохол. Там около Панглао предполагам е най-добре да се отседне?

- 3 нощувки El Nido. Всеки ден трипове с лодки, нещо друго?

- 2 нощувки на Корон. И там трипове с лодки. 

Повечето местения ще са с полети умишлено. 

Малкия е свикнал вече на екстремни пътувания, така че това даже ще му е лежерна почивка 😄 Обикновено спим максимум 2 вечери на едно и също място. Тук направо сме му отпуснали края 😄  

  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.