Прескочи до съдържание

Мианмар

alexnpopova

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, хвърлила съм око на Мианмар, защото ми се иска да се запозная с Азия, но с не толков акомерсиална част както е Тайланд. Ако някой от вас е обикалял около Мианмар, можете ли да споделите опит. Чудя се дали да гледам билети от Банкок, това ли е най-удачния вариант? Смятам да си отделя 2 седмици от средата на април, за дя използвам почивните дни покрай Великден. 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не мога да кажа дали е най-удачния ,но ние така направихме.Ден и половина в Бангкок-един следобяд се поразходихме, а другия ден отделихме за визите.Оказа се че става много бързо и експедитивно.Посолството се намира до Католическия колеж-Ако ползвате скайтрена слизате на спирка Сурасак ,оттам търсите католическия колеж и след него е посолството.Решихме от Банкок да летим за най-северната точка която щяхме да посетим в Мианмар-Мандалай.Там посетихме тиковия храм ,пагодата Махамуни и дървеният мост на Иравади.След една нощувка летяхме с вътрешен полет/ самолетът се води аеротакси и няма чекирани места -сядаш където свариш той е полупразен/ до Хехо.Там един ден за обиколка на езерото -работилницата за сребърна бижутерия която е наколна в самото езеро и хапнахме в наколен ресторант риба от езерото.На другия ден-пещерата Пиндая и работилничките за хартия и чадъри.От Хехо с нощен автобус пристигнахме в Баган ,но не се възползвахме да посрещнем изгрева над храмовете ,а предпочетохме да отидем на залез слънце.И не съжаляваме.Едно уточнение -тъй като Баган е близо до  Мандалай е по-удачно да отидете от Мандалай първо в Баган-ако можете да го сторите по река Иравади -мисля  че гледката на двата бряга с многото храмове е впечатляваща.След това вече слизате до Хехо. Пропуснах че близо до Баган е Маунт Попа-манастир кацнал на една скала остатък от вулканично изригване-до него се стига по 777 стъпала и десетки маймуни ще ви съпроводят.Заслужава си-не го пропускайте.От Хехо пак с нощен автобус 8 часа до Янгон,но е убийство-търсете самолет по възможност.В Янгон стегната програма-сутринта Шведагон,следобяд Скот маркет фантастичен пазар с купища рубини,злато перли и др.Нощувка и полет за Банкок.От Банкок /малкото летище / с такси се дорахме до Патая малко да се топнем в морето след едноседмичното кандилкане по лоши пътища.Нощувка в Патая и с такси към Суварабхуми за полет към Истанбул през Дубай.Ако имате време посетете златната скала която е на изток от Янгон-ще ви трябва един ден.Ние за съжаление нямахме време.Посочения маршрут го изпълнихме за седмица.

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз правих Мианмар от Банкок. Първо летяхме до Янгон и се върнахме от Манделай. Трипът беше 11 дни в Мианмар и 3 дни за Банкок накрая. За времето в Мианмар видяхме Янгон, Голден рок и Баго, след което отидохме в Баган. От там разгледахме самият Баган, Салай, Маунт Попа и един ден отделихме за Мония и една от пещерите на 40 км. от самия град. След което посетихме езерото Инле и за ден отскочихме до пагодите Кеку. След езерото отпътувахме за Манделай като ден разглеждахме забележителностите в града и ден отделихме за старите столици, манастири и залез над знаменития мост над Иравади. Придвижвахме се между големите градове само с нощни автобуси, които са доста удобни и евтини. За дневните трипове ползвахме таксита или наета кола с шофьор. Това ми беше първото азиатско пътуване, но след пагодите в Баган и будистките храмове там, вече нямаше друго място в Азия, което да ме грабне така. 

Езерото Инле е добре да бъде в средата на пътуването, че в един момент човек се пренасища от храмове и Буди. 

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.