AlexandraKo Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 Нашето пътуване из Франция е на прага. Имам питане: Някой пътувал ли е с Евростар от Кале до Фолкстън. Не бях го предвидила в програмата, но Сър Антъни постанови, че трябва да се извозим под Ламанша , за кеф. Време имаме, въпросът ми е - може ли и има ли къде, в Кале, около гарата да се остави колата, да изпътуваме але-ретур, като се пошматкаме и във Фолкстън. И може ли , да се купят билети там, на място или трябва през нета.
Гост Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 15 минути , AlexandraKo каза: Нашето пътуване из Франция е на прага. Имам питане: Някой пътувал ли е с Евростар от Кале до Фолкстън. Не бях го предвидила в програмата, но Сър Антъни постанови, че трябва да се извозим под Ламанша , за кеф. Време имаме, въпросът ми е - може ли и има ли къде, в Кале, около гарата да се остави колата, да изпътуваме але-ретур, като се пошматкаме и във Фолкстън. И може ли , да се купят билети там, на място или трябва през нета. Алекс, не съм пътувала само до тези гари, но с удоволствие порових за теб. Боя се, че никъде не намерих опция за купуване на билет на гарата. Може и да има, но... Ако искаш, ще поровя още. За паркинга - ето какво казва сайта на Eurostar: има паркинг, но не е охраняем. Calais FréthunThere’s a public car park near the station but it doesn’t have security guards or CCTV. https://help.eurostar.com/faq/uk-en/question/Is-there-car-parking-at-Eurostar-stations
AlexandraKo Публикувано: 7 август, 2019 Автор Публикувано: 7 август, 2019 преди 2 минути , Rainy каза: Алекс, не съм пътувала само до тези гари, но с удоволствие порових за теб. Боя се, че никъде не намерих опция за купуване на билет на гарата. Може и да има, но... Ако искаш, ще поровя още. За паркинга - ето какво казва сайта на Eurostar: има паркинг, но не е охраняем. Calais FréthunThere’s a public car park near the station but it doesn’t have security guards or CCTV. https://help.eurostar.com/faq/uk-en/question/Is-there-car-parking-at-Eurostar-stations Много ти благодаря! И аз ще ровя, ама, ако някой даде акъл наготово, по-добре:))))
ДиянаВ Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 26 minutes ago, AlexandraKo said: Сър Антъни постанови, че трябва да се извозим под Ламанша Имаш късмет с такъв мъж. Пак, че не му е хрумнало НАД Ламанша😉 1 1 1
Гост Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 11 минути , AlexandraKo каза: Много ти благодаря! И аз ще ровя, ама, ако някой даде акъл наготово, по-добре:)))) Гарата във Франция дава немалко информация, и разбира се, могат да се купуват билети на място. Остава да се разбере за Eurostar до Англия. https://www.sncf.com/en/itinerary-booking/sales-offices-self-service-machines/self-service-machines @AlexandraKo П.П. Според мен може да си купите билети - стига да има. Ето информация в сайта на Eurostar за тази гара. Station opening hours: Monday to Friday 05:55- 21:35, Saturday 06:55- 21:15, Sunday & Bank Holidays 08:55- 21:35. Ticket office: Monday to Friday from 6:00 AM to 1:40 PM and from 1:50 PM to 9:25 PM, Saturday from 7:00 AM to 7:55 PM, Sunday and National Holidays from 9:00 AM to 1:50 PM and from 2:40 PM to 9:20 PM Self-service ticket machines are also available at this station Toilets with baby changing facilities and disabled access Shop https://www.eurostar.com/uk-en/travel-info/stations/calais-frethun Приятно скитане 🙂
AlexandraKo Публикувано: 7 август, 2019 Автор Публикувано: 7 август, 2019 В началото на ровенето съм, но до тука стана ясно, че не всички влакове возят пасажери без кола. Всъщност, за часовете, които съм задала, ми изписа, че не вози пешеходни пасажери.Качва се колата, в едно, точно, като тунел и ти си пътуваш в колата. Билетът е за една кола с до 9 пасажера вътре. Като, още на рампата за товаренето, има камери, които по номера на колата ти намират резервацията. Което, автоматически означава, че билети не мога да купя, докато не сме взели рент-а-кара в Париж.
ven62 Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 2 часа, ДиянаВ каза: Имаш късмет с такъв мъж. Пак, че не му е хрумнало НАД Ламанша😉 И той има късмет с @AlexandraKo. Виж какво се случва. Той изявил желание да се вози под Ламанша и сбъдването на желанието се осъществява от AlexandraKo. 1
ДиянаВ Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 2 minutes ago, ven62 said: Той има късмет с @AlexandraKo. Със сигурност е така. Като златна рибка е @AlexandraKo. Аз в закачката за преминаване над Ламанша имах предвид новината от преди няколко дни за "летящия мъж" - французинът преминал Ламанша с флайборд. 1 2
AlexandraKo Публикувано: 7 август, 2019 Автор Публикувано: 7 август, 2019 преди 1 минута , ДиянаВ каза: Със сигурност е така. Като златна рибка е @AlexandraKo. Аз в закачката за преминаване над Ламанша имах предвид новината от преди няколко дни за "летящия мъж" - французинът преминал Ламанша с флайборд. Благодаря, ама сме вече мноого напреднали в годинките за флай-подвизи😪 Да не разправям, че не е тази темата, ама тъкмо, така се пльоснах на улицата, че довечера ще се налагам с компреси поне на 5 места... 3
ДиянаВ Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 2 minutes ago, ДиянаВ said: Със сигурност е така. Като златна рибка е @AlexandraKo. Аз в закачката за преминаване над Ламанша имах предвид новината от преди няколко дни за "летящия мъж" - французинът преминал Ламанша с флайборд. Ха, ха. А сега се сетих, че по новините снощи анонсираха и разработен летящ автомобил от японците. Един такъв би решил и двата ти проблема с паркирането на колата и купуването на билет за влака😆. Обаче възниква друг - къде ще паркирате в Англия. 4 minutes ago, AlexandraKo said: Благодаря, ама сме вече мноого напреднали в годинките за флай-подвизи😪 Да не разправям, че не е тази темата, ама тъкмо, така се пльоснах на улицата, че довечера ще се налагам с компреси поне на 5 места... Съжалявам, дано се оправиш бързо и безболезнено.
Гост Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 2 часа, AlexandraKo каза: В началото на ровенето съм, но до тука стана ясно, че не всички влакове возят пасажери без кола. Всъщност, за часовете, които съм задала, ми изписа, че не вози пешеходни пасажери.Качва се колата, в едно, точно, като тунел и ти си пътуваш в колата. Билетът е за една кола с до 9 пасажера вътре. Като, още на рампата за товаренето, има камери, които по номера на колата ти намират резервацията. Което, автоматически означава, че билети не мога да купя, докато не сме взели рент-а-кара в Париж. Пресичането с кола нищо няма да ти донесе като емоция, отделно че е наистина скъпо. Преценете добре дали си струва - точно сега...
bulpa Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 2 часа, AlexandraKo каза: В началото на ровенето съм, но до тука стана ясно, че не всички влакове возят пасажери без кола. Нещо не ми стана ясно 🙂 Искате с Евростар влака да се разходите или да преминете с колата под Ламанша? 1
AlexandraKo Публикувано: 7 август, 2019 Автор Публикувано: 7 август, 2019 преди 28 минути , bulpa каза: Нещо не ми стана ясно 🙂 Искате с Евростар влака да се разходите или да преминете с колата под Ламанша? Сутринта в Кале се качваме на влака, пътува се 35 минути , пошматкваме се във Фолкстън и до вечерта се връщаме обратно. Мислех без колата, ама май, ще трябва с нея. преди 38 минути , Rainy каза: Пресичането с кола нищо няма да ти донесе като емоция, отделно че е наистина скъпо. Преценете добре дали си струва - точно сега... Не, не е скъпо, ще дойде по-малко от 100 евро тотал. Какво имаш предвид, като казваш " точно сега"?
ven62 Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 43 минути , AlexandraKo каза: Сутринта в Кале се качваме на влака, пътува се 35 минути , пошматкваме се във Фолкстън и до вечерта се връщаме обратно. Мислех без колата, ама май, ще трябва с нея. Не, не е скъпо, ще дойде по-малко от 100 евро тотал. Какво имаш предвид, като казваш " точно сега"? Всички се втурваме да те разубеждаваме... С колата ако е - съобразила ли си, че е френска т.е. имаш ли право да мръднеш с тази рент-а-кар на острова. 1
bulpa Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 47 минути , AlexandraKo каза: Сутринта в Кале се качваме на влака, пътува се 35 минути , пошматкваме се във Фолкстън и до вечерта се връщаме обратно. Мислех без колата, ама май, ще трябва с нея. Не откривам да има такъв влак, но бих предложила друго 🙂 Сутринта отивате до Лил. В 9:30 хващате евростар влака от Брюксел, отчитайки часовата разлика в 9:57 сте в Лондон. Кратка разходка покрай Темза, дълъг обяд в някой пъб и в 15:04 си хващате пътя обратно към Лил. Или от Кале в 10:01 хващате описания по-горе влак до Лондон, дишате малко лондонски въздух и в 12:58 хващате влака наобратно. Или ако решите да направите дълга разходка в 19:34 е последното връщане към Кале. Линк към разписанието на евростар - цък 1
Lyubina Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 Ако е за едното возене, не съм убедена че си струва. В края на краищата, влакът през цялото време е в тунел и е напълно тъмно около теб, с изключение на вагона, разбира се. Нищо се не види през прозореца (то няма и какво да се види 😉 ). Иначе, спомням си моя колежка от Белгия, която разказваше, как децата ѝ я питали дали вижда рибките, докато пътува с влака, а тя им отговорила, че това би било мнооого много лоша идея. 2 4
AlexandraKo Публикувано: 7 август, 2019 Автор Публикувано: 7 август, 2019 преди 50 минути , ven62 каза: Всички се втурваме да те разубеждаваме... С колата ако е - съобразила ли си, че е френска т.е. имаш ли право да мръднеш с тази рент-а-кар на острова. Ауууу, колкото по-ме разубеждавате, толкова по-ме тикате натам. преди 50 минути , bulpa каза: Не откривам да има такъв влак, но бих предложила друго 🙂 Сутринта отивате до Лил. В 9:30 хващате евростар влака от Брюксел, отчитайки часовата разлика в 9:57 сте в Лондон. Кратка разходка покрай Темза, дълъг обяд в някой пъб и в 15:04 си хващате пътя обратно към Лил. Или от Кале в 10:01 хващате описания по-горе влак до Лондон, дишате малко лондонски въздух и в 12:58 хващате влака наобратно. Или ако решите да направите дълга разходка в 19:34 е последното връщане към Кале. Линк към разписанието на евростар - цък Неее, до Лондон не ми се ходи.😟 1
Гост Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 51 минути , ven62 каза: Всички се втурваме да те разубеждаваме... С колата ако е - съобразила ли си, че е френска т.е. имаш ли право да мръднеш с тази рент-а-кар на острова. Напротив. Аз не я разубеждавам. От самото начало търся начин да си реализира плана. Просто се стремя да й дам повече информация, за да вземе решение.
Фил Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 А пък аз също те разубеждавам и съм от чудещите се защо ви е да се завирате в тунела ... Ако толкова искате да сте с колата - вземете си фери, хем ако не е лошо времето може да позяпате пейзажа от някоя открита палуба 1
AlexandraKo Публикувано: 7 август, 2019 Автор Публикувано: 7 август, 2019 В момента, Rainy каза: Напротив. Аз не я разубеждавам. От самото начало търся начин да си реализира плана. Просто се стремя да й дам повече информация, за да вземе решение. Щот знаеш, че кат съм го наумила, няма спиране. Отделно, дето съм семейният тур оператор, с един-единствен клиент и то ВИИИП, пък той иска да се извози😀 В момента, Фичо каза: И аз съм от чудещите се защо ви е да се завирате в тунела ... Ако толкова искате да сте с колата - вземите си фери, хем ако не е лошо времето може да се позяпате пейзажа от някоя палуба Фичоооооо, на ферита сме се возили какви ли не - и с кола, и без кола, в тунела не сме. 3 1
Гост Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 1 час, AlexandraKo каза: Не, не е скъпо, ще дойде по-малко от 100 евро тотал. Какво имаш предвид, като казваш " точно сега"? Възможно е. Моят опит е показвал £135 минимална цена при ранна резервация, а късна - около £165 (с кола), но от Франция може да е по-евтино. Фолкстон не знам дали си заслужава този жест, но това е само мое мнение. Имах предвид идеята, споделена за по-дълго пътуване. Аз не намирам никакъв смисъл - с ферибот даже повече ме кефи, но желанието си е твое. Опитвам се да помогна 🙂 Иначе с кола - затарят те в един кувьоз, отваряш прозореца по инструкция и не мърдаш така половин час. С влака - една идея по-приятно. Ако пиеш шампанско 🙂 Решенията ги взимаш само ти.
Фил Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 5 минути , AlexandraKo каза: в тунела не сме. в тунела, и та само ако си в кабината на машиниста 2 2
AlexandraKo Публикувано: 7 август, 2019 Автор Публикувано: 7 август, 2019 преди 6 минути , Rainy каза: Възможно е. Моят опит е показвал £135 минимална цена при ранна резервация, а късна - около £165 (с кола), но от Франция може да е по-евтино. Фолкстон не знам дали си заслужава този жест, но това е само мое мнение. Имах предвид идеята, споделена за по-дълго пътуване. Аз не намирам никакъв смисъл - с ферибот даже повече ме кефи, но желанието си е твое. Опитвам се да помогна 🙂 Иначе с кола - затарят те в един кувьоз, отваряш прозореца по инструкция и не мърдаш така половин час. С влака - една идея по-приятно. Ако пиеш шампанско 🙂 Решенията ги взимаш само ти. Хихихи, дали пия шампанско? Еййй, взехте ме за мезе! Дайте по-сериозно де, няма ли някой, да се е возил на този влак, без кола, че да разкаже от първо лице.
Фил Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 7 минути , AlexandraKo каза: Дайте по-сериозно де Аз съм съвсем сериозен - нали си се возила във влак, който минава през тунел? Дали минава под Ламанша, през Стара планина или Алпите - все си е тунел... (За протокола - не съм ползвал точно този влак. ) 1
Гост Публикувано: 7 август, 2019 Публикувано: 7 август, 2019 преди 13 минути , AlexandraKo каза: Хихихи, дали пия шампанско? Еййй, взехте ме за мезе! Дайте по-сериозно де, няма ли някой, да се е возил на този влак, без кола, че да разкаже от първо лице. Аз бе, човек. И с кола, и с влак. Няколко пъти. Как ще съм те взела за мезе 😞 Във влака няма да ти хареса, освен ако не си VIP - оттам шампанското, а до Фолкстон не знам дали си струва. Съвсем сериозно ти отговарям.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега