Прескочи до съдържание

Пътешествие до Бразилия,Аржентина и Уругвай

Olianata

Препоръчани мнения

Здравейте 😀

Октомври планираме пътуване до Рио де Жанейро,водопадите Игуасу,Буенос Айрес и Монтевидео, 18 дни.

Ден 1 - полет на Air France  София-Париж, нощувка.

Ден 2 - полет на Air Marocco Париж-Казабланка-Сао Пауло - пристигане късно вечерта.

Ден 3 - полет рано сутринта пак на Air Marocco - Сао Пауло- Рио де Жанейро, нощувка.

Ден 4 - нощувка в Рио

Ден 5 - полет на LATAM Rio (GIG) - Iguasu (Brazil) - нощувка.

Ден 6 - нощувка откъм Аржентинска страна.

Ден 7 - полет Игуасу - Буенос Айрес на Аржентинските авиолинии - нощувка.

Ден 8 - нощувка и разглеждане

Ден 9 - сутринта бърза лодка или фери за Монтевидео - нощувка и разглеждане.

Ден 10 - полет на AZUL - Монтевидео - Рио де Жанейро (CDU) - нощувка.

Ден 11,12,13,14,15, - нощувка и разглеждане-общо 6

Ден 16 - полет на Air Marocco - Rio - Casablanca - Paris, нощувка.

Ден 17 - нощувка и разглеждане в Париж.

Ден 18 - полет до София.

Въпросите ми са относно

избора на хотели и други:     Първите 2 нощувки в Рио (искаме да разгледаме центъра) ?

Трансфер от летище - (GIG) до центъра на Рио ?

Следващите 6 дни в Рио, разглеждане на статуята на Христос и Захарната глава.

Нощувките мисля да са до Копакабана, за да отидем и на плаж.⛱️

Безопасно ли е те да са резервирани през Airbnb ?

Откъде се купува ваксината за жълта треска ?

Безопасно ли е да се прекара нощта на летището в Сао Пауло,защото сутринта летим в 6 часа за Рио ?      

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не мога да отговоря на въпросите ви, но да отделите 6 дни за Рио и ден и половина на Буенос Айрес ми се струва неудачно. Отделно изпускате и Колония дел Сакраменто в Уругвай, която е за предпочитане пред Монтевидео, защото е различен град с много собствен чар. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

За центъра на Рио си отделете деня, в работно време. После опустява, става неугледен и както твърдят опасен. Повечето хора отсядат около Копакабана или Ипанема, може в апартамент от Airbnb, не е по-различно от друго място. За транспорт от летището има Uber, предплатени таксита от летището, има и автобус, който си беше съвсем ок, но от години не съм го ползвал, нещо Real се казваше...

Аз също бих казал да отделите повече време на Буенос Айрес, ако трябва съкратете Монтевидео, като цяло Рио не е за всеки, най-добре е да се види отдалече и набързо, а Буенос Айрес е много приятен за престой.

Не съм спал на летището в Сао Пауло, но като безопасност си е ок, не знам колко е удобно. Ина някакъв хотел вътре в терминала, но остана в терминала за вътрешни полети, не знам отвориха ли в международния...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Полета от  Sao Paulo е купен ,като част от билета от Париж.Каца се на GRU-TERMINAL 2.И сутринта тръгва от същото място.Незнам,това терминала за международни полети ли е?Защото фактически се изпълнява от GOL и незнам,дали се води вътрешен.

Тъй като едвам напаснах полетите ,наистина ми остава малко време за Буенос Айрес,но вече не мога да го променя.

За Рио,исках да питам,защото ще имам много дни,има 1ни острови-

Angra dos Reis мисля,за там дали си заслужава?
Връзка към коментар
преди 52 минути , Olianata каза:

За Рио,исках да питам,защото ще имам много дни,има 1ни острови-

Angra dos Reis мисля,за там дали си заслужава?

Не съм била , но понеже и аз правя програма за Рио-Игуасу-Буенос Айрес за февруари,  гледах за интересни места около Рио. Въпросните острови можеш да комбинираш с Парати и ето ти ги 2-3 дни извън Рио. 

Връзка към коментар

Старият хотел е в Т2, аз мисля, че полета ви пристига в Т3, защото е международен и после вътрешния с Гол от Т2. Мисля, че след цял ден полети ще ви дойде много да спите на летището и после да обикаляте из Рио, но не помня цените на хотела...

Ангра дос Рейс не е на остров, не съм бил, но при всички случаи е по-добре да излезете от Рио за една-две нощувки с плаж някъде. Ако имате предвид Ilha Grande, тук има пътепис на Lillia или Carrie, той е пешеходен остров, другите не ги знам. На мен Parati много ми харесва, и едно от местата, където редовно се връщам, но е малко по-далече, отделете си 2 нощувки, за Ilha Grande също, иначе ще е само път.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Малко късно, но относно хотелите на летището - има два:

в Т3 е TRYP, той е за международни пътници и се намира в транзитната зона

в Т2 е Fast Sleep Guarulhos , той е за пътници с вътрешни полети 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.