Прескочи до съдържание

Елзас през есента – Ризлинг и куп въпроси

ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 4 часа, mpmp каза:

Не. Нищо не ми възстановиха от Flix Bus въпреки , че даже говорих с централата им по телефона.  Не съм ги търсил повече, защото явно ще "пия една студена вода". Добре , че сумата е малка 20 евро само. 

За дебитните карти:  С дебитна на ДСК никакъв проблем, с разплащанията, не съм ползвал банкомат, носих си в брой.

ПРЕПОРЪКА: Носете си дребни банкноти в брой /евро/ - по 5, 10 и 20 за по-лесно разплащане в автобусите. Не приемат по-големи банкноти. 

Здравейте! Аз да се похваля след многократно писане до отдел "Права на клиента и възстановяване на суми" към Фликсбуса, след 1 месечно чакане ми възстановиха сумата. Моята сума беше обаче голяма - 179,90лв. Пишете им пак и имайте търпение. Проверете дали са ви блокирали ваучера, защото на мен веднага след като ми обещаха че ще ми възстановят сумата ми блокираха ваучера. И после 3 пъти, горе долу през седмица, им пишех пак, да проверя има ли проблем с картата ми /Virtual Visa на ДСК/. И така, с упоритост, успях. 

• Харесвам 2
  • Браво 4
Връзка към коментар
На 18.11.2019 г. в 20:05, ДиянаВ каза:

@Aleksandra Atanasova, Вие кога ще сте там, защото сега се замислих, че то не остана. След 4 дни на 22 ноември откриват коледните базари в района, а и на много места във Франция.

Бяхме в Колмар и Страсбург от 20-ти до 24-ти, та хванахме 2 дни от базарите. Успяхме и до Егишем да прескочим за няколко часа с градския - бяха напълно достатъчни, че даже се чудехме какво да правим. 🙂 

Общо взето съм очарована от посетените места. Не бях ходила във Франция досега, а Колмар ми беше мечта и се радвам, че успях да я сбъдна. Атмосферата беше изключително празнична и приповдигаща, сградите и улиците бяха украсени, но запалиха лампичките, когато откриха Коледните базари. Колмар е същевременно голям, но и много спокоен град - първата вечер едва намерихме къде да седнем да хапнем в 18ч... 😶 Не знам кой сподели за приложението The Fork, но чрез него успяхме да намерим работещо заведение и то с 50% отстъпка 😉  

Малко снимки от Колмар:

20191122_131647.jpg.113a2497bd41d0391e2f36012c70e016.jpg  20191121_182516.jpg.eea219d919c3ff3e5859e53f7987108f.jpg20191122_131617.jpg.c741e6ca5b1d92ac4e600636a2cd14de.jpg

20191122_171653.jpg.11f176bc1721df3c1da235c4e02d4249.jpg

От Егишем:

20191121_141506.jpg.0855f6c949ac5b66a707d85e02ed84ab.jpg

20191121_141947.jpg.ae6a37b044b1038a52805b5c995bedbf.jpg

В Страсбург беше невероятна лудница. Там бяхме само за една вечер - 23-ти, но съм доволна от видяното. Излязоха ми мазоли на краката, значи съм преизпълнила плана 🙂 Имаше засилени мерки за сигурност, заради атентата от миналата година. Направени са пропускателни пунктове на местата, от които се влиза към базарите и се образуват леки опашки, но не е нещо притеснително. 

Страсбург:

20191123_150527.jpg.2ee2ef55e48009803eb3c6235eb1b42a.jpg

20191123_154133.jpg.52d52e4ee9449982e6f5bdf93e253897.jpg

IMG-b71ea174fee51973291cfffd1d5f69ea-V.jpg.ebe4f030cbf876b4e3d326ca08fef0a4.jpg

• Харесвам 10
  • Браво 2
Връзка към коментар
10 minutes ago, Aleksandra Atanasova said:

Бяхме в Колмар и Страсбург от 20-ти до 24-ти, та хванахме 2 дни от базарите. Успяхме и до Егишем да прескочим за няколко часа с градския - бяха напълно достатъчни, че даже се чудехме какво да правим. 🙂 

Общо взето съм очарована от посетените места. Не бях ходила във Франция досега, а Колмар ми беше мечта и се радвам, че успях да я сбъдна. Атмосферата беше изключително празнична и приповдигаща, сградите и улиците бяха украсени, но запалиха лампичките, когато откриха Коледните базари. Колмар е същевременно голям, но и много спокоен град - първата вечер едва намерихме къде да седнем да хапнем в 18ч... 😶 Не знам кой сподели за приложението The Fork, но чрез него успяхме да намерим работещо заведение и то с 50% отстъпка 😉  

Малко снимки от Колмар:

20191122_131647.jpg.113a2497bd41d0391e2f36012c70e016.jpg  20191121_182516.jpg.eea219d919c3ff3e5859e53f7987108f.jpg20191122_131617.jpg.c741e6ca5b1d92ac4e600636a2cd14de.jpg

20191122_171653.jpg.11f176bc1721df3c1da235c4e02d4249.jpg

От Егишем:

20191121_141506.jpg.0855f6c949ac5b66a707d85e02ed84ab.jpg

20191121_141947.jpg.ae6a37b044b1038a52805b5c995bedbf.jpg

В Страсбург беше невероятна лудница. Там бяхме само за една вечер - 23-ти, но съм доволна от видяното. Излязоха ми мазоли на краката, значи съм преизпълнила плана 🙂 Имаше засилени мерки за сигурност, заради атентата от миналата година. Направени са пропускателни пунктове на местата, от които се влиза към базарите и се образуват леки опашки, но не е нещо притеснително. 

Страсбург:

20191123_150527.jpg.2ee2ef55e48009803eb3c6235eb1b42a.jpg

20191123_154133.jpg.52d52e4ee9449982e6f5bdf93e253897.jpg

IMG-b71ea174fee51973291cfffd1d5f69ea-V.jpg.ebe4f030cbf876b4e3d326ca08fef0a4.jpg

Ех, че хубаво ми стана като гледах снимките ти. Браво усетили сте коледна атмосфера🙂.

@Роца, гледаш ли прогнозата за времето. Моето пожелание за един ден сняг може и да се сбъдне. Според приложението на телефона ми в неделя дават снежинка в Колмар😉

Връзка към коментар

Много са хубави разходките в този район- все едно не само си в друга държава, а направо в друго време...

13 minutes ago, Aleksandra Atanasova said:

за приложението The Fork

Аз май. :) Чудесна работа върши- в Италия и Франция е изпробвано. Но я се опитай да го използваш в Германия. :) Мъка.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , ДиянаВ каза:

Ех, че хубаво ми стана като гледах снимките ти. Браво усетили сте коледна атмосфера🙂.

@Роца, гледаш ли прогнозата за времето. Моето пожелание за един ден сняг може и да се сбъдне. Според приложението на телефона ми в неделя дават снежинка в Колмар😉

И за моите дати го дават снежеец за сега , дано ти се сбъднат пожеланията 🙂 

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , ДиянаВ каза:

Гледам... и си самостискам палци да не се сбъдне 😂

Засега Метео Франс предвиждат само "няколко снежинки" в неделя сладобед, което ме устройва, понеже в 16ч си вземаме влака за Париж 😉 . Но дори и да паднат, сигурно няма да се задържат, понеже в момента е 10-12 градуса и земята не е замръзнала.

А в събота ще е слънчево.

The Fork работи чудесно и в Португалия. Аз го ползвам редовно във Франция, дори и само за резервация, без да има намаления. Така съм открила някои много добри ресторанти.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 12 минути , Роца каза:

Засега Метео Франс предвиждат

Бих ти препоръчал и yr.no ,  има го и като приложение за смартфон, много са добри норвежците, при последното ни пътуване по Ривиерата специално сравнявах и даваше по-точни прогнози от МетеоФранс! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 48 минути , Роца каза:

Гледам... и си самостискам палци да не се сбъдне 😂

Засега Метео Франс предвиждат само "няколко снежинки" в неделя сладобед, което ме устройва, понеже в 16ч си вземаме влака за Париж 😉 . Но дори и да паднат, сигурно няма да се задържат, понеже в момента е 10-12 градуса и земята не е замръзнала.

А в събота ще е слънчево.

The Fork работи чудесно и в Португалия. Аз го ползвам редовно във Франция, дори и само за резервация, без да има намаления. Така съм открила някои много добри ресторанти.

И ние го ползваме  редовно. Имам впечатления за Амстердам, за Френската ривиера, за Мадрид и за Италия.А, за Португалия също.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 54 минути , Фичо каза:

Бих ти препоръчал и yr.no ,  има го и като приложение за смартфон, много са добри норвежците, при последното ни пътуване по Ривиерата специално сравнявах и даваше по-точни прогнози от МетеоФранс! 

Мерси 🙂 , букмаркнах си го.

Засега предвижда същото като Метео Франс, та дано да не снеговали 🙂 Не ми се ще да се окажа блокирана в Елзас в навечерие на транспортна стачка 😂

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
15 minutes ago, AlexandraKo said:

И ние го ползваме  редовно. Имам впечатления за Амстердам, за Френската ривиера, за Мадрид и за Италия.А, за Португалия също.

Merci beaucoup 😉. И аз го свалих. Само дето нещо бърка Русе с Разград 🤣. Дава ми местоположение Hotel City Art Boutique и в близост до мен Danube Plaza Hotel, Riga, Cosmopolitan, всички ги води хотели в Razgrad Bulgaria 😂

Но съм доволна от приложението, защото и норвежците дават за неделя малко снежец в Колмар от 13-19 часа, така че има шанс @Роца да лапне някоя друга снежинка😉

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 16 минути , ДиянаВ каза:

Merci beaucoup 😉. И аз го свалих. Само дето нещо бърка Русе с Разград 🤣. Дава ми местоположение Hotel City Art Boutique и в близост до мен Danube Plaza Hotel, Riga, Cosmopolitan, всички ги води хотели в Razgrad Bulgaria 😂

Но съм доволна от приложението, защото и норвежците дават за неделя малко снежец в Колмар от 13-19 часа, така че има шанс @Роца да лапне някоя друга снежинка😉

Аааа, аз говорех за The Fork:)))))))

Връзка към коментар
Just now, AlexandraKo said:

Аааа, аз говорех за The Fork:)))))))

Хахаха, обърках поста на Фичо за времето с твоя за ресторантите. Мазало стана. Ето коригирам се 😂

1 hour ago, Фичо said:

Merci beaucoup . И аз го свалих. Само дето нещо бърка Русе с Разград . Дава ми местоположение Hotel City Art Boutique и в близост до мен Danube Plaza Hotel, Riga, Cosmopolitan, всички ги води хотели в Razgrad Bulgaria 😆

Но съм доволна от приложението, защото и норвежците дават за неделя малко снежец в Колмар от 13-19 часа, така че има шанс @Роца да лапне някоя друга снежинка 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Използвам темата , за да попитам дали някой е наемал кола от Германия. Ще летим до Баден Баден и от там ще тръгнем за Страсбург и Колмар. Мислите ли, че може да има проблем с колата?

Връзка към коментар
2 minutes ago, kdelin said:

Използвам темата , за да попитам дали някой е наемал кола от Германия. Ще летим до Баден Баден и от там ще тръгнем за Страсбург и Колмар. Мислите ли, че може да има проблем с колата?

@naskoyYyYyYY трябва да се е върнал вече и с подобна схема на наемане.

Връзка към коментар
11 minutes ago, kdelin said:

Мислите ли, че може да има проблем с колата?

Ами вземате колата и карате (стига да имате книжка и кредитна карта). Какво точно имате предвид под проблем?

Граница няма и няма кой да ви спре. Спазвате си правилата и всичко е ОК.

Фирма за коли под наем, вид на застраховка ... - Вие си решавате.

Връзка към коментар

Ние днес кацнахме, като се върна ще разкажа за колата ако не ви е късно 🙂 иначе коледната украса ее уникална, къщичките са много китни Абе много ми харесва. Единственото което наистина не ми допада е храната не е моята просто прекалено много месо се яде, тва миризливото сирене просто нямам думи щях да повърна като донесоха на едни до нас 😄 това е за сега, после туко виж ми харесала 🙂

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
24 minutes ago, zvezda9001 said:

Ние днес кацнахме, като се върна ще разкажа за колата ако не ви е късно 🙂 иначе коледната украса ее уникална, къщичките са много китни Абе много ми харесва. Единственото което наистина не ми допада е храната не е моята просто прекалено много месо се яде, тва миризливото сирене просто нямам думи щях да повърна като донесоха на едни до нас 😄 това е за сега, после туко виж ми харесала 🙂

Звезда, Звезда, тъкмо човек си помисли, че е подобен с друг и хоп гооолямоооо различие😉 Ех, да имаше сега пред мен едно мюнстер сиренце, щях да му притикам миризливостта с винце😁

Супер! Няма да те оплакваме гладна ли си или не😋

• Смея се 1
Връзка към коментар
On 12/10/2019 at 9:59 AM, kdelin said:

Миналата седмица се върнахме, като бяхме наели кола от Europecar, но през посредник - https://www.autoeurope.eu/ (съответно и застраховката ми беше през посредника). Имай предвид, че изборът на рент а кар директно от летището е сведен до само 3 компании 🙂 За 4 дни (от 4.12 сутринта до 08.12 на обяд) излезе около 200 евро - икономичен клас. При поръчката трябва да се отбележи, че се напуска страната и се ходи до Франция - около 18 евро такса ти се взима за това. Необходима ти е кредитна карта, както за всяко взимане на кола. При Europecar ти блокират 300 евро депозит, но бързо го връщат, вече са ми ОК. Имат и ограничени км за периода на наемане, при нас беше 250 км на ден, но за желания район не са проблем 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 7 месеца по-късно ...

Страхотна красота, благодаря на всички за указанията и снимките 🙂 Букнах билети last minute за другия петък. Дано успея за сглобя някаква хубава програма 🙂 

• Харесвам 2
  • Браво 4
Връзка към коментар
28 minutes ago, Eva eva said:

Страхотна красота, благодаря на всички за указанията и снимките 🙂 Букнах билети last minute за другия петък. Дано успея за сглобя някаква хубава програма 🙂 

Стискам палци да литнете този път. Ще успееш с програмата. Където и да отидеш, все ще ти хареса. Елзас не разочарова🙂 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

@ДиянаВ, благодаря ти много!  

Успях да сглобя програмка, ще съм благодарна за мнения и коментари. Два пъти прочетох полезната тема, мисля, че не пропускам нещо важно. Ще нощуваме в Колмар. Имам и няколко конкретни въпроса:

- има ли смисъл да купувам предварително билети за влаковете или може и на място? Или пък онлайн ще е по-лесно, да не губя време по гарите? Да не са много по-скъпи на място?

- от къде мога да купя билет за трамвая в Страсбург?

- чудя се кое да е събота и кое неделя - Страсбург или автобусчето около Колмар?

Каквото се сетите като указания и мнения ще ми е полезно 🙂 Благодаря предварително 🙂 

1 ден, петък 

19:45 – 21:05 ч. полет София – Базел. Кацане в 21:05 ч. Придвижване до Колмар - от летището в Базел до гара ST LOUIS LA CHAUSSEE с автобус 11, цена 2,50 € на човек. Автобусите са на 15 минути. От гарата ST LOUIS LA CHAUSSEE до Колмар с влак https://en.oui.sncf/en/. Има влак в 22:50 от ST LOUIS LA CHAUSSEE и струва 13.60 евро на човек.

2 ден, събота

https://www.tourisme-colmar.com/en/visit/visit/kut-zig-open-top-bus

Автобус Hop on - слизане в Ribeauvillé, Riquewihr и Еguisheim.

3 ден, неделя 

Страсбург. Има влакове в 09:06 ч. и 10:03 ч. – 5 евро. Връщане – в 16:21 ч. или 16:55 ч. – 5 евро. Забележителности в Страсбург - Kléber square, Cathédrale Notre Dame de Strasbourg, малката Франция. Връщане до Kléber square и с трамвай до Европейския парламент. Връщане в Колмар.

4 ден, понеделник

Разходка и обяд в Колмар. 16:54 – влак от Колмар до летището.

21:45 – полет Базел – София. Кацане в София в 00:55 ч.

Връзка към коментар
преди 7 минути , Eva eva каза:

@ДиянаВ, благодаря ти много!  

Успях да сглобя програмка, ще съм благодарна за мнения и коментари. Два пъти прочетох полезната тема, мисля, че не пропускам нещо важно. Ще нощуваме в Колмар. Имам и няколко конкретни въпроса:

- има ли смисъл да купувам предварително билети за влаковете или може и на място? Или пък онлайн ще е по-лесно, да не губя време по гарите? Да не са много по-скъпи на място?

- от къде мога да купя билет за трамвая в Страсбург?

- чудя се кое да е събота и кое неделя - Страсбург или автобусчето около Колмар?

Каквото се сетите като указания и мнения ще ми е полезно 🙂 Благодаря предварително 🙂 

1 ден, петък 

19:45 – 21:05 ч. полет София – Базел. Кацане в 21:05 ч. Придвижване до Колмар - от летището в Базел до гара ST LOUIS LA CHAUSSEE с автобус 11, цена 2,50 € на човек. Автобусите са на 15 минути. От гарата ST LOUIS LA CHAUSSEE до Колмар с влак https://en.oui.sncf/en/. Има влак в 22:50 от ST LOUIS LA CHAUSSEE и струва 13.60 евро на човек.

2 ден, събота

https://www.tourisme-colmar.com/en/visit/visit/kut-zig-open-top-bus

Автобус Hop on - слизане в Ribeauvillé, Riquewihr и Еguisheim.

3 ден, неделя 

Страсбург. Има влакове в 09:06 ч. и 10:03 ч. – 5 евро. Връщане – в 16:21 ч. или 16:55 ч. – 5 евро. Забележителности в Страсбург - Kléber square, Cathédrale Notre Dame de Strasbourg, малката Франция. Връщане до Kléber square и с трамвай до Европейския парламент. Връщане в Колмар.

4 ден, понеделник

Разходка и обяд в Колмар. 16:54 – влак от Колмар до летището.

21:45 – полет Базел – София. Кацане в София в 00:55 ч.

Тур с корабчето, което се взема от кея до Катедралата в Страсбург. Билети от сувенирния магазин в ляво, ако си срещу входа на Катедралата.  

С корабчето минавате покрай Европейския парламент. 

Връзка към коментар
25 minutes ago, Дани Магелани said:

Тур с корабчето, което се взема от кея до Катедралата в Страсбург. Билети от сувенирния магазин в ляво, ако си срещу входа на Катедралата.  

С корабчето минавате покрай Европейския парламент. 

О, супер! Благодаря ти много за идеята - хем разходка с корабче, хем ще видим и парламента 🙂 Чудесно!

Връзка към коментар

@Eva eva, тези влакове, които ги гледаш по 5 евро са промоционални. В нормални времена трябваше да се купят предварително, особено за уикендите, месец по-рано. Сега с това пътуване-непътуване не знам какво да те посъветвам. Проверих цените за тази неделя и видях, че има в продажба билети по 5 евро и за след два дни. Иначе нормалната тарифа Колмар Страсбург е 13.60 евро. Ако искаш утре пак тествай какви ще са цените за след ден - тази неделя. Май най-добре като отидеш да купиш всички необходими билети онлайн и да ти стоят в приложението/имейл. Вие колко човека ще бъдете?

За разходката с лодка в Страсбург хубаво е, но пак заради тези противоепидимични мерки сега дали е добра идея ти ще си решиш🙂

Връзка към коментар

За лодките също купих предварително онлайн билети, но на сутринта преди тръгването за Страсбург. Сайтът е batorama.com. Показва и колко свободни места има за даден час. За покупка на място @Дани Магелани ти е казала.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.