Прескочи до съдържание

Елзас през есента – Ризлинг и куп въпроси

ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 34 минути , manu80 каза:

10 човека с един мъж само. 🙂 

Чудя се да му завидим ли ..., или да го съжалим? :rolleyes::grin:

Приятна разходка, Елзас е много хубава и живописна област и ще си изкарате чудесно, дано имате късмет и с времето! 

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 48 минути , manu80 каза:

10 човека с един мъж само. 🙂 Ще се различаваме определено.

Хаха, ще ви позная значи. Аз съм с дълга черна коса, с мъжа ми ще пътуваме. Имаше още магеланци за този полет, дали @lyusi

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , ivelina666 каза:

Хаха, ще ви позная значи. Аз съм с дълга черна коса, с мъжа ми ще пътуваме. Имаше още магеланци за този полет, дали Линдт или се бъркам. 

Сигурно ще се познаем. Помня, че бяхме няколко човека, но кои точно незнам. 🙂 А между другото към колко мислите да сте на летището? Ние нямаме чекиран багаж, на половината закупих wiss priority, все пак да имаме малко повече място за багаж. Мисля към 05,15ч да сме на летището. Досега не съм пътувала от Т1, незнам как е там. Как мислите 05,15ч добре ли е?

Връзка към коментар

Да, по това време и ние ще сме там. Сутрин на Т1 има повечко полети, но и ние сме само с ръчен и директно отиваме към проверката. Преди малко се чекирах, на 9 и 10 ред сме. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

преди 4 минути , ivelina666 каза:

Да, по това време и ние ще сме там. Сутрин на Т1 има повечко полети, но и ние сме само с ръчен и директно отиваме към проверката. Преди малко се чекирах, на 9 и 10 ред сме. 

Хубави места са ви се паднали. Аз за част от групата закупих места, аз лично съм на 28 F. 🙂 A тия дето днес чекирах така ги разделиха , едната на 22, другата на 35-ти ред. 😕

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, ivelina666 каза:

Хаха, ще ви позная значи. Аз съм с дълга черна коса, с мъжа ми ще пътуваме. Имаше още магеланци за този полет, дали @lyusi

Да. Ние сме две дами, но явно покрай групата с 9 жени и 1 мъж ще се познаем, там жокерът е най-силен 😀

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 22 часа, Роца каза:

Къде проверявате за посещенията на шоколадовия магазин? 

Аз погледнах набързо на сайта им и видях, че имат посещения и дегустация на шоколад и вино от Frères Bott в петъците през октомври, ноември и декември, за които има записвания. Но може би не съм гледала на правилното място. Между другото, ние миналата година минахме през избата на Frères Bott в Рибовиле. Беше интересно... И напоително 😂

И може да се окаже, че ще обикаляме коледните базар и в околността по едно и също време - онзи ден купих билети за 29 ноември - 1 декември 😉

Здравей, не съм се задълбавала много за шоколадовата фабрика - магазин, ще проверим на място как стоят нещата. А  иначе ние сме в периода 11 до 15 декември, така че няма да се засечем за съжаление 😞  Но пък ще има доста разказващи преди нас 🙂  Нещо интересно да споделя, което прочетох вчера в сайта на Turckheim е че през всичките дни на коледните базари от 21 часа ще има отново обиколката на нощния пазач, също така всяка вечер от 17 ч. , 11 малки светлинни носители се спускали по стълбището на кметството и имало тържествено отваряне на деня от календара, който отброява колко дни остават до коледа и разказвали истории и ей такива неща, стори ми се интересно . Друго нещо което прочетох за Колмар по време на коледните пазари е че в Малката Венеция с лодки плавали дечица, които пеели коледни песни 🙂  Като цяло сайтовете на градчетата са много поддържани и има доста какво да се разбере от тях 🙂 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, zvezda9001 каза:

Здравей, не съм се задълбавала много за шоколадовата фабрика - магазин, ще проверим на място как стоят нещата. А  иначе ние сме в периода 11 до 15 декември, така че няма да се засечем за съжаление 😞  Но пък ще има доста разказващи преди нас 🙂  Нещо интересно да споделя, което прочетох вчера в сайта на Turckheim е че през всичките дни на коледните базари от 21 часа ще има отново обиколката на нощния пазач, също така всяка вечер от 17 ч. , 11 малки светлинни носители се спускали по стълбището на кметството и имало тържествено отваряне на деня от календара, който отброява колко дни остават до коледа и разказвали истории и ей такива неща, стори ми се интересно . Друго нещо което прочетох за Колмар по време на коледните пазари е че в Малката Венеция с лодки плавали дечица, които пеели коледни песни 🙂  Като цяло сайтовете на градчетата са много поддържани и има доста какво да се разбере от тях 🙂 

Проверете програмата на Коледните базари.Ние бяхме преди две години и в Рибовил попаднахме на средновековен коледен базар.Всички продавачи бяха облечени в такъв стил, имаше различни програми, беше много завладяващо. Имаше хор от малки деца, ходейки по главната улица и пеещи коледни песни,рицарски битки и други интересности.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

В този сайт пише, че от понеделник до четвъртък Коледният базар в Колмар работи до 19 ч...

Цитат

From 22nd November to 29th December 2019

• From Monday to Thursday: 10:00am to 7:00pm

Това вярно ли е? :sorry: Ако да, то тогава няма да можем да се разходим до Ribeauville през деня, а да се върнем вечерта за базара, както смятахме, което би било разочароващо... А и къде остава романтиката от обиколката на Коледен базар по тъмно, осветен от безброй малки лампички...? 😞 В Германия, Белгия, Люксембург базарите работят до доста по-късно вечер. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
6 minutes ago, chandni said:

А и къде остава романтиката от обиколката на Коледен базар по тъмно

Имах чувството, че в 17:00 - 17:30 (април това) всички вече са си легнали. 😉

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , aleksandrina каза:

Имах чувството, че в 17:00 - 17:30 (април това) всички вече са си легнали. 😉

@Георги, къде ми е иконката "не харесвам"? :girl_cray2:

• Смея се 3
Връзка към коментар

За съжаление е вярно и важи за почти всичките градчета, не ги е срам да си лягат толкова рано :santa2: аз мислех да обикаляме с греяно вино вечер и да се наслаждаваме на светлинките, а то и греяно вино сигурно няма да продават "толкос късно" и лампите може да са загасили, че им свети в къщи не могат да заспят 😄 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Около Коледа 19 часа отдавна е тъмно, та ще има лампички. А това са малки села все пак, не може да се очаква нощен живот като във Франкфурт

• Харесвам 3
Връзка към коментар

То нека е тъмно в 19:00, но 17:00-17:30 само туристите имах чувството, че се моткахме из Колмар. И магазините затворени- едно вино няма откъде да си купи човек след 18:00... И наистина тъмни прозорците. Сигурно тока е скъп. 😉

• Смея се 2
Връзка към коментар

Малки малки, колко да са малки, била съм в Германия в супер малките селца и всичко около коледните пазари е отворено до 22 часа поне 🙂  ама харесали сме си го този район, така че няма да се оплакваме 🙂 

Връзка към коментар

2 minutes ago, zvezda9001 said:

Малки малки, колко да са малки, била съм в Германия в супер малките селца и всичко около коледните пазари е отворено до 22 часа поне 🙂  ама харесали сме си го този район, така че няма да се оплакваме 🙂 

Района си е супер. Но раничко си лягат. 🤣

• Смея се 1
Връзка към коментар

преди 34 минути , zvezda9001 каза:

E, то ... областта Елзас е била ту в Германия, ту във Франция ...  :wink:  
Даже преди време тогавашният френски президент Сарко неволно се обърка при една реч в Елзас и каза " тук, в Германия" :grin:  
( като смеuчаващо вината обстоятелство - и двете започват с "Al"  - "Allemagne"  ,  "Alsace" )

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Здравейте!

Завърнах се от приключението Страсбург - Колмар  - Базел. 🙂 На всички много ни хареса. Страхотни места, приятно време, но доста променливо.

На 28,09, кацнахме навреме в Базел. Хванахме Distribus 11 и след това влак до Колмар. Много удобен вариант. Съжалявам, че въобще се занимавах с Flixbus. Между другото шофьора на линия 11 автобус беше доста неориентиран, и говореше само френски. С наша помощ, /показахме му какъв билет искаме на таблото му/. Даде ни билет Alsa 24h Group journey. Сега незнам какъв е принципа, но този билет бе като касов бон, хартия. На него пишеше номер на билета,час и дата, нищо не валидирах. Пътувахме след това с влака, никой не ни провери, та незная дали е трябвало нещо друго да правим. Аз лично мисля, че не. Уж преведохме с google translate едно изречение в края на билета,на което пишеше че важи за пътувания на всякакъв транспорт в областа Елзас и трябва да се показва при проверка. Стигнахме много бързо до Страсбург, за 1 час и 10мин. Хотелът Ibis strasbourg centre historique е на перфектно място, супер лесно за ориентиране и много близо до Стария град и Бараж Вобан. Единствен недостатък е малката баня, но определено го препоръчвам. И после цял ден скитане, разходка с лодка. Страсбург определено ми хареса. Прибрахме се по тъмно, доста изморени. На другия ден сутринта пак разходка в Страсбург, в 8 часа сутринта е много приятно. В 12,05ч от пътувахме за Колмар с Flixbus, този път безпроблеми, точни и коректни. В 13,05ч бяхме в Колмар, отидохме до хотела Ibis budget colmar centre ville, и този хотел бих ви препоръчала, много близо до центъра, хубава закуска, а и много добра цена. В Колмар беше доста променливо времето - като пристигнахме голяма жега, после се заоблачи, излезе вятър, дъжд, после спря, след известно време пак заваля. Но като цяло и в Страсбург и Колмар беше доста ветровито. А сутрин ветровито и студено. Разходка по набелязаните места. Колмар определено е малък град, поне централната част. Мисля, че половин ден му е напълно достатъчен. Хубаво е, шарено, пъстро. Седнахме и на по чаша елзаско вино в Brasserie Schwendi. Аз не съм по виното, но това бяло вино много ми хареса. Пробвахме и tarte flambee /тънките пици/ - 3 варианта. Едната ми хареса само, по-обикновена, по наш вкус. Другите две бяха с френски сирена, едната много миришеше. После пак разходки, нощувка. На другата сутрин пак разходка, и отпътуване за Базел с Flixbus. С малко закъснение, но нямахме проблеми и този път с автобуса Flixbus. Пристигнахме в Базел към 13,30ч. Бързо се ориентирах до хотела - Ibis budget basel city. Значи това беше хотелът, за който платих най-много и най-малко ми хареса. Иначе като плюс, че дават безплатна карта за градския транспорт. Та и там доста се поразходихме. Приятен град, но доста скъп.

Та това накратко.

Поздрави на всички! 🙂

• Харесвам 7
  • Браво 2
Връзка към коментар
18 minutes ago, manu80 said:

Здравейте!

Завърнах се от приключението Страсбург - Колмар  - Базел. 🙂 На всички много ни хареса. Страхотни места, при

Като имаш време качи някоя снимчица, сподели емоцията. Да се вдъхновим и ние🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Като имаш време качи някоя снимчица, сподели емоцията. Да се вдъхновим и ние🙂

Редактирах си поста с допълнения накратко, а когато имам възможност ще кача и някоя снимчица! 🙂

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , manu80 каза:

Пробвахме и tarte flambee /тънките пици/ - 3 варианта. Едната ми хареса само, по-обикновена, по наш вкус. Другите две бяха с френски сирена, едната много миришеше

Всъщност - тази миризливата вероятно е била със сирене Мюнстер, което си е точно една от традиционните елзаски тарт фламбе. :smile3:

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.