Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Не, нямам предвид себе си :) Искам да пренеса цвете в саксия, чудя се как да го опаковам. Мисля да е в ръчния, за да не замръзне в багажното....някой да има идея или да сподели опит?

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Не съм го правил, ама виж разрешено ли е да се внасят живи растения в съответната държава, мисля, че ако е Великобритания или е извън Европа може да имаш проблем, да искат някакви сертификати за произход или направо да е забранено.

Иначе слагаш някаква пирамидка от тел или пръчки да го предпазват, цветето вързано на пръчка в средата и увиваш. 

В багажното не е прекалено студено, все пак котки и кучета там возят, обаче риска да се счупи е голям мисля.

Връзка към коментар

Интересен казус наистина.

Според мен наистина трябва да се направи каквото съветва neuromancer - да се пита дали могат да бъдат внасяни живи цветя.

Също така не се уточнява за колко голямо цвете става въпрос.

Пиша също така, защото искам да споделя личния си опит - септември 2011 пътувах с австрийците до Виена с букет в салона. Нямаше проблем да го вкарам, единствения проблем беше, че бях взел място на редицата до аварийния изход, та навъсения стюард ми каза или да се преместя, или да сложа букета в багажното над мен, а се сещате какво щеше да му се случи в багажното. Та тогава просто се надигнах и огледах претъпкания Боинг 737 (тогава австрийците все още имаха такива) и му казах, че не виждам къде бих могъл да се преместя. Та колкото беше навъсен, толкова и бързо склони една госпожица да си размени мястото с мен. :)

Та за мен решението на казуса е да се вземе цветето с пътника (стига да не е много голямо и стига съответната авиокомпания/страна да разрешава това).

 

 
Връзка към коментар

Ограничения доколкото разбирам няма за полети между страни в ЕС, а моят е такъв. Май ще го опаковам и в ръчния. То късмет де, няма да сменям полети, само на нашето летище трябва да мина и да избегна "проверка на случаен принцип/анализ на риска" при пристигане, за да не давам излишни обяснения....

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Не съм писала, за да не го урочасам. Беше напъхано в пластмасова кутия и увито прилежно в чекирания багаж. Като го извадих изглеждаше смачкано (много тясна кутия, явно), но не счупено, а и кутията беше здрава. Дано да оцелее и тук, защото под моите грижи винаги има риск :)

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.