Прескочи до съдържание

Моята програма за Мароко

Огнян

Препоръчани мнения

Публикувано:
  На 4.12.2024 г. в 20:28, kkrastev каза:

Здравейте, 

Малко импулсивно запазихме самолетни билети  до Маракеш от 01.04. до 08.04.2025г. с директни полети от Букурещ. Ще бъдем 5 възрастни и 2 тийна. Имаме нужда от малко помощ, относно това :

1. Може ли да се внася алкохол в страната ? 

2. Какъв хотел / апартамент да търсим? Запазих един през букинга, около Медината, но мога да анулирам резервацията.

3. Става ли за плаж и да търся ли нещо с басейн ?

4. Какво можем да разгледаме ? Не обичаме коли под наем, така че ще ползваме такси или автобус. Разбрах, че такситата на InDrive били най-евтини. Може да нощуваме и в друг град, ако успеем да убедим ходещите хормони.

5. Заредил съм малко нет в есим, като за начало. На младежите със сигурност няма да им стигне. Какви местни оператори можем да ползваме ?

Ще са ни от полза и всякакви други съвети. 

Извинявам се, ако вече е бил обсъждан някой от въпросите.  

Разшири  

1. Отговорили са ви, че може до литър. Иначе алкохол ще намерите в Carrefour, но до 20ч. И очаквайте по-висока цена.

2. Бих ви препоръчала да се настаните в риад - това са типичните за тези ширини къщи с вътрешен двор. Около Медината ще можете да се движите пешеходно до стария град, но мисля, че една седмица там ще ви дойде в повече. Може би е по-добра идеята да търсите настаняване в новата и по-модерна част на града. Или да разделите престоя на 2 части, както прецените.

3. Става за басейн през деня, просто амплитудите са много големи и не знам дали ще държи подходяща температура на водата.

4. Ако не искате да ползвате кола, най-добре се запишете на организирани турове или си наемете шофьор да ви разведе. Около Маракеш има много интересни места:

- Aït Benhaddou и Ouarzazate се виждат на един път

- Може да отскочите до океана - Essaouira ви е най-близо

- Taroudant и близкия оазис Tiout

- Туровете в пустинята задължително са с нощувка. Merzouga и Erg Chebbi според мен станаха твърде популярни и претъпкани с туристи. Erg Chigaga ви е по-близо, а и по път може да минете през Zagora, Tamegroute и Mhamid. Но това трябва да е организирано.

- Всичко останало като Фес, Мекнес и прочие ви е на поне 400-500км

5. Пробвайте приложенията за есим като AirAlo, според мен са най-удобни. Моите деца ги оставям без интернет в чужбина, освен wifi-то на хотела.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.