Прескочи до съдържание

Коледа и Нова Година: Ню Йорк, Бостън, Атлантик Сити

Nia_STN

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, четох колко много компетентни и подробни отговори и съвети се дават и отвярвам и аз тема 🙂

Планът е следният:

• Дати: 22 Дек - 03 Ян SOF-IST-JFK-IST-SOF.
  • 28 - 29 Дек: Бостън за една нощувка, пътуване с Амтрак: пристигане по обяд, връщане в 18 ч от Бостън. Посещение на Баскетболен мач на Селтикс.
  • Спане: AirBnB - до спирка Bergen St, Brooklyn.
  • НГ: Gatsby's House New Year's Eve 2020, Hudson Terrace

По описаната фиксирана част (вече сакупени билети и резервации) ще се радвам на коментари, а по следната се надявам на съвети:

• В Бостън освен мача, искаме да идем до Харвард, където не знам какво има да се гледа, но спътникът ми държи да отидем. Какво друго си заслужава в Бостън за ден и половина?
  • Пак спътникът държи на Атлантик Сити за една нощувка. Там зимата освен казината, какво може да се прави? Бордуолкът има ли движение, става ли за разходки?
  • Същият въпрос за Кони Айлънд в Ню Йорк: как стоят нещата зимата там?
  • Лично мен много ме вълнува въпросът "Кой аквариум е най-хубав: Ню Йорк, Бостън или Атлантик Сити?" Виждам, че и на трите места има. Като гледам животните, този в Бостън е най-оскъден.
  • В планът ни е и Бродуей шоу, та ако някой има препоръки измежду класиките: Цар Лъв, Чикаго...? И също дали си заслужава Коледното шоу Рокетс в Радио Сити Хол или по-добре Бродуейска класика, защото едва ли ще ходим чак два пъти 🙂

За сега е това. Като посъбера пъзела по горните въпроси, ще продължа да ви занимавам в още няколко посоки.

Благодаря!

Публикувано:

Аз не знам дали остана нещо неказано за Бостън - Харвард ярд (Harvard Yard), статуята на Джон Харвард, разходка просто през някоя от сградите на кампуса. МИТ - същата работа. Разходка покрай реката от страната на университетите - има алея, чаеното парти, пристанището до аквариума, стадиона на Ред Сокс, оригиналният Бар Наздраве (Cheers), парковете в центъра, сградата на парламента, старото кметство с герба с еднорога (защо ли... 🙂 ) и рууфтоп бара са Boston in a nutshell.

В Атлантик Сити и лятото не знам какво ще правите, какво остава за зимата... Повечето казина са фалирали и Атлантик Сити отдавна не е "Лас Вегас на Източното крайбрежие", какъвто може и да е бил през 80-те. Аз лично бих го пропуснал като цяло

На Кони Айлънд спасители има от Ммориъл дей (края на май) до Лейбър дей (началото на септември - тази година е на 2-ри). По това време е и туристическия сезон. Останалото време е като да отидете в Гърция или някъде по черноморието извън сезона.... Аквариумът там работи почти през цялата година

А защо не аквариума в Балтимор? 🙂

Според мен вие трябва да решите какво ви се гледа - дали Цар Лъв, Чикаго или нещо друго. Аз бих ви препоръчал да минете през Мейсис - има съвсем реален шанс магазинът да изглежда като от клипа на коледната песен на.... може би Марая Кери се казваше певицата

И се пригответе с шапки, шалове и ръкавици - Ню Йорк и Бостън са на Атлантика и зимата духат студени ветрове.

Публикувано:

Благодаря, Бостън го оправихме - и моите проучвания водят то посочените забележителности :)

Атлантик Сити най-вероятно ще отпадне или за сметка на Вашингтон, или цялостно.

Някой да даде отзиви за двата аквариума: Ню Йорк и Бостън?

Публикувано:

В една от съседните теми бяха писал маршрут за Манхатън. Има магеланци, които са го пробвали и още никой не се е оплакал 🙂 Може би става 🙂

Вашингтон съвсем скоро го обсъждахме, точно в пакет с Балтимор - можеш да видиш съседните теми. Да не пиша едно и също във всяка тема.

Публикувано:

Да, аз не питам такива общи неща, прекарала съз известно време в Ню Йорк и имам ориентация за стандартните забелегителности.

Използвам, за да питам конкретни въпроси - както този с аквариума или както за Бостън и за Атлантик Сити мнението ти ми помогна за решението да гопрескочим 🙂

Също ми беше интересно отзиви за Бродуейските мюзикъли и за Коледни такива.

А също така се интересувам от характерни за Коледа съвети, но не с изброяване на класиките: Елхата на Рокфелер Център, базар в Браянт Парк, Ледена пързалка, а по-скоро мнения за тя или по-нетрадиционни идеи места, дейности 🙂

Всичко, което е в интернет гайдовете, всеки може да го прочете 🙂

Благодаря!

Публикувано:

За бих казал брънч уикенда в Трибека, в Манхатън. Спирка за кафе в библиотеката пред Браят парк. И с риск да се повторя - шал и ръкавици, че е доста ветровито 🙂

Аз бих отишъл и до Националното коледно дърво в ДЦ - по времето на JFK са го прибирали по Коледа в Белия дом в саксия и са го украсявали, а след празниците са го връщали обратно на поляната зад сградата. Сега вече е голямо дърво и не го местят повече, но по спомени продължават да го украсяват.

• Харесвам 1
Публикувано:

Специално за шоутата на Бродуей - трябва да решиш какво ви е от най-голямо значение - музиката, сценичните ефекти или историята. Аз нямам музикален слух и за мен е много важно историята да ми е интересна, затова никога не съм гледала Цар Лъв, но пък това е едно от най-популярните представления. На мен любимо ми е Фантомът на операта. Чикаго и Хамилтън също са страхотни, но примерно Чикаго, след като съм гледала филма първо, ми беше малко странно с други актьори и друго музикално оформление.

Не съм била лично на Wicked или The Book of Mormon, но и те са с много добри отзиви. The Book of Mormon било много забавно. 

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Добре, стигнахме до консенсус: Само Ню Йорк и Бостън. Аз съм доволна - Ню Йорк е повече от достатъен за запълване на седмица - десетина дни 🙂

Сега живи отзиви за хубави места за хранене, че понякога ТрипАдвайзър е много подвеждащ. Препоръки за стекове? Италиански/Сицилиански ресторанти? Аржентински/бразилски? Бургери?
Но общи клишета като Малката Италия не са това, което търся - конкретни места с конкретни отзиви заради качеството и вкуса на храната. По възможност не топ снобарски 🙂

Очаква с нетърпение ако има тук фууд-ита да прочета съветите Ви!

Благодаря!

Публикувано:

За бургери - една класика - Shake Shack в Madison` Square Park - точно до Flatiron bldg:

image.png.566594689b8dc02c0f8a14f71c63f0ce.png

Бразилски -  Fogo de Chao - аз с бразилци съм ходил там (но в друга локация) и те казаха, че е автентично изживяване:

https://fogodechao.com/location/new-york/

Стекхаус - ако пържолите са по 100-ина долара (и нагоре), има много реална вероятност да са хубави 🙂

На марината на финансовия има(ше) много приятно място за ядене - нищо претенциозно, но доста вкусно.

В Бостън можете да минете през бар Наздраве за по бира, но храната там е разочарование 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Един от известните бургери в САЩ в непретенциозна обстановка: https://www.burgerjointny.com/56thstreet Влиза се във входа на хотел Le Meridien, и от там вляво през една червена завеса. Всякакви хора можеш да видиш да чакат на опашката (почти сигурно ще чакаш!) - от костюмари до туристи и спортно облечени. 

От бургерите, за които няма да се редиш на опашка - веригата Five Guys. Класа отгоре сред фаст фуд веригите според мен. 

От пицата, много известна е Grimaldi's Pizzeria, точно отвъд Бруклин Бридж, което го прави много удобно, защото почти сигурно ще се окажеш там в някой от дните. Но последния път много бяха почнали да таксуват за звездния си статус. Малко по-непретенциозно и малко по-вътре в квартала, водят го по-автентично е Front Street Pizza - повече напомня на класическата ню йоркска пицерия от филмите, има вътре снимки на Ал Пачино с автограф и на други звезди, които са яли там. Аз лично не бях турбо очарован, но ставаше. Мисля че и като цяло ню йоркската версия на италианска пица не ми съвсем по вкуса 🙂

Бонус десерт - Ice cream factory, също откъм бруклинската страна на моста. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз бих ги пропуснал Five Guys, ако трябва да съм честен. Те продават инфарт, завит в хартия за сандвичи 🙂 Те са по-известни с картофите си, които са пържени в чисто фъстъчено масло. Не са лоши, но не са нещо, без което човек да не може да мине...

Публикувано:
преди 53 минути , akair каза:

Аз бих ги пропуснал Five Guys, ако трябва да съм честен. Те продават инфарт, завит в хартия за сандвичи 🙂 Те са по-известни с картофите си, които са пържени в чисто фъстъчено масло. Не са лоши, но не са нещо, без което човек да не може да мине...

Е казвам го само като удобна ежедневна опция. Все пак 10 дни съм сигурен, че не може да се прескача три пъти дневно между Манхатън, Куинс и Бруклин да се пробват 30 различни заведения. В повечето случаи искаш да хапнеш в първото познато нещо, което видиш на пътя. В този случай смятам Five guys за най-добрите от фаст фуд веригите. 

Публикувано:

Двете най-добри стек къщи в Ню Йорк са Club A Steakhouse в Манхатън и Peter Luger в Бруклин. И за двата ресторанта ви трябва резервация около седмица предварително. В Питър Лугър може да не намерите вечерна, но съм обядвала там и няма разлика с вечерното меню. Ако решите да пробвате Клуб Ей, кажете, че празнувате нещо - рожден ден, годишнина, защото ще ви изненадат със специално принтирани менюта и десерт. Цените са доста високи, но заведенията си заслужават, особено ако искате запомнящо се преживяване.

В Астория има гръцка улица с разкошни заведения. 

Fig and olive на мен ми е любимо бистро за обяд. Имат няколко локации.

В Turntable Chicken Jazz до Empire State building съм яла най-вкусните пилешки крилца, а обстановката след 21 ч. е вдъхновяваща.

Италианска кухня препоръчвам Trattoria Trecolori до Times Square.

В неделя задължително идете да хапнете дим съм за брънч в китайския квартал.

Публикувано:

Нека пробват, ако решат 🙂  Но храната във Five Guys  e мазна, тежка и съвсем не е задължително да е вкусна. Не че Shake Shack е супер здравословно място за ядене, но сандвичите на five guys са няколко класи отдолу като вкус и мазнотия.

• Харесвам 1
Публикувано:

Само да кажа, че съм била 3 пъти в Ню Йорк - последният път за 6 месеца. Именно за това поисках съвети с конкретни заведения, които са Ви впечатлили с храна и не са класическите туристически като Грималди или пък фаст фууд като 5 Гайс. Най-хубавите и гъзарски в Манхатан пък всеки може да ги намери с 2 клика в Интернет. 

Един вид вкусни, hidden gems. Например в Астория имаше едно за бургери с екзотични видове меса: щраус, крокодил. В Манхатан в Гринуич или Ийст Вилидж имаше индийски - забутан, автентичен, с един с огромно дълга брада; в Бруклин имаше едно суши място с вътрешна градина, така в черно решено като цяло - страхотно суши и не толкова скъпо... Всичките тези просто не ги помня как се казват, защото все някой ме е водил. Та за това сега търся подобни попадения. 

Публикувано:
преди 8 минути , Nia_STN каза:

Само да кажа, че съм била 3 пъти в Ню Йорк - последният път за 6 месеца. 

В такъв случай, знаеш повече от повечето от нас.

По-добре е ти да даваш информация за добри места и локация, а компетентните по въпроса да допълват.

Публикувано:
4 hours ago, Дани Магелани said:

В такъв случай, знаеш повече от повечето от нас.

По-добре е ти да даваш информация за добри места и локация, а компетентните по въпроса да допълват.

Е да, но проблемът ми е, че беше преди години този дългият ми престой и не си спомням имената или локациите на тези места. За това търся препоръки от хора, които може би също са прекарвали повече време, за да не са чисто туристически местата или пък имат приетели местни и като ходят на гости ги водят по яки ресторанти по малките улички. 

Но, ОК, @Дани Магелани, ако имаш нужда и ти от препоръки за Ню Йорк, ще се опитам да се сетя някои от местата и ще дам информация.

• Благодаря 1
Публикувано:
11 hours ago, Nia_STN said:

Само да кажа, че съм била 3 пъти в Ню Йорк - последният път за 6 месеца. Именно за това поисках съвети с конкретни заведения, които са Ви впечатлили с храна и не са класическите туристически като Грималди или пък фаст фууд като 5 Гайс. Най-хубавите и гъзарски в Манхатан пък всеки може да ги намери с 2 клика в Интернет. 

Един вид вкусни, hidden gems. Например в Астория имаше едно за бургери с екзотични видове меса: щраус, крокодил. В Манхатан в Гринуич или Ийст Вилидж имаше индийски - забутан, автентичен, с един с огромно дълга брада; в Бруклин имаше едно суши място с вътрешна градина, така в черно решено като цяло - страхотно суши и не толкова скъпо... Всичките тези просто не ги помня как се казват, защото все някой ме е водил. Та за това сега търся подобни попадения. 

Затова ти отговорих с конкретни заведения, които мен лично са ме впечатлили изключително много.

Синът ми на 9 г. още говори за Клуб Ей, където според него бил ял най-вкусните скариди. Аз си бях поръчала агнешко с ментово желе - невероятно, а мъжът ми - стек, който се топял в устата. На всичкото отгоре, празнувахме рожден ден и бяха принтирали името на рожденика, главният готвач ни изпрати специално предястие за повода, който не беше включен в менюто. Освен това с десертите, освен свещичка и песен, ни снимаха и със сметката ни донесоха вече готовата снимка в рамка.

В Питър Лугър пък предлагат десет неща само, стековете са им безумно вкусни, но на мен най ми харесва една от гарнитурите, която е само с резени домати и лук. Сервират я със специален сос и, честно казано, аз по-вкусни домати не съм яла и от градината на дядо ми.

На Turntable Chicken и Trattoria Trecolori попаднах съвсем случайно. И в двете храната е безупречна и на нормална за НЙ цена. Пастата в италианския ресторант е 

В най-старото Fig and olive заведение, пък, работеше един приятел, на който гостувах при първото си посещение на НЙ и оттогава ми е любимо за обяд.

Последният път като бях в НЙ, друг приятел ме заведе на брънч в китайския квартал за дим съм, но не си спомням името на ресторанта. Където и да избереш, ако си в настроение за китайско, няма да сбъркаш, защото в повечето ресторанти в Чайна таун, дим съм брънчовете през уикендите са нещо, с което са известни.

А в гръцките сладкарници в Астория, всичко винаги ми е харесвало, независимо къде съм била.

• Харесвам 3
Публикувано:
On 8/27/2019 at 10:04 PM, Marusinka said:

Затова ти отговорих с конкретни заведения, които мен лично са ме впечатлили изключително много.

Да, много благодаря, задължително ще пробват 2-3 от препоръчаните. В Астория съм прекарала известно време и там съм по-запозната, но сега ще спим в Бруклин. Там има също доста добри места, особено имаше едно за бургери - доста непретенциозно изглеждащо, а с големи и вкусни бургери, но ще мисля да се сетя за някои от тях.

Стековете са ни приоритет, така че ще пробваме твоите препоръки.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.