xtna Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 Виждам промо цените за влак тук, за Лисабон до Порто: https://www.cp.pt/sites/passageiros/en/train-times/Train-time-results После и това инфо: These prices are available five or more days in advance and are subject to the number of seats available during the purchase process. The special offer tickets can be reissued, but not refunded. Има ли шанс да се класирам за тези промо билети 5 дни по-рано или е голямо дебнене? Че иначе 30-40 евро ми идват малко множко. А от къде е по-лесно да се хване влак за Синтра - от Rossio или от St. Apolonia? Купуването на онлайн билети за дворците в Синтра, означава ли , че няма да се наложи да чакам по опашки или без значение от къде е купен билета всички си чакат чинно? Връзка към коментар
stebal Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 За тези билети до Порто, нямам никаква идея, но нищо не ти пречи да дебнеш щом разликата в цената си струва. До Синтра ние пътувахме от Росио и беше около 40 минути в посока. Като слезете в Синтра не се мотайте , а бързо хващайте рейс за дворците, защото опашките са убийствени. И не си мислете, че можете да стигнете пеша , разтоянието не е никак малко. Мисля, че автобуса беше номер 434. Не си спомням да е имало опашка за бързо преминаване. Да си призная, мойте спомени от Синтра не са много добри , точно заради тези огромни тълпи...Оставете си повече време, т.е. тръгнете по рано от Лисабон. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 преди 3 часа, xtna каза: Виждам промо цените за влак тук, за Лисабон до Порто: https://www.cp.pt/sites/passageiros/en/train-times/Train-time-results После и това инфо: These prices are available five or more days in advance and are subject to the number of seats available during the purchase process. The special offer tickets can be reissued, but not refunded. Има ли шанс да се класирам за тези промо билети 5 дни по-рано или е голямо дебнене? Че иначе 30-40 евро ми идват малко множко. А от къде е по-лесно да се хване влак за Синтра - от Rossio или от St. Apolonia? Купуването на онлайн билети за дворците в Синтра, означава ли , че няма да се наложи да чакам по опашки или без значение от къде е купен билета всички си чакат чинно? това значи, че на тази тарифа се продават билети до 5 дни преди датата или докато има налични няма гаранция, че ще има налични, по-скоро ако остават по-малко от 5 дена до датата вече не продават такива билети Връзка към коментар
xtna Публикувано: 9 август, 2019 Автор Сподели Публикувано: 9 август, 2019 Хм... Странно, че не ми дава въобще Лисабон Росио като опция за гара като съм на Купи билет сега...?! Само Аполония. А от там пък като си попълня всички данни ми дава full price, при все , че съм чекнала discount ones... За Синтра не знам колко ще сме бързи, че от там на място ще купуваме билетите. И двата сайта не ми допадат как са направени (за влаковете и за Синтра). Благодаря ви все пак! 🙂 Връзка към коментар
stebal Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 За Синтра най спокойно можеш да си купиш билет сутринта на Росио. Продаваха и на гишета , имаше и машини. Спомням си, че всичко стана много бързо. Връзка към коментар
xtna Публикувано: 9 август, 2019 Автор Сподели Публикувано: 9 август, 2019 Последно да питам. Това адиректен ли е? Какво означават IC, R... ? Просто спира на тези гари в дясно или има прехвърляне? Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 9 август, 2019 Сподели Публикувано: 9 август, 2019 преди 32 минути , xtna каза: Последно да питам. Това адиректен ли е? Какво означават IC, R... ? Просто спира на тези гари в дясно или има прехвърляне? IC = intercity R = regional U = urban (ако не бъркам) Има прехвърляне. Синтра се води градска зона за влаковете, на гарата ще купиш билети за минута. Всъщност мисля, че и на машините в метростанциите можеш да заредиш дневен билет, който покрива и Синтра. Santa Apolonia сама по себе си е забележителност и заслужава да се види. 1 Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 10 август, 2019 Сподели Публикувано: 10 август, 2019 За Синтра няма нужда да се купуват билети предварително. Отивате сутринта на гара Росио и вземате първия възможен влак. За влака за Порто наистина са такива цените. С пускането на билети в продажба(около месец преди датата на пътуване), има определен брой промоционални билети. Аз платих 15-18 евро на билет. Връзка към коментар
prozium Публикувано: 11 август, 2019 Сподели Публикувано: 11 август, 2019 Да вметна само : за билети Лисабон - Порто - Лисабон, поглеждайте и Rayanair, забелязахме че самолетните билети бяха на по-ниски цени от влаковите. В крайна сметка ние го направихме с кола под наем и шофиране, но самолетът ми се вижда много добра опция. Връзка към коментар
xtna Публикувано: 12 август, 2019 Автор Сподели Публикувано: 12 август, 2019 преди 18 часа, prozium каза: Да вметна само : за билети Лисабон - Порто - Лисабон, поглеждайте и Rayanair, забелязахме че самолетните билети бяха на по-ниски цени от влаковите. В крайна сметка ние го направихме с кола под наем и шофиране, но самолетът ми се вижда много добра опция. Благодаря, Prozium! Мислех отиване със самолет, но май не ми се виси на летището. Има полет 8-9ч. И влак 7-10ч на една и съща цена. Може пък да поспим още малко в купето или да блеем през прозореца природата на Португалия :)) Междудругото коя гара е за предпочитане да се слезе в Порто - Сао бенто или Кампаня? Искаме да сме по-близо до центъра. Връзка към коментар
traveler Публикувано: 12 август, 2019 Сподели Публикувано: 12 август, 2019 преди 16 минути , xtna каза: Благодаря, Prozium! Мислех отиване със самолет, но май не ми се виси на летището. Има полет 8-9ч. И влак 7-10ч на една и съща цена. Може пък да поспим още малко в купето или да блеем през прозореца природата на Португалия :)) Междудругото коя гара е за предпочитане да се слезе в Порто - Сао бенто или Кампаня? Искаме да сме по-близо до центъра. Сао Бенто е в центъра. 1 Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 12 август, 2019 Сподели Публикувано: 12 август, 2019 При всички случаи влакът спира на Капанха и оттам трябва да се прекачиш за Сао Бенто на друг влак. Моите билети бяха от/до Сао Бенто, но и двата пъти не използвах възможността. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега