Прескочи до съдържание

Споделени автомобили в Испания


Alexander

Препоръчани мнения

В последните години на много места се появиха фирми предлагащи коли под наем на минута, час, часове и т.н. Повечето са хибриди или електрически и ми се струва, че са все повече и повече.

 

Понеже ми омръзна да се занимавам с кола под наем, със застраховки, огромни блокажи на пари и пр, реших да поразгледам как е положението на тези фирми в Мадрид в момента.

На първо четене е много добре, особено за наемане до 24 часа, за повече е по-добре кола под наем ми се струва.

 

Набелязах няколко фирми, Wible, Zity, Ubeeqo, car2go, Emov, имат сходни данни, но обърнах внимание на Zity най-вече. На пръв поглед звучи много добре и лесно, но не е баш така.

Свалих си апликацията им и още с регистрацията се получи засечка, така и не получих СМС код, който е необходим за завършване на регистрацията. Чаках доста, натисках 6-7 пъти да изпратят нов СМС, но нищо.

След това тръгнах да се регистрирам отново, но вписах испански си телефон и хоп, дойде веднага СМС-а. Явно въпреки, че уж може да се напише всякакъв телефон, поне СМС не идват на българските номера.

 

След това искаше снимки на техните лични карти, аз снимах испанския си лист, не знам дали ще се зачете и натиснах напред.

Накрая имаше вкарване на данни за дебитна карта, веднага вписах Револют, но пак изненада, изписа, че не приема дебитни карти, явно само кредитни, а аз в момента нямам испанска кредитна.

 

За сега изводите  ми са, че тази апликация на тази фирма не става за чужденци и за хора без кредитни карти. Иначе изглеждаше обещаващо имат промоции плащаш 60 евро и получаваш 75 евро, за 24 часа без лимит на километрите колата  струва  69 евро, което с пакета от промоцията излиза 60евро, има и такса взимане и оставяне на летището от 7 евро.

 

Смятам да поразгледам и другите опции на конкуренцията, а който смята да се възползва от подобни услуги, може да пише в темата  отзиви.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Това явно е хибридна услуга като тази https://www.locautorent.com/en/elefast/ в Италия. На пръв поглед всичко изглежда много просто, но и аз ударих на камък поради липса на италиански данъчен номер или нещо подобно. Явно услугата е насочена само към италианци 😞 Дано скоро направят услуга с която в цяла Европа или цял свят да може да се наема кола през апликация. Колко добре би било венъж да направиш цялата бумащина и след това само с няколко кликания да можеш да наемеш или оставиш кола дългосрочно или краткосрочно...

Връзка към коментар

То май и сега може, фирми като Zipcar и Car2go работят в няколко големи града по света. Засега никой не е умрял.

Зипкар са на Ейвис.

 

Те си имат ограничения (време и километри) и не можеш лесно да ги ползваш дългосрочно.

За един-два дена по-евтина кола излиза колкото ренталка, но тук горивото ти е платено. Това по сметки за Чикаго.

 

И да, искат истинска кредитна карта, Револют не върви.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.