Прескочи до съдържание

Olhuveli beach and spa

cvetna

Препоръчани мнения

Здравейте , направих резервация за началото на януари за този хотел  - Olhuveli beach and spa . Ще се радвам някой който го е посетил да сподели впечатление. Взехме пакет ол инклузив . Това ще ни е първото пътуване до Малдиви . Надявам се е добър избор при положение ,че ще сме с два тийнове ....... . Какво да очаквам от храната в основния ресторант ,напитките и т.н. . Взели сме и няколко нощи във водна вила . В трип адвайзър четох ,че било неприятно . Усещало се клатене и чувството е ,че си в лодка ........... , надявам се да не така . Също така за въпросния хотел прочетох ,че към него има изграден друг остров / хотел и е свързан с главния посредством мост . Ако има някой скорошно посетил въпросното място предварително благодаря за споделеното .

Като екскурзии разглеждайки разни варианти се спряхме на плуване с акули с посещение на пясъчен остров и нощен риболов . Тъй като има и екскурзия до някъв друг риф ,който не е хотелски дали е добре да вземем . Притесняваме на хотела рифа да не обезцветен и с мъртви корали . Но поне се надявам да има от цветните рибки и костенурки . Но , ако искаме да видим красиви цветни корали дали да не вземем и друга екскурзия ?

• Браво 1
Връзка към коментар
преди 30 минути , cvetna каза:

Здравейте , направих резервация за началото на януари за този хотел  - Olhuveli beach and spa . Ще се радвам някой който го е посетил да сподели впечатление. Взехме пакет ол инклузив . Това ще ни е първото пътуване до Малдиви . Надявам се е добър избор при положение ,че ще сме с два тийнове ....... . Какво да очаквам от храната в основния ресторант ,напитките и т.н. . Взели сме и няколко нощи във водна вила . В трип адвайзър четох ,че било неприятно . Усещало се клатене и чувството е ,че си в лодка ........... , надявам се да не така . Също така за въпросния хотел прочетох ,че към него има изграден друг остров / хотел и е свързан с главния посредством мост . Ако има някой скорошно посетил въпросното място предварително благодаря за споделеното .

Като екскурзии разглеждайки разни варианти се спряхме на плуване с акули с посещение на пясъчен остров и нощен риболов . Тъй като има и екскурзия до някъв друг риф ,който не е хотелски дали е добре да вземем . Притесняваме на хотела рифа да не обезцветен и с мъртви корали . Но поне се надявам да има от цветните рибки и костенурки . Но , ако искаме да видим красиви цветни корали дали да не вземем и друга екскурзия ?

От Маафуши имаше дневни турове за около 130-140$ до там. Аз не успях да отида.

Може би Аметист ще даде подробности.

Хора, които са били в ризорта са много доволни, особено от красивите залези.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не съм била там, но го проучвах за нас и се отказах заради мнения, че е станало пренаселени след пускането на новите вили. Това разбира се може да е субективно мнение, защото имаше много други доволни хора. 

До рифа се стигаше по мост. 

Относно сивите/мъртви корали, то на Малдивите са много такива - след едно горещо течение преди няколко години. 

Цветните риби и костенурките компенсират в някаква степен липсата на цветни корали. 

За екскурзията до съседен риф - първо вижте какво предлага вашият и тогава преценете - ако групата е голяма, някак се губи усещането за наслада. 

Ще чакам после да споделите как е било, че и снимки да ни покажете. 

Сигурна съм, че ще останете доволни от Малдивите! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз бях, но за съжаление само за един ден - трип от Маафуши.

За храната - нямай грижа, гладни няма да останете, а и сте на All inclusive.

За екскурзия до друг риф - не знам, вероятно от ризортите екскурзиите ще са доста скъпи и в този смисъл, вероятно, няма да си струва.

@Ametist е твоя човек. Дано да обърне внимание на тагването, ако сама не прочете темата.

Ако не ти отговори - може да й пишеш. Едва ли ще има нещо против.

Ето малко снимки. Вероятно има и по-красиви в мрежата.

Нашето впечатление е, че този ризорт е прекрасен.

DSC01231.thumb.JPG.f42bfba1deb49948dfc4956b8399d9a4.JPG

DSC01229.thumb.JPG.9e90b1bca0f2cc03540f1cb74079760c.JPG

DSC01236.thumb.JPG.8a0076109a7225c98b3fcdfda0f14124.JPG

DSC01237.thumb.JPG.2aa55eebe4e82d1d2fc76eaa3a6a359e.JPG

DSC01243.thumb.JPG.5b0d4b6ad5448312cf5b708ff13cbcd5.JPG

DSC01361.thumb.JPG.647240598e255f96457b6b1fa2bda8b5.JPG

DSC01258.thumb.JPG.64a3d15e9776a9fc44adb3c0e16de0a6.JPG

DSC01262.thumb.JPG.6e9436df01a7d2cf7cae5dffc87c197f.JPG

DSC01263.thumb.JPG.81259deb45ddd048f09d2cbaecd7300f.JPG

DSC01280.JPG.ca2a736ce95fff908c1c2cda472e3810.JPG

DSC01368.thumb.JPG.ec362485727f4dab2126b55bf6eae103.JPG

DSC01388.thumb.JPG.cf3eb3cb7e127fa12b367b890a561ec3.JPG

DSC01430.JPG.ea79d0b99b7d111732696ee9f900e3dc.JPG

DSC01433.thumb.JPG.3d7a1de3b4b4aa8576b080dba1686a70.JPG

Тези две снимки са ми в топ 20. Емблематични... и баш от вашето място.

DSC01376.thumb.JPG.b87af8bef553a372d373d1021db24cec.JPG

DSC01474.thumb.JPG.dece2599e51fa0c5cf754fd48eff635a.JPG

А и за водните бунгала - хич не ги чети тия мрънкалковци в мрежата (вероятно западняци). Няма такъв кеф!!!

Приятно изкарване … и после … тук хич не си и помисляй да слагаш снимки. Адски потискащо е!

Ето сега дори от моите снимки ми се развали настроението.

:grin:

• Харесвам 12
Връзка към коментар

Благодаря за отговорите .

ven62

Снимките са невероятни ! Изглежда много добре . За храната се надяваме да има морски дарове и морски неща и в основния не само в алакартите ....... . Ще споделя впечатления без снимки . Аз колкото пъти да съм пробвала не мога да кача тук снимки хахаха . Едвам си сложих профилна и то със съдействието на други членове .

Mary 

със сигурност ще споделя и лични впечатления като се върнем

Аметист предполагам ,че е Мишел от групата за пътувания във Фейсбук !? Ние преди Олхувели имаме и няколко нощи на местен остров на Маафуши и тя ще ни организира въпросните екскурзии с акули и риболов по залез ...... . Но тъй като съпружеското тяло много настоява за акули , пък аз искам цветни корали ....... . Но най-вероятно ще нагласим нещата да има за всекиго по нещо .

Явно това с обезцветяването на коралите е масово навсякъде по моретата където ги има ........... .

Ако някой има преки наблюдения за морските дарове в ол инклузива да сподели 🙂 Също така имаме 40 процента дискаунт от алакарт ресторантите . Какво до очаквам от тях и кой си струва ?

И дано не е пренаселен хотела с оглед на новия Дрийм айлънд към него .......... .

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 30 минути , cvetna каза:

Благодаря за отговорите .

ven62

Снимките са невероятни ! Изглежда много добре . За храната се надяваме да има морски дарове

Ще има. Там друго не расте. На местни плодове и зенчуци не се надявайте.

Да Мишел е Аметист. В добри ръце сте.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.