Прескочи до съдържание

Испания-Канада-Испания за 160-180 евро

Препоръчани мнения

Публикувано:

Цената е добра, но какво, по ангелите, се прави в Торонто или Монреал  през зимата? :unsure: ...  @FlyTraveler ? 
Освен да се види замръзнал водопад, евентуално, ама само за това ...:rolleyes:

• Харесвам 1
Публикувано:

За мадридчани си е атракция🙂

13 minutes ago, Фичо said:

Публикувано:

Както пише и в линка, има билети с Катар  септември за по 220 евро, както и директни за 230.

Ако беше излязла по-рано офертата вероятно щях да купя.

Публикувано:
преди 20 часа, Фичо каза:

Цената е добра, но какво, по ангелите, се прави в Торонто или Монреал  през зимата? :unsure: ...  @FlyTraveler ? 

Замръзнала Ниагара си е голяма атракция (аз не съм я виждал на живо така, все съм ходил през лятото). Торонто и Монреал са красиви през зимата, като от двата града обикновено в Монреал е доста по-студено, но пък има много по-развита мрежа на метрото с разни подземни коридори, които са като улици и като, че ли по-не се усеща студа. Особено е красиво по Коледа (не съм гледал за кога са датите на промоциите).  Трудно ми е да ти отговоря точно на въпроса, защото не съм ходил съвсем като турист и в двата града. В Торонто не съм живял, но при толкова много ходения и приятели, все някъде съм на гости или навън по клубове и кръчми с хубава компания. При всички положения има повече какво да се види през зимата, отколкото във Варна или в София примерно. 🙂 Студа е неприятен, ако си там постоянно, ако отиваш за малко, би могло да е даже атракция. Освен това, Ню-Йорк е на един х...върлей място, ако нещо ти писне може да се отскочи, от Монреал даже и с автобус не е чак толкова неудобно.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Мерси за инфото, Fly ... като че ли за мен лично освен замръзнала Ниагара (ама то май не се случва всяка зима ) не виждам друго интересно, което да ми оправдае зимно посещение ... :rolleyes:   Коледно сигурно е красиво, ама едва ли е по-красиво от някъде в Германия или Франция, да кажем. :rolleyes: 

преди 51 минути , FlyTraveler каза:

Освен това, Ню-Йорк е на един х...върлей място, ако нещо ти писне може да се отскочи,

Нали го знаеш оня виц, дето питали някакъв човечец дали е било хубаво на някаква сватба и той отговорил : "Е, който имаше вилица си изкара добре."  
Та и при мен подобно - "който има US-виза може и да отскочи до NY" :grin:  

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
3 minutes ago, Фичо said:

замръзнала Ниагара (ама то май не се случва всяка зима )

Аз не съм сигурен, че знам какво точно очакваш да видиш, но не e нещо невероятно - в реката плуват парчета лед и по водопадите има лед...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , akair каза:

Аз не съм сигурен, че знам какво точно очакваш да видиш

То и аз не съм сигурен, може би нещо такова 

image.png.41ee8bd6033e5208e44407fe0d38f842.png

• Браво 1
Публикувано:
2 minutes ago, Фичо said:

То и аз не съм сигурен, може би нещо такова 

image.png.41ee8bd6033e5208e44407fe0d38f842.png

Снимката е правена от някой, който разбира от фотография - реално е доста по-отчетливо къде има лед и къде има вода. Ледът стои син, а водата - тъмна...  Според мен тази снимка е правена от Канада, съдейки по позицията на реката и водопадите 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Точно вчера се прибрахме от подобен трип с Air Canada - маршрут Барселона -> Торонто -> Бостън -> Монреал -> Барселона, като едната отсечка се оперираше от Qatar Airways.

Във всеки град имахме голям стоп с пренощуване и така видяхме 4 места (вкл. Ниагара) само с един билет, който между другото струваше 180-ина евро - тоест цена над €200 далеч не е нещо изключително, особено за нисък сезон. Отгоре на всичко заради закъснения по маршрута Air Canada имат да ни дават по 600 евро на калпак, а Ryanair още по 400 евро 🙂

Градовете са интересни и определено има какво да се разглежда, но според мнението на местните зимата е голяма депресия, като температурите падат до -40 градуса. Аз лично не бих отишъл там след Октомври.

20190824_125726-01.thumb.jpeg.992c78c3552513fea7bf156ea467c2f2.jpeg

20190823_193016-01.jpeg

• Харесвам 9
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
8 minutes ago, saved_ said:

А какво ще кажете за Северното сияние - на географските ширини на Торонто и Монреал какъв е шанса да се види? 

Шансът е в лява епсилон околоност на 0.

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 25 минути , saved_ каза:

А какво ще кажете за Северното сияние - на географските ширини на Торонто и Монреал какъв е шанса да се види? 

Никакъв, много на юг са и двата града.

Цената е супер на билетите!
Можете да видите и някой хокеен мач от NHL на Мontreal Canadiens или Тоronto Maple Leafs. В Отава са Оttawa Senators.

В Отава през февруари има зимен фестивал Winterlude. Там сервират и канадски мекици с кленов сироп beaver tails им викат. Може и да се попързаляте с кънки на лед по замръзналия канал Ридо/Rideau. Има и леден бар на фестивала.

Ето малко снимки от зимна Отава да я порекламирам малко.

IMG_0297.JPG

IMG_0301.JPG

IMG_0313.JPG

IMG_5054.JPG

Но, и Матеев е прав, зимата си е гърч в Канада. Аз неслучайно се преместих в Испания. За няколко дни обаче катo турист става. Тъкмо да видите що е то канадска зима.

• Харесвам 5
Публикувано:

Тия ширини са горе-долу като България. Поне някъде докъм Чърчил трябва да идеш.

Знаеш ли, че в Чърчил по закон трябва да си държиш колата на улицата отключена?

За да могат минувачите да се скрият, ако видят бяла мечка.

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз съм била в Торонто януари месец - беше само минус 8С, печеше слънце и нямаше сняг. Обаче не беше приятно за обикаляне и разглеждане на забележителности :). 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 50 минути , saved_ каза:

Абсолютно никакъв... 🙂 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.