Прескочи до съдържание

Съвет за маршрут Западни Балкани


stefimihova

Препоръчани мнения

Здравейте,

Имам нужда от малко помощ. Реших да покажа тази част на Европа на един западняк в опита си да ни разбере балканците малко повече.  Съответно няма да се врем по чукари и поляни, а ще посетим основни неща от тези страни, Тъй като не мисля,, че ще имаме друга възможност за единадесте почивни дни, реших да понапълня програмата, но се сблъсках с малко затруднение. Та засега планът е такъв:
17.09 - кацаме в Охрид рано сутринта и вземаме кола под наем. Целия ден и вчер ще сме там. На следващия ден хващаме пътв за Тирана, Каквото видим по пътя със спиране за кафе, почивка - идеята е да останем там 18 и 19ти.09. Съответни на 20ти ще си попътуваме - към Котор, като идеята ми е да спираме и да разглеждаме по пътв, каквото можем от малките градчета. Вечерта съответно Котор. На следващия ден (21ви) да се помотаме около Будва и местните забележителности. 
На 22ри се отправяме към Сараево, като съответно по пътя отново малко натагъдък ще спрем и ще видим нещо, препоръчано  от експерите - магеланци (силно се надявам). И така вечерта на 22ри и целия ден на 23ти сме в Сараево. И идеята ми е на 24ти да тръгнем към Дървения град в Сърбия и с малки други забележителности и да преспим някъде в Сърбия. После на следващия ден пак да погледаме малки и местни интересни места и вечерта да стигнем Скопие.
И ето тук ми е проблемът. Колкото и да гледам на картата, все ми дават като избор доста дълъг и обиколен маршрут. Не ми се иска да обикаляме чак през Нови пазар, но сякаш не ми се и минава през Косово за да скъся - види ми се, че няма да е скъсяване. И тогава не мога да избера, къде да преспим. Или мога да си позволя на място да оставя намирането на стаичка. Ние не сме претенциозни, можем и в плевнята, ама някак си ми е по-сигурно ако ще имам покрив над главата.
Ще съм  благодарна на всеки дори и мъничък съвет. Знам,, че нямаме много време, но планиране със западняци е трудно, повярвайте ми! :)))

Връзка към коментар

Това което аз мога да предложа е следното. От Дървен Град тръгнете с колата към Дяволския Град, интересно е да се види въпреки, че наподобява на  Белоградчишките скали в умален вариант. Пътя с кола е около 6 часа, като можете по пътя да видите и Чачак,Кральево, Александровац. Може да нощувате в района на Дяволския град има добри места за настаняване в букинг. Ако не ви се остава в Дяволския град, можете да отидете за нощувка в Лесковац, на още около 2 часа път от Дяволския град. Лесковац е доста приятно градче, а и ще можете да насладите на прословутата им скара. На следващия ден имате около 4 часа шофиране до Скопие, като не минавате през Косово. Прилагам и карта с маршрута от Дяволския град до Скопие.

Разбира се всичко е само идея от моя страна.

Untitled.jpg

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.