slujitel Публикувано: 16 август, 2019 Сподели Публикувано: 16 август, 2019 @chandni колко време преди влизането в Намибия се изкарват визите? Иска ми се да отидем да ги получим лично като направя нещо като екскурзия във Виена + Словакия. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 16 август, 2019 Сподели Публикувано: 16 август, 2019 преди 3 часа, slujitel каза: @chandni колко време преди влизането в Намибия се изкарват визите? Иска ми се да отидем да ги получим лично като направя нещо като екскурзия във Виена + Словакия. Не по-рано от 90 дни преди влизането. Имай предвид, че срокът за издаване е 7 дни, но при нас на 7-мия ден дори не знаеха къде се намират паспортите ни и се забавиха още 2 дни и то защото се обадихме. Съветът ми е да ги изпратиш поне 10-ина дни преди предполагаемото вземане и на 7-ия ден да им звъннеш и да провериш дали са готови. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 16 август, 2019 Автор Сподели Публикувано: 16 август, 2019 преди 2 часа, chandni каза: Не по-рано от 90 дни преди влизането. Имай предвид, че срокът за издаване е 7 дни, но при нас на 7-мия ден дори не знаеха къде се намират паспортите ни и се забавиха още 2 дни и то защото се обадихме. Съветът ми е да ги изпратиш поне 10-ина дни преди предполагаемото вземане и на 7-ия ден да им звъннеш и да провериш дали са готови. Благодаря, така ще направим. Връзка към коментар
Роми Публикувано: 10 септември, 2019 Сподели Публикувано: 10 септември, 2019 Не знам дали е за тук въпроса ми. В сайта на МВнР пише , че от 14.06.2019 визи се получават вече при влизане на летището. Вярно ли е това, наистина ли съм пропуснала такава прекрасна новина!? Моля за отговор и дано да е положителен 😉 4 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 10 септември, 2019 Сподели Публикувано: 10 септември, 2019 преди 1 минута , Роми каза: Не знам дали е за тук въпроса ми. В сайта на МВнР пише , че от 14.06.2019 визи се получават вече при влизане на летището. Вярно ли е това, наистина ли съм пропуснала такава прекрасна новина!? Моля за отговор и дано да е положителен 😉 Прочетох го и аз днес, но не се осмелих да го анонсирам 🙂 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 10 септември, 2019 Сподели Публикувано: 10 септември, 2019 Ами на печелившите честито, както се казва... 🙂 За съжаление току-що научавам тази информация, така че нямаше как да я проверим. Иначе щеше да е хубаво да не се налага да пращаме документите до посолството във Виена. Явно е официално, тъй като и в timatic излиза информацията. Освен това VOA е N$1000, което е около 62€. За сравнение от посолството е 80€. 5 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 10 септември, 2019 Сподели Публикувано: 10 септември, 2019 Явно ще се ходи в Намибия за следващото сафари! 1 Връзка към коментар
Happy_Traveler Публикувано: 10 септември, 2019 Сподели Публикувано: 10 септември, 2019 Да, на мен сега ми писа българката, която живее там: https://neweralive.na/posts/namibia-to-issue-visas-on-arrival-to-selected-countries 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 11 септември, 2019 Сподели Публикувано: 11 септември, 2019 Не знам дали е писано тук, но български граждани могат вече да вземат виза за Намибия при пристигане на летището. 3 2 Връзка към коментар
mitkobiker Публикувано: 11 септември, 2019 Сподели Публикувано: 11 септември, 2019 Преди 1 час, FlyTraveler каза: Не знам дали е писано тук, но български граждани могат вече да вземат виза за Намибия при пристигане на летището. Потвърдено в TIFV: Destination country/region> Namibia Citizenship> Bulgaria Visa Issuance: Nationals of Bulgaria can obtain a visa on arrival at Hosea Kutako International airport (WDH) for a maximum stay of 3 months. Warning: Visitors not holding return/onward tickets could be refused entry. 9 Връзка към коментар
Мина Публикувано: 4 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2023 Здравейте, някой може ли да ми сподели актуална информация за процеса по издаване на визи за Намибия при пристигането? Също има ли опция за предварително издаване онлайн? Не се ориентирам особено на сайта на министерството им. Благодаря предварително Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 5 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2023 @Мина, Спомените са ми от влизане на 23.07.2022 г.: получава се само при влизане от летище Hosea Kutako International Airport, предполагам че там ще кацнеш. Плащането за виза най-лесно става с карта – 50$ - така направихме. А ако искате да платите кеш, то процедурата е по-бавна и сложна. Ако някой има по-прясна информация (тагвам @FlyTraveler примерно), нека сподели, моля. Връзка към коментар
Мина Публикувано: 5 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2023 В момента, Яничка каза: @Мина, Спомените са ми от влизане на 23.07.2022 г.: получава се само при влизане от летище Hosea Kutako International Airport, предполагам че там ще кацнеш. Плащането за виза най-лесно става с карта – 50$ - така направихме. А ако искате да платите кеш, то процедурата е по-бавна и сложна. Ако някой има по-прясна информация (тагвам @FlyTraveler примерно), нека сподели, моля. Благодаря много. Някакви снимки изискват ли и ако да в какви формати, колко, какво, що? 🙂 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 5 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2023 преди 3 минути , Мина каза: Благодаря много. Някакви снимки изискват ли и ако да в какви формати, колко, какво, що? 🙂 За съжаление не помня нищо повече, освен че гишето е в ляво и бяхме попълнили прикачения формуляр. То и на място го имаше, мисля, но като го попълниш предварително, пестиш време. Надявам се някой друг да се включи, че имам бяло петно... Visa Form.pdf 1 Връзка към коментар
Мина Публикувано: 5 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2023 преди 14 минути , Яничка каза: За съжаление не помня нищо повече, освен че гишето е в ляво и бяхме попълнили прикачения формуляр. То и на място го имаше, мисля, но като го попълниш предварително, пестиш време. Надявам се някой друг да се включи, че имам бяло петно... Visa Form.pdf 144 kB · 0 изтегляния Благодаря много Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 5 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2023 преди 8 часа, Яничка каза: @Мина, Спомените са ми от влизане на 23.07.2022 г.: получава се само при влизане от летище Hosea Kutako International Airport, предполагам че там ще кацнеш. Плащането за виза най-лесно става с карта – 50$ - така направихме. А ако искате да платите кеш, то процедурата е по-бавна и сложна. Ако някой има по-прясна информация (тагвам @FlyTraveler примерно), нека сподели, моля. Входна виза за Намибия може да се вземе при влизане на двете международни летища - Виндхук и Уолфиш Бей. Не става на земни гранични пунктове. С карта наистина става най-лесно, иначе са нужни намибийски долари или южноафрикански рандове (едно към едно са и двете валути са официално платежно средство в страната), друга валута не приемат. Сумата не я знам точно, на мен виза за Намибия не ми трябва. Май беше повече от 50 щатски долара. Нещо ми се върти из главата, че им се беше сторила скъпа визата на някои спътници. 3 Връзка към коментар
gerido Публикувано: 5 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2023 Да допълня отговора на Fly Traveler точната сума е 1200 намибийски долара или 115 лева към днешна дата. 2 Връзка към коментар
Мина Публикувано: 6 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 6 октомври, 2023 Супер, благодаря на всички, остава въпросът със снимките да се изясни само. Връзка към коментар
gerido Публикувано: 7 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 7 октомври, 2023 Снимки не искат , но аз носех една за всеки случай. 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 9 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2023 На 4.10.2023 г. в 21:41, Мина каза: Също има ли опция за предварително издаване онлайн? Може и да може, виж тук: https://eservices.mhaiss.gov.na/holidayvisa-services Връзка към коментар
Мина Публикувано: 14 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 14 октомври, 2023 От тяхното Министерство казаха, че не може онлайн. Но не са бързи и многословни в отговорите си. Имам още два важни въпроса 🙂 1. Откъде се набавя преходник за контактите? 2. Как е по-добре да се процедира с валутата? Да си носим щатски долари и там да обменяме в намибийски, Револют или от София да обменяме, ако намерим някъде? 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега