Гост Публикувано: 26 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2019 Sao Sebastiao и остров Ilhabela (много очарователен!). А как се забавляват бразилците... 😊 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 28 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2019 Sao Sebastiao - Paraty. Очарователно! (Явно съм забравила другите думи в речника, но тази е първата ми асоциация - чар!) Връзка към коментар
Гост Публикувано: 28 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2019 Когато планирах прехода от Paraty до Sao Paolo, хал хабер си нямах на идея какво шосе съм си избрала - директно през Parque Nacional Serra da Bocaina. Оказа се особено интересно Аз нямам спомен скоро толкова екстремен път да съм минавала. Почти през цялото време трябваше да се повдигам, за да видя носа на колата... Като разрових в мрежата, оказа се че големи кълбета правят там бразилците, Следващите две снимки (само) не са мои - просто искам да ви покажа поне малко маршрута. Аз бях заета с движение основно на 1-ва и 2-ра скорост 🙂 Първа скорост бе, хора... Това, което ми беше особено интересно - настилката. Нямам спомен да съм виждала такава... И чудесни панорами, но нямаше как да снимам. Само на едно място имаше официална отбивка - с дървета основно 😄 Всъщност, това беше и единствения път без видеокамери. По океанския беше някакъв кошмар - а аз си мислех, че UK е на първо място по видеонаблюдение. Наивница 🙂 Така беше навсякъде, с ограничения 30-40 км. И пак имаше една преобърната кола... Как го правят това бразилците, идея си нямам! И колкото стоичковизми отнесох за бавната си скорост, не е истина! Иначе ако се движиш бързо, нямаш грижи. Идея си нямам също как си плащат глобите - ако ги плащат... А вечерно Парати беше разкошно! За разлика от Сао Паоло... C'est la vie 🙂 За шофирането там мълча, но съм жива и здрава, както и колата 😄 Надявам се да е така и до края на шофирането ми тук. И навсякъде се оправям само с "Ей ръчички, ей ги две... " Защо изобщо се хабя да говоря на английски... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 28 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2019 преди 4 минути , Rainy каза: Това, което ми беше особено интересно - настилката. Нямам спомен да съм виждала такава... Ама ти се престраши да минеш оттам, значи 😀 Сложили са плочки, значи може и да го пробвам някой път. То като е нац. парк и не го асфалтират, че асфалта не е съвсем естествен, а паважа уж е по-добре Иначе красиво ли е като гледки или няма смисъл да се хабя? Връзка към коментар
Гост Публикувано: 28 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2019 преди 12 минути , neuromancer каза: Ама ти се престраши да минеш оттам, значи 😀 Сложили са плочки, значи може и да го пробвам някой път. То като е нац. парк и не го асфалтират, че асфалта не е съвсем естествен, а паважа уж е по-добре Иначе красиво ли е като гледки или няма смисъл да се хабя? Аз не знаех откъде минавам реално 😁 Откъде да знам, че е такава екзотика... Престрашаването беше да премина през Сао Паоло. Арггггххххх 🙈 И така - четири дни още. Като искам да се разхождам по океана, сега ми е неудобно да искам и такси до офиса - че ще почнат да питат какво я правя тази кола, аджеба 😁 На въпроса ти - гледки имаше, но когато преваляш към магистралата за Сао Паоло. Как се изразих - ама ме разбра, надявам се. Специално да отидеш за шофирането там - не мисля, че си струва. Освен ако не си екстремист - пътят е като нашата уличка в Оро Прето 😁 Но искрено ти препоръчвам Ilhabella - заедно с едно такова шофиране, ако не си ходил. Разкошно е... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 28 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2019 Аз по-горе писах, че е без настилка, ама не знаех, че вече са сложили плочки. Иначе относно завоите, там където съм минавал през тая планина все е така. Специално за шофирането не, ама като ходя до Парати дали да мина оттам... ама по-скоро през Илябела ще е. Като ги нямаше децата ходехме с колата от Бело Оризонте, ама сега за цял ден път ще ми се качат на главата и трябва да минавам през Сао Пауло Връзка към коментар
Гост Публикувано: 28 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2019 @neuromancer Аз бих направила кръгче - както го направих всъщност 🙂 А Ilhabella е и достатъчно развит като удобства, и красив, и наистина див. Макар че започва да се урбанизира. Много богати хора има там май... Доколкото ти знам вкусовете, много ще ти хареса - извинявай, ако си ходил, а аз така се обяснявам. Paraty много ми хареса! Но е толкова пренаселено... Не че не знаеш. Абе чудни разходки спретнах! Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 29 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2019 Не съм ходил до Илябела, общо взето бях решил, че както е близо до Сао Пауло е доста пренаселено. Чудя се къде да ходим на море през ваканцията, мисля към Баия, ама нещо не ми харесват цените на полетите, та ако остана без билети да имам опции 😀 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 31 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 31 октомври, 2019 Един следобяд в Сао Паоло - центърът е на 30 км от хотела ми 😊 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 1 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2019 Последен ден в Сао Паоло. Имах доста свежи идеи, но всяка от тях изискваше много часове шофиране и накрая се спрях на най-скромната: Embu das Artes. Едно артистично петно в околностите на столицата. Днес си мислех - какво трябва да се случи, за да свикна да живея в този апокалипсис, наречен Сао Паоло, макар че аз бях отседнала в най-хубавата му част... Сигурно същото си го мислят много хора и за Лондон. И да - трябваше да спирам на два пъти за изчакване на огромните виадукти. Мостовете просто се тресяха. Надявам се бразилските инженери да са добри, защото аз искрено се разтреперих... П.П. Оставих колата. Оживях невредима 😊 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 1 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2019 преди 1 час, Rainy каза: Мостовете просто се тресяха. Надявам се бразилските инженери да са добри, защото аз искрено се разтреперих... Абе тук един мост падна още преди да пуснат колите 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 1 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2019 3 minutes ago, neuromancer said: Абе тук един мост падна още преди да пуснат колите Добре, че @Rainy се сети да пита на финала🙂 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 1 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2019 преди 12 минути , ДиянаВ каза: Добре, че @Rainy се сети да пита на финала🙂 На това по мое време му викаха реторични въпроси 😁 преди 18 минути , neuromancer каза: Абе тук един мост падна още преди да пуснат колите Сериозно? Аз днес се хванах за главата за какви вибрации иде реч. Два виадукта - не нови категорично, но с такъв трафик... аргггххххх! Просто колата подскачаше, а барабар с нея и ТИР-овете около мен. P.S. Преди срутилия се мост в Италия такива апокалипсиси ми се струваха малко вероятни последните десетилетия, ама явно... Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 1 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2019 7 minutes ago, Rainy said: На това по мое време му викаха реторични въпроси 😁 Сериозно? Аз днес се хванах за главата за какви вибрации иде реч. Два виадукта - не нови категорично, но с такъв трафик... аргггххххх! Просто колата подскачаше, а барабар с нея и ТИР-овете около мен. Няма как да дам две емоджита едновременно. Смея се на ситуацията, но като знам, че е с благополучен край. Иначе разбрах за какъв меко казано дискомфорт става дума. Аз също изпитвам такъв вид страх от вибриращи височини, които имат някакъв допир до земята. От самолет не ме е страх, но от мостове и тераси ... ми пада кръвното🙂 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 1 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2019 преди 41 минути , Rainy каза: Сериозно? Dead serious. Два дена преди да го открият, мисля че слагаха маркировката. Една жена загина като падна отгоре и. Това малко преди световното. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега