userkata Публикувано: 12 октомври, 2019 Публикувано: 12 октомври, 2019 На 9.10.2019 г. в 20:36, Djulka каза: Здравейте, пак съм аз. Очакваната дата наближава и на мен ми изникват още въпроси: * какъв репелент бихте ми препоръчали и от Европа ли да си го купя или там на място? *какви хапчета, прахчета, мазила, т.н. бихте ми препоръчали да си нося, в случай, че ми се наложи да пия нещо? Било за стомах, било за обриви, било за нещо друго. *от аптеките там какво може да си купи човек? *знам, че водата не става за пиене, ами когато си изперете дрехите с нея може ли да се обринете (примерно)? *суровите плодове и зеленчуци, измити с бутилирана вода, са ок за консумация, нали? 1ви въпрос: аз бих си взела какъв да е от БГ. 2ри въпрос: най-добре от местна аптека каквото ти трябва. там лекуват денгито за 0 време, в БГ - не. в аптеките има квалифициран персонал, който да ти каже какво ти трябва. за пример: синът ми (12г) беше с ангина, отидохме в аптека на някакво село и му дадоха хомеопатия. за 2 дни беше здрав. 3ти въпрос: виж 2ри. ние купуваме лекарства от там и си ги носим в БГ, защото са по-евтини. 4ти: за водата, имахме приятели, които си миеха зъбите с минерална вода. ... айде няма нужда. за прането. освен ако мноого не ви е нежна кожата, знам ли. да не съм крайна. 5ти: ок са измити с мин. вода. избягвайте храна от улицата, ако сте с чувствителен стомах.
Djulka Публикувано: 12 октомври, 2019 Автор Публикувано: 12 октомври, 2019 преди 55 минути , userkata каза: 1ви въпрос: аз бих си взела какъв да е от БГ. 2ри въпрос: най-добре от местна аптека каквото ти трябва. там лекуват денгито за 0 време, в БГ - не. в аптеките има квалифициран персонал, който да ти каже какво ти трябва. за пример: синът ми (12г) беше с ангина, отидохме в аптека на някакво село и му дадоха хомеопатия. за 2 дни беше здрав. 3ти въпрос: виж 2ри. ние купуваме лекарства от там и си ги носим в БГ, защото са по-евтини. 4ти: за водата, имахме приятели, които си миеха зъбите с минерална вода. ... айде няма нужда. за прането. освен ако мноого не ви е нежна кожата, знам ли. да не съм крайна. 5ти: ок са измити с мин. вода. избягвайте храна от улицата, ако сте с чувствителен стомах. Много ти благодаря за изчерпателната информация! 🤗Улична храна определено ще ям, пък каквото е писано. Ако постоя по-дълго в тоалетната... Ами, ще си стоя и това е! 😄 Имам въпрос за Мумбай и Делхи, не знам дали си ходила там и дали можеш да ми дадеш инфо, но ще питам: * ако (не дай си Боже!) ми се наложи да отида на лекар, мога ли просто да отида в Спешното и да потърся помощ (срещу заплащане, естествено)? * ако случайно се затрием някъде из улиците, офф лайн навигацията ще ми свърши ли работа и има ли смисъл да си свалям картите на градовете или по-лесно е да обикалям и да питам? * за по-дългите разстояния (в самия град) кой транспорт е най-препоръчителен? Тук-тук, такси, метро? * решили сме да направим един тур в Dharavi. Ходили ли сте там и за какво трябва да внимаваме, когато си търсим гид и група, с която да влезем там? Това е за сега. Като се сетя още нещо, пак ще питам.
userkata Публикувано: 13 октомври, 2019 Публикувано: 13 октомври, 2019 преди 11 часа, Djulka каза: Много ти благодаря за изчерпателната информация! 🤗Улична храна определено ще ям, пък каквото е писано. Ако постоя по-дълго в тоалетната... Ами, ще си стоя и това е! 😄 Имам въпрос за Мумбай и Делхи, не знам дали си ходила там и дали можеш да ми дадеш инфо, но ще питам: * ако (не дай си Боже!) ми се наложи да отида на лекар, мога ли просто да отида в Спешното и да потърся помощ (срещу заплащане, естествено)? * ако случайно се затрием някъде из улиците, офф лайн навигацията ще ми свърши ли работа и има ли смисъл да си свалям картите на градовете или по-лесно е да обикалям и да питам? * за по-дългите разстояния (в самия град) кой транспорт е най-препоръчителен? Тук-тук, такси, метро? * решили сме да направим един тур в Dharavi. Ходили ли сте там и за какво трябва да внимаваме, когато си търсим гид и група, с която да влезем там? Това е за сега. Като се сетя още нещо, пак ще питам. * за лекар - да. в големите градове има доста прилични болници. Мумбай е на 7мо място в света по брой на милионери 😉 и те трябва да посещават болници. * може офлайн, но и интернет има навсякъде, може да се ползва. вземете си карта от телеком. * метро, uber, ola. проблемът с uber и ola е, че редовно се обаждат шофьорите да те питат къде си точно (на хинди). е, мъка е малко, но се оправяш. тук-тук не бих ти препоръчала, защото няма да се спазариш за цена и ще ти вземат повече от uber-a. * за сламовете... не знам. това е като да влезнеш в циганската махала ама е огромно. лесно се губиш и има всичко. по-добре да е организирано. и като съвет. индия е прекрасна, само не спазват личното пространство. пипат те, бутат се, гледат те, заговарят те. всичко друго е супер. 1
Djulka Публикувано: 26 октомври, 2019 Автор Публикувано: 26 октомври, 2019 Здравейте, на финалната права съм и ме е обзела предстартова треска! 😃 Едно-две бързи въпросчета: * Освен паспорта и визата, нещо друго преснимано трябва ли ми? 🙄 (книжка, банкова сметка, тн, че четох някакви такива работи в нета). * за СИМ картата обикновени паспортни снимки ще ми свършат ли работа или трябва да са същите като за визата 5х5? 🙄 *европейски СИМ карти изобщо функционират ли там, макар и в роуминг или изобщо не? 🙄
userkata Публикувано: 26 октомври, 2019 Публикувано: 26 октомври, 2019 преди 3 часа, Djulka каза: Здравейте, на финалната права съм и ме е обзела предстартова треска! 😃 Едно-две бързи въпросчета: * Освен паспорта и визата, нещо друго преснимано трябва ли ми? 🙄 (книжка, банкова сметка, тн, че четох някакви такива работи в нета). * за СИМ картата обикновени паспортни снимки ще ми свършат ли работа или трябва да са същите като за визата 5х5? 🙄 *европейски СИМ карти изобщо функционират ли там, макар и в роуминг или изобщо не? 🙄 1ви: не мисля. 2ри: върши каквато се сетиш снимка, включително и от детските ти години (почти не се шегувам). не се снимай специално, някоя стара върши работа. проформа е цялата документация. 3ти: да, нямаш грижа. има безплатен нет на летището (Делхи) по спомени. 1
Djulka Публикувано: 26 октомври, 2019 Автор Публикувано: 26 октомври, 2019 Преди 1 час, userkata каза: 1ви: не мисля. 2ри: върши каквато се сетиш снимка, включително и от детските ти години (почти не се шегувам). не се снимай специално, някоя стара върши работа. проформа е цялата документация. 3ти: да, нямаш грижа. има безплатен нет на летището (Делхи) по спомени. Много ти благодаря! 🤗 Кацаме в Мумбай, но предполагам, че е същото.
neuromancer Публикувано: 26 октомври, 2019 Публикувано: 26 октомври, 2019 относно роуминга винаги е най-добре да си провериш твоя оператор какво казва на сайта си, защото "европейски СИМ карти" е изключително общо понятие и нещо което е вярно за единия край на Европа спокойно може да не е вярно за другия включително дали ти е разрешен роуминга за твоята сметка, защото понякога се налага и по-добре да се обадиш преди да тръгнеш, отколкото да въртиш международни телефони от Индия 1
Djulka Публикувано: 26 октомври, 2019 Автор Публикувано: 26 октомври, 2019 преди 43 минути , neuromancer каза: относно роуминга винаги е най-добре да си провериш твоя оператор какво казва на сайта си, защото "европейски СИМ карти" е изключително общо понятие и нещо което е вярно за единия край на Европа спокойно може да не е вярно за другия включително дали ти е разрешен роуминга за твоята сметка, защото понякога се налага и по-добре да се обадиш преди да тръгнеш, отколкото да въртиш международни телефони от Индия Проверих на сайтовете и на двата оператора в Европа, чиито карти имам, и пише, че имам роуминг и са дадени някакви цени, така че явно няма проблем. Иначе то е ясно, че няма да звъня залудо, но за всеки случай да си знам, ако (не дай си Боже!) се наложи. Както пристигаме по нощите и карти ще се купуват чак на другия ден, знае ли човек какво ще му потрябва. 🙂
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега