akair Публикувано: 25 септември, 2019 Публикувано: 25 септември, 2019 47 minutes ago, Alexander said: А United? Все пак с тях ще летя. Обикновена а/к - нищо особено.
Травеолани Публикувано: 25 септември, 2019 Публикувано: 25 септември, 2019 @Alexander - какво ще кажеш за този вариант: 13.03 – Пристигане в СФ и нощувка в Монтерей 14.03 – Монтерей, Кармел, Биг Сур 15.03 – Йосемити и нощувка във Фресно 16.03 – Посещение на Секвоя Парк, нощувка в Бейкърсфийлд/Фресно 17.03 – наемане на кола от Бейкърсфийлд/Фресно и пътуване до Death Valley, Нощувка в Beatty или Лас Вегас 18.03 – Лас Вегас – Зион (може да добавиш и Брайс), нощувка в Лас Вегас 19.03 – Лас Вегас – Гранд Каньон – Лас Вегас 20.03 – полет Лас Вегас – Сан Франциско Значи според мен няма нужда да се връщаш до Монтерей след Секвоя Парк, безмислено е. 16.03 идва малко лежерен деня в моя план - освен ако не прекараш доста време в парка. Според мен обиколка от Death Valley до Зион и после до Каньона и нощувка в Уилямс не е оптимална. От Зион и Брайс до Гранд Каньон се пътува по едни малки, двупосочни пътчета и се пътува тегаво. "Градчетата", които виждаш на картата по този път, всяко едно от тях представлява 3 фургона с по 10 коли отпред и предполагам там живеят индианци. От Лас Вегас до западната част на Каньона са 2-3 часа според Гугъл, това ми се струва много по-приемлив вариант. В Лас Вегас може да си намериш нощувки на прилични цени в много хубави хотели, аз бих избрала там да ми е базата за разглеждане на района.
Alexander Публикувано: 25 септември, 2019 Автор Публикувано: 25 септември, 2019 @Травеолани не знам дали си видяла, но писах, че до 16ти вкл ще съм с друг човек с неговата кола, за това и се връщаме в Монтерей накрая. Затова и гледах варианта да остана сам на 16ти във Фресно или някъде другаде и да спестя от пътя на другия ден, но полетите на са удобни. Може да взема кола от Фресно понеже е близко до парковете и да остана там вечерта или да се придвижа към Бейкърсфийлд. От друга страна, ако се върна към Монтерей както казах, ще изкарам още една вечер с моя човек, но пък ще се натоваря повече на другия ден с карането или с 3 часа повече, но като гледам за сега клоня към този вариант. От друга страна това е единствения ден с доста каране, а и няма да ми е за първи път. Ще мисля още и ще преценя кое да избера по-нататък. Искам да спя в различни места-градове и градчета, а този Уилямс ми хареса много, също е и много близо до Каньона, а и го похвалиха. Щеше ми се да стигна до каньона на антилопите, но идва много далеч или трябва да жертвам нещо друго.
Травеолани Публикувано: 25 септември, 2019 Публикувано: 25 септември, 2019 преди 15 минути , Alexander каза: @Травеолани не знам дали си видяла, но писах, че до 16ти вкл ще съм с друг човек с неговата кола, за това и се връщаме в Монтерей накрая. Затова и гледах варианта да остана сам на 16ти във Фресно или някъде другаде и да спестя от пътя на другия ден, но полетите на са удобни. Може да взема кола от Фресно понеже е близко до парковете и да остана там вечерта или да се придвижа към Бейкърсфийлд. От друга страна, ако се върна към Монтерей както казах, ще изкарам още една вечер с моя човек, но пък ще се натоваря повече на другия ден с карането или с 3 часа повече, но като гледам за сега клоня към този вариант. От друга страна това е единствения ден с доста каране, а и няма да ми е за първи път. Ще мисля още и ще преценя кое да избера по-нататък. Искам да спя в различни места-градове и градчета, а този Уилямс ми хареса много, също е и много близо до Каньона, а и го похвалиха. Щеше ми се да стигна до каньона на антилопите, но идва много далеч или трябва да жертвам нещо друго. Да, прочетох, ама съм се объркала. Значи наемането на кола го считай, че е за 17-ти, след като те оставят. А на 15-ти да се разбира, че пак ще имаш нощувка в Монтерей, така ли? Но все пак, връщането до Монтерей на 16 ми идва излишно, ще си загубиш времето, а то не е много. Аз самата ти писах по-напред в темата за Уилямс, ние там спахме, готино малко градче е. Но като прочетох последния ти план, ми се стори, че ще е много път, а малко sight seeing, затова предложих вариант за нощувките в Лас Вегас. Ти си решаваш, разбира се, ние само даваме предложения, а накрая ти ще го измислиш както ти харесва на теб :). 1
Desi75 Публикувано: 25 септември, 2019 Публикувано: 25 септември, 2019 Аз отново да кажа, че ограниченията на скоростта са ужасни, максималната скорост е около 120 км/ч, в Калифорния не е лошо да ги спазваш, а те чака доста път. В каньона на Антилопата се влиза с предварително резервиран тур. Крайбрежния път 1 е много живописен. 1
Alexander Публикувано: 25 септември, 2019 Автор Публикувано: 25 септември, 2019 преди 52 минути , Травеолани каза: Да, прочетох, ама съм се объркала. Значи наемането на кола го считай, че е за 17-ти, след като те оставят. А на 15-ти да се разбира, че пак ще имаш нощувка в Монтерей, така ли? Но все пак, връщането до Монтерей на 16 ми идва излишно, ще си загубиш времето, а то не е много. Аз самата ти писах по-напред в темата за Уилямс, ние там спахме, готино малко градче е. Но като прочетох последния ти план, ми се стори, че ще е много път, а малко sight seeing, затова предложих вариант за нощувките в Лас Вегас. Ти си решаваш, разбира се, ние само даваме предложения, а накрая ти ще го измислиш както ти харесва на теб :). Не, на 15 уж ще се спи някъде между Секвоя парк и Йосемити не знам къде, аз няма да избирам мястото. На 13,14 и 16 в Монтерей, ако не отпадне 16 над което мислим. Наистина идва кофти това връщане, но бих се жертвал за още една приятна вечеря с човека при който ще съм предните дни, както и по парковете- познаваме се от 25+ години. Вегас някак си ми прилича на Дубай, където не съм ходил де и не бих спал там 3 нощи. преди 21 минути , Desi75 каза: Аз отново да кажа, че ограниченията на скоростта са ужасни, максималната скорост е около 120 км/ч, в Калифорния не е лошо да ги спазваш, а те чака доста път. В каньона на Антилопата се влиза с предварително резервиран тур. Крайбрежния път 1 е много живописен. Първият цял ден ще е по този път 1. Даже ще ме уредят с някакъв пас за разни винарни в зоната, където ще пробвам това-онова днес ме изненадаха с това. Антилопата отпада, пределно ясно ми е вече. 2
Травеолани Публикувано: 25 септември, 2019 Публикувано: 25 септември, 2019 преди 57 минути , Alexander каза: Вегас някак си ми прилича на Дубай, където не съм ходил де и не бих спал там 3 нощи. За отправна точка ще е чудесно. Ти реално нямаш дори и един ден там, така че би могъл да се разхождаш по стрипа вечер (ако не си твърде изморен). Аз съм на мнение, че като си във Вегас, трябва да си в хотел на стрипа :). Но това е моето мнение, не задължавам никого с него :).
Alexander Публикувано: 26 септември, 2019 Автор Публикувано: 26 септември, 2019 О да, ако съм на хотел във Вегас ще съм на Стрипа или най-много на една улица в страни от него. Имам набелязани 1-2
pr284 Публикувано: 29 септември, 2019 Публикувано: 29 септември, 2019 Ако има прекалено много сняг по това време, е вероятно да не видите нищо от Секвоя, защото паркът може да е недостъпен по шосе. А шофирането след отбивката на И5 е доста - и то по скучни пътища сред овошки. Просто не си правете фиксирани планове отсега, имайте и резервен вариант все пак
Alexander Публикувано: 4 октомври, 2019 Автор Публикувано: 4 октомври, 2019 Поразгледах къде евентуално ще се нощува и меко казано се стресирах от цените в СФ. Аз поне не знам на друго място в света да има такива цени. Най-грубо хосталите с общи стаи са по 100+ долара на нощ на човек, тия с общи бани по 130+ и т.н. На всичкото отгоре някои хотели не дават стаи за 1 нощ, искат минимум 2! 1
Травеолани Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 40 минути , Alexander каза: Поразгледах къде евентуално ще се нощува и меко казано се стресирах от цените в СФ. Аз поне не знам на друго място в света да има такива цени. Най-грубо хосталите с общи стаи са по 100+ долара на нощ на човек, тия с общи бани по 130+ и т.н. На всичкото отгоре някои хотели не дават стаи за 1 нощ, искат минимум 2! В Сан Франциско нощувките са много скъпи, но принципно така е в цяла Северна Америка. Дори и Airbnb-тата са скъпи. Освен това ти пътуваш по време на Пролетната ваканция, тогава всичко е още по-скъпо. Запазвай от сега, само по-скъпи ще стават. Пробва ли да търсиш в предградията на СФ - Оукланд, Конкорд, Уолнът Крийк (не ги знам много добре) или някъде до летището. В тази заградената част провери ли - не помня как се казваше, но е близо до Даунтаун и там има по-евтини хотели/мотели, но може да са по-стари.
DaBo Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 Уви, има... Поискаха ми 180 евро за двойна стая в тризвезден хотел в Стокхолм, ама ... без прозорци! Бях чувала за общи бани, тоалетни и т.н., ама за стаи без прозорци - не бях. И не беше само този хотел, там масово се предлагаха такива стаи. В крайна сметка не отидохме там, де. В Сиатъл в началото на м.май платихме 200+ долара за стая пак в тризвезден хотел от американски тип (Inn), като всичко започваше от тези пари нагоре... 1
Травеолани Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 3 минути , DaBo каза: В Сиатъл в началото на м.май платихме 200+ долара за стая пак в тризвезден хотел от американски тип (Inn), като всичко започваше от тези пари нагоре... Да,абсолютно нормални цени за съжаление 🙂
Alexander Публикувано: 4 октомври, 2019 Автор Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 22 минути , Травеолани каза: В Сан Франциско нощувките са много скъпи, но принципно така е в цяла Северна Америка. Дори и Airbnb-тата са скъпи. Освен това ти пътуваш по време на Пролетната ваканция, тогава всичко е още по-скъпо. Запазвай от сега, само по-скъпи ще стават. Спрямо Вегас са си х2 направо, не че там е без пари. Добре, че е само 1 нощ
akair Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 Аз подозирам, че и на летището цените ще са много сходни, защото е летище 🙂 Може би в Долината ще има някакви малко по-ниски цени, но те е много вероятно да бъдат компенсирани от цените на влака...
Травеолани Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 Преди 1 час, Alexander каза: Спрямо Вегас са си х2 направо, не че там е без пари. Добре, че е само 1 нощ Да, във Вегас може да си намериш 5 звезден хотел на цената на 3 звезден 🙂 в сравнение с градове като СФ.
Alexander Публикувано: 4 октомври, 2019 Автор Публикувано: 4 октомври, 2019 Чак сега видях снимката на СФ горе. Да точно там гледам. Аз също взех да се чудя дали има смисъл за нощувка в Окланд?.Ако накрая ще се спестят 30долара и ще трябва да пътувам е безсмислено.
Травеолани Публикувано: 4 октомври, 2019 Публикувано: 4 октомври, 2019 преди 11 минути , Alexander каза: Чак сега видях снимката на СФ горе. Да точно там гледам. Аз също взех да се чудя дали има смисъл за нощувка в Окланд?.Ако накрая ще се спестят 30долара и ще трябва да пътувам е безсмислено. Сега проверих, мисля че се казва Marina District. На букинг излязоха няколко хотела за 50-99 КАД, значи щатски ще е по-ниско. Моя приятелка спаха преди години в двузвезден хотел в този район, не помня името на хотела. Аз го проверявах за нас като ходихме, но не ми хареса хотела. Имай предвид, че под 100 долара хотел ще е доста мизерен. Та направи си сметката дали не си заслужава да дадеш малко повече пари за една вечер, но да си по-наблизо и в приличен хотел.
Alexander Публикувано: 4 октомври, 2019 Автор Публикувано: 4 октомври, 2019 На някои пише хотел, но са си хостали. Има време, сам ще съм и все ще намеря нещо за 1 вечер. И без това за това пътуване, виза, билети, че и част от престоя там ще е безплатен.. Грешката с билетите до Перу
Alexander Публикувано: 8 октомври, 2019 Автор Публикувано: 8 октомври, 2019 Оказва се, че нета в Америка не е евтин, а на мен ще ми трябва само за 4-5 дни. Видях някакви карти за по 40-50 долара и повече, което не ми допадна. Днес случайно разбрах, че водафон Испания има предплатени карти, които включват роуминг в Европа, Швейцария и Америка. Аз ще бъдда предния ден в Барселона и май за сега това е най-изгодния вариант за нет. Картите имат 25ГБ, повече от достатъчно, че и някакви минути. Vodafone Traveller 20€ (VAT included) Tariff will be automatically renewed after 4 weeks Roaming included in Europe and USA
neuromancer Публикувано: 8 октомври, 2019 Публикувано: 8 октомври, 2019 Аз съм взел карта на AT&T prepaid, и има план $2 на ден разговори и нета е $1 на ден. Ама плащаш само ако ползваш, т.е. спокойно ти излиза по долар на ден. Досадното e, че зареждаш минимум $10. Самата карта беше 10 или 12. 1
Alexander Публикувано: 9 октомври, 2019 Автор Публикувано: 9 октомври, 2019 Съфорумка тези дни писа, че на летищата картите са от 50 долара нагоре, може някъде да има и евтини. Ако ще ми излезе същото както гледам, че и по-скъпо щом картата е 10-12 и се зарежда минимум за 10, ще си взема от Барселона за 20 евро и няма да си губя времето да търся там карти.
neuromancer Публикувано: 9 октомври, 2019 Публикувано: 9 октомври, 2019 нямам представа на летището, аз от града я купих, че на летището бях по нощите и нищо не бачкаше ама щом има евтини с роуминг от Европа, взимай, оттук няма
akair Публикувано: 9 октомври, 2019 Публикувано: 9 октомври, 2019 Аз бих проверил детайлите за количеството данни в роуминг на водафонския пакет. "25 гигабайта данни" не е задължително да значи "25 гигабайта данни в рамките на ЕС" и/или "25 гигабайта данни в рамките на трети страни". 1
Alexander Публикувано: 9 октомври, 2019 Автор Публикувано: 9 октомври, 2019 Пишат, че трябва да се изпозлва умерено, но това по-скоро важи за договорите им. Видях тази карта в испански форум като нашия и никой не се е оплакал. Аз така или иначе няма да изхабя повече от 1-2 гб максимум. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега