Tonyco Публикувано: 21 септември, 2019 Публикувано: 21 септември, 2019 Здравейте Магеланци, дойде времето и на Истанбул да бъде завъртян с колело. Идвал съм с мотор два пъти, но с кола и колело не бях. Та 3 септемврийски почивни дни и реших да ги използваме. Освен аз и сина ми Боби на 9 г. присламчих и един мой стар приятел от Монтана, който дойде с колелото до София предния ден, натоварихме се в колата и поехме днес за магнетичния Истанбул. Тръгнахме в 6:15 ч от София и взехме разстоянието за 8 ч. като 1:50 ч престой на границата. Резервирахме си просторна квартира точно до "Жекязната църква". Оказа се, че има паркинг за 8 лв на вечер на 20 м от квартирата, което е добре тъй като оставяме колелата вечер в колата. Днес е първи ден и завъртяхме 33 км. Първо посетихме Желязната църква, не я бях виждал реставрирана. Пуснахме се покрай Златния рог и после по крайбрежието на Мраморно море. Има изградена велоалея около 10 км, силно приятна 🙂 та решихме да видим къде свършва. Навръщане приложихме екстремизъм минавайки по малките сокаци и големи булеварди на пряко към Фатих, където ни е квартирата. Наложи се да караме по улицата през нощта, което си е забавно 😉 ще има видео в последствие 🙂 Малко порция снимки от днес, утре ще има нова порция. 23 4
Tonyco Публикувано: 22 септември, 2019 Автор Публикувано: 22 септември, 2019 Тотална лудост !!! Днес посетихме Миниатюрк и музея на Рахми Коч. Уникални и двете. Посещавал съм ги и преди. Музея Рахми Коч си е boy's toys Гоши е силно впечатлен. Влизахме и в подводницата. След 2 ч в Миниатюрк и 4 ч в Рахми коч запалихме колелата към кулата на Галата. Започнахме да караме по сокаците и големите булеварди, чат пат и в насрещното. От кулата се пуснахме по Истакля, като един човек в униформа дойде и ни предупреди да не караме по тази улица. Стигнахме Таксим с голям зор. От там ни се приходи до Синята джамия и обелиска, само дет не ни се буташе пак в навалицата и тръгнахме по булевардите. Гоши кара отпред, Боби го сложихме по средата, аз отзад да го пазя. Ако трябва да ме удрят мен да е, стоя леко навън за да го пазя. Тотална лудница, минахме по моста на Галата, и през някой големи кръстовища, Боби се справи отлично, но не препоръчвам на никой да кара колело в Истанбул, това е лудост !!! Трафика е убийствен, често от преките изкачат някакви и не гледат изобщо. Боби пред мен така го засякоха няколко пъти, Гоши един скутер му излезе и изправи колелото на предна гума 😄 просто е екстремизъм, само ако сте търсачи на адреналин го правете !!! След обелиска последва поредното нощно каране по малките сокаци, като импровизирахме с маршрута и просто следвахме посоката. Редуват се обаче баири с над 15 % наклон, както нагоре, така и надолу, лудница. 27 км с колелата навъртяхме днес по улици и булеварди. Пеша поне 8 км из музейте. 🙂 7 4
Tonyco Публикувано: 25 септември, 2019 Автор Публикувано: 25 септември, 2019 Понеделник, направихме си сутрешна разходка из квартала Фатих, където ни беше и квартирата. Закусихме Гьозлеме и Менемен. Докато чакахме закуската поиграхме шах с Боби. След закуската имаше традиционно посещение на бербер. 🙂 От 12 г. ходя в Турция и все си мисля колко им е хубав чая, та в един магазин Боби видя пакет 1 кг. оригинален турски чай и взехме. За да е всичко както трябва минахме през едни домашни потреби и купихме 6 чашки от техните малки стъклени със специфична форма. Ориентирахме се около 11 ч. да тръгнем към София. На паркинга, където бяхме паркирали колата човека се опита да ни измъкне още пари. Мели нещо на турски и вика пара, пара. Викам ей като пристигнахме каза 40 лири за две нощувки, после 50 лири, съгласих се, ама повече няма да давам и в крайна сметка имаше тамам, тамам. 😀 Прибрахме се пак за 8 ч., но този път нямаше задръстване на МОЛ-а, на границата минахме за 1 ч. За сега съм качил само снимките на моя сайт: http://www.tonyco.net/Pictures/Istanbul_by_bike_21_09_2019/ Ще сглобя и клипче тези дни и ще го пусна пак тук. 🙂 8 2
Tonyco Публикувано: 25 септември, 2019 Автор Публикувано: 25 септември, 2019 Клипа също е готов: https://youtu.be/PPRN36x-ruA 2
kpkgf Публикувано: 25 септември, 2019 Публикувано: 25 септември, 2019 Страхотно преживяване! Чел съм всичките Ви пътеписи и ми беше толкова приятно и увлекателно че ги изчетох на един дъх!Браво на смелостта да скитате из турските планини и то с колело.Бъдете жив и здрав, Вие и всички около Вас и пак да пътувате и непременно да пишете!Поздравления! 2
Tonyco Публикувано: 25 септември, 2019 Автор Публикувано: 25 септември, 2019 Благодаря за хубавите думи 🙂
ven62 Публикувано: 25 септември, 2019 Публикувано: 25 септември, 2019 @Tonyco, поздравления! "Дребния" Боби е великан. … Ама ти си го знаеш. В първите моменти имах смесени чувства. Реших, че до Истанбул ще въртите с колелетата и тотално те отписах - "Този наистина не е добре - да причини това на сина си." Но после, още на второто изречение, вярата ми в теб се възвърна. Още един път, Поздравления! … и за Боби. 1 2
Tonyco Публикувано: 25 септември, 2019 Автор Публикувано: 25 септември, 2019 преди 28 минути , ven62 каза: @Tonyco, поздравления! "Дребния" Боби е великан. … Ама ти си го знаеш. В първите моменти имах смесени чувства. Реших, че до Истанбул ще въртите с колелетата и тотално те отписах - "Този наистина не е добре - да причини това на сина си." Но после, още на второто изречение, вярата ми в теб се възвърна. Още един път, Поздравления! … и за Боби. Вен, бе не съм толкова луд колкото изглеждам, просто имам хъс и желание да живея пълноценно 🤣 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега