neuromancer Публикувано: 23 септември, 2019 Сподели Публикувано: 23 септември, 2019 Значи, трябва ми еднопосочен билет от Чикаго до Бело Оризонте и един от по-смислените варианти минава през Канкун (това за темата за шантавите маршрути, ама на никого другиго няма да свърши работа). Кацане около 10:00, предполагам докъм 11 ще излезем, излитане малко след полунощ. Какво мога да видя там и как? Кой град на маите е най-близо и за препоръчване, Чичен Ица, Тулум, Коба? С кола под наем ли е най-бързо и удобно, предполагам туровете почват по-рано сутрин и няма да се класирам... Гледам и някаква пещера с река, Рио Секрето или нещо подобно, дали си заслужава повече от маите? Връзка към коментар
akair Публикувано: 23 септември, 2019 Сподели Публикувано: 23 септември, 2019 От летище Канкун до Плая дел Кармен са към 80 км. После са още към 60 май до Тулум. (това е в южна посока по крайбрежието). Чичен Ица е на 150 км от Тулум в западна посока. И пътят е тесен (по една лента на посока). Пирамида има и на Козумел - от Плая дел Кармен е 35-45 минути с лодка до Козумел и после е на около 45 минути с такси от пристанището. Лодките са 1 път на час - на всеки кръгъл час. 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 23 септември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 23 септември, 2019 На мен Чичен Ица ми изглежда 200км по магистрала, т.е. 2:30 някъде в едната посока, което не е баш лека разходка, ама какво толкова... И се минава покрай Валядолид, който съм го чувал, че е симпатично градче, но може би няма време. Има еднодневни турове, ама сигурно няма как да ги хвана... Тулум и Коба са по-близо до Канкун, т.е. по-възможни за спокойно посещение... Само един ще е, не искам да ги обикалям 😀 Връзка към коментар
akair Публикувано: 23 септември, 2019 Сподели Публикувано: 23 септември, 2019 Нека терминът "магистрала" не те подвежда 🙂 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 23 септември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 23 септември, 2019 Хаха, ще я видя, може да има street view... А и тука до Рио е една псевдомагистрала, не е чак да съм се разглезил... Ама си харесах по снимките Рио Секрето, та май се ориентирах натам и ще пробвам комбинация с Тулум... Дали някой е влизал в пещерата? Малко ми изглежда като че ли няма да мога да снимам без водоустойчив фотоапарат, пък такъв нямам и не ми се купува специално... И да се оплача, един час се мъчих да купя самолетните билети, мина полунощ и не ще, ще пробвам пак утре Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 23 септември, 2019 Сподели Публикувано: 23 септември, 2019 Трафик няма, но се пътува бавно заради честите ограничения 40 и 60, а максималната скорост е 80. Общо взето , си сметни 50-60км средна скорост. При толкова малко време, Валядолид ще е абсолютна загуба на време. Рентакар и “газ” към Чичен Ица , три часа в посока и два часа разглеждане, общо осем часа ти трябват. 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 23 септември, 2019 Сподели Публикувано: 23 септември, 2019 преди 3 часа, neuromancer каза: Дали някой е влизал в пещерата? Да, интересна е и си заслужана. До пътя е и не отнема време за влизане. Не ти трябва нищо водоустойчиво, освен ако няма да се бухваш във водата. Чудесен пример за “облагородено” сеноте. Пътят към Тулум е по къс като километри от този до Чичен Итса, но е по сложен като маршрут, понеже минава през градчета и скоростта е ниска. За Чичен има добър път, тип магистрала, който си върви право през зеленината. Хубавото е, че е платен, съответно трафика е малко и се стига бързо. Имаш и опция за час разходка из Валядолид. Каквото и да избереш от двете няма да сбъркаш. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 25 септември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 25 септември, 2019 Чудя се къде да пиша, ама май ще е тук. В началото мислех да купя билета Чикаго - Канкун с авиос. Обаче в Гугъл флайтс видях, че със Спирит излиза по $91 на човек, и не си заслужава да хабя милите. На всичко отгоре показва директен полет,този, който мислех първоначално е с един стоп. Обаче сега влязох на сайта на Спирит да купя билетите и директния полет го няма. Някаква идея защо? Много тъпо, тъкмо се бях зарадвал. И сега пак взех да се чудя кой точно полет да взема... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 25 септември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 25 септември, 2019 Уфф, сега пробвах за двама пътника, излиза директния. За повече не излиза. А цената е 90 долара, не вярвам да са останали само две места... В Гугъл ми дава директния полет като търся за трима... Дали мога да взема на два пъти? (Тъп въпрос, не вярвам... Май ще почакам, току-виж нещо се променило... В краен случай има други полети) Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 25 септември, 2019 Сподели Публикувано: 25 септември, 2019 За трима ли търсиш ? Имай предвид , че carry on се доплаща при Спирит 40$ при покупката на билетите, после 50-55$. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 25 септември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 25 септември, 2019 Три да. То не че е толкова фатално, ама остава по-малко време за разходката, и става ненормален брой прекачвания цялото нещо... Тъпо е, че Гугъл флайтс лъже, след като го рекламирах толкова 😀 А, да добавя, билетите Чикаго - Канкун с АА с мили на Бритиш не щя да ми ги даде онлайн. Как ли не се мъчих, върти и накрая грешка. Аз за това попаднах на Спирит. То тоя билет стана епичен... А чекирания им е по-евтин и мислех направо чекиран да взема, че жената няма да хареса да пътуваме с лек багаж Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 26 септември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 26 септември, 2019 Да се похваля, купих билетите Малко се получава спане в самолетите, ама при такива шантави маршрути няма как 20.10 - Чикаго - Канкун директен с АА (11000 авиос на човек) пристигане 10:50 сутринта (тоя полет се появи днес директен и веднага го грабнах) 21.10 00:30 - Канкун - Лима , Лима - Рио, Рио - Бело Оризонте, общо 22 часа с престоите, 33000 точки multiplus на човек значи имаме престой от 11 сутринта до полунощ в Канкун Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 27 септември, 2019 Сподели Публикувано: 27 септември, 2019 Идеално време за рентакар и Чичен Ица , две неща бих посъветвал : 1.Мексиканците не признават CDW , което не е закупено от тях , най-добрият вариант е да вземеш застраховката заедно с резервацията онлайн , която може да я направиш през .mx портал , обикновено на половин цена. Аз ползвах Alamo.com.mx , препоръчвам . 2. Номерата на рентакарите имат цветна ивица, която ги отличава от цивилните автомобили, тоест превръща те в таргет. Извън работно време се въздържай от скорост по-голяма от ограничението - тогава влиза в действие най-популярният скам на полицаите , взимат ти книжката докато не платиш глобата в офис в работно време , другата опция е “пей нау” в рамките на 100-200usd , мерят те на око . 1 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 27 септември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 27 септември, 2019 Мерси много, ще внимавам. То както някои имат по два паспорта аз имам 2 книжки, та мога да си позволя загубя едната 😀 Шегувам се . А тоя кеш дето трябва да го нося за всеки случай в долари може ли или трябва да го обръщам в песос? Че иначе мисля да изтегля малко песос и колкото остане да купя бензин и някакви сувенири на летището. Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 27 септември, 2019 Сподели Публикувано: 27 септември, 2019 Може да заредиш с карта на бензиностанцията, а ако попаднеш на корумпирани полицаи, валутата няма значение, ще вземат каквото имаш 😉. На Чичен Ица има малка особеност, има две входни такси (нещо като държавна и общинска ), по-малката такса се плаща само в кеш, паркинга там също се плаща само в кеш, както и тол таксата на магистралата . Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега