Прескочи до съдържание

7 нощувки - Краби, Пи Пи, Пукет - трансфери, нощувки и т.н.


Rado123

Препоръчани мнения

Здравейте, пиша в тази тема, извинявам се ако не е правилно, може да изтриете поста ми. Накратко - имаме билети за Краби за 7 нощувки. Детската ми мечта е плаж през зимата, бяхме решили да ходим на островите Пи Пи и да бъдем там почти през цялото време, но ни разубедиха.  Аз не съм пътувал никога толкова далече, нямам никакъв опит нито с Тайланд, нито с пътуванията изобщо. Може ли да ни насочите за добър вариант - например кацаме в Краби, някакъв транспорт до Пукет и стоим там 4 дни + някакви екскурзии по островите след което се връщаме в Краби и там още три нощувки, че последните две са платени вече и са без отмяна. Или да включим няколко нощувки на Пи Пи, даже имаме резервация на хотел, но с отмяна ? Как би било придвижването между Краби или Пукет до Пи Пи с по един куфар багаж? Колко се пътува между Краби и Пукет и кой е най-удобният транспорт? Като плаж на Пукет, къде е добре да се отиде? Предварително благодаря!

Връзка към коментар

Щом имате две задължителни нощувки на Краби, то ви остават 5, които може да ги разделите на 3 в Пукет и 2 на Пи Пи. Или 5 нощувки само на Пукет, или само на Пи Пи. Естествено, им и много други острови, но щом сте за първи път в Тайланд, това са най-популярните локации. Може от летището на Краби след като кацнете да хванете бус/шатъл диретно до Пукет. Пътува се около 3 часа. Това е най-добрата връзка в този случай. Иначе има ферита, ама те са само няколко пъти на ден и я улучите удобен час, я не. Освен това трябва да отидете и до пристанището...

Оставате за 3 нощувки на Пукет. За мен хубави плажове там са Ката и Карон, Патонг също бива, ама там е най-голямата лудница. Зависи какво точно търсите. От Пукет може да направите някои дневни трипове с лодка. После фери/speedboat до Пи Пи за две нощувки и след това се връщате пак с фери/speedboat до Краби. Нощувките ви на Краби къде са? Ако са на Ао Нанг, също има интересни дневни трипове с лодка наоколо. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Много благодаря за отговора. Май това ни се искаше да чуем, но общо взето на който кажа, че ще нощуваме в Пи Пи, казва че е скъпо, че не си заслужава, че ще е скучно и подобни неща. Четох също, че транспорта до там не бил удобен с багаж и за това почти го бяхме отхвърлили. Нощувките в Краби ще са тук http://www.booking.com/Share-hiRamt4 , честно казано нямам идея дали е добре като локация. Може ли да препоръчате хотел в Пукет? Търсим .. не знам, забавленията са на втори план, първо плаж  и да се види нещо.

Връзка към коментар

Има хора изкарват и по две седмици на Пи Пи. За две нощувки няма да ви е скучно. Там най-голямата атракция е Мая бийч, който го затвориха и сега не знам какво е положението с него. За багажа е по-удобно да се използват феритата, а не скоростните лодки. Но не сте единствените с багаж, които пътуват м/у островите. На Краби/Ао Нанг сте на най-хубавото място! 😉

На Карон бийч също има Сентара, ако ви устройва цената. Другият хотел там, където съм била е един Пулман, ама той е доста далеч от всичко и не бих искала да го препоръчам. Иначе като хотел е ок. В общи линии за Тайланд има много писано из форума, потърсете инфо за хотели оттам. Хубавото е, че има хотели за всякакъв бюджет.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Краби не е добра локация, ако плажът пред хотела е основното, там е топ за дневни трипове с лодка. 

 

Последните новини за Майа бей (phi phi le) са, че ще го отворят лимитирано с предварителни записвания пролетта на 2021. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами те са в Сентара на Ао Нанг, така хем плажът им е супер, че то там това май е най-хубавият плаж, хем са много близо за дневни трипове. Те имат само две нощувки на Ао Нанг, не е кой знае колко много.

Връзка към коментар

Благодаря за  темата и за напътсвията. Предполагам всичко ще ни е интересно, като за първи път и ще ни е достатъчно екзотично. Жалко за Мая бей, надявах се да го видим, но явно ще е друг път.  Както предложихте - Краби, от там направо към Пукет за три нощи, после Пи Пи две и Краби две. Поне това пътуване като план да него мисля.  Сега ще търся медицинска застраховка, нядявам някои по-специални ваксини не са нужни?

 

Връзка към коментар

Ваксини не са нужни, но на място си купете локални репеленти и се пръскайте против комари. Тези в БГ не знам дали ще ви свършат работа. Важното е да съдържат поне 25% deet, за да са ефективни срещу тропическите комари. Има и репеленти с друга съставка, която също е подходяща, ама забравих коя беше. Пак във форума имаше отделна тема за ваксините и репелентите. Потърси я!

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Според мен за 3 нощувки (значи реално само два пълни дни) да се избуха на Патонг в Пукет. Реално ако прави екскурзии няма да има време за плаж на Пукет. Като направи Джеймс Бонд тур, Симилан или Сурин или Рача/Корал/Мейтон и дневното време в Пукет заминало. А ако иска примерно от Карон да отиде до Патонг вечерта за Бангла роуд ще го дернат за такси 20 лв за 8 км и толкова обратно. Ако не държи на нощния живот Карон и Ката, че и Ката Нои, са си ОК. Ето един сайт за ориентация в екскурзиите и цените от Пукет http://www.phuket-cheap-tour.ru/. Аз ги ползвах и съм много доволен. На Фи Фи може да отиде на Sunset plankton tour тъкмо да види Мая бей пък било и от лодката.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Пукет.Ако търсите спокоен и тих плаж потърсете плажът Panwa откъм западния бряг, Ао yon е до него на изток.В близост са Ао Yon водопадите , Пукет Авкариум , два вюпойнта Khao Kad, Тарзан Adventures.DSC06137.JPG.a08d8ea56a61bd3431db4e107e922aa1.JPG

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
На 25.09.2019 г. в 8:44, xtrip каза:

Пукет.Ако търсите спокоен и тих плаж потърсете плажът Panwa откъм западния бряг, Ао yon е до него на изток.В близост са Ао Yon водопадите , Пукет Авкариум , два вюпойнта Khao Kad, Тарзан Adventures.DSC06137.JPG.a08d8ea56a61bd3431db4e107e922aa1.JPG

За плажа Пануа чета предимно оплаквания, отливът бил ужасен, много продължителен, на 300 м навътре нямало вода до 11 ч. преди обяд, а следобед пак така от 16 ч. нататък. Затова трябвало да се ходи на други плажове, но те не са на пешеходно разстояние. Тихо и спокойно е сигурно, но е изолирано и далеч от други плажове, търговски центрове, забележителности и т.н.

Ти какво ще кажеш за отлива и защо препоръчваш конкретно плажа Пануа?

Връзка към коментар

Карон , Патонг бяха претъпкани и не ни хареса. Като цяло предпочитаме спокойни плажове затова и препоръчах южното крайбрежие.

Бяхме през Март месец, като основно висяхме там през деня именно в диапазона между 11-17ч. Отлива не беше никак голям. Водата си беше мътилка , но това е положението.  Както се вижда Panwa е доста мащабен район , затова по -специялно написах районът около Ao Yon Beach. Има и 2-3 залива натъпкани с лодки и не стават за плаж, има и след тях 1-2 малки перфектни за релакс.Красота, спокойствие ,масажи на брега и хубава храна. Придвижването със скутер  дава възможност всеки да открие това, което търси по брега. Няма и колометър посока запад се намира плажът, който съм снимал по-горе. На снимката се вижда малко част от него . Там беше почти безлюдно. Мисля пак се води Panwa но гледа на запад към Chalong Pier.  

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Бях писала няколко поста по-нагоре, че сме били в Пулман, но сега проверих, че е бил Crowne Plaza Phuket Panwa Beach тоест е пак Panwa.

 

Отливът там наистина не е приятен:

 

Spoiler

IMG_4096.thumb.JPG.6476294788481ea13806491681eaeda3.JPG

 

Продължава дълго. Ние бяхме средата на февруари и беше откъм 11 сутринта докато се стъмнеше. А сутрин преди отлива е супер:

 

Spoiler

IMG_4085.thumb.JPG.d9107cde90ee76cb3404c681b378cab5.JPG

 

IMG_4090.thumb.JPG.84156ac72944660b7a86c719ed339801.JPG

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря за мненията! 

Аз по снимки и отзиви харесах плажа Сурин и съм направила 2 резервации в близост до него, ама не на първа линия,където ми се иска. До началото на декември трябва да реша коя резервация да ми остане или да направя нова. Затова продължавам да гледам хотели и да се интересувам от плажовете на Пукет. Мой познат е ходил 5-6 пъти на почивка в Пукет и ми казва, че плажът Банг Тао е най-хубав и най-голям, но комплексът на лагуната оскъпява целия район. Аз искам спокойно и тихо място, защото отивам на почивка заради морето и плажа, но не и крайно изолирано или диво. Патонг и Карон, на другата крайност шумни и претъпкани места, не са за нас.

Някой, ако познава района на Сурин бийч, нека сподели впечатления. 

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ние почти сме готови. Остана само да мислим трансфера от летището в Краби до Пукет. Някакви предложения за евтин и удобен транспорт? Може би трябва предварително да резервираме нещо?

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Ние пристигнахме днес  в Пукет - първите три нощувки в Хилтън - Карон бийч. Според мен плажа е страхотен, хотела също и за сега всичко върви по план 🙂. Благодаря за помощта още веднъж 

  • Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 1.12.2019 г. в 19:52, Rado123 каза:

Ние пристигнахме днес  в Пукет - първите три нощувки в Хилтън - Карон бийч. Според мен плажа е страхотен, хотела също и за сега всичко върви по план 🙂. Благодаря за помощта още веднъж 

Здравейте! Ние след три дни отиваме на Карон Бийч. Интересува ме всичко, общо взето 🙂 хубави и на прилична цена местенца за хапване, екскурзии и агенция - по специално за тигрите и слончетата.. ще Ви бъда благодарна! 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.