Branko Публикувано: 19 септември, 2025 Публикувано: 19 септември, 2025 Не знам колко човека сте. Ние бяхме петима и спахме в много яка къща в Прая. Четири спални и огромен хол. Малък басейн в задния двора. Собственичката Eunice е много готина и отзивчива жена, предлага и кола под наем, която взехме и обиколихме острова. Къщата не е в центъра, но ако сте с кола не е проблем Villa RESIDENCIAL EUNICE Е, храната е страшно вкусна, не знам как може да има две мнения 5
Сузи Су Публикувано: 19 септември, 2025 Публикувано: 19 септември, 2025 22 minutes ago, Branko said: Не знам колко човека сте. Ние бяхме петима и спахме в много яка къща в Прая. Четири спални и огромен хол. Малък басейн в задния двора. Собственичката Eunice е много готина и отзивчива жена, предлага и кола под наем, която взехме и обиколихме острова. Къщата не е в центъра, но ако сте с кола не е проблем Villa RESIDENCIAL EUNICE Е, храната е страшно вкусна, не знам как може да има две мнения Мерси. Две кокошки-авантюристки и нешофьорки сме. Това винаги е проблем и с мястото за настаняване, и с мобилността. Успокояващото е, че ще можем да ядем 🙂 1
Двуцветко Публикувано: 19 септември, 2025 Публикувано: 19 септември, 2025 Прая е добра база, имай предвид, че все пак е столица с всичките си предимства (голям град, има всичко) и недостатъци (голям град, лека лудница, но е ок). Лошата новина - не знам колко дни планирате, но Прая не е за повече от 3 дни (бих казал 2 макс). Добрата новина - има обществен транспорт тип маршрутки. Специфичното е, че тръгват, когато се напълнят, а не в определен час .. Вариант е един ден да отидете до Tarrafal за дей трип, на другия край на острова е и не е близо, но е постижимо. За това идете рано за маршрутка и дано имате късмет да се напълни бързо, за да тръгне. Аз бях наясно с процеса, но не очаквах да отнеме час и 40 минути за целия процес по напълването и тръгването .. До Тарафал е около 2 часа пътя. Има страхотен плаж и туристическа зона, приятно и спокойно е. Питате кога горе долу има обратно маршрутка за Прая (не тръгва от там, където ви е оставила, мога да ти пратя двете места откъде тръгва от Прая и Тарафал) и пак същия процес по чакане да се напълни. По едно време си мислих да платя останалите празни места само и само да тръгне пустата маршрутка, но там е така, чакаш, никой за никъде не бърза. С две думи дейтрип до Тарафал е постижим, ако тръгнете рано. Другото с маршрутка, което е задължително е Cidade Velha, историческо място под Юнеско, близо е и е лесно логистично, маршрутките се пълнят бързо. Бих помислил за варианта за престой няколко дни в Тарафал, ако имам 5-7 дни в Сантяго. Което ми напомня , че има страхотни гледки по пътя, който пресича целия остров (Прая-Тарафал). Няколко снимки от маршрутките, пътя до Тарафал (вижда се и Фого в далечината) и плажа в Тарафал да се зарибиш за острова 😊 А храната няма да е коментираме, всичко натурално и прясно директно от земята или океана, няма какво повече да добавя в тази насока. 15
Сузи Су Публикувано: 20 септември, 2025 Публикувано: 20 септември, 2025 16 hours ago, Двуцветко said: Прая е добра база, имай предвид, че все пак е столица с всичките си предимства (голям град, има всичко) и недостатъци (голям град, лека лудница, но е ок). Лошата новина - не знам колко дни планирате, но Прая не е за повече от 3 дни (бих казал 2 макс). Добрата новина - има обществен транспорт тип маршрутки. Специфичното е, че тръгват, когато се напълнят, а не в определен час .. Вариант е един ден да отидете до Tarrafal за дей трип, на другия край на острова е и не е близо, но е постижимо. За това идете рано за маршрутка и дано имате късмет да се напълни бързо, за да тръгне. Аз бях наясно с процеса, но не очаквах да отнеме час и 40 минути за целия процес по напълването и тръгването .. До Тарафал е около 2 часа пътя. Има страхотен плаж и туристическа зона, приятно и спокойно е. Питате кога горе долу има обратно маршрутка за Прая (не тръгва от там, където ви е оставила, мога да ти пратя двете места откъде тръгва от Прая и Тарафал) и пак същия процес по чакане да се напълни. По едно време си мислих да платя останалите празни места само и само да тръгне пустата маршрутка, но там е така, чакаш, никой за никъде не бърза. С две думи дейтрип до Тарафал е постижим, ако тръгнете рано. Другото с маршрутка, което е задължително е Cidade Velha, историческо място под Юнеско, близо е и е лесно логистично, маршрутките се пълнят бързо. Бих помислил за варианта за престой няколко дни в Тарафал, ако имам 5-7 дни в Сантяго. Което ми напомня , че има страхотни гледки по пътя, който пресича целия остров (Прая-Тарафал). Няколко снимки от маршрутките, пътя до Тарафал (вижда се и Фого в далечината) и плажа в Тарафал да се зарибиш за острова 😊 А храната няма да е коментираме, всичко натурално и прясно директно от земята или океана, няма какво повече да добавя в тази насока. Сърдечно благодаря! Ако действително намерим начин за транспорт за Тарафал ще му отделим поне две нощувки.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега