Прескочи до съдържание

Мигриране към нов сървър

Препоръчани мнения

Идните дни/седмици целия уебсайт ще бъде мигриран към нов сървър. Това ще разреши доста проблеми, някой от тях може би невидими на повърхността. Най-голямото видимо предимство ще е по-бързо зареждане на страниците, както и най-накрая търсачката ще проработи както трябва на кирилица. 

По този повод от време на време ще се случва форума да минава в офлайн режим за кратко, обикновено за по няколко минути. За всяко по-дълго спиране ще гледам да информирам своевременно. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Не се занимавай с това сега, а по-добре се научи да караш ски и не ни излагай повече!  ;)

Никакви ски! Основател, джиткай си със самолетите, ако щеш - карай болид от F1, но на ски - не!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не се занимавай с това сега, а по-добре се научи да караш ски и не ни излагай повече!  ;)

Но по-добре си вземи дипломата , защото е ,,трудно с две дини под мишница,, и за да не се оправдаваш ,че нямаш сили и объркваш картите.

:);):mellow::huh::)

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

от тази вечер http://aerohroniki.com вече е преместен. Ще видим дали някакви аномалии ще се появят тия дни. Ако не, ще местим и останалото. Най-ранна дата за официално преместване - следващия уикенд. 

Връзка към коментар

Ако някой има свободно време да цъка като бета тестер на мигрираната инсталация за бъгове и други, нека ми пусне лично съобщение :)

Връзка към коментар

Миграцията ще се извърши събота срещу неделя вечерта, освен ако котка не ни мине път. Форума ще е недостъпен за няколко часа, колко точно не се знае. Пък и да ни мине котка път пак тогава ще се извърши, само да не се появят проблеми междувременно. 

Връзка към коментар

Миграцията премина успешно. Идните дни са възможни леки проблеми от всякакво естество, моля докладвайте задължително. 

Генерално форума би трябвало да се ускори, което няма да се усети веднага, защото е необходимо ден-два да поработи на пълна пара и на базата на това натоварване да се доконфигурира. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Поиска ми да се логна отново, за сега други разлики не откривам.

Да, това е нормално. Ако някой има някакви проблеми от рода на съобщения за грешка - да пробва да си изчисти cookies. Ако нещо не можете да пишете метнете един имейл на admin маймунско а magelanci.com

Връзка към коментар

Това АМ и РМ зад часовете дразни!  ;)

Хах, това ново ли е, гледам че и нагоре си седи 20:34 PM, което е супер глупост :) Ама е важно да се знае дали е било от преди това или сега се е появило.

п.с. айде готово

Редактирано от Георги
Връзка към коментар

Първоначалното ми впечатление е, че скоростта е по-бърза, кажете дали си въобразявам. Чат-пат се случват зависвания за по 2-3 секунди максимум преди да се отвори исканата страница, но след това се зарежда светкавично. 

Тая нощ пак ще оптимизираме де. 

Връзка към коментар

От време на време забива, в смисъл трудно зарежда, но да се надяваме, че това ще отмине с времето...

Вместо да се оправя, проблемът се задълбочава. Не знам, може и само при мен да се усеща, но определено зарежда по-бавно и на моменти забива...

Връзка към коментар

Да докладвам - днес на два пъти не пожела да ме регистрира във форума. При това не ми даде никакво "обяснение" (съобщение). Май новият сървър не ни е опознал още напълно :)

Връзка към коментар

ОК, уикенда ще пипаме пак да видим за бързината какво може да се направи. А кога са забавянията, при пускане на мнение или при зареждане на страници или и двете? Вчера ме нямаше целия ден, но в момента изглежда работи добре. 

Ако не ви дава да влезете пробвайте да изтриете "бисквитките" (cookies), мисля че доста проблеми идват от тях от прехвърлянето на сървърите...и по начало те са свързани с влизането и излизането от форума. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.