Прескочи до съдържание

Две седмици през май в Ню Йорк, Вашингтон, Бостън може и Торонто с Ниагара

vladko73

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

вчера купихме билети за Ню Йорк от Барселона през Франкфурт с Луфтханза / United до ЕWR и връщане пак от ЕWR през Цюрих / с дневен престой 8 часа / - Барселона със Swiss / United за по 300 евро на човек 16-30.05.2020г. Две календарни седмици, много добра логистика и само 9 дни отпуска, заради 24.05 - от събота до събота и прибиране късно на 31.05 срещу 01.06 с Wizz от Барселона. Притесняваме малко престоят ни във Франкфурт / Терминал 1 / само 1:10 час, да не изпуснем полета. Като сме на един билет на Луфтханза / United и така са ни го предложили какви биха били последствията при евентуално изпускане?

Иначе за трети път ще ходим в Щатите / били сме веднъж пак в този източен район и веднъж в Калифорния, Невада и Аризона /. Ще отседнем при наши много близки приятели в градчето Хатборо Пенсилвания на 25 км от Филаделфия - Фили. Започвам да чета всички теми свързани с източното крайбрежие, дори и Торонто с Ниагара, макар миналата година бях в Канада и водопада. Гледката на водопада от канадска страна беше уникална, но нашите приятели не са ходили в Торонто до сега и може да предложат да мръдем на там. При предишното ни ходене преди 4 год. бяхме само в Ню Йорк и Фили. За това сега държа да посетим Вашингтон и Бостън и разбира се най-вече несравнимият с нищо Ню Йорк, макар и ЛА да ми допадна много🙂. Цените на хотелите във Вашинктон са много високи, каква е причината за това? В ЛА и СФ цените бяха по-евтини, на какво се дължи това / през букинга е тази информация /. Някой може ли да ми препоръча хотел или а-т на разумни цени или ще бъде ли удобно да спим две нощи в Балтимор и от там сутрин да пътуваме към DC и вечер да се прибираме. Бензина е доста по-евтин в сравнение с Калифорния. Също смятаме да бъдем два дни в Бостън, три дни в NY и евентуално до Торонто. Как е времето в NY и района през втората половина на май?

Ще се радвам за насоки и предложения за различни трипове. 

Публикувано:

Щом двата полета са на един билет и така са го продали, Луфтханза носи отговорност. На мен ми се е случвало на свързани полети Хановер - Мюнхен - София с Луфтханза да ме чака микробус до ръкава, с който веднага ни откараха директно до другия самолет /първият полет Хановер - Мюнхен закъсняваше и още в самолета ни предупредиха, че ще ни чака микробус долу до ръкава, а в началото на самия ръкав чакаше служител на летището с табела с имената ни/. В микробуса един граничен полицай ни провери паспортите и бордните карти. Има опасност обаче да не успеят да прекачат багажа и той да пристигне със следващ полет. Ако първият полет закъснее повече и изпуснете втория, Луфтханза трябва да ви предложи алтернативно придвижване до Ню Йорк.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , vladko73 каза:

Като сме на един билет на Луфтханза / United и така са ни го предложили какви биха били последствията при евентуално изпускане?

Ще ви сложат на следващия полет, за който има свободни места (без да плащате нищо)

• Харесвам 2
Публикувано:

70 минути са напълно достатъчни за прекачване във Франкфурт. А и никой не гарантира, че вторият полет ще е по разписание 😉

Времето е приятно - пролетно - слънце и не е много топло и/или много влажно.

в ДЦ метрополитън стават страшни задръствания по магистралата сутрин и вечер - добре преценте дали искате да спите в Балтимор.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ние ще летим през Истанбул, с Turkish Airlines.

Соф-Ист-Ню Йорк и времето между двата полета  е час и 10 минути. И на мен ми се види малко, ама, като го продават на един билет, грижата си е тяхна. :)))

Може би, това, че  ще сме чекирани още от София и че терминалът е един и същ, оказват влияние...

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.