EliNik Публикувано: 2 октомври, 2019 Публикувано: 2 октомври, 2019 Здравейте, На 14ти този месец летим през Виена-ЛА до Вегас. На 18ти рано сутринта взимаме кола под наем от Вегас и започваме седемдневна обиколка по националните паркове. Седем дни са малко за всички места, които искам да посетим, но това е максимума време с което разполагаме. Моля за предложения и съвети. Ето и примерната ми програма: 18.10. Петък Рано сутринта ще вземем рентакар и напускаме Вегас в посока Valley of Fire. Плана тук е да направим бърза обиколка на парка с кола и продължаваме през Springdale (за обяд), по живописния Highway 9, който минава през Zion (този прекрасен парк ще остане за други времена) за нощувка в района на Bryce Canyon. 19.10. Събота Bryce Canyon обиколка рано сутрин до обяд, чудя се ще можем ли да минем и някоя пътека Queen's Garden/Navajo Loop или Sunset Point to Sunrise Point. Втората половина на деня ми се иска да минем по Scenic Byway 12, нощувка близо до Capitol Reef. По снимки ми се видя интересен Capitol Reef, но се чудя дали си заслужава минаването по Highway 12, обиколка с кола на Capitol Reef и посещението на Fruita или Gifford? 20.10. Неделя Обиколка основно с кола на Capitol Reef за половин ден, другата половина от деня път към Salt Lake City. 21.10. Понеделник Цял ден в Salt Lake City. Голямо отклонение ще направим с посещението на SLC, но ми се иска да посетим този град и да разнообразим с него. Какво ще кажете за SLC, приятен град ли е, има ли какво да се види за един ден, има ли вкусна храна/интересни заведения? 22.10. Вторник Отново на път от SLC до Arches National Park. Ако всичко върви по план ще имаме 6-7 часа за обиколка на Арките. Нощувка на 80-100км от Арките в посока Долината на паметниците. 23.10. Сряда Път до Monument Valley и обиколка на долината. Тук се двоумя, сами ли да обиколим или да се включим в някой организиран тур с местен водач? Предложения за обяд в района? Нощувка в Page. 24.10. Четвъртък Този ден ще започне с Antelope Canyon, мисля да запазя сутрешна обиколка на Upper Antelope Canyon, ще минем и през Horseshoe Bend и хващаме пътя към Kanab. Надявам се, че ще имаме време за бърза обиколка на Kanab и продължаваме към Вегас. Нощувка във Вегас близо до летището. 25.10. В 11:30 имаме полет Вегас - ЛА - Виена - София.
akair Публикувано: 3 октомври, 2019 Публикувано: 3 октомври, 2019 Може би помислете дали толкова шофиране е уместно. След 10+ часа полет, минаване на граница и секюрити + още 2 полета, на сутринта да тръгнете на 300 мили пътуване, което ще продължи всеки селдващ ден - изглежда ми доста натоварващо. Остирън летят с Боинг 777-200 до ЛА - седалките в иконъми са 3-4-3 - малко е тясно. Аз също бих погледнал кога слънцето изгрява и залязва - 300 мили път е поне 6 часа и 1/2 - с всички отбивки, намаляване за плащане на тол такси ,.... Да не се окаже, че повечето време сте в колата и по-малко сте на светло да разглеждате... Ако обичате road trips, може би е точно за вас 🙂 SLC беше домакин на зимна олимпиада (2202) - няма как да няма разходка в олимпийското село. 1
Травеолани Публикувано: 3 октомври, 2019 Публикувано: 3 октомври, 2019 Ели, приятно изкарване, много хубав роуд трип сте замислили. Не съм специалист по района, но прегледах набързо отсечките - мисля, че ще е ок карането за всеки ден, не ми се струва много - предполагам ще сте без децата? Само бих те посъветвала да не пропускате Зион, заслужава си и без да се правят хайкове в парка. @akair предполагам инат поне един ден след полета за почивка, летят на 14.10, а колата я вземат на 18.10. 2
stanislavpp Публикувано: 3 октомври, 2019 Публикувано: 3 октомври, 2019 Като гледам програмата - три дни почивка във Вегас и после рентакар. 2
EliNik Публикувано: 3 октомври, 2019 Автор Публикувано: 3 октомври, 2019 akair на 14ти в 17:50 кацаме във Вегас, четири нощувки имаме там и на 18ти сутринта взимаме кола и започваме пътешествието. Може да минем през Park City да посетим олимпийското село, а и самото градче изглежда доста красиво. Травеолани във Вегас сме по работа за три дни, първоначално си направих програма “Fall in New England”, но не можах да я съчетая с Вегас в две седмици. Така остана да намеря нещо по на близо до Вегас. Преди две години, когато посетихме Гранд Каньон, много ми се искаше да идем и до Долината на паметниците, но не остане време. Сега всичко започна от това желание, колкото повече търся интересни места в района, толкова повече излизат. Исках да включа и северна Невада и южна Аризона, но ще останат за друг път. Децата няма да пътуват с нас, ще изчакат пролетната ваканция и ще посетим заедно Флорида. За Зион на място ще преценим, дали да вземем шатъл и да обиколим парка или да минем само по Highway 9, който също минава през парка. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега