Bellaero Публикувано: 12 октомври, 2019 Публикувано: 12 октомври, 2019 Интересно е, че за нас, които сме абсолютно неподготвени, беше много тежко. Както писах, темпото на водача ни уби, но на другия ден нямахме никакви болки в краката. Аз явно се бях контузила горе, но от адреналин и от адския студ не бях усетила. Вече на тръгване в джипа ме заболя глезена до степен да ми текат сълзи и да не мога да вървя. Бях с нови планински обувки. Качиха ме на ферибота в инвалидна количка и пътувахме върху голф количка между камионите 🙂 Но след хубаво наспиване нямаше болки нито в глезена, нито в мускулите. Глезенът ми си остана подут около месец. Теренът е доста стръмен на места по пътеката нагоре, в кратера на мен не ми беше толкова трудно, защото там темпото не беше толкова бързо. Слизането по светло ми се видя също изморително, но в пъти по-лесно. Някои младежи си тичаха надолу. Да разкажеш после. Пожелавам ви да видите големи пламъци, при нас бяха малки. При dechi няколко дена по-рано са били огромни. 1
master_of_germs Публикувано: 12 октомври, 2019 Автор Публикувано: 12 октомври, 2019 преди 1 час, Bellaero каза: Интересно е, че за нас, които сме абсолютно неподготвени, беше много тежко. Както писах, темпото на водача ни уби, но на другия ден нямахме никакви болки в краката. Аз явно се бях контузила горе, но от адреналин и от адския студ не бях усетила. Вече на тръгване в джипа ме заболя глезена до степен да ми текат сълзи и да не мога да вървя. Бях с нови планински обувки. Качиха ме на ферибота в инвалидна количка и пътувахме върху голф количка между камионите 🙂 Но след хубаво наспиване нямаше болки нито в глезена, нито в мускулите. Глезенът ми си остана подут около месец. Теренът е доста стръмен на места по пътеката нагоре, в кратера на мен не ми беше толкова трудно, защото там темпото не беше толкова бързо. Слизането по светло ми се видя също изморително, но в пъти по-лесно. Някои младежи си тичаха надолу. Да разкажеш после. Пожелавам ви да видите големи пламъци, при нас бяха малки. При dechi няколко дена по-рано са били огромни. Е, това с новите обувки е грешка, която всички сме правили. Предишните си планински обувки им направих сефтето на Кончето 😄 После в продължение на седмици нямах чувствителност в палците. Кръвоизливите под ноктите се разнесоха чак след половин година. Сега положението е сходно. С нови обувки сме, разтъпкваме ги на по-леки маршрути в Балкана. Макар че на жена ми оня ден ѝ падна нокътя но този път други обувки са виновниците, не планинарските. Отказах се да гоним влак в 9.15 ч. Бях пропуснал нещо изключително важно, а именно, че след Иджен от километри ще воним на сяра. Не е най-добрата идея да се завираме директно във влака за ужас на останалите пътници. Влакът в 11:28 ч изглежда най-удобен, но пък за следобедния влак могат да се намерят безумно евтини билети по 29 хиляди рупии, което е под 4 лв. Намерил съм няколко фирми, които предлагат турове по вулканите, коя точно има статут на "магеланска"? Просто досега не съм видял някой да предлага в сайта си (с обявени цени) варианта от Банюванги с Иджен, Бромо и водопада Мадакарипура към Проболинго/Сурабая. Обикновено все гледат да те върнат на същото място (примерно да те вземат от Бали и да те върнат пак там). Намерих в обртната посока няколко - от Сурабая към Бали, в някои случаи и само до Банюванги. И обичайно така излиза по-скъпо. И не откривам това, което мене ме интересува, за да преценя дали, ако сме с влакове ще спестим чак толкова много.
baiKolio Публикувано: 12 октомври, 2019 Публикувано: 12 октомври, 2019 Аз някъде в другата тема с програмите за Индонезия ( май ) бях давал координати на фирмата с която направихме Иджен от Банюванги , Бромо и ни стовариха в Джогджа. Когато обсъждах с тях програмата си, гарантираха, че ще хвана влака в 9:15 ( в началото смятах да сме с влака, после се уговорих с тях и за Бромо, и дроп-оф в Джогджа) Дадоха много добра цена, а на някой бяха предложили наполовина на исканото от друга фирма... Пробвай ги по Уотсъп, може да ти стъкнат програма по твой вкус, гъвкави са... 1
baiKolio Публикувано: 12 октомври, 2019 Публикувано: 12 октомври, 2019 Намерих си и мнението - Точно на @Bellaero, дадоха цена наполовина 😉 2 1
master_of_germs Публикувано: 12 октомври, 2019 Автор Публикувано: 12 октомври, 2019 Благодаря, ще прегледам. Явно ще трябва да инсталирам уотсъп. Лошото е, че от ден на ден, като гледам, все повече се впечатлявам от източна Ява и все по-малко от Бали. И изобщо не смятам, че Бромо е чак толкова яко, в сравнение с десетките водопади. Дори в сух сезон са впечатляващи, а ми текат лигите при мисълта, че мога да ги видя в дъждовния. Борободур пък съвсем не ми ляга на сърце. Днес десетки пъти се проклех, че взех връщането от Сингапур... А сякаш можеше и от Сурабая, ама минало свършено...
Goal & Boss Публикувано: 12 октомври, 2019 Публикувано: 12 октомври, 2019 преди 3 часа, master_of_germs каза: Лошото е, че от ден на ден, като гледам, все повече се впечатлявам от източна Ява и все по-малко от Бали. Това изобщо не е лошо! И е съвсем правилно! 👍 преди 3 часа, master_of_germs каза: А сякаш можеше и от Сурабая, ама минало свършено... И сега може. Какво ти пречи да добавиш едно билетче SUB-SIN? Една камара авиокомпании летят по този маршИрут. 1
Lindt Публикувано: 12 октомври, 2019 Публикувано: 12 октомври, 2019 преди 4 часа, master_of_germs каза: Благодаря, ще прегледам. Явно ще трябва да инсталирам уотсъп. Лошото е, че от ден на ден, като гледам, все повече се впечатлявам от източна Ява и все по-малко от Бали. И изобщо не смятам, че Бромо е чак толкова яко, в сравнение с десетките водопади. Дори в сух сезон са впечатляващи, а ми текат лигите при мисълта, че мога да ги видя в дъждовния. Борободур пък съвсем не ми ляга на сърце. Днес десетки пъти се проклех, че взех връщането от Сингапур... А сякаш можеше и от Сурабая, ама минало свършено... Ние също имахме голямо желание за няколко водопада, но никой не пожела да ни вози до там. Така че проучи внимателно, преди да се самонавиваш. Накрая с подвити опашки си платихме стандартен тур и после продължихме към Бромо. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега