Alexander Публикувано: 16 октомври, 2019 Публикувано: 16 октомври, 2019 Билетите за последните няколко бързи разходки - 3 дневни ги взех абсолютно неочаквано в рамките на 10-20мин мислене. Днес взех да гледам как са цените до Париж за един колега и като ги видях веднага си взех за мен, а той още мисли. Ще ходим януари от петък до понеделник или кажи-речи 3 пълни дни. Ходил съм във Франция в няколко града и доста градчета и селца, но в Париж не, без да броя летището им. Това е може би най-старата дестинация, която съм искал да посетя, но винаги все нещо се е разминавало. Помня още преди 6-7 год бях стигал до плащане на билети и съм се отказвал, но все пак дойде и нейния ред. Понеже разбираемо кацаме на Бове, а оттам автобуса до Париж в най-добрия случай е 30 евро на човек за двупосочен или казано повече от самолетните билети+таксито в София взех да оглеждам други варианти. Видях, че с влак е бавно, а и са вдигнали сериозно цената му и се обезсмисля хващането му за 2-3 евро разлика. Взех да гледам и зоните, в които се препоръчва да се търси спане. Апартаменти започват от 100 евро на ден. Хотелите само ги мернах, те бяха ясни предварително, та отпаднаха на момента. Като добавя и 90 евро транспорт от до летището всичко взе да набъбва сериозно, а исках ходенето да е по-икономично. След различни планове, избрах и даже реализирах следния. Взимане на кола под наем от летището, учудващо евтини са, за три денонощия няма 70 евро със Сикст. Ренталкарс пише, че взимат само 300 евро депозит, но този път цената им не беше добра и си взех от Сикст направо, даже не взимат сега парите. След това си направих външна застраховка за 11 евро от ренталковер, като отново ми свалиха 70% след чат и пращане на мейли. Остана да видя къде ще паркирам. Резервирах един Пример над 17 район, поне като е малък и по-обикновен да е евтин. За 3 дни за трима излезе 110 евро, което на фона на всичко там е без пари. Лошото е, че паркинга му струвал цели 22 евро на ден, а не знаех дали може да се паркира на улицата, а и винаги е малко кофти като съм с кола под наем да седи на улицата. Попаднах на един сайт за паркинги - onepark. Там изненадващо намерих паркинг точно в съседния хотел на 100м само за 22 евро за трите дни. Пращат код, с който се влиза и излиза и важи само за мен. Отделно имат и апликация, но е само на френски. За още 2,50 евро имам неограничени влизания и излизания от паркинга, та общо 24,50, като е пак с право на отказ всичко. Колата със застраховката и паркинга ще ми излезе малко повече от трансфера от Бове и избрах този вариант. Сега остава да отбера нещата, които може да видим-посетим за тези 2 дни, та давайте идеи. Третия последен ден смятам да идем към Версайския дворец и после към летището, полета е в 19:30. 5
Роца Публикувано: 16 октомври, 2019 Публикувано: 16 октомври, 2019 преди 4 часа, Alexander каза: Сега остава да отбера нещата, които може да видим-посетим за тези 2 дни, та давайте идеи. Третия последен ден смятам да идем към Версайския дворец и после към летището, полета е в 19:30. Първо, браво за изгодните цени! Наистина много добри попадения 🙂 За посещенията - къде ви се ходи и какво ви се прави? Предвидил ли си влизане в музеи? За 2 дни спокойно може да обиколите голяма част от по-известните места.
Bubche Публикувано: 16 октомври, 2019 Публикувано: 16 октомври, 2019 Здравейте, И аз да се включа в темата за зимен Париж. Ще пътуваме на 12 ноември за 3 нощувки до 15. Кацаме на CDG, хотела ни е на 49 aveneu Marceau, 75116 HELZER CHAMPS ELYSEES SUITES. 4 души сме с децата на 19 и 16г. Чудя се за транспорта, кое ще ни е изгодно- картите Навиго, Т билетите и такси до по отдалечените места. Също така и трите вечери имаме поводи- РД, юбилеи, годишнини. Къде ще ми препоръчате да отидем първата ще сме на Мулен руж от 21.00часа . Купила съм и билети за Айфеловата кула за първия ден от 16.00 часа, Дали времето ще ни стигне да разгледаме кулата и после да отидем навреме за Кабарето.
lyusi Публикувано: 16 октомври, 2019 Публикувано: 16 октомври, 2019 Ще е студено, така че Лувърът поне според мен си е в реда на нещата. На мен лично много ми харесаха и музеят D'Orse и музеят Роден (ако ви се влиза в музеи и харесвате изкуство от 18 век насам). Монмартр с артистичната си атмосфера , Сите - Нотр Дам не знам в какво състояние е, но има чудна църква до Върховния съд (Sainte Shapelle https://www.google.com/search?q=sainte+chapelle&oq=sainte+&aqs=chrome.1.69i57j0l3.5158j0j7&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#trex=m_t:lcl_akp,rc_f:nav,rc_ludocids:3743689731647743848,rc_q:%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B6%D1%80%D0%B8,ru_q:%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B6%) Има много за гледане навън, но ние юли умряхме от студ, та не знам януари как ще е. Май точно заради времето не можах да заобичам Париж. Иначе винаги имате опцията да се скриете от студа в някой музей или галерия . Или просто да пиете вино в някое бистро. 1
Alexander Публикувано: 17 октомври, 2019 Автор Публикувано: 17 октомври, 2019 преди 7 часа, Роца каза: Първо, браво за изгодните цени! Наистина много добри попадения 🙂 За посещенията - къде ви се ходи и какво ви се прави? Предвидил ли си влизане в музеи? За 2 дни спокойно може да обиколите голяма част от по-известните места. Искам от всичко по малко, Лувъра смятам да го посетим, за други не знам. Предполагам, че най-добре ще е да вземем билети за туристическите автобуси и с тях да се движим. Веднага набелязах локални малки хвалени и автнентични кръчми от испанския форум, че и евтини като цяло, някой да е ходил там? 1. La Petite Rose des Sableses 2. Chez Pradel
ДиянаВ Публикувано: 17 октомври, 2019 Публикувано: 17 октомври, 2019 6 hours ago, Bubche said: Купила съм и билети за Айфеловата кула за първия ден от 16.00 часа, Дали времето ще ни стигне да разгледаме кулата и после да отидем навреме за Кабарето. Спокойно ще Ви стигне времето. Ние м. май стояхме час и половина при чудесно топло време. С чакането на асансьор за слизане общо 2 часа ни отне. За картата навиго, карне и единични билети, направи си табличка колко ще излезе сметката в единия и другия вариант и така прецени. Влакът от летището до центъра е към 11 евро, а в двете посоки 22. Картата навиго всички зони е 23 евро + 5 евро за пластиката = 28. По груба сметка май е по-изгоден вариант.
Bubche Публикувано: 17 октомври, 2019 Публикувано: 17 октомври, 2019 преди 2 часа, ДиянаВ каза: Спокойно ще Ви стигне времето. Ние м. май стояхме час и половина при чудесно топло време. С чакането на асансьор за слизане общо 2 часа ни отне. За картата навиго, карне и единични билети, направи си табличка колко ще излезе сметката в единия и другия вариант и така прецени. Влакът от летището до центъра е към 11 евро, а в двете посоки 22. Картата навиго всички зони е 23 евро + 5 евро за пластиката = 28. По груба сметка май е по-изгоден вариант. Благодаря! Спираме се на карти Навиго. А предложения за ресторант с добра кухня?
ДиянаВ Публикувано: 17 октомври, 2019 Публикувано: 17 октомври, 2019 6 minutes ago, Bubche said: Благодаря! Спираме се на карти Навиго. А предложения за ресторант с добра кухня? Аз не мога да дам предложение за ресторант и то за честване на празник. На заведения пиехме по чаша вино, през деня хапване по път, а вечерта в апартамента храна за вкъщи. Нашият повод беше по-малък юбилей - 10-ти рожден ден 😄 в Дисниленд. Мисля, че имаше такава тема за хапването и ресторантите в Париж, но може и по другите теми да се е споменавало. Имам спомен за ресторанти около Айфеловата кула, Трокадеро. Може @Роца да помни повече, като автор на писаното и изкусителен кулинар 😊
Bubche Публикувано: 17 октомври, 2019 Публикувано: 17 октомври, 2019 Ще очаквам някой да сподели за добра кухня.
Роца Публикувано: 17 октомври, 2019 Публикувано: 17 октомври, 2019 За какъв бюджет на човек става дума? Защото добрата кухня често идва и на по-висока цена 😉 Довечера ще мога да пиша по-подробно, че сега съм през телефона и на работа. 1
Alexander Публикувано: 17 октомври, 2019 Автор Публикувано: 17 октомври, 2019 Четох пътеводителят за Париж, но доста линкове за транспорта не работят вече. Интересува ме, от гара Suresnes до по-централната част мога ли да мина с билет зона 1-2 или трябва 1-3. Видях, че за под 26 годишни има добра опция с Ticket Jeunes Week End зони 1-3 за 4,10 евро. Какви десотрни билети ми трябва от Surense за две или за три зони, до къде мога да сляза с билет за 2 зони?
Роца Публикувано: 17 октомври, 2019 Публикувано: 17 октомври, 2019 преди 12 часа, Alexander каза: Четох пътеводителят за Париж, но доста линкове за транспорта не работят вече. Интересува ме, от гара Suresnes до по-централната част мога ли да мина с билет зона 1-2 или трябва 1-3. Видях, че за под 26 годишни има добра опция с Ticket Jeunes Week End зони 1-3 за 4,10 евро. Какви десотрни билети ми трябва от Surense за две или за три зони, до къде мога да сляза с билет за 2 зони? Гарата на Сюрен (Suresnes) е в 3та зона, така че ще ти трябват билети зона 1-3. Можеш да ги купиш директно на карне, като при купуването избираш за кои зони да бъдат. Зона 1-2 по вашия маршрут няма да можеш да ползваш много. Ако купиш зона 1-2, ще трябва да се придвижвате само с метрото, напр. до Дефанс и оттам да ползвате още един билет за автобус/трамвай до хотела. По въпроса за двете заведения по-горе: - La Petite Rose des Sables - нямам впечатления, не мога да дам мнение - Chez Pradel - чувала съм добри неща, но съм го пробвала лично. Бистрото е доста встрани от центъра, обаче, ще трябва специално да ходите до него. В района на Прадел, даже почти точно срещу него, се намира BOULOM (Boulangerie où on mange, "хлебарницата, където се яде"), където съм ходила 2 пъти и където много ни хареса. Ресторантът се намира зад хлебарница (хлябът е невероятен), а самият ресторант е като бюфет с предястия/основни/гарнитури/десерти. Продуктите са качествени и яденето е вкусно, с влияние от южна/югозападна Франция. https://www.boulom.net/restaurant Иначе това е темата за ресторантите, която бях направила навремето (и която, за мой срам не поддържам редовно 😳) А днес бях в това кафе/ресторант на обед с колеги (един клиент поднови договора, та отпразнувахме случая 😉 ) - приятна обстановка, хубава кухня и чудна шоколадова лава - Café Hortense - http://cafehortense.com/le-cafe-hortense-restaurant-paris-8eme-arrondissement/ П.П. Благодаря за забележката за линковете! След 2 седмици имаме дълъг уикенд тук, ще отделя малко време да ги погледна и оправя. 2
Bubche Публикувано: 17 октомври, 2019 Публикувано: 17 октомври, 2019 преди 12 часа, Роца каза: За какъв бюджет на човек става дума? Защото добрата кухня често идва и на по-висока цена 😉 Довечера ще мога да пиша по-подробно, че сега съм през телефона и на работа. Около 50 евро на човек, и аз не знам, въобще не съм ориентирана🤔. Имам 50г. Юбилеи, 20г. Брак и мъжа ми има РД, така че искам да си прекараме добре семейството😀. Не държим на лукса, но обичаме хубавата местна храна, където ходим.
Alexander Публикувано: 18 октомври, 2019 Автор Публикувано: 18 октомври, 2019 Това ли е най-евтиния вариант за транспорт в Париж за два дни в случая събота и неделя за двама възрастни и тийнейджър за 3 зони? За двама възрастни по един такъв пас Paris Visite travel pass, 2 дни за 3 зони от сайта на parisinfo e 21,50 евро, а от сайта на ratp е 26,65 евро, не знам има ли капан при parisinfo или ги продават по-евтино. За дъщеря ми най-изгодно ще е Weekend day passes for youth от ratp за събота и неделя за 3 зони за само 4,10 евро. Има ли нещо по-изгодно за възрастни или някакъв семеен или групов билет? @Роца това ли е ресторанта за който говориш? Ако да влиза ли някакво пиене в цените им? https://www.google.com/search?safe=active&rls=com.microsoft%3Abg-BG%3AIE-ContextMenu&tbm=lcl&sxsrf=ACYBGNQRwWkFCL0tG6VvJ9YB73JUT-kWtw%3A1571372187104&ei=mzypXeT_BYrZwAKcyI2YCA&q=restaurant+buffet+à+volonté+181+Rue+Ordener+&oq=restaurant+buffet+à+volonté+181+Rue+Ordener+&gs_l=psy-ab.3..33i160k1l2.50482.50482.0.51359.1.1.0.0.0.0.180.180.0j1.1.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.1.177....0.X_qAqbsSwEQ#rlfi=hd:;si:6221062391401142610;mv:[[48.90294527069745,2.3884224286241533],[48.86767055185622,2.2936653485460283],null,[48.885311021533134,2.341043888585091],14]&spf=1571372240148
Роца Публикувано: 18 октомври, 2019 Публикувано: 18 октомври, 2019 преди 16 часа, Alexander каза: Това ли е най-евтиния вариант за транспорт в Париж за два дни в случая събота и неделя за двама възрастни и тийнейджър за 3 зони? За двама възрастни по един такъв пас Paris Visite travel pass, 2 дни за 3 зони от сайта на parisinfo e 21,50 евро, а от сайта на ratp е 26,65 евро, не знам има ли капан при parisinfo или ги продават по-евтино. За дъщеря ми най-изгодно ще е Weekend day passes for youth от ratp за събота и неделя за 3 зони за само 4,10 евро. Има ли нещо по-изгодно за възрастни или някакъв семеен или групов билет? Хммм, май има някакво объркване. Като погледнах на сайта на Parisinfo, пасът Paris Visite за 2 дни за 3 зони е 21,50 евро, а на сайта на RATP е 19,50... Да не би да си видял за 3-те дни (26,65 евро)? Групови или семейни билети, обаче, няма. Иначе в ресторанта, напитките се плащат отделно. @Bubche, погледни темата, в която има препоръчани ресторанти в Париж, може да си харесаш нещо. Ако ли не, имам още адреси в запас, но там бюджетът е по-висок (около и над 50 евро на човек). 1 1
ДиянаВ Публикувано: 18 октомври, 2019 Публикувано: 18 октомври, 2019 Според мен туристическата карта Париж Визит не си струва, като повечето неща, насочени към туристи /освен ако не се ползва от дете с 50% намаление и включен влак до летището/. Направи най-добре сам изчисленията си @Alexander. Спестовен човек си😉 1
ДиянаВ Публикувано: 19 октомври, 2019 Публикувано: 19 октомври, 2019 @Alexander, всъщност в твоя случай с тази зона 3, от и до която трябва да пътувате, карта Париж Визит за два дни с цена 19.50 идва добър вариант. Иначе има и други карти Mobilis, които обаче за зони 1-3 са 10 евро на ден, т.е. не е по-изгодно. Вие няма ли да наемате кола и не бяхте ли за 3 пълни дни?
Alexander Публикувано: 19 октомври, 2019 Автор Публикувано: 19 октомври, 2019 Кола взех, но не смятам да ходя с нея из Париж, особено с цените на паркингите. Взех я, защото с всички застраховки и паркинги ми излезе почти колкото трансфера с автобуса, а ще се придвижа много по-бързо с нея. Третия ден с колата ще идем до Версай и след това направо към летището. За това и броя само 2 пълни дни в Париж. Ще видя дали да си взимам билети за зони 1-3 или само 1-2. От хотела до спирката на влака+смяна за метро и т.н. ще ми отнеме 30мин до зона 1, а пеш от хотела през Булонския лес до Айфеловата кула ми го дава 40мин или според мен няма много смисъл от тази карта. Вече в централната част ще се движим като се изморим с метро. 1
neuromancer Публикувано: 19 октомври, 2019 Публикувано: 19 октомври, 2019 Аз пък при това положение направо бих заобиколил Париж и видял неща наоколо - Версай, Фонтенбло или по-далече... Ама аз съм бил няколко пъти в Париж де 1
Alexander Публикувано: 15 януари, 2020 Автор Публикувано: 15 януари, 2020 Върнахме се от Париж. Уцелихме стачките, нямаше влакове и придвижването беше трудно, защото бяхме зад Булонския лес в Сюренс. Метро имаше, без линия 12, но в неделята нямаше нито една работеща линия и беше ужасно, писах, че Юбер искаха по 50+ евро за 6-7км дистанция в пикове часове, както и надвечер в събота. По-късно за същите маршрути падаха на около 19-23 евро. Има и споделен Юбер за 1-2 човека, който е на 50% от другия и е много изгоден, ако са до двама човека пътуващите. Градът е неповторим, няма общо с нито един друг град в който съм бил. Хем е направен в огромни мащаби, огромни градини и площи, хем не е нов, аз такава комбинация не съм виждал. За мен е един от най-интересните и хубави градове, в които съм бил, може спокойно да се седи над седмица, за да се видят основните неща. Със сигурност покри очакванията, а те бяха високи. Специално метрото ми се видя дори евтино, на фона на Лондон и други места, като се има предвид и размерите на града. Видях, че една от линиите на метрото има 36 спирки. Снимки от Париж няма да пускам, все пак е едно от най-посещаваните места в световен мащаб. Последния ден ходихме до селцето Gerberoy, което бях набелязал предварително, понеже е близо до Бове. Страхотно място, все едно бях сред декори за филм. Пробвах известната лучена супа, много ми хареса, сладките неща ги знаех от предишни ходения и си похапнахме. По кръчмите не уцелих нещо много интересно, по-скоро посредствени, хем бях набелязал предварително няколко места. Благодарения на @Роца, посетихме една кръчма, която покри всичките ми представи за френска кръчма, вкусове и изобщо всичко което може да се очаква, с две думи нямаше нищо общо с другите. 7 2
Alexander Публикувано: 15 януари, 2020 Автор Публикувано: 15 януари, 2020 Забравих да спомена , че въпреки, че бях срещал, че правели проблем на летището за меки сирена в ръчния багаж си взехме. Аз лично взимам винаги сирена от всякакъв тип и никога никъде не са ми правили проблеми. Сложихме ги в две отделни раници, козе руло и от най-меките камемберти и минахме на два отделни скенера, никой нищо не каза, въпреки, че на единият скенер ни накараха да отворим раниците да видят какво има вътре. Явно това с конфискуването е по-скоро рядкост, отколкото правило. Разбира се си купих от предварително набелязана стара пекарна на кафе-Verlet няколко пакета за вкъщи. Има доста, но повечето са ужасно скъпи, тази учудващо бе с нормални цени.
Фил Публикувано: 15 януари, 2020 Публикувано: 15 януари, 2020 Радвам се, че ти е харесал Париж (при това в този не особено приятен сезон и бушуващи стачки), любим град! преди 11 минути , Alexander каза: Благодарения на @Роца, посетихме една кръчма, която покри всичките ми представи за френска кръчма, вкусове и изобщо всичко което може да се очаква, с две думи нямаше нищо общо с другите. и кръчмата се казва ? 3
Alexander Публикувано: 15 януари, 2020 Автор Публикувано: 15 януари, 2020 Щях да си я пазя в тайна и затова не я написах😝 Ама след като изрично питаш, ето я 2 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега