Locke Lamora Публикувано: 30 декември, 2013 Сподели Публикувано: 30 декември, 2013 (редактирано) Днес разгледах няколко от колекциите снимки, които са публикувани в галерията. Срещнах следното неудобство: Влизам в даден албум - визуализират се thumbnails на снимките (умалени), след което кликвам на даден thumbnail, за да ми покаже самата снимка. В този случай, има бутони за "предишна" <-> "следваща". Ако искам да видя снимката по-детайлно, трябва да кликна върху нея, за да я уголемя. ОК, но след като я уголемя, нямам опция да отида на следващата и да ги гледам като албум. Един от възможните workarounds е, да кликна да гледам снимките уголемени - нареждат се една под друга и само се скролва, но и така са ми малки. Видях, че има и слайдшоу, но големината е пак същата. Като казвам "малки", допускането е, че снимките (повечето) са доста хубави, някои от тях са правени по екзотични локации и за мен като потребител, удоволствието се изразява да ги разглеждам в достатъчно голям детайл, за да им се насладя максимално. Вярвам, че сайтът тепърва ще се развива и привлича нови магеланци, в тази връзка, предложението ми е, галерията да стане по-интерактивна и издържана като UI. Редактирано 30 декември, 2013 от Locke Lamora 3 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 януари, 2014 Сподели Публикувано: 2 януари, 2014 Здравей и благодаря за предложението Малко е неудобен интерфейса за разглеждане и това е факт, общо взето видял си начините, по които това може да бъде избегнато - чрез слайдшоуто и големите тъмбнейли. За размера на снимките обаче има аргумент и в другата посока. Много хора качват почти професионални снимки, и ако ги пуснем с голям размер ще започнат да им ги крадат по новинарски сайтове и т.н. В момента пълния размер на снимката е мисля 1023 пиксела ширина, което е малко повече от фейсбук, в тон със специализирани фотосайтове като фото-форум и всъщност по-широко от текущата ширина на сайта. Все повече хора използват и мобилни устройства за разглеждане, а там разделителната способност все още не е достатъчна. Има и друго, по-големи размери на файловете означават и по-бавно зареждане, което също може да дразни хората. Та преди да се спра на сегашния размер много мислех как да стане и за съжаление идеално решение няма. Но че интерфейса е малко неудобен си прав. В момента фирмата разработчик на софтуера пише нова версия, която ще бъде пусната скоро. Като се изгладят всички бъгове се надявам да речем до края на годината да може да преминем към нея и да е много по потребителски ориентирана от текущата. Ще поразгледам форума на разработчиците дали няма някакво решение за линкове към предишна/следваща на уголемените снимки. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега