Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Като ползвател от 1996 г. на всякакви видове карти,  отявлен противник на парите в брой :) , притежаващ през годините карти от 7-8 издателя, и преди време работа в банковата система, но вече "независим картодържател" :lol: мога да участвам без проблем в посочения период .

Редактирано от Гост 23*6
Публикувано:
преди 22 часа, Loverboy каза:

Аз днес забелязах на витрината на Andrews, че що жива карта, която съществува, я приемаха. Имаше стикер на всички брандове по света, които се сещам :D 

Имат два ПОС терминала - за карти Виза и на СИ банк ( разбира се, на бележката е логото на ОББ ). Аз исках да платя с Дайнърс картата, затова отбелязвам тук.:)

• Харесвам 1
Публикувано:

Ню Йоркър на Райфайзен я прие, но на аптеката на входа на мола в Сердика пишеше, че я приемат, имаше стикери на Фибанк и накрая се оказа, че имат само Уникредит терминал. Аптекаря почна да ме убеждава, че той приема всяка една съществуваща карта на света, аз му казах, че не приема Дайнърс и той все пак държеше да пробва. Естествено, не я прие : D

• Харесвам 1
Публикувано:

Карта, издадена на 14.03 и с дата на засичане първо число, кога ще има първо извлечение - на 01.04 или 01.05? 

При Райфайзен директно излиза на 01.05 и реално включва повече време, но при Дайнърс как е? 

Публикувано:

За 23.03.2018 обменен курс на Visa за 71USD - 113.04 лв, през Diners - 112,54 лв!

Поздравления за Diners!

За по-екзотичните валути обаче, все още Visa са по-напред.

За 03.03.2018 обменен курс на Visa за 737.10 BRL - 355.34 лв, платени през Diners 370.13 лв.

• Харесвам 1
Публикувано:

Привет, магеланци :)

От доста време чета форума, който е доста полезен относно Diners и всичко около картата, сега и аз мога да допринеса с нещо полезно надявам се.

Тези седмици си направих един Eurotrip и давам малко инфо за разпознаваемостта на Diners Club и приемането й ;) 

Брюксел - на доста малко от местата се приемаше - опитах в няколко заведения в централната част и кафенета/бирарии и най-много веднъж да мина, така че за там имайте едно на ум.

Стокхолм - общо взето там не съм платил и една крона в кеш, всичко е с карти - на доста места минава картата, дори в автобусите за градския транспорт в Стокхолм, както и shuttle до Стокхолм от летището (Skavsta). В 7-Eleven веригата (има я и в Норвегия) също си минава.

Варшава - там са 50/50 нещата - на половината места като кафета/барове минава, на другата половина ти трябва Visa/MC. 

Осло - почти навсякъде минава. Странното е че в един от най-добрите им рибни ресторанти VulkanFisk има логото на Diners, но не мина нито лента, нито чип :unsure: Иначе градски транспорт, хотели, магазини, кафета - почти навсякъде си минава и при това курса от крони за Швеция и Норвегия е по-добър от този на Visa на FiBank.

Вилнюс - тотален фал. Като им я покажеш те гледат като извънземен :lol: Мисля, че не намерих нито едно от 10-ината места там, където да мине, но поне в лаунджа на летището я знаеха :dancing:

• Харесвам 5
Публикувано:

^^ Оле това горе си бая... Можем ли все още да кажем, че Diners е оферта само за плащане в Евро и лева , както си беше преди? Изчетох, но не ми стана ясно каква е сегашната ситуация.

Както се вижда от коментара ми преди теб, доларовото плащане също се оказа по-изгодно от плащането с Visa. Да уточня още, че Visa КК  ми е от ПИБ и има 0,25% такса за плащане на чужд ПОС, така че в случая с $ става още по-неизгодна, а в случая с бразилските реали, разликта се стопява до около 14 лв на 737 реала, а като сложим и кешбека, разликата става около 12 лв. Просто трябва да си провериш обменните курсове на Visa и на Diners за предходни дни, да видиш как се движат и да прецениш с коя ти е по-изгодно да плащаш в съответната валута.

Редактирано от chandni
Георги Матеев
Публикувано:

Обобщено:

Diners абсолютно спокойно може да се използва за плащания в BGN, EUR и USD. Курсовете на CHF и GBP също са изключително конкурентни и ако има някаква разлика е пренебрежимо малка.

Практиката показва, че след корекцията USD курса на Diners вече често е по-добър от този на Visa.

При по-екзотичните валути Visa все още е по-добрия избор.

Огромното изключение са Diners плащания през Paypal, които са изгодни само и единствено директно в USD. При плащане във всякаква друга валута се получава двойно превалутиране и загуба, тъй като Paypal не разпознава съществуването на недоларови Diners-и. Този проблем е изцяло от страна на Paypal.

Публикувано:

Аз наскоро имах пътуване из Норвегия и Швеция и курса през Дайнърса ми беше по-изгоден от този през Виза-та за норвежките и шведските крони.

Не че е някаква особена разлика, но като харчиш повече се събират.

Общо взето при шведските крони беше 0.193 с Дайнърс и 0.196 с Виза, докато при норвежките беше 0.205 Дайнърс и 0.208 с Виза, така че има и някои не толкова популярни валути, които при Diners са по-добри отколкото при Visa (FiBank). ;)

• Харесвам 2

В Gearbest вече не се ли приема картата?

20005: The card issuing bank has prevented this transaction from being authorized, please contact your issuer to resolve this problem.

Редактирано от Hollywood

Докато си цъках из приложението на Дайнърс,видях че има информация къде по света и в каква степен картата се приема.Малко противоречи на мойте впечатления,но все пак е полезно.

Screenshot_2018-03-27-17-41-00.png

Редактирано от Мари Николова
  • Харесвам 1
Публикувано:

Днес в пекарна Костас на бул. Дондуков в София на терминал на ДКС не я прие нито с чип, нито с лента. Като пробва касиерката с чипа изписа грешка невалиден чип, а после при опит на лентата излезе някакво съобщение за въвеждане на валидност на картата и т.н, което касирката не разбра и каза, че не я приема, съответно платих с VISA.

Публикувано:
преди 6 часа, Мари Николова каза:

Докато си цъках из приложението на Дайнърс,видях че има информация къде по света и в каква степен картата се приема.Малко противоречи на мойте впечатления...

Screenshot_2018-03-27-17-41-00.png

И на моите. Най-противоречиво е в Гърция - досега не съм виждал дори и стикер с логото.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте и от мен. Давам фитбек по темата и харесвам да чета такъв. Пробвах картата по обекти из България чисто за проба. В Мол България НЕ МИНА в голям магазин като Спортдепо. Имаха само един терминал (вероятно нарочно не са вадили другия) и пробваха само с чип (Тук чувам, че може и обратно само с лента да се пробва?). Ще пътувам до Бари след няколко седмици, ще я ползвам активно там, за да видя в Италия как стоят нещата. 

Публикувано:
преди 3 минути , ProstoAZ каза:

Здравейте и от мен. Давам фитбек по темата и харесвам да чета такъв. Пробвах картата по обекти из България чисто за проба. В Мол България НЕ МИНА в голям магазин като Спортдепо. Имаха само един терминал (вероятно нарочно не са вадили другия) и пробваха само с чип (Тук чувам, че може и обратно само с лента да се пробва?). Ще пътувам до Бари след няколко седмици, ще я ползвам активно там, за да видя в Италия как стоят нещата. 

Здравейте, в България мол може да пращате на терминала на Пощенска банка в магазин SportDepot

Публикувано:

Благодаря за бързия отговор и съвет, знаех си, че просто не вадят друг терминал или не знаят:) Нямаше как да е иначе:) 

Публикувано:
преди 10 минути , ProstoAZ каза:

Благодаря за бързия отговор и съвет, знаех си, че просто не вадят друг терминал или не знаят:) Нямаше как да е иначе:) 

Миналала седмица в ОМВ момичето на касата се вайкаше 10 м ,че някой и бил изхърлил листчето с инструкции за ползване на Дайнърс КК . След доста чудене и неуспешен опит да ме накара да ползвам др. карта накрая си мина плащането без проблем :lol:

• Смея се 1
Публикувано:
преди 48 минути , Capitan Morgan каза:

Миналала седмица в ОМВ момичето на касата се вайкаше 10 м ,че някой и бил изхърлил листчето с инструкции за ползване на Дайнърс КК . След доста чудене и неуспешен опит да ме накара да ползвам др. карта накрая си мина плащането без проблем :lol:

В момента тарминалите на Райфайзен в OMV се актуализират, като голяма част от тях вече приемат картата и не е необходимо използването на отделен терминал. 

Поздрави.

• Харесвам 3
Публикувано:

Това е супер, няма да се налага да чакам по 5 мин за да плащам на старите терминали на ПИБ в ОМВ.

Между другото, преди няколко дни във Фантастико ми мина плащането през терминала на UniCredit ? Да не би да има някакъв напредък в тази насока?

• Шок 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.