AlexandraKo Публикувано: 6 юли, 2018 Публикувано: 6 юли, 2018 преди 6 часа, bobole4e каза: Не разбирам как е минала транзакция за такава сума. Откакто въведоха ProtectBuy аз не мога да платя нищо над 200лв(примерно) без да ми иска паролата, дошла като смс и дробя всички сметки по една, по две наведнъж, не повече. Надявам се бързичко да се развият нещата, но да, ако не искаш да ти тече лихва, ще трябва да погасиш цялата сума и после чакаш. Това не е Protect buy, различно е. Това е безплатният СМС , с код, когато плащаш сметки през My Diners. преди 7 часа, Emil Chakalov каза: С моя Дайнърс пък нощес някой си напазарува от АлиЕкспрес за 712USD.Видях си смс-а тази сутрин и започнах да се мъча да звънна в Дайнерс.Така и не успях и влязох да се къпя.Жена ми ме изненада,че продължават да се мъчат да плащат с картата,но транзакцията е отказана заради превишен лимит.Мъчеха се да платят нещо в ЮА за около 4000лв.,а наличността бе 1770лв.В 6,51 успях да се свържа и ги накарах да ми блокират картата.Госпожата каза,че я е блокирала.Малко преди 8 получих нов смс,че пак се опитват да платят на същото място в ЮА малко по-малка сума,но транзакцията е отказана заради превишен лимит.Пак звъннах в Дайнерс в 7,47ч. ,за да ги попитам сигурни ли са,че картата ми е блокирана.Отговориха ми да се успокоя,защото картата ми е блокирана.След 9 отидох в ПИБ да попълня декларация за оспорване на транзакцията.След дълги разговори на служителката от банката със служителка от Дайнерс се оказа,че картата е блокирана в 9,22часа.Реагирах,че за два часа и половина можеха да направят десетки опити и да ми изтеглят до стотинка парите.Казаха,че това не било обичайно и според общите условия на договора срокът за блокиране е един час.Реагирах,че сега трябва да внеса 1250лв. и да чакам евентуално да ми ги възстановят след месеци.Служителката от Дайнерс ме успокой,че може да не внасям цялата сума,а само минималната вноска.Отговорих и,че в този случай трябва да плащам солена лихва,а тя каза че е така и сам да преценя.Също така не можаха да се уточнят трябва ли да плащам за преиздаване на картата в случай,че аз съм поискал да я блокират.От Дайнерс казаха,че ще ми звъннат по-късно да се изясним. Абе имам предчуствието,че си платих посещенията по лонджовете. Еее, недей така, ще върнат парите. На мен няколко пъти ми се е случвало и винаги ги връщат. Вярно е, минава време, преиздава се карта, разправии са. С всички КК сме изложени на такава опасност. 5
ECC Публикувано: 6 юли, 2018 Публикувано: 6 юли, 2018 Вярвам,че ще ги върнат.Имал съм злоупотреба с друга карта и ги върнаха.Претесняваме факта,че им бяха нужни 2,5 часа да ми блокират картата. 3
AlexandraKo Публикувано: 6 юли, 2018 Публикувано: 6 юли, 2018 преди 33 минути , Emil Chakalov каза: Вярвам,че ще ги върнат.Имал съм злоупотреба с друга карта и ги върнаха.Претесняваме факта,че им бяха нужни 2,5 часа да ми блокират картата. Да, това си е за притеснение. 2
T.E.Lawrence Публикувано: 6 юли, 2018 Публикувано: 6 юли, 2018 Да живее Револют. 🙂 С един клик сам си блокираш и отблокираш картата. 7
Diners Club Bulgaria Публикувано: 6 юли, 2018 Публикувано: 6 юли, 2018 (редактирано) Преди 1 час, T.E.Lawrence каза: Да живее Револют. 🙂 С един клик сам си блокираш и отблокираш картата. Здравейте, Работим по тази функционалност в момента. Искрено се надяваме в най-кратки срокове да сме готови с този наш проект. Поздрави 🙂 Редактирано 6 юли, 2018 от Diners Club Bulgaria 11 5
T.E.Lawrence Публикувано: 6 юли, 2018 Публикувано: 6 юли, 2018 В момента, Diners Club Bulgaria каза: Здравейте, Работим по тази функционалност в момента. Искрено се надяваме в най-кратки срокове да сме готови със този наш проект. Поздрави 🙂 Това би било страхотно. Там е бъдещето, ще изпреварите другите в България. 7
Гост Гост 23*6 Публикувано: 6 юли, 2018 Публикувано: 6 юли, 2018 Да допълня, че снощи видях някакъв салон във Варна, обявен като ВИП/Бизнес, до гейт 1, откъдето извеждат за София, и имаше знака на Дайнърс, но го видях в последния момент и не можах да пробвам да вляза. Ако някой има минаване през Варна ще е интересно да го пробва.
boogy83 Публикувано: 6 юли, 2018 Публикувано: 6 юли, 2018 преди 2 часа, georgebg каза: Да допълня, че снощи видях някакъв салон във Варна, обявен като ВИП/Бизнес, до гейт 1, откъдето извеждат за София, и имаше знака на Дайнърс, но го видях в последния момент и не можах да пробвам да вляза. Ако някой има минаване през Варна ще е интересно да го пробва. Преди около две седмици летях от Варна за София и също го видях. Тогава обаче беше затворен и не работеше иначе ми мина през главата да се пробвам.
Ilian359 Публикувано: 6 юли, 2018 Публикувано: 6 юли, 2018 Е, няма да са първите в България, но според мен е редно всяка банка да предоставя такава функционалност. 2
Гост Гост 23*6 Публикувано: 8 юли, 2018 Публикувано: 8 юли, 2018 On 7/6/2018 at 10:25 PM, Ilian359 said: Е, няма да са първите в България, но според мен е редно всяка банка да предоставя такава функционалност. интересно , ако имаш такава карта с такава функционалност, пробвал ли си дали наистина се блокира веднага от приложението - блокираш, влизаш в магазина и опитващ да платиш .. и да не стане плащането ?
Sun4o Публикувано: 8 юли, 2018 Публикувано: 8 юли, 2018 На 6.07.2018 г. в 15:26, Diners Club Bulgaria каза: Здравейте, Работим по тази функционалност в момента. Искрено се надяваме в най-кратки срокове да сме готови с този наш проект. Поздрави 🙂 Известно ли Ви е в САЩ как се реагира (примерно с Visa) при случай като на @Emil Chakalov? Първо - веднага му връщат парите, без въобще да се налага някакви дори и минимални притеснения да има клиента и второ, картата се преиздава. Елементарно. А тук е..... 7
akair Публикувано: 8 юли, 2018 Публикувано: 8 юли, 2018 50 minutes ago, georgebg said: интересно , ако имаш такава карта с такава функционалност, пробвал ли си дали наистина се блокира веднага от приложението - блокираш, влизаш в магазина и опитващ да платиш .. и да не стане плащането ? Discover работи така.
funny Публикувано: 8 юли, 2018 Публикувано: 8 юли, 2018 преди 2 часа, georgebg каза: интересно , ако имаш такава карта с такава функционалност, пробвал ли си дали наистина се блокира веднага от приложението - блокираш, влизаш в магазина и опитващ да платиш .. и да не стане плащането ? На ОББ картите могат да се блокират през онлайн банкирането и изпробвано НЕ работят при блокиране. После отново може да си ги отблокираш от там. 3
cybersimo Публикувано: 8 юли, 2018 Публикувано: 8 юли, 2018 преди 14 минути , funny каза: На ОББ картите могат да се блокират през онлайн банкирането и изпробвано НЕ работят при блокиране. После отново може да си ги отблокираш от там. Точно така. Работи безотказно 1
Гост Публикувано: 8 юли, 2018 Публикувано: 8 юли, 2018 преди 2 часа, Sun4o каза: Известно ли Ви е в САЩ как се реагира (примерно с Visa) при случай като на @Emil Chakalov? Първо - веднага му връщат парите, без въобще да се налага някакви дори и минимални притеснения да има клиента и второ, картата се преиздава. Елементарно. А тук е..... Още една споделена практика - от Обединеното Кралство - AMEX и Visa. Парите не се връщат веднага в смисъл на връщане - просто биват поставени под "карантина", докато се извърши разследване. В този период никакви лихви не текат и клиентът не се притеснява за връщане на сумата. Сумата бива - обикновено - винаги възстановена, но аз говоря за първоначалната реакция. Доколко Diners Club има независимост - и желание - да прилага подобни практики - нямам представа, но относно описаното не-блокиране - това е съвършено недопустимо.
Георги Публикувано: 8 юли, 2018 Публикувано: 8 юли, 2018 Аз да попитам, по принцип достатъчно ли е да има логото на Diners на салона за да е безплатен достъпа? Възможно ли е да има логото, че просто приемат такива карти, а да трябва винаги да се прави проверка и с приложението? 2
Alexander Публикувано: 8 юли, 2018 Публикувано: 8 юли, 2018 Приложението не е особено валидно, често има салони, които не са отбелязани в него и сме влизали. 2
Jorro Публикувано: 9 юли, 2018 Публикувано: 9 юли, 2018 13 hours ago, Alexander said: Приложението не е особено валидно, често има салони, които не са отбелязани в него и сме влизали. В тази връзка, някой пробвал ли е да влезе в салон Витоша на Т2 на летище София?
chandni Публикувано: 9 юли, 2018 Публикувано: 9 юли, 2018 За пътуващите от Бургас вече има достъп до салон с Diners. 3
Jorro Публикувано: 9 юли, 2018 Публикувано: 9 юли, 2018 14 minutes ago, chandni said: За пътуващите от Бургас вече има достъп до салон с Diners. Сега чакаме и Варна :)))
Фил Публикувано: 9 юли, 2018 Публикувано: 9 юли, 2018 (редактирано) преди 51 минути , Jorro каза: В тази връзка, някой пробвал ли е да влезе в салон Витоша на Т2 на летище София? Между другото, ако някой ползва World Debit Mastercard на ЦКБ - има право на безплатно ползване, заедно с един придружител, на салон Витоша (освен Преслав и Плиска и Sky Lounge и Jet Lounge във Виена) Редактирано 9 юли, 2018 от Фичо 3
pavelbs Публикувано: 9 юли, 2018 Публикувано: 9 юли, 2018 преди 34 минути , chandni каза: За пътуващите от Бургас вече има достъп до салон с Diners. Салонът е напълно нов.От три седмици някъде може да се ползва с Дайнърс.Бяха обявили на сайта на летището, но доскоро не беше обявено на сайта на Дайнърс.Благодаря за линка. 2
Jorro Публикувано: 9 юли, 2018 Публикувано: 9 юли, 2018 (редактирано) 1 hour ago, Фичо said: Между другото, ако някой ползва World Debit Mastercard на ЦКБ - има право на безплатно ползване, заедно с един придружител, на салон Витоша (освен Преслав и Плиска и Sky Lounge и Jet Lounge във Виена) Аз имам обикновената им, сега ще проуча какви са вариантите да си издам и такава. Благодаря! Редактирано 9 юли, 2018 от Jorro 1
Божидар Публикувано: 10 юли, 2018 Публикувано: 10 юли, 2018 Да докладвам по моят случай с салона в Братислава,вчера ми се обади служител от Даинарс и ме информира ,че от Diners USA са се съгласили да ми върнат порите по карта.Имало е подвеждаща информация от тяхна страна ,като салона е фигурирал в един от техните сайтове и затова ще върнат парите,но момчето каза ,че вече на работят с този салон, и най сигурно е да се проверява за салоните в www.dinersclub.com където там салона не фигурира.Благодарности за Даинърс бг и за Георги Йорданов.Модераторите ако сметнат за добре да го махнат салона другата тема за да няма подведени и опарени. 6
Гост Гост 23*6 Публикувано: 10 юли, 2018 Публикувано: 10 юли, 2018 (редактирано) On 7/8/2018 at 7:30 PM, Георги said: Аз да попитам, по принцип достатъчно ли е да има логото на Diners на салона за да е безплатен достъпа? Възможно ли е да има логото, че просто приемат такива карти, а да трябва винаги да се прави проверка и с приложението? Според мен е добре този въпрос да бъде изяснен официално от Дайнърс - защото на даден салон, като има лого на Дайнърс, и ме допуснат с Дайнърс карта - тях (салона) не ги интересува кой плаща - за нашите Дайнърс е ясно, ако имаш оборот, не би трябвало да плащаш ти, за други Дайнърс - според условията на съответния франчайз ... и т.н. Според режима на достъп на салоните - с дадена карта можеш или не можеш да бъдеш допуснат, всичко останало, тях не ги интересува т.е. ако има лого на Дайнърс, би трябвало да те допуснат, а оттам да важат условията между теб като картодържател и Дайнърс като издател, каквито са договорени. Нека и Дайнърс споделят мение , за да се изясни. Редактирано 10 юли, 2018 от Гост 23*6
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега