Jorro Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 7 minutes ago, Hollywood said: Супер, сега чакаме и повече информация от @Diners Club Bulgaria за това може ли да сменим нашите карти с такива и какви ще са им условията...
chandni Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 преди 4 минути , Jorro каза: за това може ли да сменим нашите карти с такива и какви ще са им условията... Мъжът ми го интересуваше точно същото, понеже неговата е доста поизносена и в някои салони по летищата се налага ръчно да я чекират, понеже магнитната лента е протрита. Току-що е говорил с тях и момичето от Diners го е уведомило, че единствената разлика между двете карти е, че новата е безконтактна и има лого на MasterCard, но дефакто няма разлика и старата му карта също ще минава на терминалите на Уникредит (според думите й, повечето терминали вече са пренастроени да я приемат)! Страхотна новина! Diners картата и досега се ползваше приоритетно, но сега просто ще стане основна! 🙂 7 1
П.Кръстев Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 (редактирано) Наистина, страхотна новина! Говорих с Дайнърс по телефона и за да се възползваме от промоционалните условия, трябва да задъжрим И старата карта поне 1 година. Малко няма логика според мен... Така или иначе за новата карта трябва да се кандидатства отделно... Редактирано 27 август, 2018 от П.Кръстев 1
MARTiNSHO Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 Това е скандално... имаш 10К лева лимит по старата карта, сега искаш да използваш новата, защото това, че е Mastercard отключва плащане навсякъде и канд идатстваш наново + трябва да държиш и старата, която така или иначе се използваш от дъжд на вятър. @Diners Club BulgariaПоздравления за картата, изглежда много добре, обаче тая тромава процедура... малко намирисва на българска. 1
iMari Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 преди 38 минути , chandni каза: че единствената разлика между двете карти е, че новата е безконтактна и има лого на MasterCard, но дефакто няма разлика и старата му карта също ще минава на терминалите на Уникредит (според думите й, повечето терминали вече са пренастроени да я приемат)! За България,може да направят така,че старата карта да върви навсякъде,но в чужбина има голяма разлика дали си с Дайнърс или с Мастъркард.Всъщност,ако няма разлика,защо я издават в колаборация с МК?😉 1
cybersimo Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 Какво значи старата "поне 1 година"? Моята е от 2016 до 2019, счита ли се за минала тази 1 година за да мога да взема новата?
П.Кръстев Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 (редактирано) преди 44 минути , cybersimo каза: Какво значи старата "поне 1 година"? Моята е от 2016 до 2019, счита ли се за минала тази 1 година за да мога да взема новата? Не. За да ти действат промоционалните условия на новата мастъркард, трябва да задържиш старата още една година. Моята е изкарана Март 2017 и също има навършена една година. На въпроса ми "Каква е логиката на това условие, аз мога да си закрия старата и да кандидатствам наново тогава?" не беше отговорено много ясно, просто беше повторено същото нещо. Не изключвам възможността и да съм се свързал с незапознат служител, така че моля @Diners Club Bulgaria за малко повече информация, трябва ли да се минава през целия процес на кандидатстване наново, ако вече имаме карта Diners, която е на повече от 1 година? Редактирано 27 август, 2018 от П.Кръстев
logist13 Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 Хи, при новата карта можел да се сменя ПИН-а. Сериозен бонус 🙂 Обаче май ще има да почакам, в началото на тази година си поднових картата, до края на 2020-та има доста време. Макар, че от Diners май трябва сериозно да се позамислят дали да не предложат лесна подмяна на картите - все пак сегашната се ползва рядко и инцидентно, докато карта съвместна с МК може да стане основна. А предполагам в интерес на Diners е да има по-високи обороти по картите, ама знае ли човек... 1 1
Hollywood Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 (редактирано) преди 53 минути , Мари Николова каза: За България,може да направят така,че старата карта да върви навсякъде,но в чужбина има голяма разлика дали си с Дайнърс или с Мастъркард.Всъщност,ако няма разлика,защо я издават в колаборация с МК?😉 Където няма логото на Дайнерс, ще става плащането с Мастер, което е по- широко разпространено. Реално нищо ново. Някаква безконтактна система за плащане на над 5 години. Поне да бяха направили едно функционално приложение с дигитална карта към него, както и повече промоции при плащане във вериги магазини. Редактирано 27 август, 2018 от Hollywood
iMari Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 (редактирано) преди 18 минути , Hollywood каза: Където няма логото на Дайнерс, ще става плащането с Мастер, което е по- широко разпространено. Да,именно🙂Въпросът ми беше,по-скоро, риторичен.Разбира се,че има разлика със старата карта.Мастър върви навсякъде и хич не е коректно да поставят условия на старите си лоялни клиенти,които популяризираха картата в България,да задържат по-непривлекателният продукт още 1 година. П.П.С новата карта няма нужда да се чудиш,къде да активираш застраховката си в чужбина,това лесно става предварително онлайн с плащането на самолетният билет,шатъла или хотела. Редактирано 27 август, 2018 от Мари Николова 3 1
Hollywood Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 (редактирано) преди 4 минути , Мари Николова каза: Да,именно🙂Въпросът ми беше,по-скоро, риторичен.Разбира се,че има разлика със старата карта.Мастър върви навсякъде и хич не е коректно да поставят условия на старите си лоялни клиенти,които популяризираха картата в България,да задържат по-непривлекателният продукт още 1 година. П.П.С новата карта няма нужда да се чудиш,как да активираш застраховката си в чужбина,това лесно става предварително онлайн с плащането на самолетният билет,шатъла или хотела. Спираш старата и пускаш нова, заради второто лого. Забранено ли е? 😄 Редактирано 27 август, 2018 от Hollywood 1
chandni Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 преди 11 минути , Мари Николова каза: да задържат по-непривлекателният продукт още 1 година. Това, че трябва да се задържи старата карта още една година не ме притеснява никак. В крайна сметка, месец, в който картата не се използва, няма клубна такса, така че ми е все тая дали трябва да я държа още една година. Проблемът идва от това, че на старата карта имам висок кредитен лимит, имам и още една Visa от ПИБ с висок кредитен лимит и се съмнявам Diners да ми отпуснат нова карта с висок лимит (или какъвто и да е, на фона на другите две). 2
ven62 Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 @Diners Club Bulgaria, имам един въпрос. Вчера попаднах на устройство на FI Bank в един магазин, което не прие картата ми (Diners) т.е. новата рокля на жена ми с нищо не допринесе за влизане в салоните. А аз си мислех, че всички ПОС терминали на FI Банк приемат Вашите карти. 3
Jorro Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 28 minutes ago, cybersimo said: Какво значи старата "поне 1 година"? Моята е от 2016 до 2019, счита ли се за минала тази 1 година за да мога да взема новата? Може би имат предвид за първата година, която е без такса, защото на практика, ако я закриеш преди да изтекат 12 календарни месеца ще ти начислят месечните такси , които не си дължал заради промо периода. След това няма проблем да я закриеш.
neuromancer Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 Аз доколкото разбрах е важно търговеца да има договор с Дайнърс, какъв е ПОС терминала е второстепенен въпрос 4
Hollywood Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 (редактирано) Преди 1 час, ven62 каза: @Diners Club Bulgaria, имам един въпрос. Вчера попаднах на устройство на FI Bank в един магазин, което не прие картата ми (Diners) т.е. новата рокля на жена ми с нищо не допринесе за влизане в салоните. А аз си мислех, че всички ПОС терминали на FI Банк приемат Вашите карти. Дайнерс да слагат лепенки на обектите, на който не може да се плаща с тяхната велика карта. Така е по-удобно. Редактирано 27 август, 2018 от Hollywood
ven62 Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 преди 34 минути , neuromancer каза: Аз доколкото разбрах е важно търговеца да има договор с Дайнърс, какъв е ПОС терминала е второстепенен въпрос Вероятно е така, но на мен никога до сега не ми се е случвало ПОС на Уникредит Булбанк да приеме Дайнърс. А и някак си, не си представям ПОС на ДСК да не приема КК на ДСК. Да, случая с FI Bank и Дайнерс е малко по-различен, но все пак...
chandni Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 преди 19 минути , ven62 каза: не ми се е случвало ПОС на Уникредит Булбанк да приеме Дайнърс. Според Diners Club България, повечето терминали на Уникредит вече били пренастроени да приемат Diners, така че пробвай... 🙂
Ilian359 Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 (редактирано) Това MasterCard с повърхностно дописан номер на Diners Club ли е? Или обратното? Как се идентифицира такава карта при плащане на POS от гледна точка на търговеца - като MC или DC? По какви курсове ще се изчисляват плащанията във валута - да не би да е по дърварския прездоларов курс на ПИБ? Какво правим ние със старите карти - ще можем ли да плащаме на повече ПОС терминали в България, или си оставаме ограничени? При какви условия ще можем да си подменим старите карти с нови? Това автоматично ли ще стане след изтичане на срока на валидност? Кой знае още колко въпроса ще ми изникнат... Редактирано 27 август, 2018 от Ilian359 4
Hollywood Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 (редактирано) преди 11 минути , Ilian359 каза: Това MasterCard с повърхностно дописан номер на Diners Club ли е? Или обратното? Как се идентифицира такава карта при плащане на POS от гледна точка на търговеца - като MC или DC? По какви курсове ще се изчисляват плащанията във валута - да не би да е по дърварския прездоларов курс на ПИБ? Какво правим ние със старите карти - ще можем ли да плащаме на повече ПОС терминали в България, или си оставаме ограничени? При какви условия ще можем да си подменим старите карти с нови? Това автоматично ли ще стане след изтичане на срока на валидност? Кой знае още колко въпроса ще ми изникнат... И те не знаят. Виж само как сглабят сайта за новите карти стил "Млад техник" Редактирано 27 август, 2018 от Hollywood 2
Diners Club Bulgaria Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 Здравейте магеланци, Разбираме, че новата ни карта поражда много въпроси. Както винаги, настоящите ни клиенти ще бъдат информирани за това как работи картата, каква е нейната идея и всичко останало. Моля за малко търпение и всичко ще бъде официално обяснено и тогава който прецени може да заяви тази карта, да остане с предишната си или да се откаже съгласно условията на подписания договор. Поздрави. 2 2
Diners Club Bulgaria Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 преди 30 минути , Ilian359 каза: Това MasterCard с повърхностно дописан номер на Diners Club ли е? Или обратното? Как се идентифицира такава карта при плащане на POS от гледна точка на търговеца - като MC или DC? По какви курсове ще се изчисляват плащанията във валута - да не би да е по дърварския прездоларов курс на ПИБ? Какво правим ние със старите карти - ще можем ли да плащаме на повече ПОС терминали в България, или си оставаме ограничени? При какви условия ще можем да си подменим старите карти с нови? Това автоматично ли ще стане след изтичане на срока на валидност? Кой знае още колко въпроса ще ми изникнат... Пълни инструкции как работи картата ще бъдат публикувани в сайта идната седмица. На този етап можем да Ви кажем, че Вие като клиент ще имате възможност да изберете през коя платежна апликация да извършите плащането. За всички наши ползватели, карта ще бъде преиздавана при поискване. Какво имате предвид под дърварския прездоларов курс на ПИБ? Дайнръс клуб България има собствени курсове, обявени на сайта ни, които от доста месеци са доста конкурентни и в доста от случаите по-ниски от конкурентни схеми. Моля запознайте се с новите усвовия за превалутиране. Ако имате допълнително въпроси относно курсовете сме на разположение за разяснения. Позрави 8 1
Goal & Boss Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 @Diners Club Bulgaria Все пак обмислете предложението за дърварския курс! 1
chandni Публикувано: 27 август, 2018 Публикувано: 27 август, 2018 (редактирано) преди 29 минути , Diners Club Bulgaria каза: Дайнръс клуб България има собствени курсове, обявени на сайта ни, които от доста месеци са доста конкурентни Факт, в който сме се убедили и не оспорваме. 🙂 Именно затова Ilian359 попита дали обмяната ще е по вашите курсове или тези на MasterCard. преди 29 минути , Diners Club Bulgaria каза: Какво имате предвид под дърварския прездоларов курс на ПИБ? Тъй като settlement-ът на МС картите на ПИБ е в USD, при плащане в евро например, сумата се превалутира от € в USD по курса на MasterCard, след което от USD се превалутират в лева по курс продава на ПИБ, който е много неизгоден, а на всичко отгоре се получава и двойно превалутиране. Случвало ми се е да плащам 10€ с MasterCard на ПИБ, като в резултат, вместо да ми изтеглят около 19.58 лв, ми бяха изтеглени 19.87 лв (0,29 лв разлика само на 10€, които при закупуване на самолетни билети за 1500€ са разлика от 43,5 лв). Това се има предвид под "дърварския курс" 🙂 Редактирано 27 август, 2018 от chandni 5 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега