Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 10.09.2017 г. в 20:13, Alexander каза:

Аз все си мисля, че ако започне да се приема навсякъде, безплатното посещение на салоните ще се прекрати.

На 10.09.2017 г. в 20:26, chandni каза:

Може и да си прав, а може и да не си... :) Все трябва да остане някой "гъдел", за да продължат клиентите да използват Diners картата си, а не Visa например. Най-малкото обменният курс на Visa e по-добър и ако от Diners орежат салоните, намалят кешбека като другите карти и премахнат всички благини, ще бъдат просто едни от многото.... Поредните... И тогава няма какво да ме привлече да избера тяхната карта пред тази на Visa. В момента Diners ми предлагат най-добри условия като кешбек и ползване на салони, плащане в чужбина без такса, съответно правя всичко възможно колкото се може повече от плащанията да минат през тази карта. Като ми станат неизгодни, ще спра и да ги използвам :) 

Както се вижда, преди една година @Alexander донякъде го предвиди и е логично, когато трупането на оборота вече не е толкова трудно, а картата е достатъчно популярна, привилегиите по нея да се намалят. Както казаха и по-нагоре, има едни пари, които се влагат за популяризирането и дотирането на даден продукт, докато "тръгне". След това е нормално да се намалят или спрат разходите за популяризирането му. Неприятно е намаляването на броя на посещенията, но като цяло е очаквано и както каза и Георги Матеев, никоя друга карта не дава до безкрай ползване на салоните. Въпреки намаляването на разрешените достъпи до салоните, поне за мен, картата все още е изгодна и както съм написала и преди година - в момента, в който спре да ми бъде изгодна, ще спра да я ползвам.... Всеки е свободен да направи същото. Никой насила не кара някого да вземе дадена карта. Никой не е длъжен до безкрай да плаща "масрафа". За минал период, когато условията са били други никой няма да ни таксува. За в бъдеще - всеки ще реши дали да продължи да ползва картата или да я закрие. :girl_wink:

• Харесвам 14
Публикувано: (редактирано)

Пестенето на салоните може да започне сега.:sarcastic: Стартираме с тези на летище София. Mastercard превзе частично Дайнерс. Скоро и цялостно. В my.diners ще има кутийка, която ще отброява посетените салони.:mail1:

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , AlexandraKo каза:

Еее, стига де, то си беше ясно, че всичко това ще е до време. Смятам, че никой тук не е очаквал да е вечно.

Безплатно е само сиренцето в капана на мишката. И, понеже на мишката много и се усладИ това сиренце, сега се чуди, как да излезе от капана.

Туй е метафора, аз пък се чудя, кога 12-те посещения ще се редуцират , първо до 6 и после - до 0.

Нека първо стане ясно, със старите карти какво ще се случва.

Пък, тогава ще го мислим.

Никой не се е родил във ВИП салон, тъй че, ще го преживеем някакси. Преди какво сме правили?

А условието за 1000 лева оборот, също ли ще подмени това на старите карти за 500?

Това ще стане пропорционално с нарастването на популярността на картата.

Едно е да дадеш 12 безплатни посещения на 14.000 клиента (доколкото разбрах толкова са към момента), съвсем друго е да дадеш същото на 140.000 примерно. Просто нито един бизнес модел не би издържал.

Засега съм доволен, че не отрязаха изцяло салоните (в един момент почти очаквах и това). Но признавам... предварително ми е много тъжно как от 2019-а няма да мога да посещавам повече "салона" на софийския Т1 🤣

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:

В крайна сметка това с 12те салона от кога е? Кога ще ме ограничат и броячът ще се появи? Защото на врата ми чука Priority Pass вече, имам 40 билета до края на годината и тези 12 посещения са ми пясък в очите....

• Шок 1
преди 2 минути , MARTiNSHO каза:

В крайна сметка това с 12те салона от кога е? Кога ще ме ограничат и броячът ще се появи? Защото на врата ми чука Priority Pass вече, имам 40 билета до края на годината и тези 12 посещения са ми пясък в очите....

Виж малко по-нагоре, от началото на 2019г. за старите картодържатели.

Редактирано от П.Кръстев
Публикувано:
преди 43 минути , Diners Club Bulgaria каза:

Здравейте,

след направен анализ на поведението на над 14 хиляди ползвателя на салоните, смятаме, че осигуряването на 12 напълно безплатни посещения е "справедлива"  бройка и не засяга над 95 % от ползвателтите.

Хубава вечер.

Всъщност това го казахте за засегнатите 5% 🙂 

Както и да е, аз имам въпрос: ще има ли възможност на прехвърляне на правото на безплатни посещения от един потребител на друг?

Публикувано:
В момента, MARTiNSHO каза:

Priority Pass вече, имам 40 билета до края на годината и тези 12 посещения са ми пясък в очите.... 

Mда, 500 кинта за цяла година и ангажиментите с неудобството на Дайнерс/Мартеркард е история.

Публикувано:

Като дългодишен клиент на Дайнърс благодаря,  за всичките салони които съм посетил благодарение на тази карта.  Аз съм от тези 5% процента за които 12 посещения са крайно недостатъчни, но уви нито в България нито в чужбина има подобна, карта която да се доближава до Дайнърс. 

Искам да попитам кога ще настъпи тази промяна  в условията, защото тук  говорите едно, а в телефонен разоговор казаха, че новите условия влизат от 01 септември.  

И защо не промотирате легендарната черна карта, надявам се  поне с  нея да има неограничен достъп до салоните?

Благодаря за интересната информация - 14000 клиенти на Дайнърс в България, наистина очаквах да сме повече. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , Goal & Boss каза:

ще има ли възможност на прехвърляне на правото на безплатни посещения от един потребител на друг?

Едва ли! Както и няма да има прехвърляне от една година към следващата, в случай, че не си ги използвал 12-те... 🙂

Публикувано:
преди 6 минути , Георги Матеев каза:

Засега съм доволен, че не отрязаха изцяло салоните (в един момент почти очаквах и това). Но признавам... предварително ми е много тъжно как от 2019-а няма да мога да посещавам повече "салона" на софийския Т1 🤣

Що, кой те спира? Плащаш си 30 лъвчета и се настаняваш.:pleasantry:

• Смея се 1
Публикувано:
преди 2 минути , MARTiNSHO каза:

По-горе писаха че за настоящи клиенти ограничението е от 2019г.

Що се отнася до "лошите" Дайнърс, въпреки ограничаването на бройката салони картата си остава най-добрата на пазара откъм условия.

12 безплатни посещения по 30 евро, са ти около 700 лв/година.

При все че имаш и 1% кешбек, докато при другите карти е 0.5%. 0.25% и т.н., нямаш такси за онлайн плащане (Виза на ПИБ са 0.25% и кешбека съвсем намаля). А и мисля (не съм сигурен тъй като съм нямал такъв месец) не плащаш месечна такса, когато не я ползваш 🙂

Аз лично за последните 6 месеца с Дайнърс взех по-голям кешбек отколкото за последните 18 с Visa и ще продължа да я ползвам като приоритетна карта, а сега и още повече щом ще се осигури минаването и на почти всички терминали!

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

Плащаш си 30 лъвчета и се настаняваш.

Даже мисля, че бяха 24... :girl_wink:

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

Що, кой те спира? Плащаш си 30 лъвчета и се настаняваш.:pleasantry:

Никой, естествено. Но ако ще се налага да плащам по 30 левчета просто ще си изкарам безлимитен годишен Priority Pass - ще ми излезне в пъти по-евтино.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Никой, естествено. Но ако ще се налага да плащам по 30 левчета просто ще си изкарам безлимитен годишен Priority Pass - ще ми излезне в пъти по-евтино.

Аз гледам на сайта - безлимитен е 399 евро, това е малко множко...

Публикувано:
преди 9 минути , Георги Матеев каза:

Но признавам... предварително ми е много тъжно как от 2019-а няма да мога да посещавам повече "салона" на софийския Т1 🤣

Това е огромната мъка на всички ни и предполагам и на тези протестиращите бурно срещу ограничението им, тъй като са били влюбени в обслужването и асортимента на Т1 салона и са ядосани че няма да може да го посетят повече от 12 пъти 😥

• Смея се 2
преди 3 минути , Loverboy каза:

Това са ти 13,3 посещения при цена от 30€ на салон. Като добавиш и 12-те от Diners, да не мислиш, че @Георги Матеев ще се спре на 25 салона през 2019? :laugh1:

преди 2 минути , Branko каза:

само аз ли се сещам как да се дублират 12 посещения на 24😉

Сега като се спомена, аз се сещам и за 48... :laugh1:

Редактирано от chandni
  • Харесвам 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 1

:unsure: Мдааааа ....
Ясно беше, че няма как да им излезе сметката със салоните, коментирали сме го и преди, макар и предпазливо - "да не чуе дяволът".  Е, дяволът чу, но не е съвсем черен - 12 е повече от нищо ...

А тия салони на софийското летище може направо да ги закриват :wink3:  , особено тоя т.нар. "салон" на Терминал1 (е, за баничките определено ще съжалявам, много вкусни бяха :grin:)

Редактирано от Фичо
  • Смея се 2
преди 3 минути , chandni каза:

Това са ти 13,3 посещения при цена от 30€ на салон. Като добавиш и 12-те от Diners, да не мислиш, че @Георги Матеев ще се спре на 25 салона през 2019? :laugh1:

Сега като се спомена, аз се сещам и за 48... :laugh1:

🤐🤫 че да не стопират и това😀

Редактирано от Branko
преди 6 минути , Loverboy каза:

Зависи... Само в рамките на календарната 2017-а посетих 124 бизнес салона на 52 летища. Та сам прецени дали 112 х 30 лв или 399 евро би ми било по-изгодно 🙂 Естествено, наясно съм, че съм изключение - но всеки, който посещава повече от 30-35 салона годишно ще има повече сметка от Priority Pass, която за капак се приема в двойно повече салони.

преди 5 минути , VanIvanov каза:

Това е огромната мъка на всички ни и предполагам и на тези протестиращите бурно срещу ограничението им, тъй като са били влюбени в обслужването и асортимента на Т1 салона и са ядосани че няма да може да го посетят повече от 12 пъти 😥

Ох не ми припомняй... вече тъгувам за кроасаните от 40 стотинки 😞

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 6 минути , Branko каза:

само аз ли се сещам как да се дублират 12 посещения на 24😉

Ти бащица, ти майка - спасявай ни и давай ноу-хау 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 5
преди 12 минути , Loverboy каза:

Нещо бъркаш! Избери УК версията. Там цената е промо на 233 паунда. Като кешбек взимаш още - 10%. Допълнително може да смъкнеш цената с още 20 паунда през една тънка врътка. Ще ти излезне малко над 400 лв. :music:

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • Браво 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.