Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

Публикувано:

ДКБ, от тези разяснения да разбираме ли, че когато плащането се извършва с апликацията Мастъркард - тогава то не участва нито в оборота за ВИП салоните, нито за програма кеш бек? Моля потвърдете това така ли е или нещо не съм разбрал???

• Харесвам 4
Публикувано:

в оборота ще участва, но не и в кешбек програмата

дано верно пос-терминалите владеят азбуката и да взимат приоритетно то Diners при безконтактните плащания :smile:

• Смея се 1
Публикувано:

На мен обаче ми изниква един очевиден въпрос. При условие, че:

- оборотът през Mastercard апликацията не носи кешбек и не участва в оборота за салоните

- скоро и стандартната Diners карта ще е безконтактна и ще се приема на "над 95 % от всички терминали в страната, включително и терминали на Уникредит Булбанк"

То какъв въобще е смисъла човек да си извади новата Diners-Mastercard? Която честно казано дори почва да ми звучи леко проблемна в някои отношения. Вече си представям блещещите се търговци, които за първи път виждат такова чудо, не знаят как да изберат точната апликация и тн и тн.

На този етап май ще си остана с класическия Diners.

• Харесвам 20
  • Замислям се 1
Публикувано:

Доколкото схващам от написаното по-горе, май най-добре е човек да си запази старата карта до към декември да речем. И ако реши да я подменя тогава. Поне за мен много смисъл от новата карта няма, единствения по-сериозен бонус е смяна на ПИН-а 🙂 При наличието на Revolut, Wizz-DSK и т.н., поне на мен още 1-на допълнителна Mastercard не ми трябва.

• Харесвам 5
Публикувано: (редактирано)
преди 20 минути , Георги Матеев каза:

На мен обаче ми изниква един очевиден въпрос. При условие, че:

- оборотът през Mastercard апликацията не носи кешбек и не участва в оборота за салоните

- скоро и стандартната Diners карта ще е безконтактна и ще се приема на "над 95 % от всички терминали в страната, включително и терминали на Уникредит Булбанк"

То какъв въобще е смисъла човек да си извади новата Diners-Mastercard? Която честно казано дори почва да ми звучи леко проблемна в някои отношения. Вече си представям блещещите се търговци, които за първи път виждат такова чудо, не знаят как да изберат точната апликация и тн и тн.

На този етап май ще си остана с класическия Diners.

Напълно съм съгласен с теб. Новата карта има според мен само две плюсчта за потребителите - това е курса по който ще превалутират там където не минава Дайнърс, а минава Мастъркард....Ако все още и това не е променено и курса ще е този на Дайнърс...След няколко дни противоречива информация и това не би ме изненадало. Второто е смяната на ПИНа. Докато плюса за ДКБ е солиден....те ще си прибират комисионната от доста повече ПОС терминали, където Дайнърс не се приема.

Аз лично при тези условия не бих си сменил картата - със сегашната знам със сигурност, че където мине плащането, сумата ще ми се счита оборот и за ВИП салоните и за кеш бек програмата.

Редактирано от vl_stamboliev
допълване
  • Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

То какъв въобще е смисъла човек да си извади новата Diners-Mastercard?

Единствено като резерва, ползваща отпуснатия кредитен лимит. Аз лично друг смисъл не виждам. И се опасявам, че масово (извън България) ще има POS терминали, които не могат да работят с двойната карта. Преди по-малко от година в Германия масово POS терминалите не разпознаваха чипа на DC и транзакциите минаваха през лентата. За банкоматите съвсем не мога да си представя какви драми ще са...

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз ползвам "розовата" карта и в личен план основното преимущество, поради което бих преминала към новата карта, е добавената застраховка при пътуване в чужбина. Тепърва ще го мисля за себе си, докато съпругът ми почти сигурно ще си запази класическия Diners, поне при настоящите условия 🙂

Публикувано:
преди 55 минути , Георги Матеев каза:

Плюс може да е това че ако досега си ползвал Mastercard като втора карта освен Diners сега може да си я закриеш и да не ѝ плащаш таксата и да останеш с една пластика.

Аз по едно време бях с три КК (Mastercard към Уникредит, Visa към ПИБ и DC), тъй като по спомен някъде по Азия приемаха само Visa или Mastercard ?!

Публикувано:
преди 27 минути , zhivko7 каза:

Плюс е и това, че спестяваш таксата за една карта, ако искаш да имаш Diners и Mastercard.

А двойният минус е загубата на кеш-бек-а! 

Поне при мен тя (ще) е доста съществена, предвид годишнините ми обороти.

Ако @Diners Club Bulgaria не помислят над това и за МС да има кеш-бек, пък дори и той да бъде 0,5% - новите условия лично за мен не са атрактивни.

Аз съм склонен да плащам и 60 лв./год. такса за картата, че и повече, но само и единствено, ако и МС участва в програмата (този "въпрос" при мен винаги е бил принципен и 50% определящ фактор за използване на финансовият инструмент "кредитна карта" на дадена институция)!

ОК - 12 посещения на салони годишно - 12! Но предполагам, че можеше да се направи реверанс, като всяко следващо посещение на салон, след 12-тото да се таксува на преференциална цена от -50% от редовната.

За съжаление, както си говорихме с Жоро Матеев - ще продължава да ни се налага да ходим накичени като коледни дръвчета с кредитки... 😞

Публикувано:
В момента, Ilian359 каза:

Аматьор! Аз съм с 5 😝

Е, кредитни 3 стигат, тъкмо да си извадя и Amex и онези лоши хора я спряха 😥

Иначе с дебитните по едно време бяха станали 9 картите, но ги редуцирах до 5 в момента 😀

Публикувано:
преди 4 часа, Hollywood каза:

Дайнерс не плаща за посетен  салон 30 евро.:sarcastic: Ма, колко сте заблудени. Имат договорени  по-ниски цени, които няма да разберете. Само се сещам за цена от 15 евро или 30 кинта, когато нямате оборотец.   :neo:

Май четеш избирателно...?

преди 13 часа, chandni каза:

И да не ги плащат по 30€.. и по 10 да плащат, пак сумата е баснословна! От търговеца - крайно недостатъчно за големия разход, който клиентът им е отворил с толкова посещения.

• Смея се 1
Публикувано:

Как става така, че се тръшкаме за 10-20-30 евро „разход“ на някаква компания-издател на кредитни карти и оправдаваме рестрикциите, които тя налага, а като видим билети със сгрешени тарифи, когато очевидно авиокомпаниите понасят стотици евра загуби от един човек, се нахвърляме да купуваме като обезумели, без да ни е грижа кой ще плаща разликата?

И тако, и вако?

Или аз нещо не съм разбрал?

• Харесвам 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 2 часа, Diners Club Bulgaria каза:

3. Не се изисква отделен оборот за всяко пощение. С един реализиран оборот в рамките на 90 дни, може да се възползват от повече от едно посещения.

Това така написано пак е неясно и двусмислено и позволяващо различни тълкувания.  :wink3: 
И не изразява това, което  (предполагам) представляват условията. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Фичо каза:

Това така написано пак е неясно и двусмислено и позволяващо различни тълкувания.  :wink3: 
И не изразява това, което  (предполагам) представляват условията. 

Аз го разбирам така: утре си взимам един тв за 1000 лв и след това до 30.11 ще имам право на колкото си искам посещения в салоните 😂

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 47 минути , Ilian359 каза:

Аматьор! Аз съм с 5 😝

А аз отказвам да играя тая игра! 😀

• Браво 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 1 минута , Goal & Boss каза:

@VanIvanov Ама ти имаш ли нужда от телевизор?

Подаряваш ли? 😊😂
Не е належаща, макар че може да е от полза...по-скоро май имам нужда от някой Mac, но вместо да си го взема някакси се отплеснах и похарчих парите за него за 2 седмици покрай Коледа и НГ в Тайланд 😀🙈

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 6 минути , VanIvanov каза:

някакси се отплеснах и похарчих парите за него за 2 седмици покрай Коледа и НГ в Тайланд 😀🙈

Миналата или идната?

Публикувано:
преди 59 минути , Gambrinus каза:

А двойният минус е загубата на кеш-бек-а! 

Поне при мен тя (ще) е доста съществена, предвид годишнините ми обороти.

Ако @Diners Club Bulgaria не помислят над това и за МС да има кеш-бек, пък дори и той да бъде 0,5% - новите условия лично за мен не са атрактивни.

Аз съм склонен да плащам и 60 лв./год. такса за картата, че и повече, но само и единствено, ако и МС участва в програмата (този "въпрос" при мен винаги е бил принципен и 50% определящ фактор за използване на финансовият инструмент "кредитна карта" на дадена институция)!

ОК - 12 посещения на салони годишно - 12! Но предполагам, че можеше да се направи реверанс, като всяко следващо посещение на салон, след 12-тото да се таксува на преференциална цена от -50% от редовната.

За съжаление, както си говорихме с Жоро Матеев - ще продължава да ни се налага да ходим накичени като коледни дръвчета с кредитки... 😞

Точно така. Как да си зарежа Мастъркарда от Райфайзен, ако този при Дайнърс не дава никакъв кешбек? Това обезсмисля изцяло картата - ако не минава Дайнърс на ПОС-а, мнго ясно, че ще ползвам другата си карта Мастър от друга банка, която дава кешбек, отколкото да мина с вторичния на Дайнърс. 

И друго - не само, че вдигат оборотите от 500 на 1000, но и този оборот е само такъв с Дайнърс клуб, а не с Мастър... Е, извинявай, но това е скандално. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Дискусията е достатъчно активна и хаотична, моля не я разводнявайте допълнително. Нека питанията и коментарите да са относно новата карта и променените условия. Благодаря. 

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.