Яничка Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 В момента, П.Кръстев каза: Предположих, че от авиокомпанията са се забавили с изтеглянето на парите. Преди време купувах за друг човек билети директно от сайта на катарците и после от него разбрах, че не са изтеглили сумата веднага, а примерно след 2 дни. Връзка към коментар
VanIvanov Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 За мен е плюс новата карта, тъй като като пътувам с приятели нерядко се случва аз да взимам билетите за групата и после да си оправяме сметките. Пресен пример давам - наскоро купувах 6 билета София - Пукет около Коледа, съответно там цените се меняха с по 40-50 евро на ден за такава бройка и общата сума беше над 4000 евро. Тъй като в momondo и etc. сайтове не знаех към кой ще ме прехвърли за плащането и дали той ще приеме Diners, а докато прехвърлиш сумата от Diners във Visa ще мине ден и съответно може да изпуснеш тази цена си захраних Visa-та с цялата сума и платих с нея Все пак 4000 евро не са джобни пари да ги имаш във всичките ти карти като наличност, така че за в бъдеще като ми се налага ще съм спокоен като са в една карта и ако не с DC, то с MC ще мине и ще ме улесни лично мен. Ако не мине с единия номер на картата, ще мине с другия 😉 2 Връзка към коментар
VanIvanov Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 (редактирано) Преди 1 час, Яничка каза: Преди време купувах за друг човек билети директно от сайта на катарците и после от него разбрах, че не са изтеглили сумата веднага, а примерно след 2 дни. Явно е доста често срещана практика при Катарците, все пак са заможна компания, не са за нашите 500-1000 евро 😁 Редактирано 29 август, 2018 от VanIvanov 1 Връзка към коментар
КолЮ Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 Извинете за лаишкия въпрос, но все пак: Колко човека могат да влязат във вип салоните по летищата с тази карта? Само притежателя или...? Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 (редактирано) преди 11 минути , VanIvanov каза: За мен е плюс новата карта, тъй като като пътувам с приятели нерядко се случва аз да взимам билетите за групата и после да си оправяме сметките. Пресен пример давам - наскоро купувах 6 билета София - Пукет около Коледа, съответно там цените се меняха с по 40-50 евро на ден за такава бройка и общата сума беше над 4000 евро. Тъй като в momondo и etc. сайтове не знаех към кой ще ме прехвърли за плащането и дали той ще приеме Diners, а докато прехвърлиш сумата от Diners във Visa ще мине ден и съответно може да изпуснеш тази цена си захраних Visa-та с цялата сума и платих с нея Все пак 4000 евро не са джобни пари да ги имаш във всичките ти карти като наличност, така че за в бъдеще като ми се налага ще съм спокоен като са в една карта и ако не с DC, то с MC ще мине и ще ме улесни лично мен. Ако не мине с единия номер на картата, ще мине с другия 😉 Въпроса беше, че ако притежаваш друга кк Visa или Master - особено, ако някоя от тях има кешбек или и двете - преминаването към новата комбинирана карта а НАПЪЛНО безмислено, освен в единствения случай когато сегашната ти КК е Мастър и е от ПИБ - тогава спестяваш годишната такса за тази КК (не съм сигурен дали кк Мастър на ПИБ има кешбек или не, но пък от друга страна има такса превалутиране?). Аз лично няма да се възползвам от новата тъй като си имам КК от други банки. Освен ако ДКБ не решат да преосмислят и да дават кешбек и на транзакциите с Мастър Редактирано 29 август, 2018 от cybersimo 6 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 6 минути , КолЮ каза: Извинете за лаишкия въпрос, но все пак: Колко човека могат да влязат във вип салоните по летищата с тази карта? Само притежателя или...? Да, за гост се доплаща съгласно тарифата описана в сайта им. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 1 час, chandni каза: Това вече е много странно, тъй като в авторизации се появява моментално - веднага след плащането! Може би е добре да им звъннеш и да говориш със съпорта. Липсата на авторизация означава, че няма плащане. преди 1 час, AlexandraKo каза: Да, ама сумата намалява и всички ми изпратиха купените билети. Ти ме притесни, та се обадих по телефона. При тях се виждат, като авторизация, не можаха да отговорят, защо при мен не се виждат. Имам същия случай от онзи ден. Покупка на сайт в САЩ, минало плащане без проблем, но транзакцията не се вижда въобще в авторизациите. В същото време разполагаемата сума е намаляла. Намирисва на лек бъг. 2 Връзка към коментар
antea Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 (редактирано) ами сега влязох и аз да видя - покупка от вчера на обяд, на пос в магазин в София - и я няма в авторизациите, хм хм точно така, при мен ги няма авторизациите от покупки на 27 и 28 август, но наличната сума е правилна - тоест отчетени са, просто липсват, яко бъг е това Редактирано 29 август, 2018 от antea 2 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 @Diners Club Bulgaria мислите ли в посока за клиентите с по-висок оборот за последните 90 дни например мин. 2000лв да има повече безплатни посещения или други привилегии? Нека имаме допълнителен стимул да трупаме оборот? Или опция за по-висока такса, но с неограничени посещения? 3 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 5 минути , Jorro каза: @Diners Club Bulgaria мислите ли в посока за клиентите с по-висок оборот за последните 90 дни например мин. 2000лв да има повече безплатни посещения или други привилегии? Нека имаме допълнителен стимул да трупаме оборот? Или опция за по-висока такса, но с неограничени посещения? Това щеше и да е моето предложение... Връзка към коментар
Ardent Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 14 минути , Jorro каза: @Diners Club Bulgaria мислите ли в посока за клиентите с по-висок оборот за последните 90 дни например мин. 2000лв да има повече безплатни посещения или други привилегии? Нека имаме допълнителен стимул да трупаме оборот? Или опция за по-висока такса, но с неограничени посещения? Ами май имат и митичната черна карта - Дайнърс Приве, ама нещо май не й се кефят и хич не я промотират. Тя може да няма ограничения. Ама знае ли човек. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 (редактирано) преди 10 минути , Ardent каза: Ами май имат и митичната черна карта - Дайнърс Приве, ама нещо май не й се кефят и хич не я промотират. Тя може да няма ограничения. Ама знае ли човек. Като гледам, единственият бонус е, че ползват салоните без необходимост от натрупан оборот Цитат Ползвателите на кредитни карти Diners Club International First Lady червена, Diners Club-Mastercard First Lady червена и Diners Club international Privé ползват услугата безплатно, без изискване за реализиране на минимален оборот. В същото време кешбекът е отново 1% и то само ако картодържателят е натрупал минимум 30 000 за 6 месеца Редактирано 29 август, 2018 от chandni Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 1 минута , chandni каза: Като гледам, единственият бонус е, че ползват салоните без необходимост от натрупан оборот В същото време кешбекът е отново 1% и то само ако картодържателят е натрупал минимум 30 000 за 6 месеца И при 80 лева месечна такса на Дайнърс Приве. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 Нали туй разправих по-нагоре. Ако сте пропуснали - звъних по телефона, при тях авторизациите се виждат, а при мен - не. На въпроса ми защо така, не можаха да отговорят. 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 сега стана ли ви драго какви ултра-привета сме били без да знаем 5 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 7 часа, Георги Матеев каза: То какъв въобще е смисъла човек да си извади новата Diners-Mastercard? Смисъл има, но за чужбина. Има доста места, където дайнърса не минава, там може да си платиш с апликацията на Мастъра. Нали от много време се жалвахме тук из форума, че "дайнърс е хубава карта, но не става за основна"....ето, че от дайнърс са ни прочели и са измислили нещо по въпроса 😉 Не е лошо обаче от Дайнърс да измислят начин, коя карта да се използва като приоритетна (по defaut). Може би настройка в акаунта, която всеки пожелание да може да си прави, защото ще има наистина трудности и от към клиенти и от към търговци, да избират всеки път през коя карта да платят. Пък имаше ли безконтактно, нямаше ли....ще почне едно вайкане на касата в магазина.... То и сега в Еко като зареждам всеки път попадам на продавачки, дето им обяснявам, че картата минава на "сивия терминал", а те ми викат: ми не мисля....ще пробвам на другия....викам пробвай и ....все едно и също 🙂 Ами май сте прав....то на тоя я отхвърля 🙂 4 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 С уговорката, че не съм проучвала подробно условията, Visa Platinum от Райфайзен включва Priority Pass, има годишна такса 260 лв и 1% кешбек под формата на точки. 2 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 4 минути , Яничка каза: има годишна такса 260 лв както и 260лв. такса за издаване ... 1 1 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 Така е, но е еднократна и може би е алтернатива за хора, които се замислят за самия Priority Pass, по-горе имаше такива мнения. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 13 минути , Яничка каза: С уговорката, че не съм проучвала подробно условията, Visa Platinum от Райфайзен включва Priority Pass, има годишна такса 260 лв и 1% кешбек под формата на точки. Няколкото български банки, които подаряват Priority Pass към премиум картите си, по правило предлагат най-ниското ниво на Priority Pass. То дава само право на достъп по принцип, а всяко влизане в салон се заплаща отделно - като няма дори едно безплатно посещение. 6 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 3 минути , Георги Матеев каза: Няколкото български банки, които подаряват Priority Pass към премиум картите си, по правило предлагат най-ниското ниво на Priority Pass. То дава само право на достъп по принцип, а всяко влизане в салон се заплаща отделно - като няма дори едно безплатно посещение. За Платинум беше дадена цена 28,8 евро,, ако не греша. На посещение. 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 Да, толкова е. Никаква алтернатива не е. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 33 минути , Георги Матеев каза: Няколкото български банки, които подаряват Priority Pass към премиум картите си, по правило предлагат най-ниското ниво на Priority Pass. То дава само право на достъп по принцип, а всяко влизане в салон се заплаща отделно - като няма дори едно безплатно посещение. Сега ще ви зарадвам с предложение от Пиреос: Всеки картодържател на Visa Gold получава достъп до ексклузивни услуги: Безплатен достъп до комфорта на бизнес салоните Преслав и Плиска на летище София ...а нищо не пишат за салона на Т1😋 1 4 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 Mastercard Gold от Райфайзен с годишна такса 94лв предлага - Безплатно посещение на VIP салоните на летищата в София и Виена 2 Връзка към коментар
vl_stamboliev Публикувано: 29 август, 2018 Сподели Публикувано: 29 август, 2018 преди 29 минути , Alexander каза: Mastercard Gold от Райфайзен с годишна такса 94лв предлага - Безплатно посещение на VIP салоните на летищата в София и Виена Плюс 1% кеш бек от плащания при български търговци. ВИП салоните са безплатни на Т2 в София и Виена. Без никакво изискване за оборот и ограничение в броя на посещенията. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега