Емика Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 преди 23 часа, Георги каза: По този начин следят не само за извеждане на малолетни в чужбина без нужната декларация преди 23 часа, Георги каза: и ме информират, че всички пътуващи по вътрешни линии минават и през вътрешна проверка от МВР дали имат регистрация за международен полет по същото време. преди 23 часа, Георги каза: съм доволен от отговора. Аз пък не съм доволна от отговора им, защото: нито веднъж, пътувайки с дете по вътрешна линия, което не е мое, не са ни бавили повече от 1 мин. на гишето, само хвърлят поглед на паспорта му и това е. Кога ги правят тези вътрешни проверки дали имаме регистрация за межд. полет? През тази 1 мин. ли? И какво означава преди 23 часа, Георги каза: дали имат регистрация за международен полет по същото време. Това е толкова смехотворен отговор. А, ако не е по същото време межд. полет, а след 10 часа например? И те провериха всичко за 1 мин. докато хвърлят бегъл поглед на паспорта на детето?! Не искам да повдигам дискусия, просто се ядосвам на такива формални отговори, на това, че видях многократно с очите си реалността на летище Варна каква е - един салон за вътрешни и международни полети и никой не поиска декларация от мен, защото летим по вътрешна линия. Нямам нищо общо с детето, нито фамилия, нито адрес. И отговарят в писмото, че помислили за превенция. Тяхната превенция няма да върне нито едно дете, изведено по този начин. Цитирам летище Варна, защото Гранична полиция не отговарят само за летище София, респ. салон Преслав, а пишат клиширани отговори. 2 Връзка към коментар
Loverboy Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 преди 38 минути , neuromancer каза: Ако пътуваш достатъчно често с Уиз за да ти трябва Дискаунт клуб, тяхната карта си е необходимост. Дайнърс (все едно какъв) отделно заради салоните. Щом имаш другата Мастеркард, няма нужда да е комбинираната, освен по съображенията на Г.Матеев. Тази комбинираната решава стария проблем, че дайнърс не минава навсякъде и не става за единствена карта. Е, вече става. Без кешбека - пак не става. Аз ако имам Мастър с 1% от Райфайзен и Дайнърс+Мастър, никога няма да платя нещо с Мастъра на Дайнърс, защото не ми дава никакво предимство. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 Преди 1 час, neuromancer каза: Тази комбинираната решава стария проблем, че дайнърс не минава навсякъде и не става за единствена карта. Е, вече става. Абе не си е работа само с една карта. Твърде вероятно някъде да не приемат Дайнърс-а просто, защото е издаден от определена банка и тогава вероятно и MC апликацията няма да мине. Сигурно ще се случи съвсем инцидентно кой знае къде, но за доста хора като тук, дето пътуват и до най-зачуканите места по света риска е голям. P. S. Vanlivanov, MasterCard Debit на FIB e левче на месец, но пък е без такса теглене за всички банкомати в България.Всекиму според потребностите Връзка към коментар
chandni Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 (редактирано) преди 16 минути , stanimir каза: P. S. Vanlivanov, MasterCard Debit на FIB e левче на месец, но пък е без такса теглене за всички банкомати в България.Всекиму според потребностите Пакет "Моят избор онлайн" с Visa Electron - картата е без такса обслужване, без такса за теглене на банкомат в България без значение на коя банка е, без досадните 0.25% такса за плащане на чужд ПОС терминал и два безплатни междубанкови превода (по 1,10 лв). Цена на пакета - 3.00 лв/месец. Навремето даваха и безплатно токен устройство за генериране на еднократни пароли, сега спряха, понеже направиха приложение за телефон. Такса за обслужване на разплащателна сметка - 2.00 лв, MasterCard Debit + 1.00 лв 🙂 Обща стойност пак 3,00 лв, но без преводите, вероятно с такса за плащане на чужд ПОС (може и да греша) и "дървен" обменен курс с двойно превалутиране. 🙂 Редактирано 30 август, 2018 от chandni Връзка към коментар
Petkan Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 преди 7 часа, logist13 каза: Примерно и банките си променят едностранно условията. Ако новите условия на някой не му изнасят е в правото си да си закрие сметките и да си търси друга банка, но не може да си иска старите условия докато му изтече договора. Не виждам с какво ситуацията при Diners е по-различна. И за разлика от банките Diners са ни уведомили 4 месеца предварително, т.е. всеки има достатъчно време да си реши какво е най-добро за него и да го направи. Иначе дори само споменавания за уродливи органи като КЗП или КЗК хич не ме радват, една тяхна намеса може набързо да изпари и 12-те салона. В крайна сметка Diners ни предлагат уникална услуга и най-малкото не го заслужават. Не че не съм съгласен с всичко написано, но само мен ли не са ме уведомили все още...? 😮 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 преди 1 час, Loverboy каза: Без кешбека - пак не става. Аз ако имам Мастър с 1% от Райфайзен и Дайнърс+Мастър, никога няма да платя нещо с Мастъра на Дайнърс, защото не ми дава никакво предимство. Е, ако имаш такава ясно, става въпрос ако нямаш. Отделно аз мисля, че Виза или Мастеркард с над 0.5% кешбек скоро ще изчезнат. Освен ако вдигнат произволни други такси за да компенсират, или няма да дават истински пари, а нещо като Уиз кредитите. Връзка към коментар
kiril768 Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 Предполагам че плащанията на комунални услуги през my.diners.bg ще се отчита като плащане през Дайнърс апликацията и съответно ще се отразява в оборота за безплатно посещение на салони и в кешбек програмата. Хубаво е да бъде потвърдено от ДКБ. Малко не ми става ясно това с отчитането на 1000-та лева оборот как ще става. 1.Както досега 3-месеца назад преди посещението на салона трябва да платиш 1000лв. вместо досегашните 500-мисля че е ОК и е изпълнимо,особено ако може да плащаш на терминали на Уникредит. или 2.На всяко календарно тримесечие(общо четири периода 01-03,04-06,07-09,10-12) да има отчетен оборот от 1000лв. Или това прави 4000лв. на календарна година. Този вариант ми изглежда доста ангажиращ:Като пример мога да кажа че в дадено тримесечие(от януари до март) да изхарчиш 3000лв. , а в следващото тримесечие(април-юни) да изхарчиш 900лв. Това значи ли че няма да ползваш безплатен достъп до салоните. Според мен вариант 1 е ОК. А ако се възприеме нещо като вариант две,според мен би довело до голям отлив . Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 Ама моля ви се, нека да четем внимателно. Задават се едни и същи въпроси на които вече е отговорено. На мен ми отне около час да изчета темата последните три дни и смятам, че всеки наистина интересуващ се може да го отдели. 6 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 преди 3 часа, Емика каза: Аз пък не съм доволна от отговора им, защото: нито веднъж, пътувайки с дете по вътрешна линия, което не е мое, не са ни бавили повече от 1 мин. на гишето, само хвърлят поглед на паспорта му и това е. Кога ги правят тези вътрешни проверки дали имаме регистрация за межд. полет? През тази 1 мин. ли? И какво означава Това е толкова смехотворен отговор. А, ако не е по същото време межд. полет, а след 10 часа например? И те провериха всичко за 1 мин. докато хвърлят бегъл поглед на паспорта на детето?! Не искам да повдигам дискусия, просто се ядосвам на такива формални отговори, на това, че видях многократно с очите си реалността на летище Варна каква е - един салон за вътрешни и международни полети и никой не поиска декларация от мен, защото летим по вътрешна линия. Нямам нищо общо с детето, нито фамилия, нито адрес. И отговарят в писмото, че помислили за превенция. Тяхната превенция няма да върне нито едно дете, изведено по този начин. Цитирам летище Варна, защото Гранична полиция не отговарят само за летище София, респ. салон Преслав, а пишат клиширани отговори. Аз все пак преразказвам, не знам до колко е коректно да публикувам целия отговор тук. До колкото разбрах МВР имат информационни масиви и при паспортната проверка директно светваш за колко и какви полети си чекиран в същия момент. Не съм сигурен дали работи точно на този принцип, но не мисля че е нелогично МВР да имат бърз достъп до информацията. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 преди 7 часа, Мари Николова каза: Според мен ползването на новата карта ще е в пъти по-досадно и изнервящо,както за клиент така и за търговец.Само си преставям първоначално изненадата,а после и недоверието изписани на лицето на касиерката в супермаркета,бензиностанциата и т.н. като кажа,че това са две карти в една и искам да си избера през коя апликация да платя.В данъчното вчера служителката беше убедена,че Дайнърс няма да мине,въпреки,че имаше лепенка пред носа и.После ми поиска и личната карта,за да се убеди,че картата е моя.В БГ хората още не са свикнали с Дайнърс,а вече се предлага хибрид,за който никой не е чувал. Ако Дайнърс е по подразбиране е удобно,но екзотичния вид на картата пак ще "плаши" търговците.Ако апликацията може да се сменя през my diners,трябва да помниш последно, какво си сложил,а ако нямаш интернет да го смениш?Отделно,трябва да следиш какво влиза в кешбека и салоните и какво не.Кредитната карта е да извадиш и платиш,не да правиш счетоводен анализ 3 до 6 мес назад.🙂 Разбирам защо го тестват в България - две карти с една годишна такса е икономично.Продукта може да е с големи предимства и да има голям успех,но след време,когато стане познат и ако ДКБ предложат удобен модел за управление.Щеше да е топ продукт,ако Мастъра имаше кешбек,това би компенсирало негативите.Но на този етап предпочитам да чуя първо отзиви,отколкото да съм от първите пипнали уникалният продукт.🙂 Явно си е до лични предпочитания 🙂 Аз в момента например губя много повече потенциален кешбек от това, че не искам да се мотая по касите, ако картата ми бъде отказана и въобще не се и опитвам да плащам с нея, освен ако сумата не е > 50лв грубо казано. Така че имайки мастъркард за бекъп, ще съм по-уверен да пробвам с двойната карта, което пък би трябвало на теория да ми донесе повече кешбек от дайнърс с натрупване на малки суми, но честичко. Иначе и аз ще изчакам и нямам намерение да съм от early adopter-ите. Дори ако изпусна промо срок за безплатно преиздаване и се наложи да си платя такса. 2 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 (редактирано) преди 6 часа, Георги Матеев каза: Там можеш да се чекираш 2 или дори повече пъти в един ден, няма проблем. И всяко влизане ще е безплатно. Проверено лично. Хм, ето още нещо, което няма да е възможно догодина, при ограничението от 12 посещения 😕 ( то ще е възможно де, но ще отидат 2 или повече от безплатните посещения ) Редактирано 30 август, 2018 от П.Кръстев 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 30 август, 2018 Сподели Публикувано: 30 август, 2018 Преди 1 час, Георги каза: До колкото разбрах МВР имат информационни масиви и при паспортната проверка директно светваш за колко и какви полети си чекиран в същия момент. Това не го вярвам. Да речем в Щатите с техните проверки да, ама България... 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 (редактирано) преди 5 часа, Petkan каза: Не че не съм съгласен с всичко написано, но само мен ли не са ме уведомили все още...? 😮 Не са ни уведомили персонално. Вероятно, се има предвид, че във форума ни уведомяват за новостите с картата. Което си е чиста заслуга на @Георги и магеланска привилегия. преди 5 часа, kiril768 каза: Предполагам че плащанията на комунални услуги през my.diners.bg ще се отчита като плащане през Дайнърс апликацията и съответно ще се отразява в оборота за безплатно посещение на салони и в кешбек програмата. Хубаво е да бъде потвърдено от ДКБ. Малко не ми става ясно това с отчитането на 1000-та лева оборот как ще става. 1.Както досега 3-месеца назад преди посещението на салона трябва да платиш 1000лв. вместо досегашните 500-мисля че е ОК и е изпълнимо,особено ако може да плащаш на терминали на Уникредит. или 2.На всяко календарно тримесечие(общо четири периода 01-03,04-06,07-09,10-12) да има отчетен оборот от 1000лв. Или това прави 4000лв. на календарна година. Този вариант ми изглежда доста ангажиращ:Като пример мога да кажа че в дадено тримесечие(от януари до март) да изхарчиш 3000лв. , а в следващото тримесечие(април-юни) да изхарчиш 900лв. Това значи ли че няма да ползваш безплатен достъп до салоните. Според мен вариант 1 е ОК. А ако се възприеме нещо като вариант две,според мен би довело до голям отлив . В това тримесечие, в което нямаш 1000 лева оборот, нямаш право на безплатно посещение. Ама, това се проверява лесно от приложението. преди 4 часа, Георги каза: Явно си е до лични предпочитания 🙂 Аз в момента например губя много повече потенциален кешбек от това, че не искам да се мотая по касите, ако картата ми бъде отказана и въобще не се и опитвам да плащам с нея, освен ако сумата не е > 50лв грубо казано. Така че имайки мастъркард за бекъп, ще съм по-уверен да пробвам с двойната карта, което пък би трябвало на теория да ми донесе повече кешбек от дайнърс с натрупване на малки суми, но честичко. Иначе и аз ще изчакам и нямам намерение да съм от early adopter-ите. Дори ако изпусна промо срок за безплатно преиздаване и се наложи да си платя такса. Аз имам две карти, но също ще изчакам и за сега няма да сменям. Редактирано 31 август, 2018 от AlexandraKo Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 преди 9 часа, Loverboy каза: Без кешбека - пак не става. Аз ако имам Мастър с 1% от Райфайзен и Дайнърс+Мастър, никога няма да платя нещо с Мастъра на Дайнърс, защото не ми дава никакво предимство. Това е повече от ясно, в този вариант дайнърския Master остава единствено като резервна карта. Което пак не е лошо, особено ако не коства нещо допълнително като поддръжка. преди 8 часа, stanimir каза: Абе не си е работа само с една карта. Твърде вероятно някъде да не приемат Дайнърс-а просто, защото е издаден от определена банка и тогава вероятно и MC апликацията няма да мине. Наистина не мисля, че зависи особено от банката издател , а от бранда на картата и неговата популярност. преди 8 часа, chandni каза: Пакет "Моят избор онлайн" с Visa Electron - картата е без такса обслужване, без такса за теглене на банкомат в България без значение на коя банка е, без досадните 0.25% такса за плащане на чужд ПОС терминал и два безплатни междубанкови превода (по 1,10 лв). Цена на пакета - 3.00 лв/месец. 🙂 Този пакет предлага ли се все още за нови клиенти? Защото в момента вече звучи доста офертно по принцип. преди 7 часа, neuromancer каза: Отделно аз мисля, че Виза или Мастеркард с над 0.5% кешбек скоро ще изчезнат. Освен ако вдигнат произволни други такси за да компенсират, или няма да дават истински пари, а нещо като Уиз кредитите. Прогнозираш изчезването на кешбека от поне 1 година (писал си го нееднократно), но още не се случва. По-скоро и аз мога да си представя да вдигнат някакви други такси. преди 7 часа, kiril768 каза: Малко не ми става ясно това с отчитането на 1000-та лева оборот как ще става. 1.Както досега 3-месеца назад преди посещението на салона трябва да платиш 1000лв. вместо досегашните 500-мисля че е ОК и е изпълнимо,особено ако може да плащаш на терминали на Уникредит. Вариант 1 е, потвърдено от ДКБ. Има го по-назад в темата. Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 (редактирано) Здравейте, предстои ми пътуване края на Ноември до Чили 🙂и съм си набелязала от сайта да мина през всички възможни салони на Дайнерс по маршрута: София Рим Фиумичино Амстердам Буенос Айрес Сантяго - терминал за вътрешни полети Сантяго - терминал за интернационални Калама Пунта Арената Рим Чампино Възможно е на някои от летищата салоните да се води на друга компания, но да приютяват о Дайнерс. Та въпроса ми: Били ли сте в някой от посочените салони и как е откъм храна - има ли достатъчно човек да се нахрани или по-скоро не? Благодаря предварително за отговорите! Редактирано 31 август, 2018 от saved_ 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 Преди 1 час, Георги Матеев каза: Този пакет предлага ли се все още за нови клиенти? Защото в момента вече звучи доста офертно по принцип. преди 8 часа, neuromancer каза: Има го на сайта им, така че би трябвало... 🙂 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 преди 41 минути , saved_ каза: Здравейте, предстои ми пътуване края на Ноември до Чили 🙂и съм си набелязала от сайта да мина през всички възможни салони на Дайнерс по маршрута: София Рим Фиумичино Амстердам Буенос Айрес Сантяго - терминал за вътрешни полети Сантяго - терминал за интернационални полети Калама Пунта Арената Рим Чампино Възможно е на някои от летищата салоните да се води на друга компания, но да приютяват о Дайнерс. Та въпроса ми: Били ли сте в някой от посочените салони и как е откъм храна - има ли достатъчно човек да се нахрани или по-скоро не? Благодаря предварително за отговорите! Ето, в тази тема са описани салоните, посетени от Магеланци. 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 преди 7 часа, Георги каза: До колкото разбрах МВР имат информационни масиви и при паспортната проверка директно светваш за колко и какви полети си чекиран в същия момент A ако си чекиран само за вътрешния, но имаш билет и в момента, в който седнеш в салона извадиш телефона си и се чекираш за международния...? 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 преди 53 минути , chandni каза: A ако си чекиран само за вътрешния, но имаш билет и в момента, в който седнеш в салона извадиш телефона си и се чекираш за международния...? Ми,ще си ползват базата данни за това, кой,какви билети е купил с ДК/КК. 2 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 (редактирано) Може би проверката се прави предварително в системата по име и ЕГН за целия ден,нали все пак билетите трябва да са купени предварително.Просто се пускат данните и се търси съвпадение.И на мен не ми се вярва да го правят така стриктно.Вътрешните полети в активният сезон са 6-7 на ден.Още повече,че на летище София гейовете са отделени.Даже според мен не им е хрумвало за възможността да се посещава салон и чудесно,че Георги ги светна. Редактирано 31 август, 2018 от Мари Николова 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 преди 7 минути , AlexandraKo каза: Ми,ще си ползват базата данни за това, кой,какви билети е купил с ДК/КК. Ооо, да! Абсолютно съм сигурна, че ще имат информация от Qatar Airways (примерно), че си си купила билет с картата Revolut за полет до Бог знае кой карибски остров! 1 Връзка към коментар
VanIvanov Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 преди 11 часа, stanimir каза: P. S. Vanlivanov, MasterCard Debit на FIB e левче на месец, но пък е без такса теглене за всички банкомати в България.Всекиму според потребностите Да, знам за тегленето от банкоматите, но предвид че на мен заплатата ми е в Уникредит и каквото ми трябва като кеш (около 10-15%, останалото през КК се плаща) тегля оттам, докато сметката във FIB беше един вид като бекъп (пари които не исках да пипам и харча 😂), това с тегленето без такса въобще не ме огряваше. Иначе за хората, които редовно ползват дебитна карта и теглят от банкомати си заслужава продукта, но аз имам едно теглене на банкомат на месец и това е....мразя да нося кеш като цяло и само в крайни случаи се разплащам така. Връзка към коментар
Ardent Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 То пък щото няма начин към момента на проверката да нямаш друга резервация, но 30 сек след паспортния контрол да имаш и то не една. 👹 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 Преди 1 час, chandni каза: A ако си чекиран само за вътрешния, но имаш билет и в момента, в който седнеш в салона извадиш телефона си и се чекираш за международния...? преди 6 минути , Ardent каза: То пък щото няма начин към момента на проверката да нямаш друга резервация, но 30 сек след паспортния контрол да имаш и то не една. 👹 Онлайн чекин затваря обикновено няколко часа преди полетите, така че предполагам няма как се чекираш тепърва директно от терминала или поне не много лесно. Не съм сигурен дали няма компания, която да позволява онлайн чекин до последния момент преди бординг. Връзка към коментар
VanIvanov Публикувано: 31 август, 2018 Сподели Публикувано: 31 август, 2018 преди 3 минути , Георги каза: Онлайн чекин затваря обикновено няколко часа преди полетите, така че предполагам няма как се чекираш тепърва директно от терминала или поне не много лесно. Не съм сигурен дали няма компания, която да позволява онлайн чекин до последния момент преди бординг. на Уиз/Раян нали беше 3ч преди полета онлайн чек-ин. Влизате в 9 салона с билет за полет София - Варна в 11.00, чекирате се вътре за София - Милано в 12.30 примерно, къде ще го видят това при техните "системи" и "проверки" 🤔 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега