Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

20 minutes ago, stanimir said:

Сигурно ли е,  че при смяна на карта за настоящи клиенти важи условието за трите месеца,  макар Diniers - Mastercard по същество да е друг вид карта ?  Просто не го откривам черно на бяло в условията,  а вече имаше няколко изненади 🙂

На мен лично долното условие много ми харесва.  На определени летища 30 лв.  съвсем не са  висока сума за комфорта и условията,  които получаваш,  и е чудесна опция  при липса на оборот :

*всеки който няма необходимия оборот за период от 90 дни назад, ще може да се възползва от удобствата на специалното обслужване във VIP салоните, като заплаща индивидуално за всяко едно от посещенията си такса, която вече е в размер на 30 лв.

Дали това ще е и за тези, които са след 12-тото безплатно посещение ?

Това за 90 дни на нова карта предполага следното -  ако си извадя карта и на 12-тото посещение я закрия (възможно и преди тези 90 дена) , платя неустойка (например 12 такси т.е. 48 лв.), след седмица или на следвашия ден заявя нова карта пак с 90 дена и 12 посещения, пак направя същото и т.н. - какво излиза :

за 12 месеца - 4 карти по 3 месеца, оборот не е необходим (сменяме на 90 дена), плащаме неустойки 4Х48 лв. примерно, посещаваме 4Х12 салона и общо това ни струва по 4 лв. на посещение в салон 😎 - как е насторението ... все пак не съм чел общите условия и не знам дали мога да закривам карти и да издавам нови толкова често .......

Връзка към коментар

Оборота от 1000 лв наистина ли не се брои за нужен оборот за посещения на салоните след като е минал през Мастър (просто защото Дайнърса им очевидно никъде не е искан), демек пропиляни напразно, и за оборот, и за кешбек. Класика след месец ‘ползване’ го закрих, тази както тръгба май на 10-тия ден ще им я върна, окончателно за последен път, с тези мишкувания на дребно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 34 минути , stanimir каза:

Сигурно ли е,  че при смяна на карта за настоящи клиенти важи условието за трите месеца,  макар Diniers - Mastercard по същество да е друг вид карта ?  Просто не го откривам черно на бяло в условията,  а вече имаше няколко изненади 🙂

На мен лично долното условие много ми харесва.  На определени летища 30 лв.  съвсем не са  висока сума за комфорта и условията,  които получаваш,  и е чудесна опция  при липса на оборот :

*всеки който няма необходимия оборот за период от 90 дни назад, ще може да се възползва от удобствата на специалното обслужване във VIP салоните, като заплаща индивидуално за всяко едно от посещенията си такса, която вече е в размер на 30 лв.

Да, защото ти реално кандидатстваш на ново - ново искане, нови документи за доход и т.н.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , georgebg каза:

Това за 90 дни на нова карта предполага следното....

Не може разбира се. 

П. П.  Оборота през Мастеркард не важи за салоните,  това беше изяснено и от представителя на Дайнърс тук.  В това отношение условията са ясни. 

Редактирано от stanimir
Връзка към коментар
3 minutes ago, iampetko said:

Оборота от 1000 лв наистина ли не се брои за нужен оборот за посещения на салоните след като е минал през Мастър (просто защото Дайнърса им очевидно никъде не е искан), демек пропиляни напразно, и за оборот, и за кешбек. Класика след месец ‘ползване’ го закрих, тази както тръгба май на 10-тия ден ще им я върна, окончателно за последен път, с тези мишкувания на дребно.

не се брои никъде - то това е основополагащата глупост, вероятно мастър частта принадлежи на ПИБ и затова няма нищо да получиш от оборота ..

2 minutes ago, stanimir said:

Не може разбира се. 

П. П.  Оборота през Мастеркард не важи за салоните,  това беше изяснено и от представителя на Дайнърс тук.  В това отношение условията са ясни. 

Пише ли го някъде, че все пак не е ясно ..

Връзка към коментар
преди 4 минути , georgebg каза:

не се брои никъде - то това е основополагащата глупост, вероятно мастър частта принадлежи на ПИБ и затова няма нищо да получиш от оборота ..

Сега си проверих авторизациите. В числово от малко над 800 лв - 5.18 лева са минали през Дайнърс (чип, лента, безконтактно и то при плащания в Мадрид) и два пъти срам. До тук бяхме с измислената карта значи. 

Редактирано от iampetko
  • Харесвам 2
  • Шок 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , georgebg каза:

ако си извадя карта и на 12-тото посещение я закрия (възможно и преди тези 90 дена) , платя неустойка (например 12 такси т.е. 48 лв.), след седмица или на следвашия ден заявя нова карта пак с 90 дена и 12 посещения, пак направя същото и т.н. - какво излиза :

за 12 месеца - 4 карти по 3 месеца, оборот не е необходим (сменяме на 90 дена), плащаме неустойки 4Х48 лв. примерно, посещаваме 4Х12 салона и общо това ни струва по 4 лв. на посещение в салон

Нали не очакваш, че след първата закрита карта в рамките на промоционалния период, ще получиш одобрение за втора, камо ли за 4...?

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 6 минути , georgebg каза:

Пише ли го някъде, че все пак не е ясно ..

http://www.diners.bg/bg/page/232/tab/217

Връзка към коментар
В момента, chandni каза:

Нали не очакваш, че след първата закрита карта в рамките на промоционалния период, ще получиш одобрение за втора, камо ли за 4...?

Получава се (февруари взех едната, закрих я след месец; преди седмица отново за втори път). 

И салона уж е безплатен пак за 3 месецас (чакам да ми излезне извлечението от посещението в Понеделник и ще потвърдя).

Връзка към коментар
3 minutes ago, stanimir said:

имах впредвид не за 90-те дена , а за това да закиваш карта, когато поискаш и да си откриеш нова ...след това ..

5 minutes ago, chandni said:

Ако е въпрос на финансови параметри - със сигурност няма как да ми откажат, за друго - ако го пише изрично в условията им, може и да отказват ! 

В момента и 12 салона не ги стигам, но въпроса не е и в промоционалния период - аз оборот мога да си правя, а във възможността в един момент да закриеш и после да откриеш нова карта, сега с тези два вида може и да се варира - откриваш мастъркомбо 🙂 , след 3 месеца - не ми харесва - искам си класическата ... след още 3 - размислих, мастъра по ми допада и т.н. .... :)

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар
Цитат
  • При закриване през първите 90 дни от издаването на карта с промоционални условия, не важи условието за ползване на безплатен достъп до VIP салон и клиентът дължи такса за всяко посещение.

Diners не ядат доматите с колците... 

Редактирано от chandni
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

• При закриване през първите 90 дни от издаването на карта с промоционални условия, не важи условието за ползване на безплатен достъп до VIP салон и клиентът дължи такса за всяко посещение.

За 91-ия ден нищо не пише,  но не бих подценявал юристите на банкова институция 😄

Относно посещенията с цена 30 лв.  аз не виждам ограничения  :

https://www.diners.bg/bg/page/161/usloviya-za-polzvane-na-vip-saloni-na-letishtata

Връзка към коментар
преди 27 минути , chandni каза:

Diners не ядат доматите с колците... 

След година-две ще прочетем още ГФО, ще сравним с това, което четохме напоследък и ще видим дали си права :smile:

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Георги Матеев каза:

Все тая. Оставаме си с класик-а и проблемът е решен.

А новата Diners-Mastercard я замразявам на този етап.

А беше такава еуфория за новата карта.....добре, че нямах време. Иначе и аз щях да съм си я извадил досега и да съжалявам.

Ще си бича с класика...минава в била и фантастико, също и в Еко...тва ми стига.

Явно идеята им не е да се развиват, а да се продадат на мастъркард (което може би вече е станало).

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Изказвам предположение, което отдавна ме гложди и последните промени по-скоро го потвърждават.

В опит за масово налагане на Дайнърс, ПИБ играят все по-голяма роля в критично важните решения и съответно се взима завой в по-комерсиална посока. Доста е очевидно и уви все повече виждам ПИБ почерка в развитието на Дайнърс. Почерк, който не ми допада и който ме принуди през 2015-а да прекратя огромна част от взаимоотношенията си с тази банка след близо 20 години като неин клиент.

Неприятната истина е, че за ПИБ/Дайнърс е по-добре да загубят няколко стотин пътуващи потребители като нас, които да бъдат заменени от няколко (десетки) хиляди други клиенти, далеч не толкова претенциозни и профилирани.

Изключително много се надявам да греша, но очакванията ми са в близката година-две и останалите засега привилегии да бъдат орязани допълнително или дори спряни напълно.

Ще поживеем и ще видим.

• Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 час, georgebg каза:

Всичко лансирано до момента като предимство, меко казано отива на кино - това си е една мастръкард, с издател Дайнърс клуб ....

Удобствата, които липсваха до момента се запазват , на първо място безконтактно плащане - това си е най-предпочитано .... и какво - отива като мастър плащане.

Чипа - избираш апликация, и ако не стане с дайнърс, пак наобратно (както колегата по-горе се изрази - изчервяваш се и пак отначало).

Плащаш с Мастър половината на картата 🙂 - няма бонус, няма оборот за салони.

На практика, остава да си плащаш сметките с тази карта през mydiners (дано минават през дайнърс-а 😉 ), и да имаш сметки над 334 лв./мес, за да си докарваш оборот за салони, които вече също не са много. Е , моите смеки са по-големи, ама имам 2 допълнителни карти на които също трябва оборот ..

Излиза, че нормалния дайнърс класик с безконтактно плащане и смяна на пин си остава класика ....

Докато други световни,европейски оператори и старт-ъпи пречуват света на плащанията, тук всички си знаем накъде отиват нещата. Колко ли загубиха от 200-300 редовни посетители на салони, та премахват екстрата, докато вече в салон преслав, освен златна виза, може да се влиза и със златен мастъркард и то колкото пъти поискаш ....

Перфектно обобщено. Аз всъщност, не разбирам поради каква причина някой би си извадил умишлено този конкретен Mastercard. Може би някой магеланец би направил сравнителен анализ с други кредитни карти. На мен ми прилича на хардуер (напр. телефон), в който се побират две карти и нищо повече...

За политиката на @Diners Club Bulgaria щях да изразя мнение, но не виждам да се обръща внимание на въпроси в темата - конкретни (пренасочването е към сайта им, доколкото разбрах), или общи коментари, така ще освен да им пожелая успех и да премълча мислите си, друго не ми остава.

В момента, Георги Матеев каза:

Изказвам предположение, което отдавна ме гложди и последните промени по-скоро го потвърждават.

В опит за масово налагане на Дайнърс, ПИБ играят все по-голяма роля в критично важните решения и съответно се взима завой в по-комерсиална посока. Доста е очевидно и уви все повече виждам ПИБ почерка в развитието на Дайнърс. Почерк, който не ми допада и който ме принуди през 2015-а да прекратя огромна част от взаимоотношенията си с тази банка след близо 20 години като неин клиент.

Неприятната истина е, че за ПИБ/Дайнърс е по-добре да загубят няколко стотин пътуващи потребители като нас, които да бъдат заменени от няколко (десетки) хиляди други клиенти, далеч не толкова претенциозни и профилирани.

Изключително много се надявам да греша, но очакванията ми са в близката година-две и останалите засега привилегии да бъдат орязани допълнително или дори спряни напълно.

Ще поживеем и ще видим.

Преписал си ме. 

Връзка към коментар
28 minutes ago, Георги Матеев said:

Все пак нещо трябва да ги прави поне малко привлекателни за клиентите. Ако орежат всичко, никой няма да ги ползва заради сините им... пластики...  🙂

За мен лично е по-интересно дали този форум от прекрасно място за популяризиране и създаване на добро мнение за Дайнърс няма да стане по-скоро liability за бранда и да се изчерпи необходимостта... Само времето ще покаже

Редактирано от akair
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, georgebg каза:

...а във възможността в един момент да закриеш и после да откриеш нова карта, сега с тези два вида може и да се варира - откриваш мастъркомбо 🙂 , след 3 месеца - не ми харесва - искам си класическата ... след още 3 - размислих, мастъра по ми допада и т.н. .... :)

Пич, ти сериозно ли?!?... - или просто имаш тънко чувство за хумор?

Връзка към коментар
преди 4 минути , akair каза:

Все пак нещо трябва да ги прави поне малко привлекателни за клиентите. Ако орежат всичко, никой няма да ги ползва заради сините им... пластики...  🙂

За мен лично е по-интересно дали този форум от прекрасно място за популяризиране и създаване на добро мнение за Дайнърс няма да стане по-скоро liability за бранда и да се ичерпи необходимостта... Само времето ще покаже

Точно това имах предвид! Аз имам една пластика на доста известна банка - държа я единствено за надеждност, защото знам, че (почти) винаги ще мине навсякъде по света. И с това се изчерпват ползите й. В момента, в който мога, ползвам винаги другата пластика, която ми носи авиос. Та се чудех - в кой сегмент на пазара попада тази Mastercard и доколко - и с какво - ще спечели клиентите си пред конкуренцията на другите стандартни карти в България...

Връзка към коментар
1 minute ago, Gambrinus said:

Пич, ти сериозно ли?!?... - или просто имаш тънко чувство за хумор?

абсолютно сериозно - ако в общите условия, които нямам намерения да чета, няма грам ограничения за тези ми действия - стой и гледай 🙄

Връзка към коментар
преди 21 минути , Rainy каза:

На мен ми прилича на хардуер (напр. телефон), в който се побират две карти и нищо повече...

Ами то си е точно това - две карти с една пластика. Предимството е, че кандидатстваш само веднъж. Не знам точно как работи кредитния рейтинг и въобще има ли в България такова нещо, но предполагам, че така показва, че имаш един кредит, а не два. Уж идеята е, че понеже Дайнърс не работи навсякъде, където не мине, може да плащаш с Мастъркарда. Но ако вече имаш друга Мастър или Виза, няма смисъл от тази комбинираната карта, то си беше ясно от самото начало.

Връзка към коментар

Все пак остава класическата  Diners,  вече с възможност за безконтактно плащане и смяна на PIN. Липсата на последната опция и досега не ми е било проблем. Единствен минус  е ограничението до 12  бизнес салона в рамките на календарна година,  но пък се появява опцията за посещение срещу разумно заплащане. 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 1 минута , neuromancer каза:

Ами то си е точно това - две карти с една пластика. Предимството е, че кандидатстваш само веднъж. Не знам точно как работи кредитния рейтинг и въобще има ли в България такова нещо, но предполагам, че така показва, че имаш един кредит, а не два. Уж идеята е, че понеже Дайнърс не работи навсякъде, където не мине, може да плащаш с Мастъркарда. Но ако вече имаш друга Мастър или Виза, няма смисъл от тази комбинираната карта, то си беше ясно от самото начало.

Аз определено не приемах продукта като физическо миксиране на два хардуера, а по-скоро като нов софтуерен продукт, но съм се лъгала. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.