Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

Да отчета две безконтактни минавания на Класик картата - в м-н на Ардес в Мусагеница и Теленор на Витошка. Мисля че и двата терминала бяха на ОББ. Чакаме сега и другите банки да си ъпдейтнат софтуера и да минава и при тях 🙂

Връзка към коментар

Видя ми се доста странно, но Дайнерс Класик не мина на касата на Адрес - Етап/ Груп на Централна автогара. Служителката беше изненадана от настояването ми да провери. Наложи се да и обяснявам, каква е тази карта и кое е ценното в нея.

Май трябва да ни плащат за рекламна кампания и работа на терен с потенциалните клиенти на Дайнерс. Зная, че всеки от нас, притежател на Дайнерс, е принуден да го прави.😀

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди малко си взех новата карта. Питах дали ще е активна и казаха, че да. Докато подписвах десетките листи, жената отиде до нейна колежка и явно пита дали ще е активна, защото като се върна ми обяви, че ще е актива чак утре!

Да го имате предвид.

Връзка към коментар

Вчера при погасяване на задължение с друга карта, ми изписа грешка, след това още веднъж така и преминах към различна дебитна карта, която мина от първия път.

В последствие се оказа, че един път с едната и един път с другата карта е платено. Добре, че нямаше много пари в първата, че щяха да станат общо 3 плащания.

Та, ако ви изкара грешка, не значи, че не е минало, проверявайте си веднага сметките. Разбрахме се, да седят в повече парите и да не ги връщат.

Днес има проблеми със сайта, пише ми разполагаема сума 0лв.

Сега звънях на Дайнърс и се оказа, че картара не е активирана...за това имам 0лв.

Вчера подписвах 20+ пъти, уж я активираха, но е видно, че нищо не е направено, не знам как съществуват тези банки с такива служители..

По телефона уж я активираха и след 10-15мин ще проверя какво става.

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 29 минути , Alexander каза:

Сега звънях на Дайнърс и се оказа, че картара не е активирана...за това имам 0лв.

Вчера подписвах 20+ пъти, уж я активираха, но е видно, че нищо не е направено, не знам как съществуват тези банки с такива служители..

По телефона уж я активираха и след 10-15мин ще проверя какво става. 

Точно това щях да ти пиша. Да не е блокирана или не активна.

Връзка към коментар

Отчет от Турция - Дайнърс Класик контактна мина АБСОЛЮТНО НАВСЯКЪДЕ - хотели, магазини, ресторанти, Сефора, в мола... абе, където не съм я сложил, там не е влязла. 😄 🙂

• Харесвам 4
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 17 минути , Loverboy каза:

Отчет от Турция - Дайнърс Класик контактна мина АБСОЛЮТНО НАВСЯКЪДЕ - хотели, магазини, ресторанти, Сефора, в мола... абе, където не съм я сложил, там не е влязла. 😄 🙂

Хм това последното прозвуча леко... странно 🙂

• Смея се 7
Връзка към коментар

А аз да попитам (не знам дали е за тук въпросът) - ще си взема новата комбинирана карта в понеделник. Иска ми се да се възползвам от 90те дни безплатно ползване без натрупан оборот на лаунджовте в Доха, Манила и на Себу. Някой знае ли дали трябва да се обяснявам за двойната карта или би трябвало да си знаят, че искам да вляза с дайнърса..? 😕

Връзка към коментар

След активиране на новия класик и плащане на едно място на ПОС, реших да пробвам на Метро да платя без вкарване на картата в ПОС-а.

Не стана, изписа грешка и мина след това с чипа. За сега единствения плюс е, че може да се смени ПИН-а. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Ако слизате от самолета (което би трябмало да стане при 2:30 часа престой) ще ви пуснат. Бордна карта ще трябва да имате, за да се качите в самолета после.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Един въпрос имам за който не съм сигурен дали е обсъждано, но съм на път и нямам много време да се ровя. На кратко, новата карта Evolve, при посещение в бизнес салони има ли значение как я чекират за да е салона безплатен. Мисълта ми е, че при влизане в салона на два пъти я въвеждат с мастър кард номера и настояваме да се използва номера на дайнърс картата. Има ли опасност ако се впише мастър карда то салона от безплатен да се превърне в платен?

Връзка към коментар

Малко наизуст, ама Мастеркарда, ако е съвсем обикновен, а не платинен или дори повече не позволява безплатно посещение в салони. Аз лично бих се постарал да чекирам само като Дайнърс или при невъзможност бих се подготвил да оспорвам плащания

Връзка към коментар
12 hours ago, boogy83 said:

Един въпрос имам за който не съм сигурен дали е обсъждано, но съм на път и нямам много време да се ровя. На кратко, новата карта Evolve, при посещение в бизнес салони има ли значение как я чекират за да е салона безплатен. Мисълта ми е, че при влизане в салона на два пъти я въвеждат с мастър кард номера и настояваме да се използва номера на дайнърс картата. Има ли опасност ако се впише мастър карда то салона от безплатен да се превърне в платен?

10 hours ago, neuromancer said:

Малко наизуст, ама Мастеркарда, ако е съвсем обикновен, а не платинен или дори повече не позволява безплатно посещение в салони. Аз лично бих се постарал да чекирам само като Дайнърс или при невъзможност бих се подготвил да оспорвам плащания

Според мен няма как да се случи такова нещо. Те прекарват картата през у-вото да я прочете, не да я таксува . Няма как да ви я таксуват без да разберете, освен, ако не сте си направили оборота, но това си го знаете....Опасенията май са илишни.  

Връзка към коментар
преди 2 минути , Jorro каза:

Според мен няма как да се случи такова нещо. Те прекарват картата през у-вото да я прочете, не да я таксува . Няма как да ви я таксуват без да разберете, освен, ако не сте си направили оборота, но това си го знаете....Опасенията май са илишни.  

Ползвахме ко-брандираната за салони, досега не е имало чардж, те са прекарват и то си я отчита като Дайнърс. 

Връзка към коментар

Здравейте Diners,

Имам картата от над година вече и все още не се поддържа плащане в Кауфланд  а аз главно там пазарувам, освен това не се поддържа и Лилд който ми е номер 3 по пазаруване, искам да знам защо не се поддържа и къде е проблема да стане и кога ще стане?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , jujo_si каза:

Здравейте Diners,

Имам картата от над година вече и все още не се поддържа плащане в Кауфланд  а аз главно там пазарувам, освен това не се поддържа и Лилд който ми е номер 3 по пазаруване, искам да знам защо не се поддържа и къде е проблема да стане и кога ще стане?

На този въпрос може да отговори Diners club,аз мога да ви дам идея къде да използвате картата,ако живеете в София - ebag.bg и randi.bg.Това са онлайн магазини за хранителни стоки,които ползваме и сме много доволни.Цените им са добри,постоянно имат намаления,а и Дайнърс дават периодично 8-10%отстъпка при плащане с картата в ebag.bg.

Връзка към коментар
2 hours ago, jujo_si said:

Здравейте Diners,

Кауфланд е с терминали на Уникредит, до скоро нито един терминал на Уникредит не разпознаваше Дайнерс. Вече тези в Фантастико работят (и на Уникредит и на Пощенска) Принципно Динърс преговарят с Уникредит и вероятно скоро ще се приема на много повече места. 

от там обаче поне с другите банки както е, това че банката работи с Дайнърс, не значи, че търговеца ше подпише анекса за Динърс. 

Следователно въпроса е дали Кауфланд, ще искат да приемат картата, което би било в техен +. 

Но попринцип българските мениджъри като им поискаш да подпишат нещо - все едно им бъркаш някаде ... 

Дайнърс работят по въпроса, но не зависи само от тях

Връзка към коментар
3 hours ago, jujo_si said:

Здравейте Diners,

Решението ти е да си смениш картата с новата им Evolve ( която комбинирана карта с Мастър кард), с която може да плащаш навсякъде. Ще трупаш обороти само за салони на местата, където не се приема Дайнърс, а на останлите места, където я приемат ще си трупаш и оборот за кешбек.

Връзка към коментар

До сега не бях ползвал Дайнърс при взимане на коли под наем, но първия ми опит с тях не е добър.

В началото на месеца ми блокираха 700GBR депозит, на 05.11.18 върнах колата  в офиса на Europcar и ми казаха, че до 4-5 дни ще си получа сумата.

Мина една седмица и започнах да звъня, първо на Europcar,  от където ми казваха, че депозита е върнат и след това на Дайнърс, където ми казваха, че депозита не е върнат и да търся Europcar. 

Реших да изчакам още една седмица и от вчера започнах ново звънене. Резултата бе същия, всеки от веригата казваше, че вината е в другия, а аз не знаех кой ме прави на луд.

От Дайнърс ми казаха, да искам документ за това връщане-освобождаване-reversal и ако съм го имал, те щели да оправят нещата. След още два разговора и чакане на телефона, най-накрая ми изпратиха този документ от Europcar  и се вижда, че наистина на 05.11.18 вечерта са осъществили тази операция.

Изпратих преди малко пдф-а на Дайнърс, като казаха, че ще освободят парите.

Мен ме интересува кой и какво печели от това забавяне? Ако парите не са освободени 2-3 седмици, нито са осчетоводени, единствено губя аз и Дайнърс, понеже не мога да ги харча, а нали това е целта? И защо от Дайнърс ми говореха празни приказки през цялото време и ?

Връзка към коментар

И друг път сме имали дискусии за забавяне на освобождаване на блокирани суми. Даже имаше едно много подробно обяснение на целия процес наскоро, но в момента не мога да го открия. Ей в тази тема има подробности също: 

Общо взето май се чака блокировката да си падне сама, а ако настояваш да стане по-бързо е точно по аналоговия начин, явно издателя на карти по някакви причини държи на писмено доказателство от търговеца, за да освободи сумата преди крайния срок. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Само след 10 мин, парите са налични!

Защо трябваше да звъня толкова пъти на Дайнърс, да ми разказват глупости как не са освободени от фирмата и накрая всичко стана за нула време?

Като цяло черна точка.

Да не забравя и тук да спомена, че по друга карта йорданците ми върнаха всичко за 3-4 дни, значи може и да не се чака 2-3 седмцици.

Ако трябва да взимам на 2 или 3 места кола в продължение на 2-3 семици, не знам какъв лимит трябва да имам, за да покрия тези блокажи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.