Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

преди 2 часа, chandni каза:

А има ли значение на какъв банкомат...? Има ли такса ако се извърши смяната на ПИН кода на АТМ на банка, различна от ПИБ или на който и да е банкомат може да се смени без такса?

Няма такса за смяна на ПИН, независимо от банката. Единствено трябва банкомата да поддържа тази функция, а в България повечето са такива. 

Редактирано от Diners Club Bulgaria
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Току що говорих по телефона с Дайнърс клуб България и те ме увериха, че подмяната на пластиката няма да важи за всички карти. Аз цитирах текста от сайта им :Срокът за подмяна на пластиките е 31 декември 2018 г., като след тази дата, старите пластики ще бъдат неактивни. Но ми отговориха, че това не е за всички карти. Моята е Diners Club Classic. Аз ли нещо пропускам или действително не подлежи на подмяна.

Връзка към коментар

Предполагам, че няма значение типа карта, а кога е издадена. Старите карти не могат да сменят ПИН и те се подменят

Сума народ тук е с Класик

Ако не ви го подменят, старата карта ще си важи

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, Diana Doncheva каза:

Току що говорих по телефона с Дайнърс клуб България и те ме увериха, че подмяната на пластиката няма да важи за всички карти. Аз цитирах текста от сайта им :Срокът за подмяна на пластиките е 31 декември 2018 г., като след тази дата, старите пластики ще бъдат неактивни. Но ми отговориха, че това не е за всички карти. Моята е Diners Club Classic. Аз ли нещо пропускам или действително не подлежи на подмяна.

И на мен ми казаха същото,не всички карти ще бъдат подменени.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Айде и аз да пиша, в момента съм в Чили и Дайнерса минава в 99% от всички ресторанти, магазини, кафенета, бакалийки, заведения за бързо хранене, автобусни гари и пр. - абе въобще навсякъде 🙂

Редактирано от saved_
  • Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар

Преди 10 минути получих sms-Вашият номер е регистриран за 3D Protectbuy от подател /DNR/.Чудих се 5 минути,кой е този подател😀

Дано новата услуга да тръгне гладко🙂

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Аз да докладвам, че комбинираната Дайнърс с Мастър не мина никъде в Гърция като Дайнърс. След избор на опцията за плащане с Дайнърс даваше съобщение за грешка и след това следваше опит с Мастър който минаваше без проблем. Мисля, че от @Diners Club Bulgaria бяха споменали някъде, че в Гърция още не са готови с внедряването.

Връзка към коментар
24 minutes ago, Jorro said:

Аз да докладвам, че комбинираната Дайнърс с Мастър не мина никъде в Гърция като Дайнърс. След избор на опцията за плащане с Дайнърс даваше съобщение за грешка и след това следваше опит с Мастър който минаваше без проблем. Мисля, че от @Diners Club Bulgaria бяха споменали някъде, че в Гърция още не са готови с внедряването.

При мен в Гърция (Лефкада)  си минаваше като дайнърс без проблем - супермаркети, бензиностанции и т.н. - като в БГ - избираш апликацията/ Дайнърс е като в БГ номер 2 и действаш 🙂 

Връзка към коментар

Ще може ли да поясни някой, кога и  от какво зависи дали при плащане на ПОС ще иска пин код?

Два пъти плащам на ПОС с чип и не ми иска пин код, единия път сумата беше 20 евро, другия над 30 евро.

Връзка към коментар
12 hours ago, georgebg said:

При мен в Гърция (Лефкада)  си минаваше като дайнърс без проблем - супермаркети, бензиностанции и т.н. - като в БГ - избираш апликацията/ Дайнърс е като в БГ номер 2 и действаш 🙂 

Аз бях на Санторини и на 5 пос-а въпреки, че ми даваше избор за апликация плащане не минаваше. С класика иначе септември на Закинтос плащах абсолютно всичко навсякъде без засечка....

Връзка към коментар
3 minutes ago, Alexander said:

Ще може ли да поясни някой, кога и  от какво зависи дали при плащане на ПОС ще иска пин код?

Два пъти плащам на ПОС с чип и не ми иска пин код, единия път сумата беше 20 евро, другия над 30 евро.

Няма кой да ти разясни - случи ми се над 30 евро да платя безконтактно и без пин, а  май никой в БГ не може да ми удовлетвори желанието да имам карта с безконтакно плащане за повече от 25 лв. ....

Връзка към коментар
преди 2 минути , georgebg каза:

май никой в БГ не може да ми удовлетвори желанието да имам карта с безконтакно плащане за повече от 25 лв. ....

Мисля, че това не зависи от картата, а от ПОС-а, защото в Англия например плащах без проблем безконтактно до 30 паунда с карта, която тук след 25лв иска пин. 

По въпроса на Alexander, никога не ми се е случвало плащане с чип да не иска пин и за първи път чувам за такава възможност. 

Редактирано от Георги
Връзка към коментар
1 minute ago, Георги said:

Мисля, че това не зависи от картата, а от ПОС-а, защото в Англия например плащах без проблем безконтактно до 30 паунда с карта, която тук след 25лв иска пин. 

По въпроса на Alexander, никога не ми се е случвало плащане с чип да не иска пин и за първи път чувам за такава възможност. 

Аз с АМЕХ съм имал много случаи да плащам с магнитната лента и без пин,  а за ограничението на безконтактно плащане мисля, че най-добре биха разяснили от Дайнърс, по принцип логично е да има ограничение и заради "дебнещите"  в тълпата хора с  "източващи безконтактни карти скрити пос терминали" т.е. ако зависи от ПОС-а какъв е проблема да те източат изцяло 🙂  

Връзка към коментар

Плащането беше в един и същи магазин, като и двата пъти ме караха да се подписвам, но не се чувствам  особено сигурен от този факт.

Безконтактно нямам случай да е минала до сега.

Връзка към коментар
преди 1 час, Alexander каза:

Плащането беше в един и същи магазин, като и двата пъти ме караха да се подписвам, но не се чувствам  особено сигурен от този факт.

Безконтактно нямам случай да е минала до сега.

Изискавнето на ПИН или или подпис както при ползване на безконтактни, така и на чип транзакции е комбинация от настройки на картата и настройки на терминала. 

Всяка карта е настроена да поддържа поне 3 различни метода на идентификация с различен приоритет.Когато поса е настроен да поддържа всички методи на карта се избира този с най- висок приоритет на картата, който обикновено е онлайн ПИН. 

В много държави обаче, онлайн ПИН не се поддържа на повечето терминали, а е заложено изискване за подпис. Пример за тово е Англия, където се изисква предимно подпис. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Знам, че тази тема е основно за оплаквания, затова малко по-нестандартно мнение да споделя, т.е. похвала.

Получих си sms-a за нашумялата подмяна и от цяла една седмица се подготвям психически за разходката до мол в предпразнични дни, едно нещо от което ме побиват тръпки! В основата на всичко стоеше негативното чувство от подмяната на една карта, важаща до 2021ва, но си го запазвам за себе си и не се оплаквам - всеки търговец е в правото си да прави промени в услугата си (все пак основната цел е максимизиране на печалбата) и клиентът винаги може да се откаже ако нещо не му харесва. Та, настроих се негативно и очаквах нерви по основно две направления - 1. опашки по обедно време и 2. наличието на картата не там, а в централния офис, тъй като в смс-а бяха посочени две локации за получаване с "или".

И о, чудо 1, влезнах и директно седнах при човек, и о, чудо 2, картата ми беше там. Свърших си работата за около пет минути и останах много доволен. Дори, о бонусно чудо 3, молът като цяло не беше особено претъпкан и остана време да се разходя из Ориндж ...

Така, че извинявам се за офтопика под формата на добри думи - ще се опитам да се поправя и да намеря някакъв кусур, за да мога следващия път да се изкажа "по темата". 🙂

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Преди седмица си извадих членска карта за фитнеси Пулс. Както си е написано в сайта на Diners club,  убедих служителите, че  имам право на 10 % отстъпка и съм без такса абонамент. 

Това е супер, но системата забива като се опитат да ми регистрират картата и да плащам с директен дебит.  ПОС терминалът им също не ми поддържа картата. 

Не се оплаквам, благодаря на Diners за издействаните условия, но препоръчвам да се свържат с поддържащите системата на Pulse,  за да се ползва реално техният продукт при партньорите им.  

Благодаря предварително! 

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
На 12.11.2018 г. в 22:41, stanimir каза:

Имал съм неведнъж неуспешни опити за погасяване на комунални сметки,  но нещата след изчакване и нов опит (понякога на следващ ден)  са сработвали.  Явно има моментни бъгове било при Diners,  било при търговците. 

Току що платих безпроблемно в AliЕxpress,  нека не  спамим темата с всяка неуспешна транзакция,  че тук и в куп други теми е станало досущ  БГ - Мамма. 

Имат телефони за контакт и със сигурност е по-удачно там да се разрешават проблемите. 

+1.

Сещам се за вица защо българина не правил секс на кръстовища...😀

Връзка към коментар
преди 3 минути , Sun4o каза:

+1.

Сещам се за вица защо българина не правил секс на кръстовища...😀

Терминалите на Пулс са на УниКредит и Инвестбанк, не работят с Дайнърс - проверявам периодично от година. Служителите нямат понятие за отстъпката, така че отново пускаме нещо, преди да сме готови. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Loverboy каза:

Терминалите на Пулс са на УниКредит и Инвестбанк, не работят с Дайнърс - проверявам периодично от година. Служителите нямат понятие за отстъпката, така че отново пускаме нещо, преди да сме готови. 

Пулс имат няколко терминала приемащи директен дебит за карти Дайнърс. Моля свържете се с нас, за да ви съдействаме. 

преди 44 минути , Lindt каза:

Преди седмица си извадих членска карта за фитнеси Пулс. Както си е написано в сайта на Diners club,  убедих служителите, че  имам право на 10 % отстъпка и съм без такса абонамент. 

Това е супер, но системата забива като се опитат да ми регистрират картата и да плащам с директен дебит.  ПОС терминалът им също не ми поддържа картата. 

Не се оплаквам, благодаря на Diners за издействаните условия, но препоръчвам да се свържат с поддържащите системата на Pulse,  за да се ползва реално техният продукт при партньорите им.  

Благодаря предварително! 

Благодаря за обратната връзка. Може да ползвате карта си Дайнърс за директен дебит. Ще обърнем внимание на колегите и може да я смените. В кой от фитнесите сключихте договор? 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Diners Club Bulgaria каза:

Пулс имат няколко терминала приемащи директен дебит за карти Дайнърс. Моля свържете се с нас, за да ви съдействаме. 

Благодаря за обратната връзка. Може да ползвате карта си Дайнърс за директен дебит. Ще обърнем внимание на колегите и може да я смените. В кой от фитнесите сключихте договор? 

В този клон,  който е на България.  И ходих 3 пъти докато ми задействат акаунта, защото дава грешка, която обясняват с кредитната ми карта.

Не им позволява да ми въведат картата в системата,  но не мога да знам какъв е проблемът. 

Наистина към момента не им се занимава да намерят решение на моя казус и предложиха да платя с друга карта. 

Връзка към коментар
преди 36 минути , Lindt каза:

В този клон,  който е на България.  И ходих 3 пъти докато ми задействат акаунта, защото дава грешка, която обясняват с кредитната ми карта.

Не им позволява да ми въведат картата в системата,  но не мога да знам какъв е проблемът. 

Наистина към момента не им се занимава да намерят решение на моя казус и предложиха да платя с друга карта. 

Условията по партньорската им програма изискват използване именно на картата Ви Дайнърс. Моля за клиентски номер, за да се свържем с тях. 

Поздрави 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.