Alexander Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 (редактирано) Нещо странно ми се случи вчера. При посещение на лаундж в Мадрид и стандартната процедура с подпис на пос-а, по-късно получих мейл за тази авторизация. Сумата е малка, но до сега не съм чувал за такава, а най-интересното е, че в долари! 04.02.2019 19:16:40 Diners AIRPORT LOUNGE VISIT SUSSEX HOUSE HAYWARDS HEAT RH161DN 000826 Плащане на POS 3.25 USD Някой да е виждал нещо такова? Сега видях, че и жена ми има същата авторизация.. Редактирано 5 февруари, 2019 от Alexander 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 В последното месечно извлечение , във файла за лаунджовете е обяснено. Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 18 minutes ago, stanislavpp said: В последното месечно извлечение , във файла за лаунджовете е обяснено. Лично аз не видях логично обяснение в този файл на случая - едва ли има салон който да взима 3.25 USD за гост ... По интересното е, че в същия файл никъде не се споменава за 12 безплатни салона, а за безплатно посещение при оборот - махнато ли е това ограничение или просто ни пращат бла бла файлове .... защото на мен откакто имам evolve карти, за тях извлечения не получавам - в мейла ми има празни извлечения от старите карти, а в mydiners всичко е "точно" ... както винаги 🙄 Връзка към коментар
akair Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 On 1/23/2019 at 2:08 PM, cybersimo said: Бъг. Питах ги по-телефона Може и фийчър да е - зависи от гледната точка 🙂 1 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 преди 2 минути , akair каза: Може и фийчър да е - зависи от гледната точка 🙂 А какво е фийчър, моля? Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 feature от англ. = особеност, свойство 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 1 minute ago, AlexandraKo said: А какво е фийчър, моля? обратното на бъг - в случая: предимство, преимущество, допълнителна полезна функционалност иначе feature се превежда като особеност, свойство, но това е по-скоро неточен превод за смисъла, в който го ползвах. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 преди 25 минути , stanislavpp каза: feature от англ. = особеност, свойство Това е ясно, благодаря ти! преди 25 минути , akair каза: обратното на бъг - в случая: предимство, преимущество, допълнителна полезна функционалност иначе feature се превежда като особеност, свойство, но това е по-скоро неточен превод за смисъла, в който го ползвах. Сега схванахБлагодаря! Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 На 22.11.2018 г. в 11:37, Diners Club Bulgaria каза: Към момента, съгласно действащата тарифа цената за посещение е 30 лева, независимо в кой салон влизате! Това все още ли е така? Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 Ако нямате необходимият оборот за безплатно посещение, да - таксуват ви 30лв на посещение . 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 преди 2 часа, Alexander каза: Нещо странно ми се случи вчера. При посещение на лаундж в Мадрид и стандартната процедура с подпис на пос-а, по-късно получих мейл за тази авторизация. Сумата е малка, но до сега не съм чувал за такава, а най-интересното е, че в долари! 04.02.2019 19:16:40 Diners AIRPORT LOUNGE VISIT SUSSEX HOUSE HAYWARDS HEAT RH161DN 000826 Плащане на POS 3.25 USD Някой да е виждал нещо такова? Сега видях, че и жена ми има същата авторизация.. Цитат В случай, че пътувате сам, служителите ще чекират картата с пре авторизация за 1 USD и няма да бъдете таксувани. За придружаващи Ви гости, ще получите пре авторизация за всеки от гостите, и ще бъдете таксувани. Ако авторизацията бъде отказана, поради блокирана или деактивирана карта, достъпът до VIP салона ще бъде отказан. При одобрена авторизация ще Ви помолят електронно да подпишете. Ако с Вас няма придружители, уверете се, че на бланката пише “Guest – 0”. Съответно ако с Вас има един придружител – „Guest – 1”. При неверни данни Ви препоръчваме да не подписвате. Вашият подпис ще е основание да бъде таксувана Diners Club® картата Ви. Таксите за придружителите винаги се заплащат от Вас и обикновено се отразяват по Diners Club® картата Ви няколко дни след датата на посещение, с общо наименование на летищния салон „AIRPORT LOUNGE VISIT/SUSSEX HOUSE\HAYWARDS HEAT\RH161DN“. Явно вместо за $1, салонът в Мадрид преоторизира по-висока сума, но това е само преоторизация и няма да се осчетоводи. Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 преди 3 минути , stanislavpp каза: Ако нямате необходимият оборот за безплатно посещение, да - таксуват ви 30лв на посещение . Благодаря. За пръв път ще посещавам салон, без да имам необходимия оборот и исках да се уверя, че входната такса няма да е по-висока. Връзка към коментар
Torino Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 На 29.01.2019 г. в 22:27, Ilian359 каза: Миналата седмица излязоха автомобилните. Имотните още ги няма. Готови са данъци, но не приема дайнърса Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 преди 4 часа, Alexander каза: Нещо странно ми се случи вчера. При посещение на лаундж в Мадрид и стандартната процедура с подпис на пос-а, по-късно получих мейл за тази авторизация. Сумата е малка, но до сега не съм чувал за такава, а най-интересното е, че в долари! 04.02.2019 19:16:40 Diners AIRPORT LOUNGE VISIT SUSSEX HOUSE HAYWARDS HEAT RH161DN 000826 Плащане на POS 3.25 USD Някой да е виждал нещо такова? Сега видях, че и жена ми има същата авторизация.. И на нас ни се случи същото в салона в Пунта Аренас Тъкмо мислех утре да им звъня да питам какво става Връзка към коментар
adreno Публикувано: 5 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 5 февруари, 2019 +1 за същото $3,25 . Tоя $1 колко пъти го превалутираха да стане $3,25 😜 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 6 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2019 преди 3 часа, Torino каза: Готови са данъци, но не приема дайнърса На страницата на НАП и МДТ София със сигурност се приемат плащания с Diners. Къде не ти го приема? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 6 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2019 (редактирано) Това сигурно е нещо ново. Ние от последното пътуване 14-23 януари нямаме такава такса, бяхме в салони в София и в Болоня. А защо е необходима тази преоторизация, нали, салоните си дърпат таксата, пък ДК после ни я връща, ако отговаряме на условията? Редактирано 6 февруари, 2019 от AlexandraKo Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 6 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2019 Да ново е, аз в Болоня също нямах такса на 26.01.19 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 6 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2019 преди 2 часа, AlexandraKo каза: А защо е необходима тази преоторизация, нали, салоните си дърпат таксата, пък ДК после ни я връща, ако отговаряме на условията? Цитат Ако авторизацията бъде отказана, поради блокирана или деактивирана карта, достъпът до VIP салона ще бъде отказан. При одобрена авторизация ще Ви помолят електронно да подпишете. Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 6 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2019 Малко информация от практиката. За първи път пътуваме само със застраховката от Дайнерс карта. От средата на декември бяхме в Южна Африка. На втория ден от престоя направих първите покупки в тази територия / трима души с три карти/ На 29.12 мъжа ми имаше нужда от преглед - дископатична криза/. Звънях около час без да успея да се свържа на телефона за асистанс. Дали защото беше събота или е така по принцип, не зная. Отидохме в най близкото спешно отделение, платихме нужното, като междувременно успях да се свържа с асистанса, които ми казаха да пазя всички документи и до 7 дни след завръщане в България да подам иск за възстановяване на разходи. Направих необходимото, после получихме мейл да изпратя снимки на бордните карти, за да докажа, че сме били там и с каквма транзакция сме активирали застраховката - изпратих извлечение. След около две седмици парите са преведени. Единственото ми недоволство е невъможвостта за връзка и съответно заплащането на медицинските услуги. Би било проблем при по- скъпо лечение. 6 2 Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 6 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2019 Плащането на местни данъци през НАП (не разбирам каква изобщо е логиката държавата да събира общински данъци) е възможно само с ePay, т.е. по познатия начин с Payfly Или банкомат за завършване на транзакцията от Дайнърс без такса. Връзка към коментар
Branko Публикувано: 6 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2019 (редактирано) Можете да платите дължимите данъци, осигурителни вноски и други публични задължения по интернет по два начина: 1. Без такса чрез виртуален ПОС терминал на НАП. За да ползвате тази услуга е необходимо: Да притежавате банкова карта на Mastercard, Maestro, Visa, Discover, Diners club или Bcard, издадена от българска или чуждестранна банка. Да влезете в портала за електронни услуги на НАП и да изберете: услугата със свободен достъп за плащане на задължения към бюджета по електронен път (не се изисква регистрация); или услугата на НАП „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“, достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или с квалифициран електронен подпис. 2. Към банкова сметка на НАП чрез ePay. За да ползвате тази услуга трябва: Да регистрирате банкова си карта за разплащане в интернет. Това става в банката издател на вашата карта или от банкомат на същата банка; Да се регистрирате в ePay.bg; Да регистрирате банковата карта в системата за електронни плащания на ePay.bg; или Да захраните със средства микросметка в ePay.bg; Да влезете в портала за електронни услуги на НАП и да изберете услугата със свободен достъп за плащане на задължения към бюджета по електронен път (не се изисква регистрация), или електронна услуга на НАП „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“, достъпна с квалифициран електронен подпис или с персонален идентификационен код. Редактирано 6 февруари, 2019 от Branko 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 6 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2019 (редактирано) Преди 1 час, Цвете каза: невъможвостта за връзка и съответно заплащането на медицинските услуги. Би било проблем при по- скъпо лечение. Когато се върна тук не ги ли попита за това? Редактирано 6 февруари, 2019 от Фичо Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 6 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2019 Не е ли по просто да си ги въведете в my.diners 🙂 Аз от миналата година си ги въведох и сега видях че са излезли сумите за плащане 🙂 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 6 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2019 преди 3 минути , Mistela каза: Не е ли по просто да си ги въведете в my.diners 🙂 Данъци няма как да си въведеш - те си излизат автоматично по ЕГН-то ти и можеш да плащаш само твоите - тези, които са вързани с твоето ЕГН. преди 39 минути , Branko каза: Можете да платите дължимите данъци, осигурителни вноски и други публични задължения по интернет по два начина: За някои общини (като София, Пловдив, Русе, Бургас и т.н.) може и през сайта на МДТ с карта. В сайта на МДТ София опцията за плащане с ПИН код, издаден от общината ми дава грешен ПИН, въпреки, че не е, но с КЕП или с КИН-а на НАП (прехвърля към сайта на НАП за удостоверяване на самоличността с КИН и после св ръща към сайта на МДТ София) може да се плати на виртуален ПОС, който приема Visa, MasterCard, Diners, Discover. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега