П.Кръстев Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 (редактирано) Майка ми си поръча карта Дайнърс, като специално й обърнах внимани в онлайн заявката да избере "Diners Club Classic", дори изпратих и скрийншот. Да, но в крайна сметка е получила "Evolve". Въпреки, че сме сигурни какво сме заявили, има ли начин да го проверя преди да се обадя на Дайнърс? В договора пише само "карта Diners Club", а на мейла има получено само потвърждение за попълнената заявка и номер на заявката. Също така се чудя има ли смисъл да се занимаваме, да я връщаме и да искаме това, което сме заявили? - Оборотът и през двете карти ли се брои за салоните ? - Безконтактното плащаме през кое приложение минава по под разбиране? - Ако се плаща контактно, от терминала ли се избира с коя от двете карти да се плати? Благодаря предварително! Редактирано 1 април, 2019 от П.Кръстев Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 (редактирано) преди 15 минути , П.Кръстев каза: Майка ми си поръча карта Дайнърс, като специално й обърнах внимани в онлайн заявката да избере "Diners Club Classic", дори изпратих и скрийншот. Да, но в крайна сметка е получила "Evolve". Въпреки, че сме сигурни какво сме заявили, има ли начин да го проверя преди да се обадя на Дайнърс? В договора пише само "карта Diners Club", а на мейла има получено само потвърждение за попълнената заявка и номер на заявката. Също така се чудя има ли смисъл да се занимаваме, да я връщаме и да искаме това, което сме заявили? - Оборотът и през двете карти ли се брои за салоните ? - Безконтактното плащаме през кое приложение минава по под разбиране? - Ако се плаща контактно, от терминала ли се избира с коя от двете карти да се плати? Благодаря предварително! И други мои приятели имаха такива случаи наскоро, и отидоха да ги преиздадат. Голяма неприятност се получава при ползването на салон, ако не гледаш бележката или не ти я дадат. Пробвахме с Evolve в няколко салона и при минаването на картата машинката отчита плащане през MasterCard - на бележката се изписват последните цифри от мастъркард номера. И трябваше изрично да обяснявам по 10 минути на служителите за какво става въпрос. Следва анулиране на транзакцията през Мастъркард и въвеждане на ръчно на Дайнърс номера в компютъра им. Дори на едно място казаха, че не можело ръчно въвеждане. А иначе - Оборотът и през двете карти ли се брои за салоните ? Да - Безконтактното плащаме през кое приложение минава по под разбиране? Мастъркард (въпреки твърдението на @Diners Club Bulgaria че било обратното) - Ако се плаща контактно, от терминала ли се избира с коя от двете карти да се плати? Ако терминала поддържа тази функция - да. Ако не я поддържа - през Мастъркард Редактирано 1 април, 2019 от cybersimo 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 9 minutes ago, cybersimo said: И други мои приятели имаха такива случаи наскоро, и отидоха да ги преиздадат. Голяма неприятност се получава при ползването на салон, ако не гледаш бележката или не ти я дадат. Пробвахме с Evolve в няколко салона и при минаването на картата машинката отчита плащане през MasterCard - на бележката се изписват последните цифри от мастъркард номера. И трябваше изрично да обяснявам по 10 минути на служителите за какво става въпрос. Следва анулиране на транзакцията през Мастъркард и въвеждане на ръчно на Дайнърс номера в компютъра им. Дори на едно място казаха, че не можело ръчно въвеждане. А иначе - Оборотът и през двете карти ли се брои за салоните ? Да - Безконтактното плащаме през кое приложение минава по под разбиране? Мастъркард (въпреки твърдението на @Diners Club Bulgaria че било обратното) - Ако се плаща контактно, от терминала ли се избира с коя от двете карти да се плати? Ако терминала поддържа тази функция - да. Ако не я поддържа - през Мастъркард За безконтактното плащане на някои терминали ми минава приоритетно като дайнърс, но съм го установил с тестове и не откривам някаква зависимост... Не ми се е случвал проблем със салон, но благодаря, че ми обърна внимание да проверявам и за това 🙂 Връзка към коментар
NaDe Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 5 minutes ago, Jorro said: За безконтактното плащане на някои терминали ми минава приоритетно като дайнърс, но съм го установил с тестове и не откривам някаква зависимост... Не ми се е случвал проблем със салон, но благодаря, че ми обърна внимание да проверявам и за това 🙂 За салоните и аз не съм имала проблеми. Относно безконтактните плащания знам, че терминалите, които приемат безконтактни плащания с DC и MC, си минава Diners в противен случай MC. От Дайнърс ми казаха, че в момента се ъпдейтват терминалите за безконтактни плащания и с DC... Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 (редактирано) преди 21 минути , cybersimo каза: Голяма неприятност се получава при ползването на салон, ако не гледаш бележката или не ти я дадат. Пробвахме с Evolve в няколко салона и при минаването на картата машинката отчита плащане през MasterCard - на бележката се изписват последните цифри от мастъркард номера. И трябваше изрично да обяснявам по 10 минути на служителите за какво става въпрос. Следва анулиране на транзакцията през Мастъркард и въвеждане на ръчно на Дайнърс номера в компютъра им. Дори на едно място казаха, че не можело ръчно въвеждане. Дори и да мине като Мастъркард, предполагам след това би трябвало от Дайнърс да ти възстановят по нормалния начин посещението на салона. (при условие, че има необходимия оборот) Редактирано 1 април, 2019 от П.Кръстев Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 А като не сте имали проблеми със салоните сигурни ли сте, че сте си проверили бележките, които ви издават и там последните 4 цифри са на Дайнърс? преди 1 минута , П.Кръстев каза: Дори и да мине като Мастъркард, предполагам след това би трябвало от Дайнърс да ти възстановят по нормалния начин посещението на салона. (при условие, че има необходимия оборот) Рискува ли ти се да го пробваш това? 🙂 2 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 Обадих се и бързо се съгласиха до другия понеделник класическите карти да са в посочен офис на ПИБ. Интересно защо обаче издават различен продукт от заявения... 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 В момента, П.Кръстев каза: Обадих се и бързо се съгласиха до другия понеделник класическите карти да са в посочен офис на ПИБ. Интересно защо обаче издават различен продукт от заявения... Вероятно имат таргети за издаване на новия продукт и като не успеят по друг начин, просто издават такива и без да си ги поискал... ако мине. 5 Връзка към коментар
Loverboy Публикувано: 1 април, 2019 Сподели Публикувано: 1 април, 2019 преди 7 часа, chandni каза: Вероятно имат таргети за издаване на новия продукт и като не успеят по друг начин, просто издават такива и без да си ги поискал... ако мине. И на мен ми издадоха Мастър въпреки изричните ми заръки да е Класик 1 Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 2 април, 2019 Сподели Публикувано: 2 април, 2019 Не знам дали сте забелязали, но сумите върнати или преведени по кредитната карта не се виждат в справките в MyDiners : Авторизации и Транзакции. Виждат се в месечното извлечение. Но ако използватв справката за "Достъп до VIP салони" - изненада, там се виждат рефъндове и преводи (със знак минус) и преди месечното извлечение. Пример: 22.03.2019 FANTASTICO 40 52.23 BGN 52.23 BGN 19.03.2019 EASYPAY AD 13.9 BGN 13.90 BGN 14.03.2019 Booking.com_1612399282 Ne -25.81 BGN -25.81 BGN Нищо, че от Дайнърс твърдят, че нямало какда се вкарат в справките 🙂 ... Връзка към коментар
ProstoAZ Публикувано: 3 април, 2019 Сподели Публикувано: 3 април, 2019 Не сме писали май за Египет? Някой има ли наблюдения за там дали може да се плаща с дайнърс? Поздрави Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 7 април, 2019 Сподели Публикувано: 7 април, 2019 Ако някой иска да харчи пари от Дайнърса в ebag.bg може да ползвате код за безплатна доставка: EDENRED 4 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 Нямаме отделна тема за плащане на комунални задължения през сайта им, та затова ще пиша тук за моя проблем от днес. Зареждам телефоните през сайта и днес след еднократно зареждане с 9лв, се оказа, че е дръпнато 2 пъти по 9лв през 5-6 секунди според извлечението. Звънях на Дайнърс, не можаха нищо да кажат по въпроса и уж пуснаха случая към други колеги и да съм чакал да ме потърсят. Доста тъпо, понеже другите 9лв няма какво да се правят, а като седят в картата без да се купи някакъв план те си изчезват малко по малко. Връзка към коментар
Христиан Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 Здравейте, За Diners Classic още ли не се взима такса в месеците в които не се използва? Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 Стара или нова? Ако е за старите, важи 12 месеца от подновяването на договора, т.е. от подмяната с безконтактна. Връзка към коментар
Христиан Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 преди 2 часа, Ilian359 каза: Стара или нова? Ако е за старите, важи 12 месеца от подновяването на договора, т.е. от подмяната с безконтактна. Нова. Мисля сега да си извадя, но доколкото виждам в условията си пише 4 лв./месец и няма уточнено дали се ползва или не. Връзка към коментар
Loverboy Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 преди 7 часа, Христиан каза: Нова. Мисля сега да си извадя, но доколкото виждам в условията си пише 4 лв./месец и няма уточнено дали се ползва или не. https://www.fibank.bg/bg/page/3862#nasheto-predlojenie има промоция в момента: първите четири месеца без такса, следващите 20 ако няма трансакция, няма такса. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 преди 11 минути , Loverboy каза: https://www.fibank.bg/bg/page/3862#nasheto-predlojenie има промоция в момента: първите четири месеца без такса, следващите 20 ако няма трансакция, няма такса. Цитат Заявете иновативна кредитна карта Evolve с промоционални условия от Дайнърс клуб България и сбъднете летните си планове! преди 10 часа, Христиан каза: Здравейте, За Diners Classic още ли не се взима такса в месеците в които не се използва? @Христиан пита за Classic. Това, което си пуснал е за Evolve. Не е ясно за Classic ако се издаде сега, дали още важи условието за без клубна такса в месеците, в които картата не е използвана. 1 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 8 април, 2019 Сподели Публикувано: 8 април, 2019 А някой има ли представа какво става с преиздаването на старите класици към безконтактни? Уж щеше да е до нова година, пък нищо не се е чуло още? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 9 април, 2019 Сподели Публикувано: 9 април, 2019 преди 5 часа, adreno каза: А някой има ли представа какво става с преиздаването на старите класици към безконтактни? Уж щеше да е до нова година, пък нищо не се е чуло още? Преиздават ги поетапно... Започнаха от най-новите и карат назад. Явно чакат най-старите докато им дойде реда, да ги подменят поради изтичане. 1 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 9 април, 2019 Сподели Публикувано: 9 април, 2019 преди 8 часа, adreno каза: А някой има ли представа какво става с преиздаването на старите класици към безконтактни? Уж щеше да е до нова година, пък нищо не се е чуло още? Моята излезе преди месец, продължавай да чакаш. Друг е въпроса, че откакто я подмених никъде не мога да платя безконтактно а от миналата седмица и с чип на места , на които преди съм плащала без проблем 😞 . Според Дайнърс проблема бил в Пос терминалите, но на проблемните Пос терминали плащам с каквато и да било друга карта. Ще пробвам на още едно-две места, където знам , че със сигурност я приемат и пак ще звъня да ги питам какво се случва. 1 Връзка към коментар
Loverboy Публикувано: 9 април, 2019 Сподели Публикувано: 9 април, 2019 преди 17 минути , bobole4e каза: Моята излезе преди месец, продължавай да чакаш. Друг е въпроса, че откакто я подмених никъде не мога да платя безконтактно а от миналата седмица и с чип на места , на които преди съм плащала без проблем 😞 . Според Дайнърс проблема бил в Пос терминалите, но на проблемните Пос терминали плащам с каквато и да било друга карта. Ще пробвам на още едно-две места, където знам , че със сигурност я приемат и пак ще звъня да ги питам какво се случва. И аз го имам тоя проблем. В Кауфланд на К Експрес многократно не прие Дайнърс и то на ПОС на Фибанк. Няколко пъти ми се случва и на други места, на които със сигурност трябва да работи. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 9 април, 2019 Сподели Публикувано: 9 април, 2019 преди 2 часа, bobole4e каза: а от миналата седмица и с чип на места , на които преди съм плащала без проблем Ако първо пробваш безконтактно, след това не минава и на чипа. Ако директно платиш с чип няма проблеми. Няколко пъти ми се случи в Метро и въпреки, че казвам да не маркират безконтактно, те си знаят тяхното - цъкат и после не минава и на чипа. Естествено след това почват да обикалят по съседните ПОС терминали, за да маркират директно през чипа. преди 2 часа, bobole4e каза: Според Дайнърс проблема бил в Пос терминалите Проблемът не е в терминалните, а в Diners, защото смениха картите преди да имат готовност с това! Защото първо трябваше да ъпдейтнат терминалите и едва след като те имат готовност да приемат новите карти, чак тогава да ги подновят! Но те сложиха каруцата пред коня, а сега терминалите им криви... 3 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 9 април, 2019 Сподели Публикувано: 9 април, 2019 Днес ми беше първото успешно безконтактно плащане-най-накрая! и то на местото, където вчера и миналата седмица не стана никак. Явно съм улучила ъпдейта на терминала или каквото и да е , но надявам се, вече всичко да е наред , защото аз всеки ден обядвам в това заведение и щеше да ми е много мъчно, ако картата спре да минава. Иначе съм успявала да платя като първо пробвам безконтактно, не стане, и после с чип-не е било проблем. Следващото предизвикателство е отново да мога да плащам в Хепи.... Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 9 април, 2019 Сподели Публикувано: 9 април, 2019 Миналата седмица обновиха доста от терминалите на ПИБ. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега