Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

преди 36 минути , chandni каза:

13%!!! Дори и Amex, които са с едни от най-високите такси, взимат 10%..." 

Това са глупости. Под 2% е винаги за персонални карти, издадени в ЕС. Но и на мен ми прави впечатление, че картата вече не се приема на места, на които съм я използвал, напр. в ресторанта на Икеа.

Мен ме подразни, че промяната е без предизвестие и без съобщение до потребителите. Решено на 11-ти, в сила от 12-ти юли - предпоследен ден за плащане на ДДС.  

преди 33 минути , antea каза:

какво ли трябва да се разбира под това, че натрупаните вече точки се сторнират - един вид със задна дата ли няма да признават оборота от такива плащания?

По-скоро означава, че ако занапред ти начислят случайно точки, ще ти ги вземат като се усетят.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 часа, Ilian359 каза:

Това са глупости. Под 2% е винаги за персонални карти, издадени в ЕС.

Благодаря за пояснението. Наистина беше шокиращо като го чух... А дали е възможно да е имала предвид Discover (все пак Diners имат тяхно лого) и те да имат подобен процент, щом ограничението идва от ЕС или наистина е говорила пълни глупости?

Връзка към коментар

Съмнявам се , мисля че няма Диско карти, издавани в Европа. Предполагам знаеш , че Диско са собственици на Дайнърс и би трябвало където има логото на едната карта , задължително да минава и другата , обратното важи също.

Връзка към коментар
преди 1 час, stanislavpp каза:

Съмнявам се , мисля че няма Диско карти, издавани в Европа.

Аз точно затова предположих, че може процентът да е бил толкова висок - да е била американски Discover, за който да не важат европейските ограничения.

преди 1 час, stanislavpp каза:

Предполагам знаеш , че Диско са собственици на Дайнърс и би трябвало където има логото на едната карта , задължително да минава и другата , обратното важи също.

Да, знам го това. Жената твърдеше, че са приемали преди, но са спрели да приемат, тъй като са им вземали споменатия процент от транзакцията. Ясно, че ако минава едната, минава и другата. Предположих, че може да са се "опарили" с американски Discover и да са спрели да ги приемат.

Връзка към коментар
9 hours ago, chandni said:

Много упорито си "режат клона"... Орязаха салоните, вдигнаха оборота, необходим за безплатното им посещение, излъгаха, че Уникредит скоро ще започнат да я приемат, от което би следвало, че картата ще стане по-широко приета... сега това. Скоро няма да остане никаква "кукичка" и ще загубят и малкия си пазарен дял.

Преди известно време в един магазин за сувенири в Търново опитах да платя с картата и ми казаха, че вече не я приемат. На въпроса ми "Защо? Високи са им таксите ли?" жената отговори "13%!!! Дори и Amex, които са с едни от най-високите такси, взимат 10%..." 

Мисля, че това за терминалите на Булбанк вече е факт....вчера платих успешно в Зара на Витошка, с картата си, която е само Diners Club, a в петък мина също безконтактно в Кауфланд на Тотлебен.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар

Не знам за нормативно ограничение за неевропейски карти, но опитът ми показва, че дори за тях няма по-висока комисионна от 3%. 

Офертите и договорите за POS са конфиденциални, затова не мога да разкрия подробности, но най-общо комисионната варира между 0.5% и 1.9% за европейски карти и между 1.5% и 3% за екзотики като Amex, JCB и т.н. Това е за търговци с малък оборот.

Ясно е, че НАП и подобни институции са извили ръцете на Дайнърс България за ниска комисионна, от което те губят при всяка транзакция, на която трябва да дадат 1% кешбек. И въпреки това мисля, че можеше да направят по-интелигентно ограничение.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Конкретно в Зара добавиха терминали на Пощенска,за да приемат Дайнърс.Сигурна ли си,че плащането е минало на УниКредит терминал?Допреди 2 седмици не ставаше.

За бюджетните плащания може от НАП и НОИ да са им променили условията и вината да не е в Дайнърс.

Връзка към коментар
преди 4 минути , NaDe каза:

Мисля, че това за терминалите на Булбанк вече е факт....вчера платих успешно в Зара на Витошка, с картата си, която е само Diners Club, a в петък мина също безконтактно в Кауфланд на Тотлебен.

Това е много добра новина! Ако започне да минава в Спиди и други фирми с терминали само на Булбанк, ще го приема като компенсация 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
2 minutes ago, Мари Николова said:

Конкретно в Зара добавиха терминали на Пощенска,за да приемат Дайнърс.Сигурна ли си,че плащането е минало на УниКредит терминал?Допреди 2 седмици не ставаше.

За бюджетните плащания може от НАП и НОИ да са им променили условията и вината да не е в Дайнърс.

Да, на терминала на Булбанк мина.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 11 часа, NaDe каза:

Потвъредно! Доживях Diners да минава не терминалите на Уникредит! Първо мина в Кауфланд, но ги накарах да я маркират на чипа (не исках да си насилва късмета :laugh:), а след това мина и безконтактно на терминал на ОББ.

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
12 minutes ago, chandni said:

Потвъредно! Доживях Diners да минава не терминалите на Уникредит! Първо мина в Кауфланд, но ги накарах да я маркират на чипа (не исках да си насилва късмета :laugh:), а след това мина и безконтактно на терминал на ОББ.

Тва не го вярвам! Сега и в Лидл ще кажеш, че минава, айде моля ти се.... 🤣🤣🤣🤣

Аз днес в ресторанта на Икеа на пощенска на терминала с чип хем ми даде да си избера дайнърс после ми даде отхвърли картата, ти за кауфланд говориш 🤗

Връзка към коментар
преди 2 минути , Jorro каза:

Тва не го вярвам! Сега и в Лидл ще кажеш, че минава, айде моля ти се....

Нямах време да минавам и през Lidl, за да проверя, но тези дни и това ще стане... 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
28 minutes ago, chandni said:

Нямах време да минавам и през Lidl, за да проверя, но тези дни и това ще стане... 🙂

Ще Ви разочаровам 😉 В Lidl не минава, там са терминали на Експресбанк, но пък минавайки на терминалите на Булбанк, мисля, че компенсира това 🙂

Връзка към коментар
преди 8 часа, Ilian359 каза:

Опасявам се, че само Кауфланд носи червена точка. Техническа възможност отдавна има, но договори с търговци - едва ли. Утре ще пробвам в Спиди.

Явно не е само Кауфланд...

преди 22 часа, NaDe каза:

преди 22 часа, NaDe каза:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Малко се отклонихме от данъците, но в крайна сметка какво остана за по-малко от 2г. от страхотната карта - малко салони, повишени обороти за тях, стесняване обхвата на кешбека. И задължителния оборот от 2000 (през Дайнърс апликацията) за 6 месеца, за да го вземеш този кешбек... не е на добре.

Връзка към коментар
преди 47 минути , georgebg каза:

Малко се отклонихме от данъците

Преместих мненията в правилната тема. 

Тази сутрин успешно мина и безконтактно картата в Кауфланд.

Връзка към коментар
41 minutes ago, georgebg said:

Малко се отклонихме от данъците, но в крайна сметка какво остана за по-малко от 2г. от страхотната карта - малко салони, повишени обороти за тях, стесняване обхвата на кешбека. И задължителния оборот от 2000 (през Дайнърс апликацията) за 6 месеца, за да го вземеш този кешбек... не е на добре.

Аз да си кажа преди по-трудно правех оборот за салоните, но го имах, сега просто ме улесниха с Булбанк :)Да кажа, че имам нормален дайнърс не от тези новите, сега предполагам ще достигам и оборот за кешбек 😉

Връзка към коментар
преди 2 минути , chandni каза:

Преместих мненията в правилната тема. 

Тази сутрин успешно мина и безконтактно картата в Кауфланд.

Някой може ли да потвърди, че вече като плащаме безконтактно с Evolve винаги приоритетно пробва да плати с Дайнърс или като преди плаща с Мастъркард?

Връзка към коментар
Георги Матеев

Оставам с впечатление, че все повече пос-терминали на Уникредит се ъпдейтват и започват да приемат и Дайнърс.

Дайнърс класик картата ми вече няколко пъти минава успешно в Кауфланд, Зара, Бершка, H&M, Peek&Cloppenburg и Технополис, което до съвсем скоро беше невъзможно. Всичко това на Уникредит терминали 🙂

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Ама на безконтактните терминали май още никакви ги няма...

Вчера въодушевен от писаното тук, пробвах безконтактно в Технополис Сердика Център и беше отхвърлена. Последния път като пробвах в киното в The Mall (преди 2-3 месеца може би) на терминал на ДСК, направо целия пос заби и трябваше да се рестартира..

• Смея се 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.