Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

преди 5 часа, Capitan Morgan каза:

По - скоро ограничават възможността за изкуствено трупане на оборот за салоните

Ако това е причината, да не ги броят в оборота за салоните, но 1% такса си е сериозно уливане. Съвсем се опитват да ни откажат от тая карта.

Има ли някакъв друг минус за Diners или за банките (тъй като и някои банки имат такава такса), та се опитват да ограничат зареждането на микросметки?

Връзка към коментар

Съгласен съм, че е добра карта за пътуване. Наистина обаче е неприятно, че въвеждат тази такса. Без нея съм доста по-склонен да ползвам дайнърс като цяло. Така най-вероятно ще премина на друга основна карта. Жалко.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
23 hours ago, Capitan Morgan said:

По - скоро ограничават възможността за изкуствено трупане на оборот за салоните 🙂 Който иска да си я маха, но за мен 12 те безплатни салона са все още без аналог спрямо всички други български КК. 

Все още може да погасяш от мастъркард половинката на друга или дори същата карта и това трупа оборот -  нахално е 🙂 , но и те прекаляват...

Връзка към коментар
преди 7 минути , georgebg каза:

Все още може да погасяш от мастъркард половинката на друга или дори същата карта и това трупа оборот -  нахално е 🙂 , но и те прекаляват...

Аз доколкото разбирам зареждането на Револют пак ще се счита за оборот, просто ще има такса 1% към това и няма да трупа кешбек. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
7 minutes ago, Loverboy said:

Аз доколкото разбирам зареждането на Револют пак ще се счита за оборот, просто ще има такса 1% към това и няма да трупа кешбек. 

Този 1% прави операцията безмислена, след като другите банки нямат никаква такса  за зареждане на револют.

Затова и съм го споделил, че просто "погасяш" дайнърса с мастъркард половината, реално и да няма какво да погасяш се появява транзакция, която запълваш със същите пари 🙂 .... или същото през Curve ... 

Връзка към коментар
On 8/10/2019 at 10:35 AM, Capitan Morgan said:

По - скоро ограничават възможността за изкуствено трупане на оборот за салоните 🙂 Който иска да си я маха, но за мен 12 те безплатни салона са все още без аналог спрямо всички други български КК. 

Мисля, че ДСК също имат такса за money transfer. Но всъщност някои от нас си ползват Дайнърса, за плащане на ПОС и тази нова такса не е от голямо значение. Освен това нямат такса за плащане в чужбина и в интернет. Аз спрях да използвам картата си от др банки точно поради тази причина.

Връзка към коментар
8 minutes ago, georgebg said:

Имат, но не я прилагат при зареждане на Револют !

Е да в този случай, за тези, които искат да си използват кредитната карта като тип разплащателна сметка (за захранване на др карти) това без такса е ок 🙂 А салони имат ли към кредитните си карти?

Връзка към коментар

Практически ако искаш да си направиш оборот за салоните със "собствеи средства" през революта или директно презареждане на еволве ще струва 10 лв ( 1% от 1000лв) за 3 месеца. Пак е по-добре от 30 лв на салон.

Връзка към коментар

Или просто забравяш за всички сложни хватки и си ползваш картата и не се притесняваш никога за обороти или такси. В крайна сметка, 333 лв. средно на месец, е доста смешна сума за пътуващи хора 😉 . Какъв е смисъла да плащаш дори 10 лв., като просто маже да си купиш нещо +комуналките  ??? 

• Харесвам 3
  • Браво 2
Връзка към коментар
26 minutes ago, moniiliev said:

Или просто забравяш за всички сложни хватки и си ползваш картата и не се притесняваш никога за обороти или такси. В крайна сметка, 333 лв. средно на месец, е доста смешна сума за пътуващи хора 😉 . Какъв е смисъла да плащаш дори 10 лв., като просто маже да си купиш нещо +комуналките  ??? 

Смисъла е ако тези 1000 лева ти носят например 20 лв. от други карти ...

Връзка към коментар
преди 20 минути , georgebg каза:

Смисъла е ако тези 1000 лева ти носят например 20 лв. от други карти ...

Искаш да кажеш, че като преведеш от Динерс към Револют печелиш някак 20 лв.? Явно аз само изоставам Хахах. Аз си захранвам Революта също така, но не съм изкарвал и лев.  😞 . Или имаш дурго предвид ? 

Връзка към коментар
1 minute ago, moniiliev said:

Искаш да кажеш, че като преведеш от Динерс към Револют печелиш някак 20 лв.? Явно аз само изоставам Хахах. Аз си захранвам Революта също така, но не съм изкарвал и лев.  😞 . Или имаш дурго предвид ? 

Не - исках да кажа, че вместо да въртиш в нормални транзакции 1000 лв. в Дайнърс, същите ги въртиш през карта, която има примерно 2% кешбек, т.е. 20 лв. - 10 даваш за "изкуствения" оборот на Дайнърс ... и ти остават 10 лв . в плюс ...

Същото е и ако ги превъртиш тези 1000 лв. само през Дайнърс апликацията - също дават 1% кешбек т.е. 10 лв., а тогава си имаш и оборота ... Но ако въртиш през МастърК апликацията - няма кешбек...

То всъщност за 10 лв. не е кой знае какво , ама аз имам да правя оборот за 3 дайнърса.

Връзка към коментар
6 minutes ago, georgebg said:

Не - исках да кажа, че вместо да въртиш в нормални транзакции 1000 лв. в Дайнърс, същите ги въртиш през карта, която има примерно 2% кешбек, т.е. 20 лв. - 10 даваш за "изкуствения" оборот на Дайнърс ... и ти остават 10 лв . в плюс ...

Същото е и ако ги превъртиш тези 1000 лв. само през Дайнърс апликацията - също дават 1% кешбек т.е. 10 лв., а тогава си имаш и оборота ... Но ако въртиш през МастърК апликацията - няма кешбек...

То всъщност за 10 лв. не е кой знае какво , ама аз имам да правя оборот за 3 дайнърса.

Това ми се струва доста по-сложно от тива просто да си използваш Дайнърса като нормална кредитна карта. А и карта с 2% кешбек?!

Връзка към коментар
преди 8 часа, georgebg каза:

Какво, какво, какво 🙂 искаш да кажеш, че ако си вкарам дайнърса в революта и си зареждам революта от дайнърса,  а после по обратния ред погасявам дайнърса от революта, това ми се брои за оборот за салоните? Само че вече ще ме таксуват за зареждането на револют, които пък от своя страна ще се компенсира от кеш бека, който дава дайнърс? Демек за да ползвам салоните не е нужно да имам реално изхарчени 1000 лв, така ли?

Връзка към коментар

Заболя ме главата от сложни схеми, честно. И то при условие, че доста си падам по схемите 🙂

Не мога да повярвам, че точно аз като виден хейтър на всички банки и финансови институции ще го кажа, но замисляте ли се върху един факт?

С все всичките си настоящи плюсове и минуси Дайнърс продължава да е доста уникална карта именно заради възможността за 12 безплатни посещения на салони. Подобен гювеч няма никъде другаде - и то не само на българския пазар.

От какво печели Дайнърс, както и всяка друга кредитна карта? От директното използване на картата за покупки, от което те взимат % комисионна от търговеца. Ако всеки започне да ползва картата основно за да превърта/прехвърля средства през нея (което реално не генерира печалба), а после на практика харчи същите средства чрез Revolut и тн. - то това съвсем ще намали приходите на Дайнърс и напълно логично в последствие ще изчезнат и тези 12 безплатни салона. И после всички ще се тюхкаме и ще си посипваме главата с пепел.

Само отбелязвам очевидното 🙂

Не знам за вас, но на мен ми звучи като чудесна сделка да ползвам 12 безплатни салона годишно само с цената на 333 лв. месечен оборот през картата, от който спокойно половината може да е от комунални сметки. А като вземем предвид и 20-те лв. кешбек от 2000 лв. оборот за 6 месеца - то това почти нулира и 4-те лева месечна такса.

• Харесвам 17
Връзка към коментар
преди 2 минути , Ilian359 каза:

Всъщност Дайнърс най-много печелят от лихви.

Принципно да, но конкретно за тях може би не чак толкова. Останал съм с впечатление, че клиентите на Дайнърс - включително магеланци - като цяло са с доста по-висока финансова култура/дисциплина от средно-статистическия ползвател на кредитна карта и рядко стигат до плащане на лихви.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте,

Като нов картодържател на новата карта, имам нужда от разяснение по следното моля:

- издадоха ми картата миналата сряда, в петък получих смс, че имам да погасявам 2.45 лв

- от къде са тези 2.45 - месечната такса ли е това? От коя до коя дата се счита месечната такса - за клендарен месец ли е, от дата до дата ли е?

- бях останала с впечатлението, че ако не ползваш картата, не дължиш таксата, това грешно разиране от моя страна ли е?

Благодаря за съдесйтвието!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.