Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Ilian359 каза:

Всъщност Дайнърс най-много печелят от лихви. Преливането на срества "от пусто в празно" не само не им носи печалба, а и им генерира загуби.

С новата такса от 1% вече и дайнърса ще си вземат техния пай от преливането.😀 Не мисля че правят повече оборот от редовни транзакции през мастъркард.

Връзка към коментар
9 hours ago, Георги Матеев said:

От какво печели Дайнърс, както и всяка друга кредитна карта? От директното използване на картата за покупки, от което те взимат % комисионна от търговеца. Ако всеки започне да ползва картата основно за да превърта/прехвърля средства през нея (което реално не генерира печалба), а после на практика харчи същите средства чрез Revolut и тн. - то това съвсем ще намали приходите на Дайнърс и напълно логично в последствие ще изчезнат и тези 12 безплатни салона. И после всички ще се тюхкаме и ще си посипваме главата с пепел.

Само отбелязвам очевидното 🙂

Не знам за вас, но на мен ми звучи като чудесна сделка да ползвам 12 безплатни салона годишно само с цената на 333 лв. месечен оборот през картата, от който спокойно половината може да е от комунални сметки. А като вземем предвид и 20-те лв. кешбек от 2000 лв. оборот за 6 месеца - то това почти нулира и 4-те лева месечна такса.

Всъщност , ако Дайнърс печели % от търговеца, няка видим в кои случаи имаме търговец - ако се зарежда Револют - той би трябвало да е търговеца и да си плаща комисиона, което и прави за своя сметка. Други подобни карти ка bunq или transferwise, при зареждане от карта ти начисляват комисион, който да поеме комисиона който те плащат като "търговец". Затова си мисля че Дайнърс печелят и тези транзакции, затова и другите банки също не начисляват такса за това, поне досега.

Сега - когато погасяваме Дайнърс чрез друга карта, тогава Дайнърс се явява "търговеца" и би трябвало да плаща комисион за получените суми...

От което следва, че печели от положителния баланс като играч в мача "клиент"-"търговец" ... а това пък ми навява някакви размисли пък от какво печели Curve например... но това е друга тема..

Аз също си плащам комуналните услуги с Дайнърс, но те не са повече от 650 лв /месец, а имам да правя оборот за 3 карти, отделно за да вземеш кешбек ти трябват 2к/6мес, което не винаги се получава през Дайнърс апликацията, което автоматино ти прави 0% общ кешбек.

А на другите карти с кешбек, не им пука колко си превъртял - дават си процентите, е с изключение на максималните стойности на кешбека.

Да не говорим, че имаше "неразгласена", но потвърдена уж промяна в ползването на салоните на Т2 "без да се броят 🙂 ", но нищо не се случи, така повечето хора са принудени да вадят карти с които да влизат на Т2 салоните - така Дайнърс буквално им натика алтернативни карти в ръцете 😉.

Връзка към коментар

Ама,много са странни тези мъже.Блъскат си главата в сложни сметки и схеми,а пропускат очевадното решение.Пусни жена си в мола,не с 3,а с 13 карти.За 2 часа проблема ви е решен.Мога да изброя поне 10 магазина,където Дайнърса върви,но съм сигурна,че всяка жена бързо ще се ориентира.Хем жената щастлива,хем една грижа по малко,а на всичко отгоре и кешбек трупаш.Ако все пак остане нещо до кредитния лимит,минете напазарувайте в Била,Фантастико и т.н.,заредете гориво в Еко,Шел и т.н.,пък после минете през аптека Софарма купети си нещо....за една незабравима нощ и т.н.

Ма,стига с тия грижи,ползвайте я с кеф тая карта бе,хора.😜😘😊

• Харесвам 1
  • Браво 2
  • Смея се 6
Връзка към коментар
6 minutes ago, Мари Николова said:

Ама,много са странни тези мъже.Блъскат си главата в сложни сметки и схеми,а пропускат очевадното решение.Пусни жена си в мола,не с 3,а с 13 карти.За 2 часа проблема ви е решен.Мога да изброя поне 10 магазина,където Дайнърса върви,но съм сигурна,че всяка жена бързо ще се ориентира.Хем жената щастлива,хем една грижа по малко,а на всичко отгоре и кешбек трупаш.Ако все пак остане нещо до кредитния лимит,минете напазарувайте в Била,Фантастико и т.н.,заредете гориво в Еко,Шел и т.н.,пък после минете през аптека Софарма купети си нещо....за една незабравима нощ и т.н.

Ма,стига с тия грижи,ползвайте я с кеф тая карта бе,хора.😜😘😊

Тук отиваме в тема ..ъъъ - сетих се за един стар коментар на един доцент по ИГМ - " Аз взимам 200 лв, жената и тя, още 200 лв от празни бутилки ... и парите пак не стигат ... " . Та и тук - и 1000 лв. от кешбеци ... и още по-закъсали 😉 

Връзка към коментар
преди 49 минути , georgebg каза:

Тук отиваме в тема ..ъъъ - сетих се за един стар коментар на един доцент по ИГМ - " Аз взимам 200 лв, жената и тя, още 200 лв от празни бутилки ... и парите пак не стигат ... " . Та и тук - и 1000 лв. от кешбеци ... и още по-закъсали 😉 

Ако трябва да си говорим сериозно - не виждам никакви пречки да се прави оборот с Дайнърс,без да е необходимо да изразходваш кредитният лимит по моловете.Всеки средно статистически  българин пазарува в хранителни магазини,зарежда гориво,плаща ежедневни/месечни разходи,купува дрехи, обувки, книги от време на време,храни се в заведения.Дори класическият Дайнърс върви  вече на повечето терминалите на УниКредит,а какво остава за Evolve,който се приема навсякъде.Това, което повече ме притеснява е,че edreams и Букинг нещо ги отрязаха,а те бяха лесен начин да си активираме застраховката преди пътуване,но всеки с проблемите си 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, georgebg каза:

Всъщност , ако Дайнърс печели % от търговеца, няка видим в кои случаи имаме търговец - ако се зарежда Револют - той би трябвало да е търговеца

... а това пък ми навява някакви размисли пък от какво печели Curve например...

Да, Revolut при зареждане се явява търговец, съответно плаща комисионна. Но с колкото по-голям оборот е търговецът, толкова по-ниска е комисионната. Revolut вече приема милиони "плащания" на ден, съответно плаща нищожна комисионна. Но когато го ползваш като платежно средство при различни търговци, тяхната комисионна варира и почти винаги е много по-висока. Според мен това е файдата и на  Revolut,  и най-вече на Curve. 

Тук идва и моментът с кешбека. Когато се плаща с дадена карта, комисионната взета от търговеца трябва да покрие всички такси по трасето плюс кешбека. Таксата на картовата организация (Visa, MasterCard и т.н.) е една от тях и варира за различните видове и класове карти. По спомен най-често е 0.2% за персонални кредитни карти. За бизнес или Gold/Platinum е по-висока.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Точно така -таксите са няколко , като в обичайният случай е между 0,8 и 2% таксата, която прибира Виза или МастърКард. Колкото е по-висок класа на картата, толкова е по-висока таксата за търговеца. Има значение и дали картата е “мината” през магнитна лента, през чип или ръчно въведена.

Таксите на Виза и Мастъркард за САЩ, ако е интересно за някого :

https://usa.visa.com/dam/VCOM/download/merchants/visa-usa-interchange-reimbursement-fees.pdf

https://www.mastercard.us/content/dam/mccom/en-us/documents/merchant-interchange-rates-2019-2020.pdf

• Харесвам 1
Връзка към коментар
3 hours ago, Мари Николова said:

Ако трябва да си говорим сериозно - не виждам никакви пречки да се прави оборот с Дайнърс,без да е необходимо да изразходваш кредитният лимит по моловете.Всеки средно статистически  българин пазарува в хранителни магазини,зарежда гориво,плаща ежедневни/месечни разходи,купува дрехи, обувки, книги от време на време,храни се в заведения.Дори класическият Дайнърс върви  вече на повечето терминалите на УниКредит,а какво остава за Evolve,който се приема навсякъде.Това, което повече ме притеснява е,че edreams и Букинг нещо ги отрязаха,а те бяха лесен начин да си активираме застраховката преди пътуване,но всеки с проблемите си 🙂

И аз съм напълно сериозен - пазарувам в хранителни магазини, зареждам гориво, и всичко друго изброено в магазините в страната с карта  с 2% кешбек, без необходимост да гадая дали ПОС-а поддържа Дайнърс, дали ако поддържа ще трябва да се правя на олигофрен и при наличие на безконтактен знак да държа непременно да минават транзакцията с чип, и накрая да се надявам да съм стигнал заветните 2к през Дайнърс апликацията за да взема 1%. За Еволве е ясно че минава, но няма кешбек.

Връзка към коментар
преди 9 часа, georgebg каза:

И аз съм напълно сериозен - пазарувам в хранителни магазини, зареждам гориво, и всичко друго изброено в магазините в страната с карта  с 2% кешбек, без необходимост да гадая дали ПОС-а поддържа Дайнърс, дали ако поддържа ще трябва да се правя на олигофрен и при наличие на безконтактен знак да държа непременно да минават транзакцията с чип, и накрая да се надявам да съм стигнал заветните 2к през Дайнърс апликацията за да взема 1%. За Еволве е ясно че минава, но няма кешбек.

Ох,да, знам,вие мъжете не обичате да питате и проверявате излишно:) Пък ние обикновено нямаме проблем с това,някак от вътре ни идва:)Още докато Дайнърс бяха екзотика,обиколих де що има търговски обекти в кварталите,където работя и живея,за да знам къде може да се ползва.В чужбина нямам проблем да пробвам дали върви,дори за малки суми.Обичам този съспенс-ще мине ли,няма ли да мине.Сега вече съм развила рефлекс за логото на Дайнърс 😛Комуналнални разходи на най-близките ни домакинства също гледам да минават през картата.

И така още от самото начало ползвам кешбек.

Извода пак е -давай Дайнърс на жената,а ти си трупай 2 % с другата карта:)

• Смея се 3
Връзка към коментар

Ето някои от обменните такси в ЕИП:

Дебитни MC и Visa: 0.2%

Кредитни MC и Visa: 0.3%

Корпоративни MC и Visa: 1.3%

Тези стойности не са търговска тайна. Това е комисионната на картовата организация (MC/Visa), а не на картоиздателя или платежната институция. 

Връзка към коментар

Дайнърс може вече да не отговарят на въпроси,но продължават да следят дискусиите ни тук.

Така,че са наясно с всички схеми за изкуствено въртене на средства🙂

image.png.957e5206d5c07e2a278d248eb6d33c26.pngЗ

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Имат си Read only достъп 🙂

Да вземат да си го ъпгрейд-нат за малко и да ни светнат за напредъка с Уникредит. Че тук има да си изброяваме впечатленията с месеци.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Вече имам новата карта, пратиха ми 4-цифрен код, отидох в офис на Фибанк, искаха ми лична карта, където се вижда как се казвам и т.н. и като се логвам сега за пръв път виждам чужди данни - име, карта, информация за суми колко й е кредитния лимит на дамата, колко е ползвала, колко дължи...

Та ако във форума има XXX, посочете ми я, за да я уведомя за тази работа. Сега ше им звъня.

Още не съм започнала да ползвам картата и вече греди...

Редактирано от Георги
премахнати лични данни
  • Шок 4
Връзка към коментар
преди 38 минути , Snezhina Kotseva каза:

Вече имам новата карта, пратиха ми 4-цифрен код, отидох в офис на Фибанк, искаха ми лична карта, където се вижда как се казвам и т.н. и като се логвам сега за пръв път виждам чужди данни - име, карта, информация за суми колко й е кредитния лимит на дамата, колко е ползвала, колко дължи...

Та ако във форума има ХХХ, посочете ми я, за да я уведомя за тази работа. Сега ше им звъня и 100% ще се започне едно прехвърляне на отговорност от Дайнърс към ПИБ и обратното...

Още не съм започнала да ползвам картата и вече греди...

С такива идиоти,не ти трябва хакерска атака.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 5 минути , Snezhina Kotseva каза:

като се логвам сега за пръв път виждам чужди данни

Мдаа, надминаха себе си. 

Не е задължително споменатата дама да е от нашите редици. 

Връзка към коментар

Моля въздържайте се от публикуване на чужди лични данни във форума. Отговорното в случая е директно да се свържете с Diners, те трябва да направят нужното за да открият защо се е стигнало до там и да информират засегнатите. Макар и най-активната дискусия по картите да е тук, като цяло повечето от клиентите най-вероятно не са чували за нас. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
31 minutes ago, Георги said:

Моля въздържайте се от публикуване на чужди лични данни във форума. Отговорното в случая е директно да се свържете с Diners, те трябва да направят нужното за да открият защо се е стигнало до там и да информират засегнатите. Макар и най-активната дискусия по картите да е тук, като цяло повечето от клиентите най-вероятно не са чували за нас. 

Не мисля, че едно име е публикуване на лични данни тук, в никакъв случай не съм разкрила лична поверителна информация. Свързала съм се с Дайнърс, разбира се - те казаха, че за мен проблем няма и вече е решен, аз им казах, че е редно да уведомят въпросната дама за случката и така. Не вярвам да го направят, считам, обаче, че всеки би искал да знае ако извлеченията му, адресът и т.н. попаднат при друг (поне аз бих), поради което питах дали не я знаем из форума. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Ilian359 каза:

Имат си Read only достъп 🙂

Да вземат да си го ъпгрейд-нат за малко и да ни светнат за напредъка с Уникредит. Че тук има да си изброяваме впечатленията с месеци.

Здравейте,

винаги ползаме потребитолското си име при четене на всички теми във форума.

Официална информация  относно актуализацията на терминалите ще бъде публикувана в сайта ни, когато процесът приключи за всички термили в страната.

От 13 юли 2019 г. тече актуализация на терминалтие на УниКредит Булбанк, като към момента приблизително 18 000 нови устройства вече приемат картата. Очакваме процесът да приключи до края на месец август 2019 г.

В момента започва и актуализация на терминалите, които имаха проблем с безконтактно приемана на картите и той следва да бъде отстранен в рамките на 30 дни.

Хубава вечер!

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , Diners Club Bulgaria каза:

Здравейте,

винаги ползаме потребитолското си име при четене на всички теми във форума.

Официална информация  относно актуализацията на терминалите ще бъде публикувана в сайта ни, когато процесът приключи за всички термили в страната.

От 13 юли 2019 г. тече актуализация на терминалтие на УниКредит Булбанк, като към момента приблизително 18 000 нови устройства вече приемат картата. Очакваме процесът да приключи до края на месец август 2019 г.

В момента започва и актуализация на терминалите, които имаха проблем с безконтактно приемана на картите и той следва да бъде отстранен в рамките на 30 дни.

Хубава вечер!

Добре дошли обратно при нас!

Имам питане: натрупани са 2000 лв оборот, но ми се анулират част от точките, по мои сметки неправилно. Може ли да се направи проверка?

Връзка към коментар
34 minutes ago, Дани Магелани said:

Добре дошли обратно при нас!

Имам питане: натрупани са 2000 лв оборот, но ми се анулират част от точките, по мои сметки неправилно. Може ли да се направи проверка?

Има промяна от скоро относно кешбека при плащания към бюджета и вероятно те са ти анулирани. Виж 2 стр. назад

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , Jorro каза:

Има промяна от скоро относно кешбека при плащания към бюджета и вероятно те са ти анулирани. Виж 2 стр. назад

Да. Имам данък сгради, но това е малка част.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Snezhina Kotseva каза:

Не мисля, че едно име е публикуване на лични данни тук, в никакъв случай не съм разкрила лична поверителна информация. Свързала съм се с Дайнърс, разбира се - те казаха, че за мен проблем няма и вече е решен, аз им казах, че е редно да уведомят въпросната дама за случката и така. Не вярвам да го направят, считам, обаче, че всеки би искал да знае ако извлеченията му, адресът и т.н. попаднат при друг (поне аз бих), поради което питах дали не я знаем из форума. 

Не се съмнявам в добрите ти намерения, но нещата са по малко по-различен начин особено от май месец миналата година. За това и сме доста стриктни с неразпространението на чужди лични данни, че даже и на твоите собствени. Ти си решила да участваш с името си тук, това си е твое право, но може въпросната дама да не иска публично да се знае, че дори е клиентка на Diners например. Има стотици начини, по които подобна информация може да доведе до един тон проблеми, от професионални до дори битови. Нека не навлизаме повече в тази тема. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
15 hours ago, Георги said:

Има стотици начини, по които подобна информация може да доведе до един тон проблеми, от професионални до дори битови. Нека не навлизаме повече в тази тема. 

Разбрано.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.