Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

От известно време се чудя върху следния казус-резервирала съм си организирана екскурзия, от фирма. Плащането може да стане с банков превод в ПИБ. Ако направя плащането с Дайнърс дали това ще се брои за оборот за салоните? Съответно дали ще е активна застраховката към картата за това пътуване, понеже реално плащам туристическия продукт?

@Diners Club Bulgaria , ако още четете, ще може ли официален отговор? Много ще се радвам, ако отговора е нещо различно от Не :rolleyes:

Връзка към коментар
2 minutes ago, bobole4e said:

От известно време се чудя върху следния казус-резервирала съм си организирана екскурзия, от фирма. Плащането може да стане с банков превод в ПИБ. Ако направя плащането с Дайнърс дали това ще се брои за оборот за салоните? Съответно дали ще е активна застраховката към картата за това пътуване, понеже реално плащам туристическия продукт?

@Diners Club Bulgaria , ако още четете, ще може ли официален отговор? Много ще се радвам, ако отговора е нещо различно от Не :rolleyes:

Банков превод и Дайнърс са несъвместими понятия 🙂 

Връзка към коментар
преди 5 минути , georgebg каза:

Банков превод и Дайнърс са несъвместими понятия

Аз вече направих едната вноска и в банката питах мога ли да платя с Дайнърса - можеше на касата, в банковия клон има Пос терминал, но аз нямах толкова пари в картата и носех пари в брой. Тогава служителят ми обясни, че не може да дръпнат парите от картата автоматично, защото  е кредина или нещо друго беше(забравих), но че мога на гишето да платя вноската с нея. Това мисля да направя следващия път и се чудех ще имам ли някаква друга полза, освен че няма да нося толкова пари в брой(пак).

Връзка към коментар
23 minutes ago, bobole4e said:

Аз вече направих едната вноска и в банката питах мога ли да платя с Дайнърса - можеше на касата, в банковия клон има Пос терминал, но аз нямах толкова пари в картата и носех пари в брой. Тогава служителят ми обясни, че не може да дръпнат парите от картата автоматично, защото  е кредина или нещо друго беше(забравих), но че мога на гишето да платя вноската с нея. Това мисля да направя следващия път и се чудех ще имам ли някаква друга полза, освен че няма да нося толкова пари в брой(пак).

За моженето - може.

Теглиш на каса от КК и внасяш касово по сметка на някой.

За тегленето ще ти приложат това:

image.png.75150d419830a033e695c7073fe08726.png

За  касовия превод след това към сметката на фирмата:

image.png.00bcf4924a61606ac625bb3e755ae526.png

Връзка към коментар

Да, покрива-свържи се със застрахователната компания, мисля че беше Дженерали, събери всички мед. документи-ако има болничен престой-епикриза и т.н, те ще ти кажат какво искат. При мен всичко стана по имейл - сканирах, пращах, банкова сметка накрая и готово.

• Браво 1
Връзка към коментар

На банкоматите на Уникредит,сред картите,които се приемат вече излиза логото на Дайнърс.:dance2: Не че някой ще луд ще тегли,но това показва,че масово вече ги допускат.

Все пак,още има терминали на Уни,на които Дайнърс не върви.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте,

На Терминал 1 на Barcelona Airport - El Prat има три ВИП салона, но дали в някой от тях има зона за пушачи, защото никъде не мога да намеря подобна информация? 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Мари Николова каза:

На банкоматите на Уникредит,сред картите,които се приемат вече излиза логото на Дайнърс.

На банкоматите на Уникредит винаги е имало логото на Diners - дори когато картата не минаваше на POS терминалите им. 

По темата - явно ъпдейтът на терминалите върви с пълна сила, защото картата вече минава безконтактно дори на Уникредит терминали, на които преди минаваше само на чип.

Връзка към коментар

Оня ден успях да платя безконтактно в ОМВ. По инерция си казах рецитала, че картата трябва да мине през чип, касиера каза "абе дай да пробваме" и взе че мина. Първа успешна безконтактна транзакция, чак малко умилително ми стана 🙂

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
20 hours ago, Цвете said:

Пак да питам - при карта Еволве безконтактното плащане с Дайнерс ли е или с МС? Аз не смея да пробвам, защото нямам минало през Дайнерс такова плащане. 

Няма ясно ограничение. Би трябвало да минава с приоритет като Дайнърс, но не веднъж ми е миналавало и като Мастър и то на всякакви пос терминали. За големи суми аз никога не рискувам 😄

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте!

Тази карта дайнърс/мастъркард става ли за рент-а-кар в Италия? Прочетох в тема от форума, че на пластиката изписването на номера и името не е релефно и поради това някои компании не ги приемали.

Връзка към коментар
преди 5 часа, pazo каза:

Здравейте!

Тази карта дайнърс/мастъркард става ли за рент-а-кар в Италия? Прочетох в тема от форума, че на пластиката изписването на номера и името не е релефно и поради това някои компании не ги приемали.

Само компанията може да отговори на този въпрос, пиши им. Една от малкото причини да не си преиздавам моя класик към еволв (другата и главна е нечовешки мързел от моя страна) е точно този риск. Но когато го дискутирахме тук, доста хора докладваха че не са имали проблеми. Все пак ако искаш да си съвсем сигурен - драсни едно имейлче на фирмата. 

Връзка към коментар

Благодаря, все пак ще почакам някой да сподели личен опит, по възможност за района на Бари. Аз такава карта имам издадена на мое име в резултат на директен маркетинг по телефона, но така и не съм си я взел от офиса на ПИБ - вече сигурно 2 месеца. Та ако не върши работа сигурно няма и да я взема.

Въпросът за рент-а-кар компанията ми е друга болна тема, тъй като не съм избрал такава, никога не съм ползвал, а и като чета форума нещата не ми се изясняват. Но тези въпроси не са за тук и ще ги задам в друг раздел. 

Връзка към коментар
преди 12 часа, pazo каза:

Здравейте!

Това за неприемането им, е инфо отпреди петилетка или две. От доста време има нов стандарт при гравирането на кредитните карти, а именно че вече са лазерно гравирани, тоест са нерелефни, затова и еволве е такава...

Връзка към коментар

Полетите от Лисабон до София са от Т2, а всички салони са на Т1, като няма възможност за предвижване между терминалите без излизане от зоната за сигурност. В такъв случай мога ли да вляза в Т1 с бордната карта за Т2 и ще ме пуснат ли в салона?

Връзка към коментар

@Diners Club Bulgaria,

Забелязах, че в SMS-ите, които изпращате не се разпознава с коя от двете карти в Evolve (МК или Дайнерс) е напрвено плащането.

В my.diners.bg това се вижда.

Може ли и в SMS-ите да отразявате и тази информация.

-------

Извинявам се, ако подобно предложение вече е постъпвало.

p.s.

Доколкото успях да се ориентирам, @Diners Club Bulgaria только читать - не писать. (от декември 2018 имат само едно публикувано мнение)

Това така ли е или не.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.