Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

На 8.10.2019 г. в 14:19, tougherty каза:

Замислям се дали да не сменя Diners Classic с Diners Evolve и се чудя има ли нещо, в което Evolve-ът да отстъпва на старата класическа Diners?

Повечето транзакции ще минават през MC частта, поне за сега, а пък за нея няма кешбек. Имаше някакви притеснения, че с оглед на гладките номера на новата карта някъде може да я откажат при взимане на кола под наем, но май за момента не са потвърдени с практически примери. Общо взето е това. 

Връзка към коментар
19 minutes ago, tougherty said:

Няма ли опция за избор дали да се плаща с Diners или с MC на ПОС терминала? Предполагам презададена е Diners, а МС се ползва само там, където Diners не минава?

Има опция за избор само когато картата се ползва с чип.

При безконтактно плащане през коя апликация минава зависи от ПОС терминала, най-вероятно е да е МС, а където Дайнърс са се намесили по сериозно с програмиране, договори и т.н. , например Фантастико, минава с Дайнърс апликацията. Сина ми я ползва в Германия, и никога досега е нямал безконтактна транзакция с Дайнърс апликацията.

Но при безконтактно плащане нямаш избор !

Връзка към коментар
19 minutes ago, patilana said:

Лимитите на застраховката са най -високи при класика. 

И при Kласик и при Ewolve  ги дават до 35000 USD. Някаква друга разлика ли има?

Връзка към коментар

Преди малко си вързах Diners-а към Paypal. Направих транзакция за бая пари в паунди, превалутира ме в Долари (май се беше коментирало, че винаги минаваме през долари). Обаче нито SMS, нито 3D автентикация, нито мога да видя транзакцията в какви левове е...
Звънях на ПИБ, вдигат ми рамене, не мога да повярвам, че все още Diners нямат поне едно човече, което да вдига телефона през weekend-а...

Поздрави!

Връзка към коментар
34 minutes ago, MARTiNSHO said:

Преди малко си вързах Diners-а към Paypal. Направих транзакция за бая пари в паунди, превалутира ме в Долари (май се беше коментирало, че винаги минаваме през долари). Обаче нито SMS, нито 3D автентикация, нито мога да видя транзакцията в какви левове е...
Звънях на ПИБ, вдигат ми рамене, не мога да повярвам, че все още Diners нямат поне едно човече, което да вдига телефона през weekend-а...

Поздрави!

Смс никога не съм получавал от Дайнърс - за всяка транзакция, получавам мейл. За да има 3Д автентикация, трябва и търговеца да го иска и да го поддържа, а в случая Пейпал не го прави. Пейпал не дава възможност на Дискоувър картите (Дайнърс) да се променя валутата т.е. начина на превалутиране - винаги превалутира към долари по техния си дървен курс, след което Дайнърс ще отразят доларовата транзакция по съответния курс ....

Тук могат да се видят курсовете на картови транзакции:

http://www.diners.bg/bg/valutni-kursove-na-kartovi-transaktsii/page/164

Връзка към коментар

Дайте някаква идея как да си проверя оставащите безплатни посещения? Тръгнах по авторизациите, но ги нямам за януари и февруари. Друг начин сещате ли се? 

Връзка към коментар

Нали вече проверяват картата във всеки салон,като дърпат по 1$.Ако пазиш мейлите от Дайнърс може да провериш колко са или най-добре да ги слагаш в отделна папка.Вече трябва да са измислили нещо по-умно, мислех да звънна и питам 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
13 minutes ago, Jorro said:

Дайте някаква идея как да си проверя оставащите безплатни посещения? Тръгнах по авторизациите, но ги нямам за януари и февруари. Друг начин сещате ли се? 

Верно че ги няма 🙄 ...

Ако получаваш мейли за всяка транзакция - аз за пробата сега филтрирах транзакции съдържащи "AIRPORT LOUNGE"  и ми се получи да ги преброя 🙂 

Връзка към коментар
23 minutes ago, georgebg said:

Верно че ги няма 🙄 ...

Ако получаваш мейли за всяка транзакция - аз за пробата сега филтрирах транзакции съдържащи "AIRPORT LOUNGE"  и ми се получи да ги преброя 🙂 

добра идея, но за мейлите от тях ползвам абв и там не може да се търси по съдържание......🙄

Връзка към коментар
На 9.08.2019 г. в 9:39, AlexandraKo каза:

Една година пътувах с приятелка, дето влизаше като мой гост по салоните и нямаше две цени еднакви за госта.

Какво ще рече като гост, има отстъпка от пълната цената или си плаща пълната цена ?

Връзка към коментар
преди 12 минути , lessa каза:

Какво ще рече като гост, има отстъпка от пълната цената или си плаща пълната цена ?

Гост значи, че влиза заедно с картодържател на Дайнърс, не сам. Има си цена публикувана за всеки салон

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , neuromancer каза:

Гост значи, че влиза заедно с картодържател на Дайнърс, не сам. Има си цена публикувана за всеки салон

Мерси, но това не отговаря на въпроса ми дали ползва отстъпка след като е гост на картодържател. Предполагам че дори и да няма карта срещу съответната сума пак ще е гост на салона 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами цената е публикувана и може да видиш за твоя случай как е. Предполагам цената е по-ниска, отколкото за случайни хора.

Понякога ако не си гост не можеш да влезеш, дори и да искаш да платиш.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, lessa каза:

Отстъпка няма, но при някой салони ти отбелязват госта през дайнърс (24EUR), през други просто го таксуват с дайнърса като такса за гост каквато е в салона.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, lessa каза:

Мерси, но това не отговаря на въпроса ми дали ползва отстъпка след като е гост на картодържател. Предполагам че дори и да няма карта срещу съответната сума пак ще е гост на салона 🙂

Гостът плаща друга цена, която е винаги написана на входа на салона.

30 лв е за титуляра, за госта може да е и 30 евро.

Няма отстъпка, но ако няма карта и не е гост, не може  да влезе във ВИП салон.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На 13.10.2019 г. в 15:47, MARTiNSHO каза:

Поздрави!

Няма и да получиш 🙂 

Аз така съм си вързал Нетфликса през Paypal и автоматично си дърпа сумата и съответно получаваш мейл, както при всяка авторизация. 

Връзка към коментар

Не мога да разбера спят ли в Дайнърс или mydiners става напълно неизползваем.

Авторизации от 05.10 все още не са осчетоводени, вече 12-ти ден.

На 4-5.10 ми осчетоводиха авторизации от 26-27.09, които пък още на 3.10 ги имаше в извлечението.

Това означава, че ги осчетоводяват, но някой го мързи да натисне рефреш на сайта или там каквото трябва да се случи че да си виждаме осчетоводявания, оттам курсовете по които стават, съответно справката за салони да е вярна/там излизаха и рефъндовете  и т.н.

Абсолютно странна работа, защото времето на масови отпуски мина 😉 ...

Връзка към коментар

Купил съм билетите до Сантяго с Дайнърс. Нужно ли е да правя нещо друго за да активирам застраховката ми към Generali? Също така се чудя дали да правя друга застраховка (към Алианц например), т.к. до сега никога не съм пътувал само със застраховка от кредитната ми карта? 🤔

П.С. Полетите са от и до Сантяго, това предполагам означава, че няма да важи за Аржентина? До там обаче имам вече купени автобусни билети през PayPal (отново с Дайнърс). Това прави ли застраховката валидна и на територията на Аржентина?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.