Прескочи до съдържание

Карти Diners Club

Препоръчани мнения

5 hours ago, П.Кръстев said:

Купил съм билетите до Сантяго с Дайнърс. Нужно ли е да правя нещо друго за да активирам застраховката ми към Generali? Също така се чудя дали да правя друга застраховка (към Алианц например), т.к. до сега никога не съм пътувал само със застраховка от кредитната ми карта? 🤔

П.С. Полетите са от и до Сантяго, това предполагам означава, че няма да важи за Аржентина? До там обаче имам вече купени автобусни билети през PayPal (отново с Дайнърс). Това прави ли застраховката валидна и на територията на Аржентина?

Няма проблем за различните държави. Валидна ти е за Х на брой дни в чужбината (мисля, че 45 бяха) без значение в коя държава си и дали ги сменяш.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Застраховката само със закупени билети ли се активира? Другата седмица ще сме в Холандия и ако си заредим ov картата ще се активира ли застраховката или примерно нещо друго да купим - билет за парк или друго?

И ние въпреки че от две-три години имаме карти винаги сме си правили отделни застраховки.

Къде мога да видя телефони на асистанса?

Връзка към коментар
преди 1 минута , Mistela каза:

Застраховката само със закупени билети ли се активира? Другата седмица ще сме в Холандия и ако си заредим ov картата ще се активира ли застраховката или примерно нещо друго да купим - билет за парк или друго?

И ние въпреки че от две-три години имаме карти винаги сме си правили отделни застраховки.

Къде мога да видя телефони на асистанса?

С първата покупка с картата в чужбина се активира. Аз ползвах вече така активирана застраховка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте,

Безконтактното плащане на ПОС терминали при търговци е значително удобство. Diners Club предлага тази функция към картите си вече повече от година, но все още ПОС терминалите при голяма част от търговците в България не са настроени да приемат безконтактни плащания с карта Дайнърс Клуб. Това е често явление и в големи вериги магазини като например Била и 345 където плащането с дайнърс се приема само с чип.

Безпроблемно безконтактно плащане съм имал в Бриколаж, фантастико, бензиностанции ЕКО (само на ПОС-терминала на ОББ) и магазин Плесио.

Какви са вашите впечатления?

Връзка към коментар
преди 13 часа, ockac23 каза:

Здравейте,

Безконтактното плащане на ПОС терминали при търговци е значително удобство. Diners Club предлага тази функция към картите си вече повече от година, но все още ПОС терминалите при голяма част от търговците в България не са настроени да приемат безконтактни плащания с карта Дайнърс Клуб. Това е често явление и в големи вериги магазини като например Била и 345 където плащането с дайнърс се приема само с чип.

Безпроблемно безконтактно плащане съм имал в Бриколаж, фантастико, бензиностанции ЕКО (само на ПОС-терминала на ОББ) и магазин Плесио.

Какви са вашите впечатления?

В тази тема се дискутират тези карти и може би има отговори на поставените въпроси.

Връзка към коментар

Като цяло не може да се очаква само инициатива от страна на борика или самите търговци, явно трябва и Дайнърс България да оказва някакъв натиск иначе нещата ще се влачат с години. А е много досадно когато картата не мине безконтактно и на касите започне едно суетене, бавене и т.н.

Връзка към коментар

Звучи ми съвсем реалистично. Миналата седмица в четвъртък подадох заявление за преиздаване, в петък получих смс да отида да си я взема, усъмних се малко, но клонът на ПИБ ми е близо, разходих се и я нямаше. В понеделник на обяд я получих. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 10 часа, Мари Николова каза:

Мисля да преиздам "класиката" във Evolve.Увериха ме,че става за 3 работни дни.Какви са вашите наблюдения?

Ако плащането на ПОС с evolve мине като плащане с мастеркард, тогава няма 1% cashback върху оборота.
Само плащане с дайнърс има 1% cashback, а на терминала нямате контрол върху избора на карта.
Не виждам никакви особени плюсове на еволве картата.

Връзка към коментар

Особените плюсове са, че имаш една пластика с една годишна такса и на местата които не приемат дайнърса (а те са доста и в България, и навън) си ползваш картата, a и мастъркард оборота важи за салоните.

Ако я разгледаш като нормален Мастър е със съвсем прилични  условия - да, няма кешбек, но няма и такси при плащане или за превалутиране или получаване на суми по картата, лихвеният процент е приличен, таксата за теглене на кеш в чужбина- също. Fast Track-а на летище София също е приятна екстра.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

НЕ важи 🙂 Питал съм ги по телефона

Иначе идеята е хубава за две карти с една пластика, но само ако оборотът с мастър важеше и за салоните и за кешбека.

Но понеже това не е така, ефектът е, че ще загубите кешбеш и оборот за салони, тъй като при плащане на ПОС нямате контрол върху това коя карта ще се избере и плащането 80% от случаите ще мине като мастър.

Връзка към коментар

Сега видях, че на Т1 в Мадрид само пътници с полети извън Шенген може да посещават лаунджа Сибелес. Друга зала в Т1 няма нито в сайта на Дайнърс, нито на летището.

Някой пробвал ли е да влиза в тази зала, ако  лети в Шенген?

В Атина става, та се сетих да питам и за Мадрид.

Връзка към коментар
14 minutes ago, ockac23 said:

НЕ важи 🙂 Питал съм ги по телефона

Иначе идеята е хубава за две карти с една пластика, но само ако оборотът с мастър важеше и за салоните и за кешбека.

Но понеже това не е така, ефектът е, че ще загубите кешбеш и оборот за салони, тъй като при плащане на ПОС нямате контрол върху това коя карта ще се избере и плащането 80% от случаите ще мине като мастър.

Попитай ги пак.

Връзка към коментар
преди 9 минути , Alexander каза:

Сега видях, че на Т1 в Мадрид само пътници с полети извън Шенген може да посещават лаунджа Сибелес. Друга зала в Т1 няма нито в сайта на Дайнърс, нито на летището.

Някой пробвал ли е да влиза в тази зала, ако  лети в Шенген?

В Атина става, та се сетих да питам и за Мадрид.

Преди две години можеше.

Връзка към коментар
преди 15 минути , ockac23 каза:

Имаш контрол, ако не се ползва като безконтактна карта. 

Връзка към коментар
преди 9 минути , kali каза:

Имаш контрол, ако не се ползва като безконтактна карта. 

Пак нямаш пълен контрол, зашото зависи от касиера дали ще те попита коя карта да мине.

Връзка към коментар
преди 9 минути , Дани Магелани каза:

Преди две години можеше.

А тогава пишело ли е, че залата е само за пътници с полети извън Шенген? Как ставаше, казваш на полицая да те пусне и след това от къде се връщаш?

Връзка към коментар
Just now, ockac23 said:

Пак нямаш пълен контрол, зашото зависи от касиера дали ще те попита коя карта да мине.

Точно касиера няма как да не те попита, повечето гледат с широко отворени очи като им се появи нещо, което не са виждали 😉 , а тези които са го виждали вече - питат.

Връзка към коментар

ОК, такъв опит си имал ти, аз друг, по този начин загубих кешбек в един хотел в Гърция, където явно са виждали често такава карта и предпочитат сигурно да мине като мастър (вероятно заради таксите на търговеца) и така и не ме попитаха, но както и да е.

Все пак аз това не го наричам "пълен контрол" 🙂

Връзка към коментар

По принцип ако правя такава транзакция и ми пука за кешбека - предупреждавам ...

8 minutes ago, ockac23 said:

Все пак аз това не го наричам "пълен контрол" 🙂

Това е много разтегливо понятие. Сега кажи че имаш пълен контрол върху живота си и започни да пресичаш на червено 😉 ...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.